Hyvä työnantaja, en kyllä tule fyysiseen haastatteluun

Kirjoitinkin edelliseen postaukseen, että kesätyönhaku jatkuu omalta osaltani kuumeisena. Viime perjantaina sain kuitenkin soiton eräästä yrityksestä, ja minut kutsuttiin haastatteluun!

”Jee, vielä on mahdollisuus saada töitä”, ajattelin. Paikka vaikutti mielenkiintoiselta, ja olin aidosti kiinnostunut kuulemaan lisää yrityksestä ja itse harjoittelusta. Rekrytoinnin suhteen haluttiin edetä rivakasti, ja haastattelun ajankohdaksi sovittiin tämä päivä, maanantai 27.4. klo 14:40.

Sitten soittaja kertoi toimiston sijainnin, ja puhui paikalle löytämisestä. Mulla kesti hetken tajuta, että miksi toimiston sijainnilla on väliä. Seuraava kysymykseni nimittäin olisi ollut, minkä platformin kautta videohaastattelu hoidetaan (Skype, Zoom, Teams…?). Kävi siis ilmi, että yritys aikoi hoitaa rekrytoinnin fyysisenä haastatteluna, vaikka mulla oli ollut oletuksena, että haastattelu käytäisiin videon välityksellä.

Kysyin vielä tässä vaiheessa mahdollisuutta videohaastatteluun, ja hän lupasi palata asiaan.

Myöhemmin samana päivänä sain sähköpostin, jossa kerrottiin, että haastattelu tosiaan toteutettaisiin ihan face to face, ja olisi minusta kiinni päätänkö ilmaantua paikalle. Kävin läpi mahdollisuuksiani. Minun olisi pitänyt itse haastattelun ja siellä kohtaamieni ihmisten lisäksi hypätä junan kyytiin, matkata Helsinkiin ja takaisin Vaasaan. Aika monta ylimääräistä ihmiskontaktia olisin päivän aikana joutunut kohtaamaan.

Lopulta päätös oli helppo, vaikka työpaikan olisin kovasti halunnutkin. En lähtisi haastatteluun. Toisaalta ymmärrän yrityksen päätöksen, mutta toisaalta fyysisen haastattelun pitäminen näinä aikoina on vastuutonta. Eli ei, en lähde työhaastatteluun riskeeraamaan itseni ja muiden terveyttä, kun videohaastattelukin olisi mahdollisuus.

Tein aiheesta postauksen jopa LinkedIn’iin (vaikka muuten olen siellä hyvin epäaktiivinen), voit lukea sen täältä.

Mitä sinä olisit tässä tilanteessa tehnyt? Esimerkiksi, jos olisin jo ehtinyt muuttaa Helsinkiin, olisin ehkä harkinnut haastatteluun menemistä – vaikka siinäkin tapauksessa olisin kyllä valinnut paljon mieluummin videohaastattelun.

Elina

Lue myös:

Hyvä Minja Koskela, kyllä matkailu avartaa

Hyvät kansanedustajat, kyllä ihmisten valintoja saa kontrolloida

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *