Ladataan...
Bluestocking

Silloin tällöin kuulee sanottavan, että naisille kohdistettu mainonta on epärealistista. Naisille suunnattua kuvastoa moititaan syystäkin yksipuoleiseksi ja sen esittämää naiskuvaa kirjaimellisestikin liian kapeaksi. Kaiken kukkuraksi naisruumista käytetään markkinointiin useimmiten tavalla, jota voi parhaiten kuvailla termillä esineellistäminen. Mainonnan ja markkinoinnin esittämä naiskuvasto on siinä määrin kapoista, että kevätjuhla-asua shoppaileva feministi suorastaan piristyi löydettyään sukkahousuosastolta nämä moneksi taipuvat mannekiinit:

1. Surulliset naiset

Sillä ketäpä vatsamakkaraan porautuva kuminauha ei syöksisi murheen alhoon?

 

2. Useiden asanoiden naiset

Koska kukapa ei haluaisi esitellä sukkahousuihin verhottuja sääriään asennossa, johon  taipuminen korvaa viikon joogatunnit?

 

3. Kommandona on kivempaa -naiset

Nämä kuvat näyttävät kirjaimellisesti p****ttä  normeille. Kuka muka sanoi, että alaosa on välttämätön vaatekappale?

 

Seuraa Bluestockingia Facebookissa TÄÄLTÄ

 

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Bluestocking

"Feministit, ne on sitten vainoharhaista porukkaa: näkevät salaliittoja sielläkin, missä nuorehko mies ohittaa professorihaussa kolme varsin meritoitunutta naishakijaa. Mikseivät ne (me!) tajua, että ei sukupuolella ole mitään väliä? Että pätevyys ratkaisee? Vähänkö sille nuorehkolle miehelle varmaan tuli paha mieli, kun somessa sanottiin yhteiskunnallisten rakenteiden suosivan häntä. Mikseivät feministit ajattele miesten tunteita?"

 

Suurin piirtein tämän tasoista argumentaatiota olen saanut seurata tapauksesta, jossa 36-vuotias latvialaismies Davis Simanis valittiin Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professoriksi kolmen erittäin pätevän naishakijan ohi. Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Saara Cantell nosti asian ensimmäisenä esiin avoimessa Facebook-päivityksessään, jonka jälkeen Simanisin valinta nousi laajempaan keskusteluun. Tänään Simanis on ilmoittanut, että ei ota professuuria vastaan. “Tuntuu epämukavalta ottaa työ vastaan sellaisen keskustelun jälkeen”, Simanis sanoo YLE:n uutisessa.

 

Lienee sanomattakin selvää, että valintapäätös ei ole ollut Simanisin vallassa eikä häntä voida siitä myöskään asettaa edesvastuuseen. Kellä tahansa on oikeus hakea avoimia työpaikkoja. Koska hakuprosessin tulos ei ole hakijan käsissä, on Simanisia turha syyttää (mitä kukaan ei tosin ole käsittääkseni tehnytkään). Toivoisin olevan yhtä selvää, että hakuprosessit - ja etenkin vastuullisten positioiden hakuprosessit - ovat suopeampia joillekin ihmisille kuin toisille. Näin totesi muun muassa professori Alf Rehn, joka valittiin virkaansa 31-vuotiaana, ja jonka mukaan samanikäisellä naisella ei olisi ollut professuuriin mitään asiaa, koska valtasuhteet. Maailmassa, jossa naiset jäävät edelleen kotiin hoitamaan lapsia, miehet tienaavat naisia enemmän ja pörssiyhtiöiden hallituksissa on enemmän Juha-nimisiä miehiä kuin naisia, on sukupuolella toden totta väliä. Lasikatto ei ole kuvitelmaa: tunnen alle kolmekymppisiä miehiä, jotka tekevät kandidaatin tutkinnoilla töitä, joista samanikäiset maisterinaiset voivat vain haaveilla. Tilastojen mukaan miehet ja naiset saavat eri määrän palkkaa jopa samasta työstä. Jos sanotaan, että pätevyys ratkaisee, sukupuoli ei, vihjataankin itse asiassa implisiittisesti, että naiset eivät ole yhtä päteviä kuin miehet. Ja se on kuulkaa aika ikävä vihjaus.

