Ladataan...
Bättre liv

Viime aikoina tapahtunutta: työhuoneen uusi järjestys, olohuoneen uudistus, Ikea-mööbeleitä, pikkuiselle vaatteita ja neuvola! Aloitetaanpa viimeisimmästä ja helpoimmasta, eli siitä neuvolakäynnistä. Perusmittausten lisäksi sain vihdoin tuon raskaustodistuksen Kelaa varten (jee, tukia ja äitiyspakkausta hakemaan!), lähetteen sokerirasitukseen, lähetteen Rh neg kontrollilabraan, suosituksen kokeilla rautalisää, ohjeet neuvolalääkärin käyntiä varten (ihan itse mittaukset ja pisunäytteen testaus!), seuraavan neuvola-ajan ja ajat perhevalmennukseen. Siis huh! Käytiinpä vielä läpi voimavaralomakkeet, mitkä oltiin miehen kanssa täytetty. Mies ei valitettavasti päässyt mukaan, mutta sai neuvolantädiltä kiitokset lapun täyttämisestä ja terveiset. Alla vielä raakaa faktaa!

Neuvolakäynti rv 23+2 (suluissa rv 16+2)
Paino: 63,6 (59,4) 
Painon muutos/vko: +600
Verenpaine: 114/70 (116/70)
U-Prot: - (-)
U-Gluk: - (-)
B-Hb: 122 (127)
Kohdunpohjan korkeus: 20
Lapsiveden määrä: N
Sydämen syke: 138 (140)
Liikkeet: ++

Kohdunpohjan korkeudessa mennään prikulleen keskikäyrillä, kummallista! Naureskelinkin, että kerta se on ensimmäinenkin, että minut luokitellaan normaaliksi ;) Katsotaan nyt miten tuo koko tuosta loikkii, kuulemma neuvolalääkäri voi mitata vähän eri tavalla joten tuloskin voi hieman poiketa, mutta kunhan mitta ei lähde ihan kummasti nousemaan tai laskemaan vaan menee omalla käyrällään niin ei ole huolta. Tulipahan puhetta liikkeistäkin kun pikkuinen potkaisi sydänääniä kuunnellutta neuvolantätiä käteen. Ilmeisesti niitä olisi hyvä vähän jo seurailla, että joka päivä tuntisi ainakin joitain liikkeitä vaikka rauhallisempiakin päiviä varmasti on. Mielellään tsekkaavat ultralla tilanteen jos pieni menee kovin hiljaiseksi masussa. Hui että, onneksi meillä on tuo dopplerikin tuolla hätävarana jos jossain vaiheessa huoli meinaa iskeä. Tänään pieni on tosin pitänyt harvinaislaatuisen paljon touhua päiväsaikaan, illalla onkin ollut vähän rauhallisempaa. Suloinen mamman Epeliina :)

Mutta katsokaas mitä meille on ilmestynyt, nehän on pikkuisen lipastot! Ja joku hurja mies ne on jaksanut kasatakin yön pimeinä tunteina juuri ennen työmatkalle lähtöä. Kun into tulee, se tulee. Ja onhan nämä ihanat nyt nähdä paikallaan kun työhuone sai hieman uutta järjestystä. Lipaston takana oleva seinä suorastaan huutaa siihen tulevaa värikästä tapettia ja sitähän se tuleekin saamaan jossain vaiheessa syksyä. Luultavasti kuitenkin vasta joskus lokakuun tienoilla. Siihen asti ihastellaan valkoista!

 

Sisältä löytyy jos jonkinmoista herkkua! Nimittäin maailman söpöimpiä vauvanvaatteita! Ollaan ostettu vasta muutama body, pipo, huivi, sukka ja töppönen, mutta lauantaina saatiin kaivautua vauvaperheen pikkuvaatelaatikolle ja valkata sieltä ihanimmat! Mukaan lähti mm. tuo monessa perheessä kiertänyt ja jo hieman kulunut tiikeri-yöpuku. Se on vaan niiiiiiin ihana! Kuvio jatkuu takapuolellekin, missä näkyy häntä!

 

Kavereiden laatikosta löytyi monenmonta valkoista puolipotkaria, housua ja bodya mihin on helppo yhdistellä värikkäämpiä ja graafisempia vaatteita. Yllättäen vaaleanpunaiset jätettiin niille sijoilleen, tosin kelpuutinhan minä mukaan yhdet tontunpunaiset housut, vaaleanpunaraidallisen bodyn ja pinkit sukat. Muuten mentiin aika neutraalilla värimaailmalla, koska se on vaan meidän mielestä niiiiiin söpöä! Ja voi jumpe miten söpöt farkut! Ovat oikeasti tosi joustavaa ja pehmoista kangasta. Ja muista ensimmäisen laatikon vaatteista poiketen kokoa 62 (mutta tosi pieneltä näytti!). Eturivissä on omia ostoksia (vasemmalta oikealle), raidallinen hiippahattu (Lindex), söpöt I <3 sukat (H&M), pipo (Ciraf), huivi (Turusta jostain käsityöliikkeestä).

Miksi pienet pipot ovat niin supersuloisia? Onneksi pieni tulee meille talveksi niin näille ihanuuksille tulee käyttöä! Ja ovat jokainen hieman eri kokoisiakin.. Takaa kurkkiva suloinen ja minipieni pipo naruilla oli löytö kavereiden laatikolta.

Alemmasta laatikosta löytyy muutama 60-74 kokoinen vaatekappale sekä kasa suloisia töppösiä, nekin on vaan NIIIIIIIN söpöjä! Supersuloiset hymyilevät töppöset löytyivät Ranskan puolelta keväällä. Oikealla olevat tennarit ja ylhäällä oleva pino valkoisia bodyja ovat isovanhempien tuliaisia Saksasta.

Kavereilta saatujen/ostettujen (toki tästä kasasta plus talvihaalareista annettiin vähän kipurahoja!) vauvanvaatteiden nuuhkiminen on ollut koirien hovihuvia siitä lähtien kun kolme muovipussillista näitä ihanuuksia kotiin raahattiin. Nallepuku on ihanan pehmeä ja paksu, taaempana ihan kunnon toppapuku koossa 62. Nuuhkijana itse kuningasnuuhku eli vanhempi herra 13-vuotta ja pörröiset rintakarvat (kuka ei ole jaksanu trimmata?).

Tältä siellä nyt siis näyttää kun zoomaa vähän ulospäin! Mietin jo onko kaksi lipastoa liikaa, mutta jo nyt ensimmäinen lipasto on puolillaan joten vastaus on varmastikin ei ;) Lipastojen taakse siis tulee värikäs tapetti ja ylle ollaan suunniteltu paria String Systemin hyllyä.

Tällä hetkellä koirat nukkuvat huoneessa yönsä ja päivänsäkin meidän ollessa poissa, joten kunnon ilmanputsari on poikaa. Vihdoin sille löytyi hyvä paikkakin lipastojen ja seinän väliin jäävästä kolosta. Ja siellä se saa surista sittenkin kun joskus pieni siirtyy omaan huoneeseensa ja me saadaan taikoa huoneesta ainakin kirjahyllyt kirjoineen jonnekin ja koirat muille maille petiensä kanssa.

Lipastojen vierestä löytänee vielä paikkansa tämä ihana Sveitsistä löytynyt postilaatikko (taidettiin nähdä näitä jossain sisustusliikkeessä Suomessakin?). Tähän voikin sitten laittaa pienelle salaista fanipostia!

Viime syksyn Design Marketilta löytynyt ihana naulakko keraamisine nuppeineen on odottanut sinnikkäästi seinälle pääsyä ja saanee odottaa kunnes tapettin on seinässä. Pääsee viereiselle pienelle seinänpätkälle pitämään ihanimmat vaatelöydöt pikkupikkuhengareissa näkyvillä. Ja vielä joku päivä pienikin voi ripustaa siihen laukkunsa (kunhan ei riko noita keraamisia nuppeja, pliis!).

Tältä näyttää nyt toisella seinällä! Kirjahylly siis siirtyi vastakkaiselle seinälle ja sai kunnon puhdistuksen ja järjestelyn. Yhden hyllyllisen verran löytyi ylimääräisiä kirjoja, joista osansa saavat mitään arvaamattomat ystävät (pino pokkareita odottaa jo teitä!) ja osansa kierrätyskeskus (uusjohtajuus-taitoa vuodelta 1990!).

Miehen lempparikirja Kolme muskettisoturia pääsi myös näkyville ja sai sävyihinsä sopivat Legot seurakseen.

Miten tämä näyttääkin jo ihan lastenhuoneen hyllyltä? Lapsettaakohan meitä vähän liikaa?

Onneksi Viivi kertoo kenellä on valta tässä talossa, no naisilla tottakai! Pikkuinen kun tuo vielä ihan ylivoimaisen akkavallan tähän talouteen (ylivoimaisen koska meillä on ihan mahroton pohojalaisjuurilta kumpuava tahronvoima!).

Sen verran pitää vielä vilauttaa, että näytetään ehdoton työhuoneen herkkumme. Ihana oranssi aito ja alkuperäinen arkistokaappi syö sisäänsä niin papriarkistot kuin baarikaapinkin (tottakai alimmassa lokerossa!). Siinä on myös lukitus avaimella, eli baby proof! Työhuoneesta löytyy tämän kaiken lisäksi myös metritolkulla työpöytää ikkunan edestä, nurkkajumi ikivanha pöytäkone sekä vaatekaappi liukuovilla. Onneksi siis päätettiin, että pinnasänky (tai siis se lapsen mukana kasvava Leander) ostetaan vasta myöhemmin kun siihen tulee tarvetta. Selvittiin siis vain pienoisella uudelleenjärjestelyllä tässä vaiheessa!

Iloisia terveisiä meidän poppoolta, vaikka aika ajoin väsymys ja huolet nostavatkin päätään, on ilo ja into kaikesta uudesta kuitenkin päällimmäisenä. Lantion seudun kivut ovat tulleet kiusakseni, lähinnä häntäluun kiinnityskohdat taitavat kiusata kun kävelen. Vaan ehkä olisi aika tuon tiskivuoren taltuttamisen lisäksi harrastaa hieman kotijoogaa pahimpien jumien taltuttamiseksi ennen kuin on koirien iltapisun aika ja meilläkin pienen kanssa iltapesut potkuja aiheuttavine sähköhammasharjoineen sekä mahdollisimman hyvät ja makoisat unet. Sillä huomenna on päivä uus!

Ilta-aurinkoisin terveisin <3 Eerika & Epeliina (rv 23+2)

Ladataan...

Ladataan...
Bättre liv

Masu kasvaa ja meitsiä väsyttää! Omassa elämässä tapahtuu niin paljon ja tässä valmistellaan niin isoa muutosta, että töihin keskittyminen alkaa olemaan työn ja tuskan takana. Varsinkin tässä väsymyksessä! Mutta viikko on taas takana ja makoilen uudella sohvalla koirien kanssa. Ja avot, tässä on TOSI hyvä kirjoittaa blogia, rapsutella koiria (ja karvoittaa koko sohva) sekä tietenkin ottaa nokoset! 

Huomenna taidetaan noutaa pari Malm-lipastoa Ikeasta pikkuiselle, siitä se sitten lähtee! Viikon päästä noudetaan Bugaboo Buffalot, aiemmista suunnitelmistamme poiketen ne ostetaankin nettikaupan sijasta vähän käytettyinä, kiitos ihanan lukijan! Ja oho, ne tulee myös ostettua himppa aikaisemmin kuin oli tarkoitus, mutta täällähän ne säilyy. Onneksi ne saa säilymään superkompaktisti ja ihan vaan yhdellä liikkeellä nisknaks :)

 

 

Päätettiin myös panostaa String-hyllyihin Ikean kopioiden sijaan ja pikkuisen-/työhuoneen seinälle lipastojen ylle tulee jokunen metri tuota klassikkohyllyä. Järkevämpi näin, hyllyä kun voi jatkaa ja muunnella loputtomiin! Seinän tapettikin on jo aikaa sitten valittu, josko sen joskus syksyllä tilaisi ja buukkaisi käsistään kätevän Ukin asennushommiin (mies saa toimia apupoikana). Ferm Livingin Marionette -tapetti näytti löytyvän ihan Elloksen valikoimista, joten postejakaan ei tarvitsisi maksaa kun sen sinne tilaisi. Ekassa kuvassa siis päivitetty sisustussuunnitelma. Seuraavassa muita hankintoja päivitettynä. Näillä näkymin Leanderin sängyn ostaminen jää jonnekin tuonne keväälle, näyttäisi sille että se kannattaisi käydä ostamassa esim. Ruotsista tai Englannista samalla kun kävisi pikkuisen kanssa pienellä matkalla :) Sittenhän sen näkee, milloin sitä omaa sänkyä tarvitsisi. Siihen asti petinä saisi toimia Mawok ja/tai meidän sänky <3 Ja toki syli, vaunut ja kaikki kivat pehmeät alustat mihin satutaan milloinkin nukahtamaan..

