Lastenhuoneen pimennys(verho)projekti

Bättre liv

Meidän lastenhuoneen sisustusoperaatio on ottanut taas aimoharppauksen sillä vihdoin huoneessa on kunnolliset pimentävät verhot. Kevään myötä valon lisääntyessä huomasimme, ettei aiemmin työhuoneessa hyvin palvellut laskosverho aivan riitä. Iltaisinkin näki lähes lueskella kirjaa vaikka verhot olivat kiinni. Samaan aikaan tyttö alkoi heräilemään tuossa viiden korvilla joten pistimme rattaat pyörimään. Jos on pienikin mahdollisuus, että valoisuus vaikuttaisi tytön uniin, kannattaa toimia!

Ennen: laskosverhot

Jälkeen: pimentävät sivuverhot (plus pimentävät rullaverhot)

Aiemman ruskean sävyisen laskosverhon tilalle hankimme valkoisen pimentävän rullaverhon. Sivuverhoiksi oli tarkoitus hankkia valkoiset pellavaverhot. Rullaverhon reunoilta huoneeseen kajasti kuitenkin aikalailla valoa, joten oli alettava etsiä hieman paksumpia verhoja. Verhokiskoja tai -tankoakaan ei huoneessa ollut. Tarkoitus on ollut uusia jossain vaiheessa koko asunnon verhokiskot hyvin rullaaviksi ja siisteiksi tuplakiskoiksi, mutta tämän huoneen kohdalla teimmekin poikkeuksen. Passitin miehen pikapikaa lauantaina kaupoille hakemaan verhokiskot tai -tangon sekä pimentävät sivuverhot ja toivottiin että sopivat löytyisivät yhdellä reissulla. Olin tehnyt netissä hieman pohjatyötä joten mies tiesi suunnistaa parhaille apajille. Sillä aikaa me tytön kanssa pistettiin leikkipuistossa parastamme keinuen, tehden hiekkakakkuja, laskien liukumäestä ja työnnellen taaperokärryä. 

Lopulta nämä Hemtexin kauniit  valkoiset verhot tekivät päätöksen puolestamme, sillä näissä on kauniit purjerenkaat. Verhokiskot eivät siis tulleet kysymykseenkään. Prismasta löytyi sopivan selkälinjainen ja siisti verhotanko, joten päädyimme ainakin tällä erää tähän ratkaisuun. Verhot ovat kauniit ja laadukkaan oloiset, pinta on kauniin elävä eikä näytä pimennysverholta laisinkaan vaikka paksua tekoa onkin (ja tuntumaltaan tietty toiselta puolelta hieman muovinen). Myös verhotanko yllätti positiivisesti, vaikka olenkin kaikinpuolin näkymättömien verhokiskojen ystävä.

Tässä siis muutamat ennen-jälkeen -kuvat. Jotenkin koko huone tuntuu nyt niin paljon viimeistellymmän oloiselta ja valoisammalta joten olemme tyytyväisiä, vaikka tyttö kyllä tänäkin aamuna heräsi hieman ennen viittä..

Ennen: ikkunassa vain laskosverhot, ei verhokiskoja tai -tankoa tai sivuverhoja.

Jälkeen: Huomaamaton valkoinen pimentävä rullaverho, verhotanko ja pimentävät sivuverhot purjerenkailla. Kuumailmapallo-mobile siirtyi samalla roikkumaan lampusta keskelle huonetta ja toinen lelukori sekä osa pehmoleluista pois ikkunan edestä verhojen kulun tieltä. 

Ennen: Työpiste ilman sivuverhoja

Jälkeen: työpiste tuntuu viihtyisämmältä ja siistimmältä sivuverhojen pehmentäessä tunnelmaa ja peittäessä ikkunasyvennyksen reunoja.

Olen kyllä niiiiiiin tyytyväinen muutokseen sekä mieheen, joka pystyi jo sen verran tallustelemaan leikatulla polvellaan että ostosreissu onnistui ja tuloskin on näin hieno. Verhot lyhennettiin silitettävillä liimanauhoilla joihin olemme turvautuneet aiemminkin. Samalla verhot silitettiin muutenkin kauttaaltaan. Suosittelen teille muillekin ompelua kaihtaville ja ilman ompelukonetta eläville kaikkiin lyhennysprojekteihin. Hyvä meidän tiimi!

Huoneesta tuli muuten aivan ihanan pimeä, joten yöttömätkin yöt saavat tulla. Ja se kesä. Tervetuloa. Kiitos!

<3 Eerika & Epeliina (äiti ja tytär 1v 4kk)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.