Jokasyksyinen käsityöprojekti

Joka syksy kaivan laatikoistani puikot ja kerän lankaa. Usein projektin alla ovat villasukat, mutta tänä syksynä – kuten myös viime vuonna – vuorossa oli pipo. Vuosi sitten neuloin pipon itselleni ja poikaystäväni pyysi itselleen samanlaista. Ja vain noin 12 kuukautta myöhemmin, sellainen valmistui… Tosin parempi, laadukkaampi ja mukavamman tuntuinen. Todellakin odottamisen arvoinen siis!

Googlettelin sopivia ohjeita, ja löysin tämän ohjeen No Home Without You -blogista. Poikaystävän erityistoivomuksena oli, että pipo olisi kaksinkertainen. En ollut sellaista ennen kutonut, joten oli kiva päästä kokeilemaan jotain uutta. Ja eipä siinä oikein muuta ihmeellistä ollut kuin kaksinkertainen työmäärä, hehe.

Ohjeen noudattaminen oli aikalailla soveltamista, sillä itselläni oli käytössä paljon ohuempi lanka (DROPS Merino Extra Fine 50g, menekki vajaa 4 kerää) ja sitä myötä myös pienemmät puikot. Aluksi lisäsin liikaa silmukoita ja jouduin purkamaan aika paljon tehtyä työtä, kun tajusin että piposta tulisi aivan liian iso. Onneksi ohjeessa oli kerrottu eri osuuksien pituudet, joten ei tarvinnut pelata ainoastaan silmukoiden määrällä.

Myös lopun kavennukset tuottivat vähän vaikeuksia. Nekin tein kahteen kertaan, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Ei siis mikään ongelmattomin tai nopein projektini, mutta nyt se on valmis!

Elina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *