Postaus VS Universumi 1-4

Bättre liv

Kun universumi on tätä postausta vastaan: 

Aloitan kirjoittamisen -> tyttö herää päikkäreiltä. 
Jatkan kirjoittamista -> tyttö läiskii koirien vesikipolla, löytää kännykkäni, koiraa pitää komentaa nuolemasta tytön naamaa..
Lisään kuvat ja olen viimeistelemässä postauksen -> selain sanoo, että verkkosivu oli ladattava uudelleen ja jäljelle jää pari ensimmäistä lausetta
Yritän kirjoittaa postausta uudelleen -> läppäri sanoo, että tietokone sammuttaa itsensä ellei sitä laiteta heti virtalähteeseen

Tässä kun istuin vihdoin alas tytön mentyä toisille päikkäreilleen ja touhuttuani ensiksi siivoiluja ja eteeni välipalaa, on vähän sellainen olo että ehkä en enää yritä kirjoittaa samaa postausta uudelleen! Joka tapauksessa halusin kertoa, että täällä sitä vielä ollaan. 

Sairastupalaiset mies ja tyttökoira eiliseltä

Kovasti on touhuttu kahteen viikkoon eikä loppua näy. Juuri kun olin paniikissa siitä, miten ihmeessä me saadaan syntymäpäiväjuhlat järjestettyä sunnuntaille, iski koko perheeseen flunssa. Mitä vakavammaksi tilanne käy, sitä vähemmän kai huolehdin sillä nyt on sellainen fiilis että "kyllä se varmaan tästä". Siinä missä mies makasi eilisen kuumeessa sohvalla, on meillä tänään kaksi lähes tervettä aikuista ja lievästi lämpöilevä nuhanenä. Toivoa siis vielä on! Joululahjat ovat aivan vaiheessa ja juuri äsken muistin TAAS että ne joulukortit pitäisi kirjoittaa ja lähettää. Nettikaupoista ehtinee tilata kaukana asuvien joululahjat kotiinkuljetuksella vielä maanantaina..

Uusi lipastohyllykköhässäkkä olohuoneessa on saanut joulufiilistä päälleen ja työhuoneen tavaroita sisälleen

Mielessä on pyörinyt postausajatuksia, jotka ovat jääneet kaiken muun jalkoihin. Elättelen vielä toiveita, että kohta minulla on enemmän aikaa blogille, mutten panisi siitä päätäni kyllä pantiksi! Täällä on kahden viikon aikana oltu paljon kotona, leikitty tutuillla leluilla, käyty taidenäyttelyssä ja treffailtu äiti-vauva-kavereita. Käyty koko perheellä Ornamon Design -myyjäisissä ja Ikeassa, jatkettu työhuoneen muuntautumisprosessia lastenhuoneeksi, käyty kierrätyskeskuksessa (lahjoitettu ja löydetty) ja pidetty unikoulua vol 2. Olen istunut työhyvinvointikoulutuksessa ja taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Ollaan tytön kanssa ilahdutettu vanhoja ja uusia työkavereita toimistolla ja valmisteltu syntymäpäiväjuhlia tulevalle sunnuntaille. 

Löytönä kierrätyskeskukselta ihanat lastentuolit tuunattavaksi, tulee lapsuuden muskarit mieleen <3

Päässä on pyörinyt kuinka emme tytön kanssa olisi nyt kumpikaan valmiita töihin ja päiväkotiin ja kuinka ihanaa on lopulta olla vielä reilut 5 kk kotona. Vauvavuotta on kelailtu ja ihmetelty kuka se ryttyinen pikkuvauva niissä kuvissa oikein on. On lueteltu ja muisteltu kaikkea mitä on tehty, katseltu vanhoja videoita missä tyyppi on vasta oppinut kääntymään selältä vatsalleen. Haikeana valmistelemme pienen muuttoa omaan huoneeseensa, prosessi etenee hitaasti kirjahyllyn tyhjentyessä hiljalleen pinnasängyn tieltä. 

Pienen aarteet ensimmäisten päiväunien jälkeen: äidin vanha puhelin ja Pippi-lelu ruotsintuliaisina isin työreissulta (jonka tukkaa koirat vuorotellen salaa repivät)

Olen pohtinut jälleen päivähoitoasioita, vaikka elokuuhun onkin vielä matkaa. Kunnallinen päiväkoti / yksityinen päiväkoti / ryhmäperhepäiväkoti / perhepäivähoitaja / hoitorinki palkatulla hoitajalla ???? Kaikissa on omat plussat ja miinukset, sopiva sijaintikin olisi kiva löytyä.. eikä minulla tietenkään ole hajuakaan mikä olisi paras ratkaisu meille, saati miten se hoitopaikka sitten lopulta järjestyy. Jotenkin kai sekin. Toivottavasti 1v 7kk ikä on sopiva hoidon aloittamiselle ja minäkin pärjään siellä töissä kesäkuusta lähtien (ehkä se epäilyttävin osuus tässä suunnitelmassa).

No, joka tapauksessa meillä on kauppalista keskellä pöytää ja kohta lähdetään ostamaan kakkutarvikkeita sun muita herkkuja. Koristeet hommattiin onneksi ennen kuin tultiin kipeiksi ja lauantaina ehkä haetaan vielä nippu ilmapallojakin! Ehkä tästä vielä hyvä synttäriviikonloppu tulee. Ja ainiin ne joulukortit.. :D 

Ihanaa joului(kui)sta viikonloppua,

Eerika & Epeliina (pian 1v äiti ja tytär syntymäpäiväjuhlafiiliksissä!)

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Hyvää synttäriviikonloppua! :)

Multa jos kysytään niin 1-3 -vuotiaille paras paikka on perhepäivähoito tai ryhmäperhepäivähoito. Lapsi saa osakseen enemmän huomiota, kuin päiväkodin isoissa ryhmissä. :)

Eerika
Bättre liv

Kiitos! Pitää soitella ja kysyä mikä tilanne on, mutta ilmeisesti perhepäivähoitajia on aika naftisti meillä päin.. Vauvaharrastuksista tuttu mammakaveri on juuri muuttamassa lähistölle ja suunnitteli hoitajan palkkaamista ja hoitorinkiä mikä voisi toimia heillä, hoidon aloituskin olisi samaan aikaan ja pojalla on ikää vain 1,5kk vähemmän kuin meidän pienellä. Harkitaan siis sitäkin!

Torey
Näissä neliöissä

Sellainenkin olisi hyvä idea!

Mua harmittaa kun pph:t vähenee jatkuvasti. Päiväkodit on niin täynnä, ettei meiän tyttö esimerkiksi saanut paikkaa. Vaikka hänet nyt olisin voinut jo päiväkotiinkin laittaa kun on sen 3v4kk. Toivon että syksyksi saataisiin hoitopaikka läheltä. Tahdon tytön siis vaan 11 päiväksi hoitoon kuukaudessa. Neljävuotias ei kestä jatkuvaa kotona oloa ilman ikäisiään kavereita. Vaikka me vauvan kanssa sitten kotona ollaankin. Ei ainakaan tää meiän touhustiina. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.