Greetings from Glasgow!

Kuva yliopiston päärakennuksen sisäpihalta

Täällä sitä nyt ollaan, Glasgow’ssa! Saavuin kaupunkiin perjantaina 3.1. illalla, väsyneenä pitkän matkustuspäivän jälkeen. Skotlanti näytti heti luonteensa; perjantai-iltana satoi, ja tuuli keinutteli lentokonetta sen laskeutuessa. Sää on ollut tähän asti vaihtelevaa, mutta olen nähnyt auringon useammin kuin Suomessa koko viime syksyn aikana, joten en valita!

Nämä neljä päivää ovat hurahtanut älyttömän nopeasti, ja vaikka en vielä paikkaa kodiksi kutsuisikaan, uskon että tulen viihtymään täällä erittäin hyvin. Ennen saapumista odotin erityisesti jännityksellä sitä, millainen asuntolahuoneeni on. Pelkäsin, että se on epäsiisti läävä, jossa on kylmä, ja jossa en halua viettää sekuntiakaan. Vastaus: onneksi ei.

Eihän tämä mikään luksusasunto ole. Vihreä kokolattiamatto, jossa on kulumaa ja pinttynyttä likaa, sekä vanhahkot kalusteet tuovat oman mielenkiintoisen lisän asumiseen. Mutta lämmittävä patteri ja oma vessa sekä suihku, ja riittävä säilytystila ovat suuria plussia. Asunto sijaitsee Glasgow’n Westendissä, joka on hyvä sijainti myös yliopistoon nähden.

Täällä solussa asuu neljä muutakin vaihtaria. Kanadalainen, yhdysvaltalainen ja kaksi kiinalaista. Yhteisenä tilana meillä toimii keittiö, joka valitettavasti oli aika sotkuinen tänne saapuessani. Asialle toivottavasti tehdään jotain henkilökunnan taholta, niin siellä olisi kivempi kokkailla…

Ashton Lane – söpö pikkukatu

Tähän mennessä olen mm. tutustunut yliopiston kampukseen. Päärakennus on niin u p e a ! Siihen onkin viitattu oikean elämän Tylypahkana, eikä nimitys tosiaan ole kovin kaukaa haettu. Yliopiston kirjasto taas on moderni rakennus ja tuo hauskan kontrastin vanhaan arkkitehtuuriin. Kiertelimme kampuksella ensimmäisen kerran lauantaina uusien vaihtarituttavieni kanssa. Nälän kasvaessa menimme paikkaan, joka tarjosi Fish & Chips -annoksia ja söimme niin, että napa paukkui.

Sunnuntaina kävin testaamassa viereisen Kelvingrove Parkin lenkkipolkuja (hyvät olivat, paljon muita lenkkeilijöitä, hienot maisemat ja paljon koiria!). Lenkin ja myöhäisen aamiaisen jälkeen vierailin lähistöllä sijaitsevassa Kelvingrove Art Gallery and Museum -museossa. Myöhemmin sunnuntaina kävimme vaihtarikavereiden kanssa Ashton Lanella sijaitsevassa söpössä Grosvenor-elokuvateatterissa katsomassa elokuvan Little Women (se oli ihana).

Molemmat kuvat Kelvingrove Art Gallery and Museum

Maanantaina hyppäsimme yhden vaihtarikaverin kanssa Hop On Hopp Off -bussin kyytiin. Sen avulla pääsi kiertämään kaupungin ympäri ja samalla saamaan kokonaiskuvan Glasgow’sta. Nyt on helpompi hahmottaa, missä mikäkin sijaitsee – ja samalla sain myös muutamia faktatietoja uudesta kotikaupungistani. Täällä esimerkiksi sijaitsee maailman korkein elokuvateatteri, Cineworld 😀

Teimme maanantaina kämppikseni kanssa myös ostosreissun Uberilla muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan supermarkettiin. Ostimme lisää keittiötarvikkeita ja paaljon ruokaa. Kauppareissun jälkeen istuimme keittiössä monta tuntia jutellen ja bondaillen.

The Glasgow Vintage Company – ihana vintagekauppa!

Tänään tapasin toisen suomalaisen vaihtarin, jonka kanssa suuntaamme huomenna katsomaan The Snow Queen -oopperan! Huominen onkin viimeinen ”lomapäivä”, sillä torstaina alkaa vaihtareille suunnattu kaksipäiväinen orientaatio, ja luennot alkavat ensi viikon maanantaina. Pitää alkaa asennoitua siihen, että pian täytyy oikeasti opiskellakin… 😀 Mutta nyt, kuulemisiin!

Elina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *