Ladataan...
Bättre liv

Vietettiin tänään aamupäivä tutustumassa hoitorinkiin. Hoitaja tuli ystäviemme kotiin, missä syötiin toinen aamupala, leikittiin sisällä, pihalla ja läheisessä leikkipuistossa sekä syötiin lounasta. Puoliltapäivin hoitokaveri meni parvekkeelle unille ja me lähdettiin kävellen kotiin (tyttö nukahti parissa minuutissa). Kaikki meni tosi hyvin. Alkuun lapset ujostelivat tovin, mutta hiljalleen lämpenivät uudelle tilanteelle ja ihmisille. Tyttö oli nukkunut mahtavasti klo 6.20 asti ja syönyt tällöin aamupalan, joten ihan senkin vuoksi oli hyvä syödä toinen aamupala hoitoon päästessään (viime aikoina meillä on syöty aamupalaa jo viiden-kuuden maissa, huoh).

Hoitaja oli rauhallinen, ystävällinen ja kaikin puolin mukava. Hänellä on lastenhoitajan koulutus ja työkokemusta useista perheistä, espanjalaisena hän puhuu lapsille suomea ja englantia. Hän osaa tärkeimmät lasten kanssa käytettävät sanat siis myös suomeksi, mutta pieni englannin kielikylpy ei ole sekään pahitteeksi. Luulenpa, että kun ensimmäisen päivän ihmetyksestä päästään ja hoitaja on keskenään lasten kanssa, homma toimii oikein hyvin. Hän sanoi, ettei ole koskaan nähnyt kahta näin hiljaista lasta. Aika rauhallisiahan nämä kai ovat, mutta katsotaan nyt millaiseksi meno vielä muuttuu kun lapset tottuvat hoitajaansa! Ruokapöydässä kumpikin keskittyi syömään itse lautasellisensa, eli ainakin se homma sujuu kuin leikki :)

Tässä on vielä monenmoista asiaa sovittavana ensi viikolla alkavaa hoitoa ajatellen, jotenkin näiden sopiminen on jäänyt viimetinkaan kun ollaan kuitenkin kavereita. Tytölle pitäisi viedä hoitopaikkaan ainakin oma potta, muutamia leluja, oma nokkamuki ja haarukka, varavaatteita ja vaippoja. Päiväunet nukutaan vaunuissa tai tarvittaessa parvekkeen kuumuessa sisällä matkasängyssä, syöttötuoleja on jo kaksi. Hiekkaleluja vein jo heille ja tulivat heti ensimmäisenä päivänä tarpeeseen. Tyttö on hoidossa 4pv/vko joten me teemme lapsille kahden päivän lounaat ja ystävämme hoitavat loput päivät. Välipalalla lapset syövät kummankin omien tottumusten mukaisesti, mutta ainakin osa välipaloista tulee olemaan samaa (hedelmät ym.). Ruokalistat on tarkoitus suunnitella ajoissa tuleville viikoille lounaiden ja välipalojen osalta.

Huomenna mennään taas aamupäiväksi tutustumaan ja siinä se päivä sitten melkein meneekin, joten torstai on meidän viimeinen päivämme ihan kaksin tytön kanssa. Voidaan mennä vaikka lähipuistoon aamupäiväksi, syödä yhdessä lounasta ja kotoilla päikkäriaika. Sitten onkin Vappu ja viikonloppu ja maanantai! Sovittiin, että mies vie tytön ensimmäisenä päivänä ja hakee jo kahdeltatoista kotiin nukkumaan päikkäreitä (sillä aikaa ehtii hyvin tehdä etätöitä). Loppuviikosta olisi tarkoitus nukkua päiväunetkin hoidossa, mutta pyritään toki pitämään päivät mahdollisimman lyhyinä. Mies saattaa viedä ja hakea tytön useamapanakin päivänä lyhyen työmatkansa vuoksi, muulloin toinen vie ja toinen hakee. Hoitoajoista voidaan sopia yhdessä ystäväperheen ja hoitajan kanssa jos joku aikataulu tuntuu helpommalta viemisen ja haun kannalta.

Kaikki on kyllä tosi hassua, mutta onneksi ensi viikko on vähän niinkuin harjoittelua, sitten tulee parin viikon tauko reissun takia ja tämän jälkeen arki lähteekin taas rullaamaan hoidon ja töiden parissa. Pitää kyllä myöntää, että jännittää aivan älyttömästi ja aina välillä on myös vähän haikeita hetkiä, mutta jännityksestä ja pienestä pelostakin huolimatta odotan uutta arkea ihan innolla. Ties vaikka saisin aivan uutta intoa ja energiaa tähän eloon!

Huomasin muuten, etten ottanut kuvan kuvaa tältä aurinkoiselta päivältä, onneksi löytyi yksi vanha hiekkalaatikkokuva kännykästä :) Tänään tosiaan oli aivan hirmu lämmintä, kyllä se kesä vaan tekee tuloaan! Onneksi ainakin vielä pystyy nukkumaan partsipäiväunia :)

Onko siellä muita jotka olisivat perustaneet hoitoringin tai liittyneet sellaiseen? Miten homma on teillä toiminut?

<3 Eerika & Epeliina (1v 4kk äiti ja tytär)

Ladataan...

Ladataan...
Bättre liv

Yhteistyössä Cuponation

Varsinkaan tässä nykyisessä mammaelämässä ei ole juuri aikaa kierrellä kauppoja juuri sopivia hankintoja etsien. Suurin osa lastentarvikkeistakin on tullut tilattua tavalla toi toisella netin kautta, niin suomalaisista kuin ulkomaistakin verkkokaupoista tai bongaten niitä käytettynä torista tai huutonetistä. Joitain tuotteita pitää toki päästä hiplaamaan, mutta kun suurin osa palautuksistakin on ilmaisia ei aina maksa vaivaa matkustaa toiselle puolelle kaupunkia.

Itse olen aikamoinen alennushaukka ja hyödynnänkin ties mitkä alennuspäivät varsinkin verkkokaupoissa. Kaikenlaiset hullutpäivät kierrän kaukaa, mutta verkkokaupassa voin silloin asioidakin (tai laittaa miehen asialle, sillä hän ei niin ahdistu väenpaljoudesta ja alennuslaareista). Useimpien verkkokauppojen (vaatimattomien yli 700:n) alennuskoodit löytyvätkin kätsysti myös yhdestä paikasta Cuponationin sivuilta ilman sen kummempia rekisteröitymisiä ja sitoutumisia. Jos ei siis jaksa kytätä jokaisen verkkokaupan alennuksia erikseen, kannattaa ennen tilaamistaan kurkata missä sattuisi olemaan sopiva alennus menossa!

Meillä on tällä hetkellä hakusessa tytölle niin kesävaatteet kuin pyöräilytarvikkeetkin. Meille on saatu hankittua jo pyöränistuin, mutta toivomamme peräkärry on vielä harkintalistalla. Pyöräilemään ei kuitenkaan päästä ennen kuin kypärä on hankittuna!

Olemme etsineet hyvännäköisiä pieniä pyöräilykypäriä tytölle heikolla menestyksellä, mutta Hobby Hallista löytyi yllättävän hyvä valikoima myös näitä pieniä Bellin kypäriä! Näitä Bell Segment Graphic Junior -pyöräilykypäriä kun ei meinannut löytyä juuri mistään tuossa pienimmässä koossa. Toivottavasti tämä XS-koko (48-53) sopii tytölle eikä pyöri päässä. Tilattiin paria eri väriä jotta päästään testaamaan näitä livenä. Toivottavasti vain toinen lähtee palautukseen ja toinen jäisi päähän, jotta pian päästäisiin jo pyöräilemään!

Tämä Kidzz Run Bike -potkupyörä puolestaan jäi vielä himotuimpien listalle, joku potkupyörä olisi tosi kiva tytölle, mutten ole varma onko se tänä kesänä vielä ajankohtainen. Pitänee testata naapurintytön potkupyörää, hän kun on jo kohta kahden ja on jo kerran käynyt sillä leikkipuistossa!  

Alekoodeja löytyy myös Booztille, mistä tilasinkin juuri ison kasan työvaatteita itselleni ja yhden kesäpaidan tytölle. Olen etsinyt sekä kirppareilta, että uutena alennuksessa niin kesävaatteita kuin syysvaatteitakin tulevaa päiväkotiuraa ajatellen (tytöllä alkaa jo ura!). Lastenvaatteista löytyi kyllä jokunen täysihintainenkin toivelistalle eikä näiden kanssa ehkä mennä ihan budjetissa, mutta ai että miten ihania pikkushortseja, värejä ja kuvioita olisikaan kesäksi tarjolla..

Molo Pyxis -haalarin jos uskaltaisi tilata jo ensi talveksi niin nyt saisi aika edulliseen hintaan uutena (yksiväriset 84e). Haalari olisi siis toiveissa, mutta harkitsen vielä raaskinko ostaa uutena vai etsinkö sopivaa käytettynä. Kokokin kun on vielä kysymysmerkki tytön kasvaessa hitaasti, mutta varmasti joten hieman arpapeliähän sopivan valitseminen olisi. Mutta kun käytettyjenkin hinnat tuntuvat aika kovilta, ei uuden ostaminen olisi yhtään hullumpi investointi sekään (ja saahan sen aina myytyä hyvällä hinnalla eteenpäin, kuten yleensä perustelen itselleni näitä tyyriimpiä hankintoja..).

