Sittenkin matkarattaat

Bättre liv

Luettuani liian monta juttua siitä, kuinka vaunuja ja rattaita siunaantuu koteihin yksi toisensa perään halusin ostaa vain yhdet yhdistelmät jotka taipuisivat moneen. Tai oikeastaan kaikkeen. Vaunulenkeille hiekkaisilla kävelyteillä, lätäköihin ja lumihankeen, busseihin ja ratikoihin, keskustan vilinään ja shoppailuun, kaupassa käymiseen, ihan pikkuihmiselle kuin vähän isommallekin taimelle, auton perään ja pidemmillekin reissuille.

Periaatteessa valintamme Bugaboo Buffalot tekevätkin tämän kaiken ja oikein hyvin tekevätkin. Niillä on koettu tämä kaikki ja vähän enemmänkin eikä luottoratsu ole pettänyt. Silti kaipuu matkarattaisiin hiipi sydämiimme jossain siellä Englannin reissun ja liian monen autonpakkausoperaation välimaastossa eikä paluuta ollut. En halunnut enää runtata painavia ja arvokkaita rattaita auton perälle kertaakaan tai edes ajatella toista lentomatkaa Buffaloiden kanssa.

Jo ennen keväistä Englannin reissua olimme kurkkineet matkarattaiden tarjontaa. Jotenkin aika ei ollut silloin vielä kypsä ja reissuun mentiin Buffaloilla. Pärjättiinpä niilläkin, sillä saimme kunnon kuljetuslaukun matkaa varten, mutta toista kertaa en samaan lähtisi ellei tarkoitus olisi jämähtää maihin pidemmäksikin aikaa. Kesällä kävimme jälleen muutamassa vaunuliikkeessä toteamassa, että ensimmäisenä löytynyt ihastus Peg Perego Pliko Mini taitaakin olla se oikea. Siinä yhdistyi keveys (5,7 kg!), helppo kasautuvuus, kallistus makuuasentoon sekä ulkonäkö. Meitsi kun on aina ollut kovin kranttu näiden esteettisten seikkojen suhteen, eivätkä lastentarvikkeet ole mitenkään poikkeus. 

Lähdin metsästämään Peg-Perego Pliko Minejä mahdollisimman edullisesti ja kun löysin uuden Denim-kankaan rakkaus oli syttynyt ja mieheltäkin heltisi se lopullinen lupalappu "Jos saat ne farkkukuosilla niin tilaa pois" :) Suomessa en samaa kangasta ainakaan liikkeessä nähnyt eikä muista värivaihtoehdoista ollut puhetta. Ihan satavarmaksi en siis mene sanomaan etteikö denimiä saisi Suomestakin, sillä en vaivautunut asiaa selvittelemään. Päädyin lopulta tilaamaan Italialaiset ja kyllä, ihan Italiassa eikä missään vinkuintiassa tehdyt, vaunut suoraan kotimaastaan ja muutaman päivän päästä vaunut tulivatkin ovelle asti. Hinta ei ollut paljoa Suomen hintaa edullisempi, mutta saatiinpahan juuri se denim mikä haluttiinkin ja yhdellä klikkauksella kotiinkuljetettuna. Muita kuoseja olisi saanut hieman edullisemmalla hinnalla, mutta <3 Denim.

Aluksi matkarattaat toki tuntuivat rimpuloilta jykeviin Buffaloihin verrattuna, mutta sellaisiahan ne matkarattaat on. Se on keveyden hinta se! Tähän mennessä näillä on menty monenmonta retkeä autolla ja ai että tykkään kasata ja nostaa näitä takakonttiin. Kuomu ei tule mielestäni riittävän eteen ja alas päikkäreitä nukkuessa tai auringon paahtaessa, joten vaunuverho on must (mielellään pitkä). Päikkärit ovat maistuneet näissä kesäkuumalla vallan hyvin, rattaat ovat mukavan viileät eikä ohut kankainen istuin hiosta. Pikkurenkaat kulkevat parhaiten kauppakeskuksissa ja asfaltilla, mutta on näillä päästy hiekkateillä ja rannallekin. Pienet pyörät toki jäävät kiinni mukulakiviin ja kivetyksiin, mikä etelänlomalla voi hieman harmittaa, mutta toisaalta lomalla harmitus on aina kovin pientä.

Jarrun toimintaan oli hieman totuttelemista, nyt siihen alkaa jo hiljalleen luottaa että osaan kerrallaan laittaa vaunut paikalleen. Kasaus on aivan järjettömän helppoa ja onnistuu yhdellä kädellä vaikkapa vauva kainalossa tai taaperon kädestä kiinni pitäen. Lentokoneen cabinin hattuhyllylle näitä ei saa ottaa kuten paria uutta matkaratasta, mutta toisaalta useimmilla kentillä matkarattailla saa tulla koneeseen saakka ja jättää lentoemolle. Ja kolmannekseentoisekseen hinnoissakin on eroa! Nämä siis ovat kovinkin kohtuuhintaiset kevyiden pieneen tilaan kasaantuvien matkarattaiden joukossa.

Alla vielä meidän kombo, vähänkö tätä mietittiin! Jollekulle toiselle aivan toiset matkarattaat ovat Perfecto! Meille näiden kahden kombo on vaikuttanut toimivalta. Hieman isommissa matkarattaissa löytyy kyllä valinnanvaraa, mutta meillä Buffalot toimittavat cityrattaiden virkaa ja ovat lenkkeilykäytössä joten matkarattaiden ominaisuuksissa keskityttiin keveyteen, pieneen kokoon ja helppoon kasattavuuteen.

 

Peg-Perego Pliko Mini

Koko: 83 x 49 x 100 cm
Kasattuna: 94 x 33 x 30,5 cm
Paino: 5,7 kg
Kasattavuus: Saa kasaan yhdellä kädellä, kahva sivussa, pysyy kasattuna pystyssä
Ominaisuudet: Selkänojan saa makuuasentoon, 3 eri asentoa, jalkatuen saa ylös, alhaalla pieni tavarakori, kuomussa verkko minkä läpi näkee lapsen, kahvat säädettävissä kahteen asentoon, useita värejä ja kuoseja
Renkaat: Kovat kevytpyörät jousituksella, kääntyvät/lukittavat etupyörät.
Lisäosia ostettavissa: Sadesuoja, hyttysverkko, kuppiteline, jalkapeite, kuljetuslaukku.

Hinta Suomessa: 199 €

Bugaboo Buffalo

Koko: leveys 60 cm
Kasattuna: 88 x 54 x 34  cm (pyörät irroitettuna)
Paino: 11,9 kg
Kasattavuus: Aika helppo kasata, pysyy kohtuu hyvin pystyssä kasattuna, kasaus joko yhdessä tai kahdessa osassa
Ominaisuudet: Käännettävä ja kallistuva istuinosa, jatkettava kuomu, iso tavarakori, säädettävä työntöaisa, käännettävä kantokahva, vaunuosa vastasyntyneelle jne.
Renkaat: Vaahtokumitäytteiset 10" etupyörät (kääntyvät/lukittavat) ja 12" takapyörät.
Lisäksi mukana: Sadesuoja
Lisäosia ostettavissa: Kesäkuomu hyttysverkolla, hyttysverkko, istuinpehmuste, jalkapeite, eri värisiä kankaita, aurinkovarjo, kuljetuslaukku jne.

Hinta Suomessa: 1190 €

Näillä siis mennään, tsemppiä kaikille vaunu-/ratasasioita pohtiville, ei oo heleppoo!

<3 Eerika & Epeliina (7,5kk äiti ja tytär)

Kommentit

Sensei
Puuhevonen

Hyvän näköiset ovat! Meille noissa matkarattaissa olis liian pienet pyörät, on niin moneen kertaan kirottu etelänlomilla juuri niitä korkeita rotvalleja ja kun noissa sateenvarjorattaissa on painopiste tosi edessä niin keula on hankala nostaa ylös samalla tapaa kuin vaunuilla.

Eerika
Bättre liv

Itseasiassa nämä ovat niin kevyet ja painopiste jotenkin fiksusti että nousevat rotvallien yli helposti. Siinä ei siis mitään ongelmaa, vaikka pyörät pienet ovatkin :) Ei olla vielä testailtu missään Tallinnan vanhassa kaupungin tapaisessa maastossa näitä, mutta luulisi tuplana pyörivien renkaiden jeesaavan myös kuoppien kanssa. Vielä ei siis olla jääty mihinkään kiinni :)

Nintin (Ei varmistettu)

Oi, suurkiitokset tästä! Sä olitkin tosi nopea. :) Mä kävin eilen pojan kanssa liikkeessä testaamassa noita Peg-Peregoja, ja ihan parhaimmistoa olivat mun mielestä, mutta käydään vielä toisessakin liikkeessä tutkimassa Mountainbuggy Nanoja. Ja mies täytyy ehkä ottaa mukaan molempia koeajelemaan, kun kärryttelee kuitenkin yli 20 senttiä mua korkeammalta. Meillä on perusvaunuina Teutonia Funit, ja vaikka ne varsin ketterät ovatkin, niin matkalle en kyllä jaksaisi ruveta niitä raahaamaan.

