Rouvahan kieltäytyy alkoholista

Bättre liv

Oi miten ihana pitkä viikonloppu takana! Kuin olisi täysin irtaantunut elämästään ja ollut vähintään viikon talvilomalla. Neljä päivää poissa kotoa tekee kummia! Ja vielä kodin tärkeimmät mukana, oma mies ja koirat. Sitä kun touhottaa vaan niin ei oikein edes huomaa olevansa raskaana. Väsymykseen alkaa tottumaan, sitä vaan järjestelee päiväohjelmansa niin että siinä on lepotaukoja ja pääsee aikaisin nukkumaan jos mahdollista. Kassissa on aina jotain välipalaa ja syötävä on vähän ja usein. Masu ei vielä näy, mutta alkoholista kieltäytyminen huomataan heti. Ja sitähän kieltäytymistä tälläkin reissulla riitti..

Olin jo ajatellut, ettei meillä tule olemaan kuin yksi sellainen ilta, jolloin minun täytyy kehitellä stooreja kieltäytyessäni alkoholista. Ja sinä iltana yhden pitäisi olla kuskina, joten sehän olisi helppo nakki. Mutta mitä vielä! Meillehän oltiin tarjoilemassa juomia joka välissä. Ensinnäkin äitini, joka on lähestulkoon absolutisti, avasi punaviinipullon kun kerta tultiin käymään. Jotain siinä jokeltelin kuinka auto täytyy varmaan vielä siirtää toiselle paikalle, että minä voin jättää lasillisen väliin. Siihen äiti, että näinköhän yksi lasillinen haittaa, mutta mumisin jotain että itselläni ainakin tulee aina vähän höpsö olo lasillisestakin että menen ihan vedellä. Sen jäkeen mentiinkin kavereiden luo, missä tarjottiin glögiä punaviinillä (nappasin lasini juuri ennen viinin kaatoa) sekä portviiniä (ottakaa te muut vaan). Loistavaa.

Seuraavana päivänä mentiinkin sitten maukkaalle lounaalle oikein hyvään ravintolaan samaisen kaveripariskunnan kanssa. Ei mutta nythän voidaan ottaa ihan hyvin lasit viiniä ruoan kanssa kun on oikein vapaapäivä. Eilisen väistelyn jälkeen päätin tässä vaiheessa sanoa sen ihan ääneen. Että tuotanoin, itseasiassa en juo sen takia että olen uudelleen raskaana. Olivat kuulemma edellisenä iltana jo asiaa hieman keskenään aprikoineet, kun ei viini glögissä maistunut. Onnitteluja tuli ja minä otin niitä varovaisesti vastaan. Nämä kaksi olivat yksiä niistä harvoista, joille olin keskenmenosta kertonut, joten ymmärsivät missä mennään. Sovimme, että he ovat minun alkoholittomassa juonessani mukana, jotta muut eivät huomaisi kieltäytymistäni herra alkoholista. Samana iltana tulikin extempore-kutsu ystävien luokse maistelemaan reissutuliaispulloja ja jouluherkkuja. No jes. Sinne mentiin kavereiden kyydillä, joten sitä kuskitekosyytä olisi mahdotonta käyttää. Onneksi kukaan ei kuitenkaan kysellyt alkoholista kieltäytymisen syytä tai ruvennut suostuttelemaan edes lasillista ottamaan. Kun suurin osa porukasta maisteli mitä oudompia litkuja, minä kävin hauduttamassa lisää ihanaa vihreää teetä ja nuuhkin välillä mieheni lasista.

Ja nyt päästiin vasta lauantai-iltaan, jolloin minulla oli mukana oma kuskin limppari ja kaverini teki lisäksi herkullista mangolassia. Kuskin alkoholittomuutta ei onneksi kyseenalaisteta joten tämä kuski sai litkiä limppariansa aivan rauhassa muiden nauttiessa kuohuviinistä, puna- ja valkoviinistä sekä saunaoluistaan. Kymmeneltä olin jo melkein unessa, mutta jotenkuten jaksoin puoleenyöhön odotella kyytiläisiäni ja jaksoin pysyä välkkynä lumisessa liikenteessä kotimatkalla. Oli kissoja ja koiria, hyviä ystäviä vuosien takaa, rantasauna ja törkeästi lunta. Niin ja uskomatonta pulled porkkia ja muita herkkuja maalaistalon rauhassa. Nukuttiin kämpillä pitkälle aamuun, kunnes koirat herättivät vikinällään, otettiin vielä jatkounet kun päästin koirat sänkyyn. Käytiin ystävien koiran kera lumisella lenkillä, juotiin teetä toisten kavereiden kera ja lähdettiin kotia kohden. 

Ihana viikonloppu ja onnistunut alkoholinväistely. Ystäviä siellä ja ystäviä täällä. Ruokaa äidillä, ruokaa isällä, törmäys siskoon ja toiseenkin. Koiria ja kissoja, lunta ja auroja, tuttuja ja muuttuneita maisemia. Lähtiessämme kaverit huikkasivat tulevansa varmaan kesäkuussa meillä päin käymään. Että silloin sulla varmaan on semmonen iso maha. Hymyilin ja sanoin, että toivottavasti. Onnea mahankasvatusprojektiin siis, raikui rappukäytävässä kun pakkauduimme koirien kera hissiin, istahdimme autoon ja otimme nokan kohti uusia kotikontuja. Ikävöiden näitä vanhoja ja erityisesti rakkaita ihmisiä <3

Ihanaa uutta viikkoa ja Joulun odotusta <3 Eerika & pikku-e  (rv 8+3)

Kommentit

Ihme

Oih, kuulostaa varsin ihanalle. <3  Juuri tuota samaa minä toivon jouluviikolta. 

Ja minulta tirahti taas kyynel tuosta "Onnea mahankasvatusprojektiin" -kommentista. Vissiin hiukan herkistää nuo lapsettomuushoitohormoonit täällä ruudun toisella puolen, kun itku tulee milloin mistäkin. :)

Ja toivottelen lisää tuota ihanaa auvoisuutta, toivottavasi saatte joulun aikaan nauttia yhtä ihanan seesteisistä hetkistä! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.