 

Olen ymmärryksessä, että Simanisin valintapäätös on poikinut Aalto-yliopistolle kirjallisia oikaisupyyntöjä. Onkin ikävää, että valintapäätöstä ei käsitelty uudelleen virallisten valitusten kautta. Pidän ymmärrettävänä Simanisin päätöstä vetää hakupaperit ulos ennen virallista selvitystä, mutta olisin toivonut asian käsitellyn perinpohjaisesti myös virallisia reittejä. Tällä hetkellä Simanisista maalataan nimittäin ikävien akkojen marmatuksen uhria ja feministejä syytetään mukavan miehen somelynkkaamisesta. Sanon vielä kerran: kukaan ei ole syyttänyt valinnasta Simanisia, vaan keskustelua on käyty työelämän naisia syrjivistä mekanismeista. Ikävä kyllä sille keskustelulle on näemmä tilausta tulevaisuudessakin.

Ladataan...

Ladataan...
Bluestocking

Gallupit sen tietävät: persut ovat syvällä suossa. Yhden asian puolue ei olekaan pärjännyt hallituksessa maahanmuuttoagendallaan. Puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini vetoaa plokissaan (ah, mikä mukanäppärä ja kivasti kansankielinen suomalaisväännös!) äänestäjiin. Lauantaina Soini syytti vihreitä “ällöttävästä naisvihasta”. Raflaava lausunto suorastaan kutsui suomentamaan Soinin persulogiikkaa, joka on varsin ristiriitaista puolueen toteuttaman hallituspolitiikan kanssa. Ai ei ole vai? Katso itse:

 

Mitä Soini sanoo:

“Tuen kotiäitejä.” & “Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että jotkut vievät lapsensa päivähoitoon.” (7.5.)

Mitä Soini tekee:

Oli mukana rajaamassa subjektiivista päivähoito-oikeutta, mikä heikentää kotiäitien asemaa ja vaikeuttaa lasten viemistä päivähoitoon.

Mitä Soini sanoo:

“Valinnanvapaus on perheillä, eikä perheiden itsemääräämisoikeuteen kajota.” (6.5.) & “Kotiäidit ja perheiden valinnanvapaus ovat joutuneet käsittämättömän vihanpidon kohteeksi. Perussuomalaiset luottavat perheiden omaan tahtoon.” (21.5.)

Mitä Soini tekee:

Oli mukana rajaamassa subjektiivista päivähoito-oikeutta, joka rajoittaa perheiden valinnanvapautta ja omaa tahtoa. Lisäksi päivähoito-oikeuden rajaus vaikeuttaa äitien työssäkäyntiä ja lisää kotiäitien arjen taakkaa.

Mitä Soini sanoo:

“Tästä ällöttävästä naisvihasta ei saa tulla valtavirtaa.” (21.5.)

Mitä Soini tekee:

Ei hyväksy aborttia missään oloissa, vastustaa naispappeutta ja on valmis leikkaamaan ensisijaisesti julkisen sektorin pienituloisilta naisilta. Naisvihasta puheenollen.

Mitä Soini sanoo:

“Tarvittiin Perussuomalaiset hallitukseen, jotta ahneuteen ja puliveivaukseen [valtionomaisuuden myyntiin] puututaan.” (17.5.)

Mitä Soini tekee:

On ollut mukana yhtiöittämässä Suomen metsiä ja puolustanut SOTE-uudistusta, jossa osa sosiaali- ja terveyspalveluista yhtiöitetään. Hallitus, jossa Soini toimii ulkoministerinä, suunnittelee lisäksi liikenneväylien ja ammatillisen koulutuksen yhtiöittämistä. Eli miten olisi: Tarvittiin Perussuomalaiset hallitukseen, jotta ahneus ja puliveivaus saatiin vietyä nextille levelille.

Mitä Soini sanoo:

“Vihreät, kommarit, vihreät, rasistikortti, punavihreät, fillarikommunistit, SDP, oppositio, vihreät, punavihreät, pakollinen kasvisruokapäivä, kommarit, vihreät.” (Mm. 11.5., 14.5., 17.5., 19.5., 21.5., 22.5.)

Mitä Soini tekee:

Yrittää nostaa persujen kertakaikkisen onnetonta gallupkannatusta lokaamalla oppositiopuolueita. (Huonolla menestyksellä, toim. huom.. Tsekkaa vaikka seuraava galluptulos.)

Mitä Soini sanoo:

“Me parannamme kuin sika juoksua.” (17.5.)

Mitä gallupit sanovat:

Persujen juoksu tyssäsi hallitusvastuuseen.

 

Ladataan...

Pages