Hoitorinkiin tutustumassa

Bättre liv

Vietettiin tänään aamupäivä tutustumassa hoitorinkiin. Hoitaja tuli ystäviemme kotiin, missä syötiin toinen aamupala, leikittiin sisällä, pihalla ja läheisessä leikkipuistossa sekä syötiin lounasta. Puoliltapäivin hoitokaveri meni parvekkeelle unille ja me lähdettiin kävellen kotiin (tyttö nukahti parissa minuutissa). Kaikki meni tosi hyvin. Alkuun lapset ujostelivat tovin, mutta hiljalleen lämpenivät uudelle tilanteelle ja ihmisille. Tyttö oli nukkunut mahtavasti klo 6.20 asti ja syönyt tällöin aamupalan, joten ihan senkin vuoksi oli hyvä syödä toinen aamupala hoitoon päästessään (viime aikoina meillä on syöty aamupalaa jo viiden-kuuden maissa, huoh).

Hoitaja oli rauhallinen, ystävällinen ja kaikin puolin mukava. Hänellä on lastenhoitajan koulutus ja työkokemusta useista perheistä, espanjalaisena hän puhuu lapsille suomea ja englantia. Hän osaa tärkeimmät lasten kanssa käytettävät sanat siis myös suomeksi, mutta pieni englannin kielikylpy ei ole sekään pahitteeksi. Luulenpa, että kun ensimmäisen päivän ihmetyksestä päästään ja hoitaja on keskenään lasten kanssa, homma toimii oikein hyvin. Hän sanoi, ettei ole koskaan nähnyt kahta näin hiljaista lasta. Aika rauhallisiahan nämä kai ovat, mutta katsotaan nyt millaiseksi meno vielä muuttuu kun lapset tottuvat hoitajaansa! Ruokapöydässä kumpikin keskittyi syömään itse lautasellisensa, eli ainakin se homma sujuu kuin leikki :)

Tässä on vielä monenmoista asiaa sovittavana ensi viikolla alkavaa hoitoa ajatellen, jotenkin näiden sopiminen on jäänyt viimetinkaan kun ollaan kuitenkin kavereita. Tytölle pitäisi viedä hoitopaikkaan ainakin oma potta, muutamia leluja, oma nokkamuki ja haarukka, varavaatteita ja vaippoja. Päiväunet nukutaan vaunuissa tai tarvittaessa parvekkeen kuumuessa sisällä matkasängyssä, syöttötuoleja on jo kaksi. Hiekkaleluja vein jo heille ja tulivat heti ensimmäisenä päivänä tarpeeseen. Tyttö on hoidossa 4pv/vko joten me teemme lapsille kahden päivän lounaat ja ystävämme hoitavat loput päivät. Välipalalla lapset syövät kummankin omien tottumusten mukaisesti, mutta ainakin osa välipaloista tulee olemaan samaa (hedelmät ym.). Ruokalistat on tarkoitus suunnitella ajoissa tuleville viikoille lounaiden ja välipalojen osalta.

Huomenna mennään taas aamupäiväksi tutustumaan ja siinä se päivä sitten melkein meneekin, joten torstai on meidän viimeinen päivämme ihan kaksin tytön kanssa. Voidaan mennä vaikka lähipuistoon aamupäiväksi, syödä yhdessä lounasta ja kotoilla päikkäriaika. Sitten onkin Vappu ja viikonloppu ja maanantai! Sovittiin, että mies vie tytön ensimmäisenä päivänä ja hakee jo kahdeltatoista kotiin nukkumaan päikkäreitä (sillä aikaa ehtii hyvin tehdä etätöitä). Loppuviikosta olisi tarkoitus nukkua päiväunetkin hoidossa, mutta pyritään toki pitämään päivät mahdollisimman lyhyinä. Mies saattaa viedä ja hakea tytön useamapanakin päivänä lyhyen työmatkansa vuoksi, muulloin toinen vie ja toinen hakee. Hoitoajoista voidaan sopia yhdessä ystäväperheen ja hoitajan kanssa jos joku aikataulu tuntuu helpommalta viemisen ja haun kannalta.

Kaikki on kyllä tosi hassua, mutta onneksi ensi viikko on vähän niinkuin harjoittelua, sitten tulee parin viikon tauko reissun takia ja tämän jälkeen arki lähteekin taas rullaamaan hoidon ja töiden parissa. Pitää kyllä myöntää, että jännittää aivan älyttömästi ja aina välillä on myös vähän haikeita hetkiä, mutta jännityksestä ja pienestä pelostakin huolimatta odotan uutta arkea ihan innolla. Ties vaikka saisin aivan uutta intoa ja energiaa tähän eloon!

Huomasin muuten, etten ottanut kuvan kuvaa tältä aurinkoiselta päivältä, onneksi löytyi yksi vanha hiekkalaatikkokuva kännykästä :) Tänään tosiaan oli aivan hirmu lämmintä, kyllä se kesä vaan tekee tuloaan! Onneksi ainakin vielä pystyy nukkumaan partsipäiväunia :)

Onko siellä muita jotka olisivat perustaneet hoitoringin tai liittyneet sellaiseen? Miten homma on teillä toiminut?

<3 Eerika & Epeliina (1v 4kk äiti ja tytär)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.