Ladataan...
Bättre liv

Haluaisin voida kirjoittaa sellaisen postauksen, missä kertoisin kaikkien päiväkotivalmisteluiden olevan mahtavalla tolalla, kuvituksena käyttäisin täydellistä kerhoreppua ja uunituoreita design-vaatteita ja mukaan liittäisin listan kaikesta mihin olemme valmistautuneet toisista kumppareista vienti- ja hakuaikatauluihin. Sentään voin iloisena kertoa päiväkotiharjoittelun menneen todella hyvin, tyttö tykkää leikkiä päiväkodissa muiden lasten kanssa ja hiljalleen alkaa lämpiämään hoitajillekin. Tänään kävin itsekin toteamassa saman ja olemalla ulkona kuin lumiukko kaikesta mitä siellä tapahtuu (samalla kun mies oli kuin yksi hoitajista jolle lapset kävivät kertomassa asioita ja joka auttoi piirrustuspaperien kiinnittämisessä, jes)

Tunnen tällä hetkellä olevani paskamutsi, -vaimo, -työntekijä, -koiranomistaja ja -kotihengetär. Uusi työ on vienyt voimat ja joku flunssakin tässä samalla kiipesi nenälleni. Mies on pyörittänyt kotia eikä minulla ole hajuakaan mitä milloinkin tapahtuu. Tulen kotiin väsyneenä ja vastassa on äitiä haliva lapsi joka kitisee heti jos uhkaan häipyä näkyvistä. Mies on usein ehtinyt jo tekemään ruoan, mutta sen rauhassa syöminen on aika kaukana kun tyttö änkee samalla syliin tai tulee kiskomaan minua muualle leikkeihin. Mies on myöskin lenkittänyt koiria lähes yksinomaan tällä viikolla minun viettäessä koko illan tytön kanssa kotona ja ulkona. Tytön mennessä nukkumaan olisin itsekin jo valmiina pehkuihin. On vähän sellainen olo etten saa yhtään mitään aikaiseksi kotona kun olen vaan niin kiinni tytössä. Yritän muistuttaa itseäni, että sekin on homma.

Töissäkin on tullut varsinkin tällä viikolla puuhailtua puolilla valoilla ja tuulilasi huurussa. Olen lähetellyt hoputusmeilejä väärälle yhteistyökumppanille ja juoksennellut tulostimella tulostellen kokoajan miten sattuu. Olen hörppinyt finrexiniä ja vetänyt allergialääkettä mahdottomaksi paisuneisiin lähes viiteenkymmeneen itikanpistoon (olipa muuten mahtavat firman kesäpäivät viime viikolla!). Olen hakannut päätäni näyttöön kun mikään ei vaan onnistu ja yrittänyt välttää työkavereille kitisemistä viimeiseen asti. Olen myös kuin ihmeen kaupalla skarpannut isoon asiakastapaamiseen enkä ainakaan mennyt aivan totaalisen kipsiin selitellessäni suunnitelmia. Hyvin siis menee kun koeaika on ihan kohta lopuillaan. Osaako kukaan skarpata koko neljää kuukautta?

Uskon kyllä, että tytön päiväkotiura tulee alkamaan vallan hyvin, vaikka tämä meidän aikuisten arkirumba tuntuukin vähän sotkuiselta. Päiväkoti on ainakin tosi kiva, kotoisa ja pieni missä jaksetaan keksiä kaikenlaista kivaa puuhaa lasten kanssa. Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä! Kaipa ne on tottuneet vähän pihalla oleviin vanhempiin ja osaavat kertoa mitä tarvitaan milloinkin. Kuulemma laittavat lapulle kun tarvitaan lisää vaippoja kun aloin siitäkin jo huolehtimaan.

Vaatteet tosin uhkaavat loppua kesken edellisten jäätyä juuri pieniksi, mutta kurahousuja ja -hanskoja on ainakin kahdet! Jonkin verran varavaatteita ollaan viemässä päiväkodille joten hirvittävän montaa paitaa ja housua ei kotiin jää. Lastenvaatekirppikseltä löysin vain yhdet housut ja osa aiemmin hamstratuista vaatteista on vielä isoja joten tein tilauksen verkkokaupasta (normihintaisia lastenvaatteita, olenko tullut hulluksi vai epätoivoiseksi?) ja lauantaina olisi tarkoitus käydä vielä kirpparikierroksella. Olisi ehdottomasti parempi fiilis jos meillä olisi riittävästi vaatteita sinne, tänne ja vielä pyykkiinkin. Itselleni listat ja etukäteisvalmistelut tuovat uskomattomasti mielenrauhaa (kuten myös puhdas keittiö ja koirankarvattomat lattiat).

Kaiken muuttuessa ja asuntorumban ollessa samalla aivan sekaisin on meitsin turvallisuuden- ja elämänhallinnan tunne olleetkin hieman koetuksella. Samalla itsestä huolehtiminen on jäänyt aikalailla viimeiseksi. Flunssa näyttää jo lähes talttuneen, joten ehkä pian voin taas lähteä fillarilenkille ja viikonloppuna ajattelin joogata päiväuniaikana yoogaian kautta. Josko näihin arki-iltoihinkin saisi kohta taas lisää iloa, liikettä, ihmisiä ja jaksamista?

Huomaan kyllä, että puolikuntoisena tämä arkirumba tuntuu aikalailla mahdottomalta jaksaa, viime viikko meni aika hiton monta kertaa paremmin! Viime viikolta löytyi myös suurin osa kuvistani, ihania marjanpoimintahetkiä tytön ja vanhuskoiran kanssa, tyttökoiran kanssa lenkkeilyä, ihania naapureita ja lapsia puistossa, uudet tennarit meille molemmille tytöille ja aivan taivaallinen smoothie. Josko sellaista kivaa löytyisi myös ensi viikosta kun päiväkotirumba alkaa? Tsemppiä vaan kaikille ruuhkavuosia eläville, selviäähän tästä varmasti elossa?

<3 Eerika & Epeliina (1v 7kk äiti ja tytär)

Ladataan...