Vaasan parhaat makuelämykset samassa rakennuksessa

Jos olet Vaasassa, kannattaa suunnata Hovioikeudenpuistikolle! Monet Vaasan parhaimmista makuelämyksistä – niin suolaiset kuin makeatkin – löytyvät sieltä, samasta rakennuksesta. Kätevää. (Toisaalta tämä kertoo kaupungin suppeasta kulinaristisesta tarjonnasta, mutta ainakaan ei ole liikaa valinnanvaraa, haha.)

Otsikko on oikeastaan harhaanjohtava; en listannut tähän postaukseen kaikkia Vaasan parhaita ravintoloita ja kahviloita. Nämä kaikki paikat löytyvät kuitenkin noin 100 metrin etäisyydeltä toisistaan ja ovat kaikki erilaisia keskenään. Kaikki kuuluvat myös omiin ”vakkaripaikkoihin”.

Pizzabistro Marco Polo

Italialainen pizza, se ei petä koskaan. Pizzabistro Marco Polo tarjoaa täydellisiä italialaisia makuelämyksiä – myös gluteenittomana ja vegaanisena. Siis oikeasti, gluteeniton pohja on uskomattoman hyvä (tosin valkoinen pizza gluteenittomalla pohjalla saattaa jäädä vähän kovaksi). Lemppareitani on mm. Margherita ja La Capretta.

Palvelu on ystävällistä ja nautin, kun kuulen henkilökunnan puhuvan italiaa. Bon appetito!

Urban Pasta

Urban Pasta on uusin tulokas Vaasan ravintolamaailmaan ja olen käynyt siellä ainoastaan lounaalla pari kertaa. Mutta ai että, tällaista tulokasta kaipasinkin. Tuorepastaa ja mielenkiintoisia makuyhdistelmiä perinteisissä annoksissa. Esimerkiksi ylläolevassa avokadopastassa oli granaattiomenan siemeniä – lopputulos oli raikas ja hieman erilainen.

Odotan innolla, että pääsen Urban Pastaan illalliselle ja viiden euron viinilasilliselle 😉

Sweet Vaasa

Sweet Vaasa on ehdottomasti luottokahvilani. Sieltä saa takuuvarmasti suussasulavia kakkupaloja, ja vaikka kakkuvaihtoehdot pysyvät usein samoina, on vitriinissä aina uusia makujakin testattavaksi vanhalle asiakkaalekin.

Tänne suuntaan kavereiden kanssa!

Gustav Wasa

Mikäli etsit makunystyröitäsi hivelevää elämystä, kekseliäitä annoksia ja ihanaa tunnelmaa, suuntaa Gustav Wasaan. Ehdottomasti käymisen arvoinen. Suosittelen erityisen lämpimästi GW7 Tasting menuta.

Maistelumenu vaihtelee kausittain ja aion vielä käydä ennen Skotlantiin lähtöä nauttimassa ravintolan antimista.

Elina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *