Mikä Suomessa on muuttunut kahdessa vuodessa?

Auringonpolttamat

Heti alkuun pahoittelut, että edellisestä postauksesta on niin kauan. Olin lomalla, totaalisella lomalla. Ja sitten aloitin hektisen työni pääkaupunkiseudulla. Ja sitten sen ensimmäisen postauksen kirjottamisen kanssa käy kuin lenkille lähtemisen kanssa: mitä kauemmin edellisestä on aikaa, sen vaikeampaa siihen ryhtyminen on.

Mutta tässä ollaan ja täysissä voimissa! On hullua olla Suomessa lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Ihanaa ja samalla todella silmiäavartavaa. Puhuinkin jo kulttuurisokista ja se iski ensimmäisinä viikkoina vasten kasvoja: bussi ei voi lähteä juuri sillä minuutilla, mitä aikataulussa lukee! Miksi ihmiset eivät puhu toisilleen vaikka eivät tunnekaan? Kaikki pitää merkata kalenteriin! Ruokakaupan valikoimat ovat liian suuret!

Mutta mitä täällä on muuttunut kahdessa vuodessa, noin niin kuin äkkiseltään huomattuna:

1. Ihmiset ovat alkaneet käyttää kummalista “koska syksy” -tyyppisiä ilmauksia. Esimerkiksi “Menen tänään autolla töihin, koska sade.” Se on sataa!

2. Kaupassa myydään ihan törkeesti kaikenmaailman Ben&Jerrysiä mutta ei yhtään suomalaista jäätelömerkkiä.

3. Ihmiset pukeutuu muihinkin väreihin kuin harmaaseen, ruskeaan tai mustaan.

4. Kaikki sienestää, marjastaa, tekee smuuthieta ja raakasuklaata iltapalaks.

5. Karppaus! On karppausleipää ja karppauslounaita ja karppaus sitä ja karppaus tätä ja voikin on kaupasta loppu.

6. Kaikki saa lapsia tai menee naimisiin. Mut tää voi johtua siitä, että meidän ikäiset on tänä vuonna 30 ja kiire tulee jos ei nyt ala.

 

Mitä sinä olet huomannut muuttuneen viimeisen kahden vuoden aikana?

Kommentit

Titta Marika

Kaikki bloggaa, kaikilla on järkkäri, (lähes) jokaisessa kahvilassa tarjoillaan viikonloppuisin brunssia, kaikki alkaa yrittäjiksi, ihmiset ympärillä ostaa autoja ja asuntoja, kaverit menee naimisiin ja oho... täytyykin tästä lähteä ristiäisiin!

Anna Karhubear

Haha, hauskoja huomioita. Kaikki myös juoksee (tai vähintään vesijuoksee) ja polkupyöräilee.

Eerika
Bättre liv

Joo ja viikset tuntuu taas olevan muotia!

Jemma T
Auringonpolttamat

Viikset! Onko näin? Multa on jäänyt tämä ihan huomaamatta, ehkä siksi, että ystäväpiiri on kuitenkin 80% naisia. Täytyypä tarkastella tuolla cityssä heti tämä! :) Vesijuoksua en ole huomannut, mutta kaikki tosiaan juoksee puolimaratoneja ja kokonaisia aivan toiseen malliin kuin pari vuotta sitten. Aiheelle on perustettu oma lehtikin! Ehkä se on joku taantuma-ajan juttu, halpa harrastus, ei tarvitse kalliita kuntosalikortteja eikä hot joogan kertakortteja...

Kommentoi