Ladataan...
Bättre liv

Missä ihmeen välissä te muut pikkuvauvojen äidit oikein bloggaatte? Päiväuniaikaan? Lapsen jo mentyä nukkumaan? Mutta missä välissä te sitten syötte, teette ruokaa, viikkaatte pyykkiä tai käytte ihmisten ilmoilla? Vaunulenkkeilette ja jutustelette mammakavereiden kanssa? Sen jälkeen kun pieni alkoi olemaan enemmän hereillä ja syömään yhä lyhempiä aikoja alkoi viihdytyksen tarve selkeästi nousta. Onneksi vieläkin pysytään myös tyytyväisenä leikkimatolla ilman seuraa joten peli ei ole aivan menetetty! Imetyksen aikana ehdin ehkä hieman räplätä kännykällä blogeja, facea ja instaa, mutta läppärin tai pädin ottaminen messiin, you wish! Siinä on pienet kädet samantein läpsimässä ja silmät toljottamassa ruutua. Ja meitsin aivotoimintakin on sitä luokkaa että huhhuh, kokonaisen yhtenäisen postauksen kirjoittaminen kerralla? Not gonna happen!

Päivät menevät joka tapauksessa aivan hurjaa vauhtia ja ennen kuin huomaankaan on iltaimetyksen ja pienen nukkumaanmenon aika enkä ole ehtinyt välttämättä viettää hetkeäkään omaa aikaa siihen mennessä.. Onneksi tehdään kivoja asioita yhdessä päivisin, enimmäkseen siis treffataan mammakavereita vauvoineen ja äitikin pääsee elementtiinsä eli jutustelemaan. Olenkin kuin huomaamatta jo toteuttanut yhden pienen unelmani. Nimittäin löytänyt mukavia mammakavereita, ihania ihmisiä ympärilleni joiden kanssa tullaan hyvin juttuun niin vauvajutuissa kuin muutenkin. Ja se on kyllä jo paljon! Että oikeastaan ei se nyt niin vakavaa ole jos bloggaaminen jää vähiin kun sentään livenä ehtii seurustella. Eihän?

Viimeiset viikot ovat siis olleet aikamoista liitoa, on ollut miehen työreissua ja triljoonia iltamenoja, meitsin pääsykoetta ennakkotehtävineen ja materiaaleineen, paljon sovittuja tapaamisia ja arjen pyöritystä. Olen siis viettänyt yhden jos toisenkin yh-päivän ja tsempannut tsemppaamistani. Tavallaan olen myös nauttinut touhuilusta ja tehnyt kivojakin asioita. Jossain vaiheessa kuitenkin kamelin kaula katkesi ja nyt yritän saada hiljalleen taas sen hyvän fiiliksen arkeen takaisin. Niin ja sen valheellisen hallinnan tunteen korvaamaan tämän "kaikki kaatuu päälle"-fiiliksen.

Oman jännityksensä takaraivolle tuovat pääsykokeiden sekä yyteiden tulosten odottelu. Ensi vuoden kuviot kun alkavat selviämään hiljalleen niiden myötä! Joka tapauksessa ajateltiin yrittää pitää pieni kotona vuoden 2015 elokuulle saakka tavalla tai toisella. Toivottavasti tämä päätös ei vie meitä aivan perikatoon. Vai onko se peririkkoon. Vai onko se.. (I made my point, no brain activity!) En siis ole vieläkään ehtinyt uskaltanut laskea mitä tämä tarkoittaisi rahallisesti. Vaihtoehtoja on monia, mutta enköhän siis jää kotiin ainakin ensi keväälle saakka pikkuisen kanssa. Se mitä kaikkea teen siinä "ohessa" ja miten ja mihin palaan töihin, selvinnee pääpiirteittäin ennen Juhannusta. Ja kai sekin vielä selviää milloin isimies pitää loput isyyslomaviikkonsa.

Kuten arvata voi, noin kuukauden tahattoman blogitauon aikana on mielessä pyörinyt triljoona aihetta mistä kirjoittaa eikä niiden käsittely bulletpointteina ehkä tuo niille oikeutta. Kiinteiden ruokien aloitus on ehkä eniten ollut mielessä pikkuisen kasvaessa ja imetyksen sitovuuden alkaessa kaihertaa mieltä. Rankasta synnytyksestä toipumisesta ehdin kirjoittaa postauksen lähes valmiiksi ennen Pääsiäistä, mutta ohupsanhei, siellä se vieläkin odottaa viimeistelijäänsä.

Vaan ehkä nyt kun aikaa ei enää vie ennakkotehtävät, voin viettää hetkiä koneen äärellä ihan jopa AJATELLEN ja KÄSITELLEN asioita ja pitää pientä breikkiä jatkuvasta puuhastelusta. Oi hitsi, ehkäpä jopa saisin talon hetkeksi about tyhjäksi jos mies lähtisi vaunulenkille ja jäisin tänne ihanaan hiljaisuuteen! Välillä tekisikin kyllä mieli ehtiä ajatella jokin ajatus loppuun asti ja tajuta mitä haluaisin seuraavaksi tehdä. Toisaalta tämä mammailu on opettanut sen, kuinka asiat vaan menevät eteenpäin vaikken olisikaan ehtinyt niitä vielä murehtimaan. Uusi ajatus ja päivä kun on jo tuloillaan ennen kuin edellinen edes alkoi.

Saan sitten ryhdistäydyn tässä bloggamisessa tai en niin meidän touhuja voi tosiaan seurata Instagramista, sillä satunaisiin arkiräpsyihin ja lyhyisiin kuulumisiin löytyy aikaa myös meidän kiireisen elämän lomasta ;) Viimeisimmät kuulumiset kertoisivat 5 kk rokotteiden mukanaan tuomasta kuumeesta ja äidin väsyzombeilusta söpöyden keskellä joten selkeästikin ollaan käyty neuvolassa! Tässä siis pienen 5 kk kuulumiset, näitä kun on aina niin kiva lukea muidenkin postauksissa sillä pienet vaan tuppaavat kehittymään niin eri tahtia!

Pikkuisen 5 kk kuulumiset:

 • Nukkuu noin 10-12 h yössä, syö aamuyöllä ja seuraavan kerran aamulla
 • Syö tissiä, tissiä ja tissiä. Maitoa siis tulee ja imetyksiä on noin 6 päivässä.
 • Kiinteiden aloitus on saanut vielä odottaa, mutta kovasti on pohdinnan alla.
 • Paino 6980g, pituus 66,5 cm ja pipa 41,8.
 • Vaatteet koossa 68 alkavat kuitenkin jo jäämään pieniksi (yläkroppa taitaa olla suhteessa pidempi kuin jalat?)
 • Kääntyillään puoleen ja toiseen, pyöritään akselin ympäri niin selällään kuin mahallaankin, vahingossa saatetaan peruuttaa hieman ja möyriminen on kovasti yrityksenä, mutta ei liikuta kuitenkaan vielä. 
 • Istuminen ja seisominen olis niiiiiin kivaa. Harjoitellaan aina välillä hetki seisomista ennen kuin noustaan syliin, istuminen rajoittuu syliin ja silloinkin kallistutaan yleensä etukenoon tutkimaan omia varpaita.. kropan hallinta ja voima alkavat kuitenkin jo lisääntyä eli kohti istumista ollaan kovaa vauhtia menossa.
 • Höpötetään kovasti kotioloissa, hymyillään ja leikitään. Ihmeellisissä kummallisissa paikoissa katsellaan silmät pyöreinä ja aika vakavina ympärilleen pitkään ennen kuin aletaan aktiivisiksi.
 • Kivaa on tunkea kaikkea suuhun, moikkailla koiria, katsella puita vaunulenkillä, rapistella leluja, hyppyytykset, pöristelyt, hölmöilyt, höpöttelyt ja kaikki jännä mitä säikähdetään.
 • Päiväunet ovat lyhentyneet, katkeilevat herkemmin ja viime päivinä kolmesta on tullutkin kaksi eli ollaanko tässä nyt oikeasti siirtymässä jo kaksiin päiväuniin?
 • Uusi rytmi syömisten ja päiväunien suhteen on selkeästikin hakusessa. Toivottavasti pian taas tasaantuu niin äiti pääsee taas kärryille siitä missä mennään. Yleensä muutaman päivän rytmien kirjaaminen on riittänyt pääsemään uudesta rytmistä jyvälle (meidän tyttö on rytmityttö).

Tämä postaus meinasi päättyä sanoihin "ja nyt onkin jo kiire pientä syöttämään", mutta en sitten ehtinyt lisätä postaukseen kuvia ja morjenstusta ennen lähtöä. Niinpä tämä postaus päättyy siihen, että tässä välissä on imetetty pieni kahdesti (kiinteiden syönti alkanee olla jo lähellä kun vain yksi iltaimetys ei enää riitä..) ja hypitty aina välillä koneelle. Nyt odottelen tuolta sateen keskeltä meille kahta väsynyttä rokkikeikkalaista yöksi ja kaapissa odottaa kylmät oluet sekä bruschettan ainekset. Huomenna pikkuinen saakin ihmetellä uusia ystäviä, eilen ja tänään kun ehti jo ihmetellä tätiään. Uudet ihmiset ovat onneksi vieläkin pop! Sitä vierastusta siis kauhulla odotellessa nautimme tästä ilosta :)

Ihanaa Helatorstaita kaikille ja terkkusia, täällä me vieläkin ollaan vaikka elämä on vienyt hieman mennessään ja radiohiljaisuus on venynyt jo yllättävän pitkäksi! Mutta onneksi sain jo instagramin puolella palautetta, että milloin tulee seuraava postaus.. eli kiitokset sinne persuuksille potkaisusta. Josko se seuraava postaus tulisi hieman helpommin ja nopeammin eetteriin!

<3 Eerika & Epeliina (5kk äiti ja tytär)

Ladataan...

Ladataan...
Bättre liv

Väsynyt matkalainen lentokoneessa. This baby is made to travel! <3 <3 <3

Huhheijakkaa, sitä ollaankin takaisin kotona ja ollaan sinkouduttu aikavyöhykkeelle nimeltä arki. Upean, ihanan ja lämpöisen lomareissun jälkeen arki kyllä tuntuu, no, hieman täydeltä! Sen sijaan, että söisimme rauhassa aamupalan ja miettisimme milloin lähteä turisteilemaan ja mitä otetaan mukaan, me pyöritetäänkin pyykkikonetta, kaivetaan kaapeistamme jotain syötäväksi kelpaavaa, lenkitetään koiria, vaihdetaan vaippoja ja yritetään toipua flunssasta. Isimiehelle iski flunssa ja kuume aivan loman viimepäivinä, mitä jatkui kotonakin eiliseen asti. Koirat saivat kennelyskän hoitopaikasta ja köhivät vähän väliä (vielä ollaan vältytty eläinlääkärikäynniltä ja antibiooteilta, fingers crossed!). Meitsin kurkku alkoi eilen kipuilemaan. Pikkuinen on puolestaan pysynyt onnekkaasti terveenä ja toivonkin, että meitsin keho kehittää pikaisesti vasta-aineita joiden avulla pieni myös pysyisi terveenä!

Gourmeeta reissussa, eikä tarvinut mennä sukulaisten ruokapöytää pidemmälle tätä herkkua saadakseen!

Kotiin palatessa sitä todella huomasi miten täyttä arki oikeasti onkaan ja kuinka paljon jo pelkkä ruokahuolto ja koirien hoitaminen vievät aikaa ja energiaa (varsinkin kun toinen aikuinen on raasu kuumeessa). Onneksi arki on täynnä myös aivan ihania asioita, uutta koettavaa, unelmia ja rakkautta! Niin ja onneksi, onneksi voi itse myös vaikuttaa aikatauluihinsa ja päättää, että tänään pidetään ihan vaan kotipäivä ja levätään <3

Ruoka uunissa, loman jälkeen ruoanlaittokin on taas maistunut.

Kevät ja kesä onkin täynnä kaikkea uutta, lähiaikoina siis on odotettavissa:

 • Tutustuminen ihan uuteen asiaan nimeltä kiinteät Tältä äidiltä menee siihen ihmettelyyn kyllä hetki, aloitetaan varaamalla kirjastosta kirjoja..
 • Vauvauinti Aloitettiin jo lauantaina käymällä ekaa kertaa, meni silmät pyöreänä ihmettelyksi :)
 • Äiti-vauvatanssi Toukokuussa kokeillaan vähän tätäkin lajia
 • Syksyn harrastuksiin ilmoittautuminen Mahdutaanko mukaan vauvasirkukseen? Olen aina halunnut päästä kokeilemaan sitä!
 • Perhekahvilaan ja asukaspuistoihin tutustuminen Lähialueella on monenlaista touhua mihin ei olla vielä käyty tutustumassa, tarkoituksena olisi käydä ainakin kurkkaamassa useimpia kunhan kelit vähän paranee ja vaunulenkit taas maistuu.
 • Eka äitienpäivä äitinä Ei herranjestas sentään miten iso juttu! Ekaa kertaa äitienpäivästä tulee minulle positiivinen ja iloinen asia :) Miehen kanssa on kevään synttärit molemmin puolin ohitettu lähes huomaamatta, mutta äitienpäivää haluaisin juhlistaa vaikkapa kotibrunssilla.
 • Pääsykokeet Joku kreisi äiti on hakenut jatko-opintoihin, ja ainiin ne ennakkotehtävätkin!
 • Mullistukset työpaikalla Vaikka vauvan kanssa kotona ollaankin niin työpaikalla tapahtuvat isot muutokset eivät voi olla vaikuttamatta minuunkin. Kaikki tulee olemaan niin toisin kun palaan, mitäköhän ihmettä teen ja missä? Ja miten työkavereiden käy?
 • Päätökset hoitovapaan kestosta Työpaikalle pitäisi ilmoitella heinäkuun loppuun mennessä jatkosta, käytännössä olisi hyvä ilmoitella jo ennen kesälomia. Miten voi tehdä päätöksiä ajasta, mistä ei tiedä vielä yhtään mitään? Onko pieni valmis hoitoon vuoden päästä? Olenko minä valmis töihin? Entä mihin on varaa ilman että päädytään syömään vain kynsiämme? Onneksi vapaan voi pitää kahdessa osassa, eli vapaata voisi tarvittaesa myös jatkaa.
 • Päätökset isyysvapaiden pitämisestä Miehellä olisi vielä noin 6 vko isyysvapaita käytettävänään. Pidetäänkö vapaita yhtä aikaa? Heti syksyllä vai vasta kun palaisin töihin? Pidemmistä vapaista kun tulee ilmoitella ajoissa.
 • Freelancer-töiden metsästäminen Minkä verran, miten ja milloin pystyisin tekemään freelancer-töitä? Toivottavasti ainakin himpun verran!

Eka vauvauinti takana, olipas jännää!

Kotona ja taas otetaan d-vitamiinit omalla lusikalla, millä saa myös leikkiä ja ystävystyä tähän uuteen kapistukseen.

Nämä siis yllättäen pyörivät jo hieman mielessä, mutta juuri nyt yritetään keskittyä flunssista tervehtymiseen, arkirytmiin ja aikaeroon tottumiseen sekä saada jokin tolkku tähän kaaokseen nimeltä koti :) Onneksi aina välillä voi fiilistellä ihanaa matkaa maailman ihanimpien matkalaisten kanssa ja ihmetellä miten ihana pikkuinen meillä onkaan.. ihanaa!

Loppuun vielä vähän lomafiilistelyä kuvin, kirjoittelen vauvan kanssa reissaamisesta vielä myöhemmin, aika näyttää kuinka paljon myöhemmin :)

Englannissa näytti ja tuoksui jo ihan kesältä! Ja kelitkin suosi :)

Vaunuttelemassa pikkukaupungissa pitkin joenvartta.

Matkalla British Museumin uumeniin kantorepussa, taide tuntui kiinnostavan pientä mahdottomasti!

Lämpöä räntäsateeseen,

<3 Eerika & Epeliina (4,5 kk)

Kuvat: Meitsi, nämä kuvat ja monta muuta löytyvät myös instagramin puolelta.

Ladataan...