Hakola – huonekalutehdas lapsuudenkotini naapurissa

Olen kotoisin Jurvasta, Etelä-Pohjanmaalta – lakeuksilta. Lapsuudenkotini sijaitsee kirjaimellisesti metsän ja peltojen keskellä, ja olen saanut kasvaa turvallisessa lintukodossa. Kävin nelosluokkaan asti kyläkoulua, jossa luokallani oli jossain vaiheessa neljä (kyllä, neljä) oppilasta. Monta vuotta hoidin ihan huvin vuoksi naapuritilojen hevosia ja lehmiä ystäväni kanssa, ja kotini isolla nurmikentällä oli hyvin tilaa meidän kepparileikeille. Kaikkia vastaantulijoita tervehdittiin. Ja tervehditään edelleen.

Aina kun olen matkalla lapsuudenkotiini, minua hämmästyttää kuinka pieneltä autotiet näyttävät ja kuinka en siellä asuessani ole tajunnut tuota pienuutta.  Unohdan aina, kuinka uskomattoman hienolta jokakeväinen lintukonsertti kotipihassamme kuulostaa. Iltaisin nukahtaessani vanhaan sänkyyni, saan kuunnella täydellistä hiljaisuutta. Rakastan tuota rauhaa.

Vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä kodistani, keskellä maalaisidylliä, sijaitsee monen tuntema huonekalutehdas, Hakola.

Hakola on nykyisin usealle tuttu nimi. Jurvassa valmistetut sohvat koristavat tällä hetkellä varmasti monen suomalaisen kodin olohuonetta. Enpä olisi nuorempana osannut kuvitella, että jurvalainen yritys nousee näin suureen suosioon. Eikä tunnetuksi tuleminen tapahdu nykypäivänä noin vain – huonekaluteollisuus muuttui viimeistään silloin, kun IKEA tuli leikkiin mukaan. Naurettavan halpoja hintoja ja massatuotantoa vastaan on vaikea taistella.

Onneksi niitä vastaan kuitenkin taistellaan.

Vuonna 2015 Hakola uudisti brändinsä, ja kilpailee nyt laadukkaan pohjalaisen käsityön ja vastuullisuuden lisäksi trendikkään ja raikkaan brändinsä avulla. Laadulla ja vastuullisuudella on kuitenkin hintansa – nimittäin juurikin se hinta. Tiedän, laatua ei saa halvalla. Mutta täytyy myöntää, että vaikka kuinka haluaisin Lazy-sohvan omaan kotiini, opiskelijan kukkaron nyörit eivät oikein anna periksi. Onneksi en ole ikuisesti opiskelija.

Syksyn uutuuksista Mama-tuoli on ehdottomasti suosikkini!

Kunnes saan ihailla omaa Hakolan sohvaani, tyydyn nauttimaan huonekalujen yksinkertaisuudesta ja selkeistä linjoista kuvien välityksellä. Rakastankin Hakolan tuotteissa juuri tuota selkeyttä, mutta myös sitä, että yksinkertaisuudesta huolimatta jokaisessa tuotteessa on kuitenkin jokin juju. Ne jäävät mieleen.

Haluan vielä lopuksi huomauttaa, että postaus ei ole toteutettu yhteistyössä Hakolan kanssa, vaikka niin voisi luullakin. Tunnen vain suurta paikkakuntaylpeyttä! On ilo törmätä Hakolan tuotteisiin missä asiayhteydessä tahansa, oli se sitten Miisan video tai liike Helsingin keskustassa.

Oletko sä kuullut Hakolasta? Mikä on sun lempihuonekalu heidän valikoimastaan?

Elina

psst! Kaikki postauksen kuvat ovat Hakolan sivuilta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *