Arvaa, minkä festarin 2019 teema on tasa-arvo?

Bluestocking

Viime vuonna kirjoitin festivaalien sukupuolijakaumasta ja representaatioiden vinoumasta parikin tekstiä. Nuorgamin laskelmien mukaan suomalaiset festarit eivät viime kesänä olleet kovinkaan tasa-arvoisia: Naisoletettuja oli suurimpien festareiden esiintyjistä vain joka yhdeksäs.

 

Tekstini aiheuttivat kiivaita ja rationalistettuja argumentteja siitä, kuinka festareiden pitää saada itse päättää esiintyjät; kuinka festareilla ei ole tasa-arvon edistämisvelvoitetta; kuinka yhdenvertaisuuden tavoittelu on liian kallista; kuinka muusikkonaisia ei ole tarpeeksi; kuinka esiintyjät pitää valita taidon eikä sukupuolen mukaan; kuinka tasa-arvo on mennyt liian pitkälle; kuinka minä voin varmaan sitten järjestää omat feministifestarit.

 

No, näistä argmenteista tuli joulukuun alussa tavallaan tyhjiä: Supersuosittu, Barcelonassa touko-kesäkuun vaihteessa järjestettävä indiefestivaali Primavera Sound nimittäin ilmoitti, että tänä vuonna sen 226 esiintyjästä yli 50 prosenttia on naisia (tiedossani ei ole, onko mukaan laskettu myös keikkamuusikot vai onko kyse ainoastaan solisti ja/tai bändin varsinaisista jäsenistä, mikä toki vaikuttaa lukemaan). Festivaalin teema vuonna 2019 on The New Normal. Primavera Soundin nettisivut kertovat, että ensi kesän line up ei ole normaali, mutta sen pitäisi olla. “Why do an equality line up now? Because we should have done it ages ago”, julistetaan sivuilla.

 

Skeptikoille tiedoksi: Artistilistan perusteella laatu ei ole naisten lisäämisestä kärsinyt.

 

Harkitsen vakavasti lippujen ostoa. Suosittelen muillekin.

 

Seuraa Minjaa somessa: FACEBOOK + INSTAGRAM + TWITTER

Kommentoi

Commenting is closed.