Nyt näyttäisi myös siltä, että vanhemmaksi tulo tuo ihmeitä tullessaan. Nimittäin hiljalleen on alkanut kuulumaan "meillä voisi olla kaapeissa pieniä vauvanvaatteita, tulkaa katsomaan jos löytyisi jotain mitä haluatte". Missään muussa yhteydessä en ole törmännyt tähän ilmiöön! Jotenkin niin ihanaa! Niinpä "jossain kaapin perukoilla" olisi punainen kantoliina missä poika ei tykännytkään olla, toisaalla kestovaippoja, vaatteita.. että katsotaan mitä kaikkea löytyykään tuttujen kautta käytettyinä saaden/ostaen/lainaten! Tänä viikonloppuna onkin kaksi tällaista "kahvilla käyntiä" tiedossa, missä päästään myös penkomaan vauvatavaroita. Kyllä ne pienen lipastot tulee ihan kohta tarpeeseen! Ensi viikolla on myös neuvola, mistä saan Kelan tukien hakemiseen tarvittavan raskaustodistuksen. Kyselinkin jo valmiiksi todistusta viimeisen puolen vuoden ansioista (koska haen niillä vuoden 2011 tulojen sijasta) joten ensi viikolla haetaankin sitten jo tukia, ja äitiyspakkausta! Josko se sitten tulisi joskus syyskuun puolella? Kyllä kelpaa! Ja tuo makuupussi on söpö <3

Niin paljon ihania asioita! Ei ihmekään ettei töissä oikein meinaa pystyä keskittymään ja siihen kaikkeen on vaikea motivoitua. Mieli keskittyy pieneen ja saatankin naureskella kesken työpäivän pikkuisen huumorintajulle. Alkoi sitten potkimaan virtsarakkoon kun en töiltäni meinannut heti lähteä vessaan. Naureskelin matkalla, että joojoo, vinkki otettu vastaan! Eri reilu toveri! Eilen se päätti potkia meitsin ylös sängystä. Käänsin kylkeä, että jos nyt vielä ihan pienen hetken koisisi niin toinen alkoi takomaan patjaa päin et kamoon, herätys ja aamupalalle! Naureskellen nousin et joojoo! Illalla masussa oli jo rauhoituttu kun menin iltapesulle. Vaan auta armias kun aloin suristamaan sähköhammasharjalla, sieltä annettiin pari mojovaa potkua keskelle masua! Hihittelin siinä et sori, olitko jo nukkumassa? Voi että miten hauska toveri, en melkein malta odottaa että nähdään!

Tällä viikolla on kaiken touhotuksen keskellä käyty raskausjoogakurssin synnytysluennolla miehen kanssa. Kurssista ja luennosta lisää kunhan pääsen yli tästä vauvantarvikehömpöttelystäni! Tiedän, ei pienelle tarvitsisi Ferm Livingin tapettia tai String-hyllyä ostaa, mutkunmutkunmutkun! Olen ihan mahdoton. Ja oi kun on vihdoin kiva päästä sisustamaan tuota työhuonetta, mikä on tähän mennessä toiminut vähän tuollaisena välitilana ja varastona. Nyt kun se on vihdoin tyhjentynyt turhasta kamasta saadessani isoimmat myytyä, on siellä tilaakin kaikelle uudelle ja ihanalle <3 Meidän rakkauspakkauksen vaatteille ja tarvikkeille!

Ihanaa aurinkoista viikonloppua täältä vauvahöttölästä, eihän mun pitänyt ihan täysin seota rakenneultran jälkeen, eihän?

<3 Eerika & Epeliina (rv 22+5)

Ladataan...

Ladataan...
Bättre liv

Tässä nyt oikein päivän kuulumiset -postaus, näillä mennään just nyt:

Peruna-purjokeitto oli hyvän makuista. Tein taasen "sen raskausajan reseptikirjan" perusteella.. tai siis mies teki suurimmaksi osaksi kun jäin töihin (suustani) kiinni. Tosin ohjeesta poiketen soseutin keiton, nestettä olisi voinut olla vähän vähemmänkin. Lähikaupasta ei löytynyt sinimailasen ituja. Pelkkä keitto ei oikein täyttänyt, joten lisäsin siihen kasan raejuustoa proteiiniksi. Lisäksi namnam hapankorppua juustolla (raskausajan favorite). Keiton ohje postauksen lopussa!

