Pientä valmistautumista tulevaan

Bättre liv

Luulenpa, että tämä väsymys tekee minut hieman alakuloiseksi ja huolestuneeksi, eikä päinvastoin. Nimittäin aamuherätysten ja aamusta iltaan touhottamisen tullessa kuvioihin, olen väsynyt aivan mahdottomasti. Tylsää! Pitää ehdottomasti katsoa kalenteria sillä silmällä, nyt vaan moni hoidettava asia on sattunut samaan kohtaan töiden aloituksen kanssa näin loman jälkeen. Tuntuu, että tälle syksylle on monenmoista todo-listalla. Haluaisin vain keskittyä pienen tuloon, mutta on tässä vähän muutakin :) Suurin osa kuitenkin liittyy pikkuiseen, tässä pitää jo aloittaa huuto.netin, tori.fi:n ja muiden vastaavien koluaminen hyvien käytettyjen tavaroiden toivossa. Yritin jo ostaa newborn-kaukaloa tripp trappiin, mutta sehän oli mennyt jo ennen kuin sain viestiini vastausta :( No onneksi on vielä aikaa!

Syksyn todo-list:

- vauvavakuutussopimuksen ottaminen (paperit jo melkein valmiina ja yhtiö valittuna)

- kelan tukien ja äitiyspakkauksen hakeminen, työpaikalla kaikesta sopiminen

- neuvolakäyntejä, lääkärikäyntejä, hammashoitajan tsekki

- koirien käytöskoulutusta (mm. hihnakäyttäytyminen kahden koiran yhteislenkeillä)

- vanhemman koiran terveydestä huolehtiminen, koirien tulevaan valmistaminen

- käytettynä etsitään valkoinen tripp trapp (2003 tai uudempi, ukki kunnostaa!) ja siihen newborn set -kaukalo, mawok-unikeinu, kantoreppu Manduca/Ergo (tai Tula uutena?), vaatteita, muutama kestovaippa, ehkä rintapumppu?

- löytäiskö jostain vielä ihanan keinutuolin, siinä olisi niin ihanaa keinutella masun kanssa ja tyynnytellä vaavia (mihin ihmeeseen se mahtuis..)

- uutena vaunut, turvakaukalo, isofix-telakka, hoitoalusta, pinnasänky mikä kasvaa juniorisängyksi (tai vasta keväällä), pari lipastoa ja seinähyllyä, tapetti, tekstiilejä, vaatteita ja monenmoisia pieniä tarvikkeita

- raskausjoogaa, synnytysluentoa, perhevalmennusta, valmistautumista synnytykseen, fysioterapiaa, odotusajan hierontaa hieman ennen laskettua aikaa

- paljon hyvää monipuolista ruokaa, lepoa, rentoutumista, hemmottelua, liikuntaa ja ulkoilua

- viikonloppuretkiä ystävien ja perheenjäsenten luokse, osalle vielä ilouutisten kertomista

- äitiysloman odotusta, pienen potkujen ihmettelemistä

- viimeinen ruskaretki ilman pientä perheenjäsentä! Mukana vain eväät, pari karvaista touhottajaa ja kamera.

Tästä on meitsin syksy tehty. Kolmisen kuukautta töitä vielä edessä, toivottavasti väsymys pysyy aisoissa ja kroppa kunnossa. Olisi ihanaa jaksaa elää normielämää mahdollisimman pitkään, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Toivottavasti pieni kasvaa ja voi hyvin masussa, eikä tule hätää tai huolta. Ja saa tulla turvallisesti tähän maailmaan vasta kuin on valmis ja pärjään itsekin koettelemuksesta. Vaan siihenhän on vielä niin paljon aikaa ja tässä on aika paljon valmistelemista edessä, joten huolehditaan siitä sitten hieman myöhemmin :) Nyt pitäisi jaksaa työpäivä loppuun asti, tehdä illalla ruokaa, ulkoilla ja loikoilla. Sekä mennä superaikaisin nukkumaan!

Terkut masumussukalta <3 Eerika & Pikku-Epeli (rv 21+4)

Kommentit

gabi (Ei varmistettu)

Rintapumppu on kyl ihan ehdoton! Aina vauval ei oo nälkä just silloin ku äitin tissit meinaa räjähtää.. Ja sit voi mennä omiin harrastuksiinsa kun on pumpannu maitoa jääkaapiin valmiiks (isi hoitaa!).

Eerika
Bättre liv

Vielä kun tietäis minkä merkkisen ostaa, käsikäyttöisen vai sähköisen ja minkä verran niitä tuttipulloja ja tuleeko sitä maitoakaan ja ainiin, tulihan meille se vauva? ;) Tähän en ole vielä ehtinyt oikein perehtyä :)

gabi (Ei varmistettu)

http://www.ainu.fi/tuotteet/ainu-medela-sahko-ja-paristokayttoinen-rinta...
Mul oli toi. Muista ei oo kokemusta, mut tohon olin ihan tyytyväinen. Kätevä ku toimi myös paristoil, jos ei ollu verkkovirtaa saatavil. Siitä sai myös säätää sitä tehoa, jos oli liian voimakas imu niin sitä pysty pienentämään ja tietty päin vastoin.
Mitä enemmän pulloja, sitä harvemmin niitä tarttee keitellä. Ainakin nyt varmaan 3-4. Meil oli ehkä noin 7kpl.
Sit pakastin sitä ylimääräistä maitoa ja sieltä sit isä pysty tarvittaes sulattelee niitä. Säilyks se maito sit jääkaapis 1 vai 3vrk, en muista enää..
Ei kannata ottaa mitääs stressiä siitä imetyksestä. Kyllä sitä maitoa varmasti tulee, ja jos käy niin ettei tule, niin sitten on hyvät ja turvalliset korvikkeet olemassa! :)

Suklaamuffinssi

Oon samaa mieltä, että rintapumppu on ihan must! Mulla oli Aventin käsikäyttöinen ja sitäkin voin ihan suositella. Muutaman kerran viikossa kun pumppasin niin ei haitannut se veivaaminen.

EWE

Minulla on kanssa tuo Aventin pumppu, sähkökäyttöinen. Tyytyväinen olen ollut siihen, sen nyt mitä sitä ehti käyttämään. Ostin pumpun vasta synnytyksen jälkeen, kun sairaalasta kehoittivat. Elin raskausajan nimittäin täysin siinä uskossa, että imetän tuosta noin vaan, ilman mitään ongelmia. :)

Ongelmia tosiaan oli, ja pojasta tuli lopulta pullovauva. Kaiken sen imetyksen kanssa käydyn yrittämisen, tuskailun ja hammasten kiristelyjen jälkeen Silloin piti hankkia niitä pullojakin, 7-8 kappaleella pärjäsi päivän. Illalla sitten joutu pesemään ja keittelemään niitä, oli sekin rumbaa eikä sitä aina olisi jaksanut.

Kokemuksesta voin siis sanoa, että noita imetys- ja maitojuttuja saa toki miettiä etukäteen, mutta mitä se sitten on käytännössä... sen näkee sitten, kun pieni on tullut maailmaan. Lopulliset hankinnat, pumppu ja pullot, kannatti ainakin omassa tapauksessa hankkia kokonaisuudessaan vasta tosiaan syntymän jälkeen. Mutta kukin tekee tyylillään. Onhan ainakin niitä pulloja hyvä hankkia jokunen etukäteen.

Noista pumpuista vielä unohtu sanoa. Sairaalassa aloitin jo pumppaamisen ja ne pumput siellä on toiminnaltaan ja tehokkuudellaan ihan omaa luokkaansa verrattuna kaupasta saataviin. Tykkäsin sairaalan pumpuista. Selvitin, että jokin firma vuokraa niitä, mutta se juttu jäi lopulta sitten siihen .

Eerika
Bättre liv

Jee, lisää tietoa ja kokemuksia, kiitos! Ehkä sitä jonkun voisi ostaa jo etukäteen.. jos löytyisi sopiva paketti käytettynä tai alennuksesta. Jos vaikka osais valita tahtooko sähkö- vai käsikäyttöisen (kaipa osalle toinen on parempi kuin toinen..). Ilmeisesti ainakin Aventin pumput ovat hyviä :) Pistetään siis korvan taakse!

Kommentoi