Maailman järjettömyyksiä

Maailma on täynnä järjettömyyksiä. Tässä muutama, joita pohdin tänään.

BREXIT | Miten se voi olla näin vaikeaa? Neuvotteluja käydään, mutta sopuun ei päästä. Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson teki siis 2. lokakuuta Brexit-sopimusehdotuksensa Euroopan unionin komission puheenjohtajalle Jean-Claude Junckerille, ja nyt EU on on tyrmännyt usean pääministerin ehdotuskohdan. Nyt todellakin näyttää siltä, että sopimukseen ei päästä, ja ”no-deal” tulee olemaan todellisuutta. Valtioiden ja EU:n johtajien luulisi olevan viisaita ja diplomaattisia, mutta ei siltä vaikuta.

VÄKIVALTA | Kuopio, Lahti, TukholmaPariisi…  Kaikki nämä viikon sisään. Surettaa.

Kuva: Thomas Charters

TRUMP | Täytyyhän herra Yhdysvaltain presidentti mainita, kun puhutaan maailman järjettömistä asioista. Kun yksi kohu ei enää heilu otsikoissa, ilmestyy jostain toinen – kuin taikaiskusta! Venäjän puuttuminen Yhdysvaltojen vaaleihin, virkarikossyytetutkinta, ystävyys seksuaalirikollisen Jeffrey Epsteinin kanssa…

Olisi mielenkiintoista päästä Trumpin pään sisälle. Mitä siellä liikkuu?

HONG KONGIN MIELENOSOITUKSET | Ne alkoivat hyvästä syystä, mutta nyt ne vain kiihtyvät ja kiihtyvät. Mielenosoitukset voivat johtua oikeutetusta syystä, mutta tapoja osoittaa mieltään on monia. Vandalismi ja muu väkivalta ei ole enää hyväksyttävää.

Toisaalta myös säälin Hong Kongia ja sen asukkaita. He pyrkivät kovasti erkautumaan Kiinan otteesta, mutta Kiina on hyvin omistushaluinen ja itsenäisyyttä se tuskin tulee Hong Kongille antamaan, kun vuosi 2047 koittaa.

Kuva: Rishabh Sharma

ILMASTOPOLITIIKKA | Tai sen olemattomuus/tehottomuus/se, että on ihmisiä, jotka uskovat ettei ilmastopolitiikkaa oikeastaan tarvitse. Saska Saarikoski sen kolumnillaan sanoi.

Elina

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *