How I do my make up? - tutorial

Beauty by Ida M

Monia kiinnostaa, missä järjestyksessä muut naiset asettavat meikit kasvoilleen. Toinen tekee ensin silmämeikin kokonaan valmiiksi ennen meikkipohjaa, toiselle meikkipohja kuuluu meikkirutiinissa ensimmäiseksi. Itselläni meikkiruutiini on vaihdellut hyvin paljon matkan varrella. Ennen en käyttänyt meikkipohjaan läheskään yhtä kauan aikaa kuin tänä päivänä ja luomivärien häivyttelyyn en omistanut taitoja enkä välineitä. Myöskin meikit itsessään ovat vaihtuneet hieman laadukkaampiin, mitkä tietysti edesauttavat meikkitaitojen kehittymistä. 

Tässä postauksessa teen päivämeikkini askel kerrallaan. Valitsin sellaisen lookin, johon päädyn vähintään kolmena päivänä viikossa, eli melkein jokaisena työpäivänä. Värit tietysti voivat vaihdella päivittäin, mutta tyyli on sama. Meikki on helppo, raikas, sopii hyvin vaikkapa after workeja ajatellen. Raikkaudestaan huolimatta meikki ei ole kevyt, eikä toistu omalla naamallani ihan yhtä hehkeänä kuin voisi tällä hetkellä, sillä ihossani on varsinkin poskien alueella todella paljon tekstuuria. En ole löytänyt vielä varmaa syytä ihoni reagointiin näin vahvasti poskien alueella. Toivon että se johtuu talvesta ja kesällä saisin taas nauttia lähes virheettömästä ihosta. 

Meikkipohjaan käytetyt tuotteet: The Ordinary Coverage foundation sävyssä 1.2N, Fit me peitevoide sävyssä 15, L.A. Girl Pro concealer sävyssä light ivory, Maybelline Master fix- puuteri, Max factor Creme bronzer sävyssä Bronze, Mac Sheertone blush sävyssä Peaches, Nyx High definiton blush sävyssä Taupe, Loreal True match highlight- voide sävyssä Icy glow, Sleek cosmetics highlight palette sävyssä Cleopatra's kiss.

Silmämeikkiin, kulmiin ja huuliin käytetyt tuotteet: Jeffree Star Androgyny paletti (sävyt Safe word ja fetish), Anastasia Beverlyhills brow dip pomade sävyssä Dark brown, Nyx kulmageeli sävyssä Brunette, Nyx lidlingerie sävyssä Sweet cloud, Loreal volume million lashes excess- ripsiväri, Mac paintpot sävyssä Painterly, Jeffree Star velour liquid lipstick sävyssä Rose matter.

Ensimmäisenä pohjustetaan kasvot (tämä tuote jäi kuvista pois, käytin itse Lumenen Nordic girl Clear it up! Oil-free moisturizeria, joka toimii pintakuivalla iholla kuin unelma!), jonka jälkeen peitetään kaikki huonosti nukutun yön jäljiltä jääneet tummat kohdat. Käytän L.A girlin Pro concealeria peittämään tummat silmänaluset, leuan alla häivyttämässä mahdollista kaksoisleukaa sekä nenän pielien alle tuleviin tummempiin juonteisiin. Tähän liittyvä hauska tarina: luulin tilanneeni näitä sävyissä vaaleankeltainen ja vaaleanoranssi ja vasta tätä kirjoittaessani huomasin tuon olevan sävy "light ivory"... Siis miten se voi olla noin oranssi! Elin koko ajan siinä uskossa että häivytän sinipohjaisia silmänalusia oranssilla ja todellisuudessa sävy on jotain muuta... No, sävy toimii hyvin tähän hommaan. Tämän jälkeen häivytän tuotteen meikkisienellä. 

Seuraavaksi levitetään meikkivoide, joka häivytellään meikkisienellä (kostealla!) ja sen päälle lisätään vielä se oikeansävyinen peitevoide, joka tulee silmien alle sekä näppylöihin. Nämäkin häivytellään sillä meikkisienellä. Muista painella meikkivoide kasvoille, älä käytä vetäviä liikkeitä meikkivoiteen levityksessä! Tällä takaat mahdollisimman tasaisen meikkipohjan.

Voiteet kiinnitetään tietysti puuterilla. Itse olen ihastunut jo pidemmän aikaa sitten tuohon Coastal scentsin pieneen mutta näppärään kabukiin, joka olisi tarkoitus joskus vaihtaa vähän suurempaan ja pehmeämpään puuterisutiin, tuo alkaa nimittäin vedellä viimeisiään.. Mutta tälläkin siis painellen puuteri kasvoille, ei vedellä kuin viimeistä päivää. 

 

Tämän jälkeen otetaan esille suurempi puuterisivellin, jolla levitetään aurinkopuuteri kasvoille. Tämä levitetään ns. kolmosen (nro 3) muotoon, eli otsalta poskille ja siitä leuan alle. Muista häivytellä hyvin, tässä ei tahdota minkäänlaisia epämääräisiä länttejä. Tuo Max factoryn Creme bronzer on ollut ihan superhyvä. Ostin sen Rimmelin aurinkopuuterin tilalle sen koettua dramaattisen lattialle hajoamisen yhtenä kiireisenä aamuna, mutta en voisi olla tyytyväisempi tähän "korvaajaan". Puuterin on pehmeämpää, ei mielestäni mitenkään voidemaista mutta hyvin kermaisesti levittyvää puuteria, jos tiedätte mitä tarkoitan. Sävy on myös huomattavasti lämpimämpi ja kuultavampi kuin tuo Rimmelin vastaava. Hintakaan ei ole kuin n. 4€ kalliimpi. 

Aurinkopuuterin jälkeen levitetään samalle alueelle kylmempi varjostussävy. Tässä käytän Nyxin high definition blushia sävyssä Taupe. Tämän levitän suurella fan brushilla ja tähtään aurinkopuuteri alueiden keskelle, jolla saan luotua efektin lommommista poskista. 

 

Seuraavaksi poskipuna, joka sijoittuu aurinkopuuterin ja varjostuspuuterin yläpuolelle. Löydät poskipunalle oikean paikan, kun hymyilet niin että poskien pyöreimmät kohdat tulevat esiin. 

 

Seuraavaksi kasvoille levitetään voidemaista kuultovoidetta. Itse laitoin tähtien ohjeistamille alueille voidetta ja häivyttelin ne sormenpäällä. Voidemaisen kuultovoiteen päälle levitän siveltimellä kuultopuuteria, jossa käytin tällä kertaa Sleekin Cleopatra's kiss- paletin kahta puuterimaista sävyä. Tällä saadaan aikaiseksi täydellisen "hikinen" kuulto kasvoille, mikä näyttää hyvin luonnolliselta. 

 

Kulmissa käytän viistopäistä kapeaa kulmasivellintä kulmapomadan levittämiseen. Aloitan kulmat aina kulmien alapuolelta, jotta saan mahdollisimman siistin alareunan. Sen jälkeen vedän väriä karvojen mukaisesti kulmakarvojen alusta ja muotoilen kulmakarvan hännän. Kampaan kulmat ripsiharjalla läpi ja lisään väriä tarvittaessa. Skarppaan kulman alalinjan ja joskus kulmakarvojen häntää käyttämällä litteää sivellintä sekä peitevoidetta (fit me) saadakseni kulmista mahdollisimman siistit. Jos kulmista sattuu tulemaan hyvin siistit pelkällä pomadalla, skippaan peitevoidekohdan ja lisään päälle kulmageelin.

Pohjustan luomet luomivärejä varten Macin paint potilla sävyssä Painterly. Beautygurut ovat vannoneet jo pitkään tämän nimeen, joten halusin testata onko tuotteesta mihinkään. Ja tuote on syystä hehkutettu! Värit pysyvät paikoillaan koko päivän. Tämän levittämiseen käytän suurempaa, litteää sivellintä ja reunat häivytän sormella. 

Tämän jälkeen levitän häivytyssiveltimellä vaaleinta sävyä luomivakoon. Tässä sävynä Androgyny- paletin Safe word. Häivyttelen sävyn kohti kulmakarvan häntää. 

Normaalisti päivämeikissäni aamuisin en käytä kovin montaa luomivärisivellintä. Tällaisessa "vaaleasta tummempaan"- meikissä en käytä monesti kun vain yhtä sivellintä. Tässä otin saman paletin sävyä Fetish tuolla samalla siveltimellä ja asetin sen Safe wordia hieman alemmaksi, syvempään luomivakoon. 

Seuraavaksi laitan kiiltävämpää, voidemaista luomiväriä liikkuvalle luomelle. Käytän tuotteen lisäämiseen tuotteen omaa aplikaattoria mutta häivytän sen sormin. 

Luomivärien ollessa valmiita, taivutan ripset ja lisään ripsivärin niin ylä- kuin alaripsiinkin. 

Lopuksi luomiin viedään loppusilauksena saman korostuspaletin vaalein puuterisävy luomen sisänurkkaan sekä kulmaluulle. 

Huulille levitin Jeffree Starin Rose matter- huulipunan, jonka reunat siistin peitevoiteen ja siveltimen avulla siisteiksi. 

Lopuksi voit suihkaista vielä suosikki fixing- tai setting spraytasi. 

Toivottavasti postauksesta oli sinulle apua! Tykkään suosia simppeleitä värejä ja ratkaisuja arkimeikissäni, jolloin aamulla töihin lähteminen on mahdollisimman kivutonta eikä tarvitse stressata meikin onnistumista. Mitkä ovat teidän meikkirutiinit? Selviättekö pelkällä ripsarilla vai teettekö kokonaisvaltaisemman meikin aamuisin?

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.