Ja voi teidän pikkuista! Onneksi nuo kaatumisest eivät yleensä kuitenkaan ole vakavia. Meillä ei olla vielä älytty ruveta pinnasängyssä kiipeilemään, mutta olkkarissa yritetään kyllä nousta kaikkea vasten. Eilen kuului kops ja sitä seuraava yyyyyy niin monta kertaa, että mä oikeasti meinaan kohta lainata kaverilta konttauskypärän. Useimmiten kaveri onneksi tupsahtaa pyllylleen, mutta kun nyt pitää jo yrittää kiivetä lelun kanssa, ja sitten kun on päästy ylös, otetaan kahdella kädellä lelusta ote...ja kops! Ei tosiaan tasapaino riitä lähimaillekaan ilman tukea seisomaan. :O

Eerika
Bättre liv

Hih, olepas hyvä :) Ajattelin, että aloitan luonnoksen tänne mitä jatkan, mutta en vaan pystynyt sitten jättämään sitä kesken ja ajattelin mennä niillä muutamilla kuvilla mitä löysin sen sijaan että olisin odotellut sopivaa hetkeä kuvailulle.

Noita Nanoja mekin kokeiltiin ja mietittiin, nehän taittuu kasaan eikä mene sateenvarjomaisesti, mutta menee kyllä tosi pieneen. Ovatpa myöskin kevyet ja menevät makuuasentoon. Erot löytyvätkin lähinnä erilaisesta kasauksesta ja ulkonäöstä, hintaerokaan ei ole kovin suuri. Itseäni tosin jotenkin häiritsi se, että kuomu nousee ylhäällä ollessaan työntöaisan päälle. Kasauksessa tykkäsimme enemmän yhdellä kädellä kumartumatta tapahtuvasta sateenvarjomallista. Nanot voisi toisaalta saada mukaan lentokoneeseenkin hattuhyllylle :) Tosi hyviä kyllä molemmat ja lopulta sen vaan tietää mikä rattaista tuntuu omimmalta. Meillä on myös miehen kanssa noin 20 cm pituuseroa, mutta toinen on niin myöhään pudonnut puusta (lue: pitkät kädet), että mulla pitää olla työntöaisa itseasiassa korkeammalla kuin hänellä ;)

Voi näitä kolistelijoita! Itsekin mietin, että missäköhän vaiheessa hommaan semmoisen vaipan näköisen kypärän tuolle, mutta yritän pysyä poissa sellaisista ajatuksista. Kaipa nämä vielä oppii :)

Tsemppiä matkaratashommiin!

Nintin (Ei varmistettu)

Pliko Minit: check
Syysreissu: check! :)
Vauvan passi: äkkiä hommaamaan!

Mä siis nappasin Pliko Minit maanantaina, kun paikallisessa Lastentarvikkeessa oli matkarattaista -20 %. Tykkään kovasti, ja ah miten ihanaa niitä on nostaa auton peräkonttiin. Kiitos siis vielä tästä postauksesta! :)

Eerika
Bättre liv

Mahtavuutta: check! Aina välillä sitä miettii, että onkohan nuo liian rimpulat, mutta kun ne kasaa yhdellä kädellä ja heilauttaa takakonttiin niin ilo on taas ylimmillään ;) Mihin päin lähdette matkalle? Toivottavasti rattaat pelittävät hyvin, jaa toki kokemuksia reissusta esim. mukulakivikaduilta ja lentokoneesta kun niitä kertyy. Ja olepa hyvä :)

Nintin (Ei varmistettu)

Rimpulat on just hyvät, kun pitää kanniskella kaikenmoisia pakaaseja reissussa ja bebe kainalossa saada rattaat uudestaan auki. :) Me ollaan nyt ehditty testailla Minejä jo bussisssa, parilla shoppailureissulla (kulkevat erinomaisesti) ja jopa mukulakivillä, joilla siis kulkivat ihan ok, mutta kyseessä ei ollut ne pahemman sortin mukulakivet. En mä mitään vaunulenkkiä lähtisi noilla tekemään, mutta sitä vartenhan meillä onkin vaunut! Mulle matkarattaiden tärkeimmät kriteerit olivat kasaamisen helppous, keveys (noi voi vaikka itsekseen nostaa vauva kyydissä muutaman raput ylös, tämäkin kokeiltu!), asiallinen kuomu ja selkänojan säädettävys, koska minityyppi tykkää vedellä rattaissa torkkuja, kun kuljeskellaan pitkin kyliä. Ja hyvinhän tuo on nukkunutkin, joten koen, että hyvin ovat asiansa ajaneet hintaansa nähden.

Niin, ja me vannoutuneet omatoimimatkailijat napattiin ekaa kertaa pakettimatka tarjouksesta. Apua! Lähdetään minityypin kanssa Kyprokselle, ja mennään nyt sitten vähän beben ehdoilla. All inclusive -meininkeihin ei sentään vielä lähdetty. Uskon, että minityyppi arvostaa mukavia kelejä ja sitä että saa läiskyttää uima-altaassa joka päivä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.