Voiko pitkässä suhteessa olla rakastunut?

Bättre liv

Asia pälkähti päähäni tänään kun keskustelin rouvashenkilön kanssa kuulumisista elämän suuriin asioihin. Vanhin heidän lapsistaan oli jo parikymppinen ja menossa pian naimisiin. Olipa leikkimielisesti sitten kysynyt mieheltään, että vieläkö sanoisit minulle tahdon. "No ei kai sitä nyt toista kertaa", oli mies sanonut. Mietin jo, että juujuu, miehet nyt sanoo hölmöjä asioita joskus. Mutta rouvapa siihen jatkoi, että niinhän se vähän on, ei tässä enää niin rakastuneita olla. Mutta ainakin voidaan puhua asiasta huumorilla. 

Meillä kun tulee tänä vuonna 11 vuotta yhteiseloa täyteen ja olin juuri hänelle sanomassa, miten ihanaa on kun pitkässä suhteessa voi vähän niinkun rakastua toiseen monta kertaa uudelleen. Mutta hän ei ehkä tietäisi mitä tällä tarkoitan. Toki elämä on arkea eikä aina voi olla pelkkää lempeä. On kriisejä ja riitoja, omia ongelmia jotka täytyy käsitellä ennen kun jaksaa keskittyä toiseen, on läheisyyden unohtamista ja turhaa kiukuttelua. Mutta pitkässä vakaassa suhteessa ne ei menoa haittaa, pieni vastoinkäyminen kun ei tarkoita että toinen menee ja jättää. Välillä halitaan arkisesti, välillä intohimoisesti. Tärkeintä on, että yleisvire suhteessa on rakastava ja lämmin ja toista osataan arvostaa ja muistaa jokainen omalla tavallaan. Mutta sitten päästäänkin tähän rakastumiseen!

En edes muista montako kertaa tunnen rakastuneeni uudelleen mieheeni. Ollaan vietetty ihan älyttömiä kuherrusviikkoja, jolloin lempi on vain yhtäkkiä roihahtanut uudelleen. Usein sitä on edeltänyt rauhallisempi jakso elämässä, vaikka joululoma jolloin ehditään olla aidosti läsnä. Ja voi herranjestas miten upea ihminen siinä vierellä seisoo! Siinä vaiheessa sanan kaikissa merkityksissä. Vieläkään en voi kuvitella upeampaa kuin mieheni kehon. Rakastan sivellä samaa ihoa kuin silloin aivan alussa, jolloin en jokaista kolkkaa vielä tuntenut. Mutta nyt tunnen, tiedän jokaisen kaarteen, huomaan lihasten pienetkin muutokset, tunnen vasta leikatun niskatukan sängen. Eikä sitä muuta se, että me ei aina osata riidellä oikein tai että toinen haluaa halata pystyssä ja toinen vaakatasossa. Kokeilepa hivellä rakkaasi ihoa, tutustua kehon jokaiseen kolkkaan uudelleen, muistella miltä silloin joskus tuntui ja mistä hänen ihonsa värähti. Voiko olla, ettet tunne sitä?

Lemmen roihumisen lisäksi arjen rakkaus on iltapalan tekemistä myös toiselle, toisen ajattelemista ruokakaupassa, halaus keskellä päivää ja toisen kuuntelemista. Rakkauden ei tarvitse olla romanttisia eleitä tai edes oikeita sanoja. Meillä rakkaus vain on.

Rakastutteko te uudelleen omaan rakkaaseenne vai hiipuuko rakkaus lopulta vain tottumukseksi?

Ja miksi mulle tulee tällaiset jutut päähän juuri silloin kun mies on lentomatkan päässä pari päivää ja yötä!

<3 jo yhdettätoista vuotta rakastunut Eerika.

Kommentit

phocahispida

Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä kuusi vuotta ja olen edelleen rakastunut.
Välillä arkisemmin ja välillä intohimoisemmin, mutta silti rakastuntut.
Ja se on ihanaa.

Kanelibasilika

Oi kyllä! Kohta 13 vuotta täynnä ja aina se vaan jostain yllättää se uudelleen rakastuminen niihin vanhoihin ihanuuksiin ja aian välillä ihan uusiinkin juttuihi, vieläkin! <3

annemi

Olemme oman poikaystäväni kanssa olleet huomattavasti vähemmän aikaa yhdessä, mutta vuosia kuitenkin. Kyllä se rakkaus täälläkin roihahtelee arjen keskellä yhä uudelleen :)

Kosketusarka

Kesällä tulee 10 vuotta yhteiseloa isännän kanssa ja yhdyn kyllä täysin muidenkin puheisiin. Rakkaus on välillä arkista ja sitten taas välillä kunnon lemmenpaloa. Rakastan myös sivellä miehen ihoa, varsinkin kun hän nukkuu, ihana vaan tuijottaa "pöljä" hymy huulillani vieressä tuhisijaa.. :)

Täällä myös yksi joka on edelleen rakastunut ihanaan aviomieheensä. Yhdessäoloa tulee kesällä täyteen 9 vuotta <3  Mulle tulee häntä ikävä jopa työpäivän aikana, saati sitten useamman päivän erossaolon aikana. Silti uskalsin lähteä toissavuonna kolmen kuukauden ulkomaanvaihtoon, silloin ikävä muuttuikin ihan erilaiseksi.

Eerika
Bättre liv

Ihanaa, että täällä on muitakin arkiromantikkoja! Minun on niiiiin vaikeaa nukkua kun mies ei ole vieressä, aika tuskaa toisen työmatkojen aikana. Sentään en enää nuuskuta silloin toisen paitaa tai tyynyä.. yleensä ;) Toivottavasti tämä rakkaus kestää ja voidaan rakastua toisiimme yhä uudelleen ja uudelleen ja uudelleen ja uudelleen.. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.