Työpäivät tuntuvat ikuisille, väsyttää aivan tolkuttomasti. Kun väsy iskee, kaikki tuntuu ylivoimaiselle. Mieli alkaa muutenkin olemaan jo tulevassa ja töihin on vaikea keskittyä täysillä. Tunnen oloni maailman surkeimmaksi työntekijäksi kun en pysty olemaan täysillä messissä. Välillä mietin odottavatko muutkin vain, että lähden. Kumpa vaan asiat olisivat selkeämpiä ja tietäisin mitä minulta miloinkin odotetaan. Mitä merkitystä näillä kolmella kuukaudella on? Toisaalta aika menee nopeasti kun käy töissä. Mutta silti, ahdistaa. Katsotaan nyt mitä tästä tulee, päivä kerrallaan. 

Onneksi pieni tykkää elämästään masussa ja ilmeisesti myös suklaasta. Sai minut salmiakin rakastajankin hakemaan iltapäivällä tummaa suklaata ja potki innoissaan sen saatuaan! Ihme epeli, sai minut myös ostaman pullan, vaikken ole syönyt vehnäisiä aikoihin. Nyt on maailmankirjat sekaisin! Ja ehkä se on myös tämä väsymys, sitä etsii energiaa sieltä mistä sitä saa. Aikamoinen rakas kuitenkin, niin suloinen hutkija ja potkija <3

Olen myös ollut elämäni sankari ja saanut netin kautta myytyä niin sohvan, maton, kaiuttimet, valaisimen ja pelipaketinkin. Muutama pienempi tavara on vielä myynnissä, jotain ehkä vielä lähdössä myyntiin. Uusi sohva tulee perjantaina, jee! Kaikki ylimääräisen kaman myynnistä tulevat tuotot pistetään vauvakassaan. Ja samalla kun työhuoneeseen tulee tilaa, voidaan käydä ostamassa pienelle lipastoa ja hyllyä mihin hiljalleen kerääntyvän tavaran saa jemmattua. Harmi vaan, että jokainen Stokke Tripp Trappin Newborn Set minkä olen yrittänyt ostaa on mennyt minuuteissa/tunneissa eikä sopivaa Tripp Trappiakaan ole löytynyt (joko väärä hinta, väri, vuosimalli tai jo myyty). No, onneksi on aikaa etsiä! Aika pirun nopea noiden kanssa saa vaan näköjään olla! Mutta kyllä tässä hiljalleen näyttäisi pienelle löytyvän vaunuja, kestovaippoja, kantoliinaa ja vaatteita - käyetttyinä! Kiitos kaikille blogin kautta lähestyneille, pienelle näyttäisi tulevan käytettyä tarviketta myös täältä kautta <3 Ihan superia!

Alla vielä peruna-purjokeiton resepti, ei mitään superihmeellistä, mutta vallan hyvä arkikeittohan tämä :) Vielä kun löytäisi ne sinimailasen idut!

Purjo-perunakeitto (4 annosta)

2 keskikokoista purjosipulia
2 rkl voita
1 tl suolaa
1 maustemitta pippuria
400 g perunoita
8 dl vettä
2 rkl kanafondia
2 kirvelinoksaa
2 timjaminoksaa
2 persiljanoksaa
1 dl ranskankermaa
1 paketti sinimailasen ituja (noin 200g)

Puhdista ja huuhtele purjot. Leikkaa pieniksi paloiksi. Sulata voi padassa. Kuullota purjosipuleita, mutta älä ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja huuhtele perunat. Paloittele perunat ja lisää pataan. Lisää vesi ja fondi. anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet. Silppua yrtit ja lisää joukkoon.

Sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keiton pinnalle sinimailasen ituja.

(Omat kommentit: keitto on kivempaa soseutettuna, nestettä voisi olla vähän vähemmän, kuka ostaa puskatolkulla yrttejä parin oksen takia ja miksei lähikaupassa ole ituja?)

Reseptin lähde: Kahden edestä - herkullista raskausajan ruokaa : Desser, Nord, Desser.

Terkkuja pikkumurulta <3 Eerika & Epeliina (rv 22+2)

Ladataan...

Pages