Mielenilmaus turvallisen abortin puolesta 28.9.

Bluestocking

Suomessa abortti on sallittu vuodesta 1970 alkaen, mutta naisten ja kaikkien kohdullisten ihmisten kehollisien oikeuksien väheksyntää tapahtuu poliittisesti myös tässä maassa. Näin tapahtui viimeksi viime viikolla, kun eduskunnassa äänestettiin ulkoministerin luottamuksen puolesta tämän abortinvastaisista ja siten myös Suomen virallisen linjan vastaisista puheista huolimatta. Ulkoministerin puheet ja äänestys, jossa niitä katsottiin läpi sormien, eivät ole yhdentekeviä. Ne ovat väheksyviä ja loukkaavia paitsi henkilökohtaisella, myös poliittisella tasolla.

 

Abortteja tehdään, olivatpa ne laittomia tai eivät. Laittomien aborttien seurauksena maailmalla kuolee vuosittain kymmeniätuhansia naisia ja lisäksi miljoonia ihmisiä loukkaantuu tai jää hedelmättömiksi. Turvallisen abortin puolustaminen on elämän puolustamista. Mikäli abortteja halutaan vähentää globaalisti, on jaettava tietoutta ja mahdollisuuksia ehkäisyyn sekä keskityttävä turvaamaan tasa-arvoiset lisääntymis- ja seksuaalipalvelut kaikille. Näihin oikeuksiin sisältyy myös mahdollisuus turvalliseen aborttiin.

 

Abortin ja kehollisen itsemääräämisoikeuden puolustaminen on kaiken tasa-arvon tekemisen tavoin yhteinen asia. Molempia voi puolustaa konkreettisesti Naisasialiitto Unionin järjestämässä #Vaaravyöhyke – Naisten oikeudet vaarassa -mielenilmauksessa, joka järjestetään perjantaina 28.9. klo 12-13 eduskuntatalon edessä. Osallistun itse mielenilmaukseen paitsi puolustaakseni globaalia aborttioikeutta, myös osoittaakseni, että olen saanut tarpeekseni siitä, että kehostani tehdään misogyynisen valtakamppailun areena.

 

 

Seuraa Minjaa somessa: FACEBOOK + INSTAGRAM + TWITTER

 

Kommentoi

Commenting is closed.