Scotland Bucket List

Mitä odotan vaihdoltani Skotlannissa? Mitä haluan tehdä noiden viiden kuukauden aikana, jotka vietän opiskellen vieraassa maassa? Kuten ensimmäisessä opiskelijavaihtoa käsittelevässä postauksessa mainitsinkin, hoitaessa (ja myönnän, murehtiessa) käytännön asioita, en ollut ehtinyt innostua tulevista kuukausista.

Nyt olen kuitenkin tehnyt konkreettisia asioita lähdön eteen; sunnuntaina muutimme tavaroitani lapsuudenkotiini ja olen oikeasti miettinyt, mitä aion pakata mukaan. Innostus on nostanut päätään, mutta samalla myös haikeus. Tunteeni vaihtelevat näiden kahden välillä vinhaa tahtia. Tätä kymmenen kohdan listaa kirjoittaessa innostus oli kuitenkin selvästi voitolla.

1. VIERAILE YLÄMAILLA

En usko, että yksi vierailu Ylämaille riittää, sillä nähtävää ja koettavaa on paljon. Loch Ness, Harry Potterin silta eli Glenfinnan Viaduct, Cullodenin taistelukenttä (kyllä, Outlander on nähty pariin otteeseen), Isle of Skye… Ja ylipäätään Ylämaiden henkeäsalpaavat maisemat. Tästähän saisi aikaan mahtavan roadtripin jos toisenkin.

2. MAISTA HAGGISTA

… ja muita perinteisiä ruokia! Scotch piecranachan ja shortbread… Oi, ihan vesi herahtaa kielelle! Tosin black pudding aiheuttaa jo valmiiksi epäilyksiä, sillä en pidä Suomessakaan veripaltusta. Mutta, periaatteeni on, että kaikkea pitää maistaa.

3. KIELITAIDON KEHITTÄMINEN

Osaan englantia hyvin, mutta odotan silti innolla kielitaitoni kehittymistä. Haluan pystyä käyttämään englannin kieltä luontevasti esimerkiksi tulevissa työpaikoissani, joten tämä on erinomainen tilaisuus päästä kehittymään.

4. ”CASTLES AND STANDING STONES”

Skotlanti on tunnettu komeista linnoistaan ja erikoisista kivikehistään (standing stones). Olisi ihanaa vaikka yöpyä vanhassa linnassa ja fiilistellä vanhojen aikojen tunnelmaa. Katsella ylämaankarjan laiduntavan ja tuntea takkatulen lämpö. Etsiä kivikehä ja matkustaa ajassa taaksepäin 1700-luvulle… No ei, tuo aikamatkustus saa jäädä välistä, mutta muuten tämä skenaario on ihan mun unelma!

5. MATKUSTA JUNALLA SKOTLANNIN HALKI

Kuvitelkaa niitä maisemia.

6. OPI NAUTTIMAAN VISKISTÄ

Viskin juomiselta tuskin pystyn välttymään, mutta olisi ihanaa myös nauttia siitä. Olen muutaman kerran Suomessa maistanut kuulemma ihan hyvääkin viskiä, mutta se on mennyt kurkusta alas irvistellen.

7. MATKUSTA YMPÄRI ISO-BRITANNIAA

Monet matkustelevat vaihdon aikana paljon. Aion itsekin matkustella, mutta haluaisin tutustua nimenomaan Iso-Britanniaan. Myös Irlannissa olisi mukava vierailla, siellä kun en ole ikinä käynyt. Haluan toki keskittyä myös opiskeluun ja Glasgow’ssa asumiseen, enkä hyppiä koko ajan paikasta toiseen.

Kuvat ovat vuoden 2014 Lontoon reissulta.

8. LIITY YLIOPISTON KERHOIHIN

Näitä kerhoja löytyy ymmärtääkseni joka lähtöön. On Wine Societya ja Nordic Societya. Jokaiselle jotakin. Ehkä tätä kautta pääsisi tutustumaan helpommin myös paikallisiin opiskelijoihin.

9. MENE VAELTAMAAN JA YÖVY ”BOTHYSSA”

Bothy on skottilainen kota, joita on vaellusreittien varsilla. Kuulin näistä Stories of Scotland -podcastissa. En tiedä tuleeko tämä kohta toteutumaan, mutta olisihan se nyt siistiä!

10. NAUTI KULTTUURISTA

Haluan vierailla mahdollisimman monessa museossa. Siihen on mahdollisuus jo Glasgowssa, ja sain ilokseni huomata, että monissa Glasgow’n museoissa on ilmainen sisäänpääsy. Skotlannin kansallismuseo on minulle jo ennestään tuttu lukion aikaiselta reissulta, mutta haluan päästä sinne uudestaan. Lisäksi haluan käydä teattereissa ja taidenäyttelyissä niin paljon kuin sielu sietää!

Tähän viimeiseen bucket listan kohtaan sopii myös Skotlannin historiaan ja kulttuuriin tutustuminen. Haluan oikeasti oppia tuntemaan kohteeni!

+ SHOPPAILE MAHDOLLISIMMAN VÄHÄN

Yritän pärjätä niin vähällä shoppailulla kuin mahdollista. Ihan vain jo käytännöllisistä ja taloudellisista syistä. Matkalaukkuun ei mahdu loputtomasti tavaraa ja haluan säästää kaikki mahdolliset pennit elämyksiin.

Onko teillä mulle jotain vinkkejä Skotlantiin tai vaihtoon?

Elina

Lue myös:

Flat-hunting

Exchange Preparation

Kommentit (1)
  1. Miten kävi Skotlanninämpärilistalle? – Attraversiamo | Lily
    5.4.2020, 14:30

    […] vaihtoon lähtemistä laadin itselleni kymmenen kohdan bucket listin siitä, mitä kaikkea haluan tehdä Skotlannissa vaihtoni aikana. Vaihto vaan jäi harmillisesti […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *