Ladataan...
Auringonpolttamat

Oletteko koskaan eläneet kulttuurissa, jossa ihmiset eivät auta toisiaan? Tai ainakaan työpaikalla kukaan ei suostu tekemään yhtään mitään, joka ei mukamas kuulu työkuvaan. Esimerkiksi tankintäyttäjä ei voi siivota rantaa mereltä ajautuneesta muoviroskasta (vaikka kompressori on rannalla ja tankintäytön lomassa on päivittäin noin neljä tuntia odottelua eli luppoaikaa, jonka tankintäyttäjä käyttää hyödyllisesti tekemättä yhtikäs mitään satunnaista musiikinkuuntelua lukuun ottamatta).

Tai jos puutarhuri leikkaa nurmikon, hänen tehtäviinsä kuuluu toki siivota nurmelta irtoheinät ja lehdet, mutta kivinen bungaloweihin vievä polku taikka rappuset eivät kuulu hänen alueeseensa. Polku jää siis siivoamatta päiviksi, ellei siivooja, jolle puutarhurin mielestä homma kuuluu, ota tehtävää hoitaakseen. Siivoojan mielestä vain huoneet kuuluvat hänelle, joten polkuun ei suostu koskemaan kukaan.

Portaat kuuluvat yläpäästä keittiöhenkilöstön alueeseen ja alapäästä baarimikon reviiriin. Jos siis baarimikko on lomilla kuten nyt, ei alarappusia lakaise kukaan (paitsi minä), vaikka noin kaksikymmentä työntekijää kulkee noissa portaissa edestakaisin päivittäin.

Jos yksi venepoika on aamuvuorossa, on hänen tehtävänsä kantaa tankit veneeseen. Vieressä istuu kessutellen viisi kapteenia ja muuta henkilökuntaa, joka ei tee elettäkään auttaakseen poikaa tankkien kanssa.

Tai jos resorttiin tulee iso check in eli kerralla paljon porukkaa, kantavat kaksi huonesiivoojaa kaikki laukut yksitellen mäen päälle eikä kukaan venehenkilökunnasta suostu auttamaan laukkujen kanssa. Vaikka sääntö on, ettei kukaan lähde kotiin ennen kuin hommat on tehty, jengi mieluummin katsoo vierestä kun toiset hikoilevat kassien kanssa kuin tekisivät hommat nopsasti porukalla alta pois ja pääsisivät kaikki kotiin.

Meillä resortin työntekijöiden sapuskat kokkaa kaksi ikivanhaa mummoa, jotka kantavat selkä vääränä riisisäkkejä ja juomavettä rannalta pitkän matkan staffikeittiölle eikä kukaan miehistä voi auttaa ei millään, vaikka mummot kokkaavat heille lounasta!

Onko sinun työpaikallasi näin?