Toivottavasti pian alkaa kunnon pyöräilykelit niin päästään viilettämään pitkin raittia! Shortsit ja muut kesävaatteet pääsevät toivottavasti muutaman viikon päästä esille kun lähdetään vihdoin sinne Kroatiaan lomailemaan uudesta arjesta työ- ja hoitokuvioineen. Vielä pitäisi hommata niin aurinkorasvaa kuin kurahousuakin, toinen kotimaahan ja toinen matkalle ;)

<3 Eerika

Kuvat: Hobby Hall ja Boozt

Ladataan...

Ladataan...
Bättre liv

Meidän lastenhuoneen sisustusoperaatio on ottanut taas aimoharppauksen sillä vihdoin huoneessa on kunnolliset pimentävät verhot. Kevään myötä valon lisääntyessä huomasimme, ettei aiemmin työhuoneessa hyvin palvellut laskosverho aivan riitä. Iltaisinkin näki lähes lueskella kirjaa vaikka verhot olivat kiinni. Samaan aikaan tyttö alkoi heräilemään tuossa viiden korvilla joten pistimme rattaat pyörimään. Jos on pienikin mahdollisuus, että valoisuus vaikuttaisi tytön uniin, kannattaa toimia!

Ennen: laskosverhot

Jälkeen: pimentävät sivuverhot (plus pimentävät rullaverhot)

Aiemman ruskean sävyisen laskosverhon tilalle hankimme valkoisen pimentävän rullaverhon. Sivuverhoiksi oli tarkoitus hankkia valkoiset pellavaverhot. Rullaverhon reunoilta huoneeseen kajasti kuitenkin aikalailla valoa, joten oli alettava etsiä hieman paksumpia verhoja. Verhokiskoja tai -tankoakaan ei huoneessa ollut. Tarkoitus on ollut uusia jossain vaiheessa koko asunnon verhokiskot hyvin rullaaviksi ja siisteiksi tuplakiskoiksi, mutta tämän huoneen kohdalla teimmekin poikkeuksen. Passitin miehen pikapikaa lauantaina kaupoille hakemaan verhokiskot tai -tangon sekä pimentävät sivuverhot ja toivottiin että sopivat löytyisivät yhdellä reissulla. Olin tehnyt netissä hieman pohjatyötä joten mies tiesi suunnistaa parhaille apajille. Sillä aikaa me tytön kanssa pistettiin leikkipuistossa parastamme keinuen, tehden hiekkakakkuja, laskien liukumäestä ja työnnellen taaperokärryä. 

Lopulta nämä Hemtexin kauniit  valkoiset verhot tekivät päätöksen puolestamme, sillä näissä on kauniit purjerenkaat. Verhokiskot eivät siis tulleet kysymykseenkään. Prismasta löytyi sopivan selkälinjainen ja siisti verhotanko, joten päädyimme ainakin tällä erää tähän ratkaisuun. Verhot ovat kauniit ja laadukkaan oloiset, pinta on kauniin elävä eikä näytä pimennysverholta laisinkaan vaikka paksua tekoa onkin (ja tuntumaltaan tietty toiselta puolelta hieman muovinen). Myös verhotanko yllätti positiivisesti, vaikka olenkin kaikinpuolin näkymättömien verhokiskojen ystävä.

Tässä siis muutamat ennen-jälkeen -kuvat. Jotenkin koko huone tuntuu nyt niin paljon viimeistellymmän oloiselta ja valoisammalta joten olemme tyytyväisiä, vaikka tyttö kyllä tänäkin aamuna heräsi hieman ennen viittä..

Ennen: ikkunassa vain laskosverhot, ei verhokiskoja tai -tankoa tai sivuverhoja.

Jälkeen: Huomaamaton valkoinen pimentävä rullaverho, verhotanko ja pimentävät sivuverhot purjerenkailla. Kuumailmapallo-mobile siirtyi samalla roikkumaan lampusta keskelle huonetta ja toinen lelukori sekä osa pehmoleluista pois ikkunan edestä verhojen kulun tieltä. 

Ennen: Työpiste ilman sivuverhoja

Jälkeen: työpiste tuntuu viihtyisämmältä ja siistimmältä sivuverhojen pehmentäessä tunnelmaa ja peittäessä ikkunasyvennyksen reunoja.

Olen kyllä niiiiiiin tyytyväinen muutokseen sekä mieheen, joka pystyi jo sen verran tallustelemaan leikatulla polvellaan että ostosreissu onnistui ja tuloskin on näin hieno. Verhot lyhennettiin silitettävillä liimanauhoilla joihin olemme turvautuneet aiemminkin. Samalla verhot silitettiin muutenkin kauttaaltaan. Suosittelen teille muillekin ompelua kaihtaville ja ilman ompelukonetta eläville kaikkiin lyhennysprojekteihin. Hyvä meidän tiimi!

Huoneesta tuli muuten aivan ihanan pimeä, joten yöttömätkin yöt saavat tulla. Ja se kesä. Tervetuloa. Kiitos!

<3 Eerika & Epeliina (äiti ja tytär 1v 4kk)

Ladataan...

Pages