Hormonien viemää

Baby au lait

Elikkäs, noin kaksi kuukautta sitten aloitin minipilleri-merkin nimeltä Cerazette (raskauden ehkäisyyn), kun neuvolantäti sitä niin suuresti suositteli kokeilemaan. Imetys itsessään on jo hyvä ehkäisy, mutta itse en luottaisi pelkän imetyksen ehkäisytehoon, niimpä otin testiin kyseiset pillerit. No tämä kokeilu on ollut aivan muuta kuin miellyttävä kokeilujakso. Nimittäin mieliala on heitellyt maailman surkeimmista päivistä parhaisiin ilon hetkiin, mutta aivan liian tiiviisti. Mieli on siis kyseisten pillereiden takia kaikkea muuta kuin tasainen. Itkettää, suututtaa(näin kauniisti sanottuna), stressaa ja tuntuu, että väsymys ottaa välillä liiankin radikaalit ohjat. Noh, joillekkin sopii, joillekkin ei, tiedetään. Ajattelin kuitenkin antaa tälle merkille vielä 1 kuukauden mahdollisuuden, jospa se sateenkaaren pää sieltä vielä näyttäytyisi tässä lähiviikkoina ja saisin oman ''rauhallisen'' minäni takaisin. En sano eikö ole ollut hyviäkin puolia, mutta ne jäävät valitettavasti nyt hiukan miinuksen puolelle. Muut ehkäisymenetelmät kun  eivät tule kuulonkaan kohdallani nyt imetyksen aikana. Kierukastakin olen valitettvasti kuullut enemmän niitä huonoja kokemuksia kuin niitä hyviä...Olisipa ihanaa ja vapauttavaa, jos miehetkin saisivat osansa näistä hormonimyrskyistä, jotka nakertavat niin raskaana olevia naisia kuin imettäviä äitejäkin. Olisi kerrassaan hupia nähdä kuinka miehet ylipäätänsä selviäisivät siitä, jos yhden sukkaparinkin löytäminen on jo niin haastavaa!

Tässä kuitenkin miinukset ja plussat, jotka olen tähän mennessä huomannut tämän valmisteen aloitettuani:

  • - mielialan vaihtelu (ärtyisyys, stressinsietokyvyn lasku, itkuisuus)
  • - hiusten lähtö, haurastuminen, rasvoittuminen
  • - kasvojen ihonlaadun huonontuminen
  • - väsymys 

 

  • + ei muuta ruokahalua
  • + kuukautiset niukkenevat (joillakin muuttuvat runsaammiksi)

 

Joten kuten tuosta voikin päätellä, miinuksia on huomattavasti enemmän kuin plussia, mutta tilannetta on hyvä vielä seurata, eikä heittää pyyhettä kehään liian aikaisin! Voihan olla että tilanne vielä tasottuu...Toivottavasti

Tässä kuva valmisteesta:

 Mikäli muilla on kokemuksia kyseisestä merkistä /ylipäätään minipillereistä tai muista ehkäisyvaihtoehdoista imetyksen aikana, kokemuksia otetaan ehdottomasti vastaan! Mitenkä ovat muun muassa vaikuttaneet mielialaan?/ Onko ollut apua jostain toisesta merkistä? Mitenkäs kierukka?

 

Oikein mukavaa päivänjatkoa kaikille!

 

PSST. Olemme oppineet kääntyilemään ja kovasti koitamme eteenpäin päästä! 

Kommentit

Kirsikka W.

Mulla ei imetyksen aikaisia kokemuksia Cerazetesta ole, mutta oon syönyt sitä ehkäisynä nyt parisen vuotta. Voisin omalta osaltani listailla tähän myös plussia ja miinuksia, joita oon huomannut:

+ Kuukautiset on jääneet pois kokonaan, myös kuukautiskivut ja rintojen aristus
+ Kasvoihin tulee vähemmän hormoninäppyjä
+ Valkovuoto on niukempaa ja neutraalimman hajuista
+ En hikoile enää niin paljoa

- Parina ekana kuukautena oli tiputteluvuotoa
- Alussa iho kukki herkemmin
- Väsymys ja itkuisuus hormonikierron mukaan
- Libido on hieman pienempi (tähän tosin voi olla muitakin tekijöitä)

Itse en siis hiuksiin ole huomannut vaikuttavan lainkaan, mutta toisaalta, syön kyllä biotiinia ja sinkkiä hiusten ja kynsien hyvinvointia ajatellen. Mulle on kuitenkin sopinut nää tosi hyvin, josta olen iloinen :)

katjamaria_
Baby au lait

Hei! Mukava kuulla, että löytyy kohtalotovereita näiden pillereiden saralta. Nyt kun otit puheeksi hikoilun niin voisin kyllä täysin kompata, että hikoilu on kyllä merkittävästi vähentynyt! Ainoat raastavat tekijät joidenka kanssa joudun vieläkin painimaan on tuo ihon kukkiminen ja hiukset... Toivon todella, että ne tasoittuvat nyt ja pian! Biotiinin käytöstä imetyksen aikana ei oikein ole näyttöä, muuten tulisi varmasti kokeiluun!

Kiitos vielä paljon kommentistasi ja oikein ihanaa alkutalven jatkoa sinulle :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.