Ladataan...
Bluestocking

Tässä ollaan minä ja mun sisko Meiju. Mä oon joutunut lukemaan netistä itsestäni aika karseeta tekstiä, koska pidän feminististä blogia, ja Meiju taas siks, että se tykkää laittautua. Miten nämä asiat liittyy toisiina? Mun mielestä siten, että me eletään patriarkaalisissa rakenteissa, joissa naisen ei oo sopivaa ottaa tilaa puhumalla liikaa eikä näkymällä liikaa. Sen, mikä on liikaa, määrittää joku muu kuin me itse. Ja me ollaan Meijun kanssa kyllästytty siihen. Siks me oltiin tänään mun lempparilehti Trendissä puhumassa meidän lempparijutuista, eli meikkaamisesta ja feminismistä. Me ajatellaan, että lopettakaa slutsheimaaminen ja antakaa tyyppien olla ja tehdä mitä ne haluaa. Ja että vaikka meistä ihan jokainen valitettavasti toimii jollain tavalla suhteessa patriarkaattiin, niin meidän tekeminen ei tapahdu suhteessa miehiin, vaan suhteessa meihin. Me meikataan ja kirjoitetaan koska halutaan.

 

PS. Laittauduin tänään niin pitkään, että ehdin kuunnella Håkan Hellströmin viimeisimmän levyn alusta loppuun. Time well spent.

 

(Tämä oli pikatervehdys blogilomalta, joka jatkuu N-Y-T nyt!)

Ladataan...

Ladataan...
Bluestocking

Tässä kuvassa korkkaan kesän ja pian kuvan ottamisen jälkeen korkkasin myös kesäskumpan.

Ystävät! Viimevuotiseen tapaan Bluestocking pitää pienen kesäloman. Blogin kirjoittaminen on ihanaa. Siitä huolimatta aion seuraavat kolme viikkoa keskittyä kirjoittamaan ainoastaan kahta väitöskirja-artikkeliani, jotka vaativat sinnikkäästi jakamattoman huomioni. Bluestocking palaa lomalta 3.7., jolloin on luvassa ainakin seuraavaa asiaa:

- Politiikkaa. Erityisesti kiinnostaa oikeistopopulismi maailmalla ja Suomessa. Tänäänhän Jussi Halla-aho valittiin heittämällä persujen puheenjohtajaksi ja tilanne ehtinee kolmessa viikossa muuttua jännäksi!

- Tinder-avautumista, eli feministin ajatuksia deittailusta vuonna 2017. Tyyliin: kuka avaa keskustelun, kuka maksaa kaljat ja kuinka mansplainaat treffit pilalle.

- No se väikkäri. Tulen avaamaan sekä väitöstyöni aihetta että akateemiseen kirjoitusprosessiin liittyvää tuskaa. Ja okei, ehkä myös vähän siihen liittyvää iloa.

Mutta nyt: ihanaa kesää ihanat lukijat, kuullaan heinäkuussa! Puss!

Minja

Ladataan...

Ladataan...
Bluestocking

Kuluvalla viikolla itähelsinkiläisen Vesalan peruskoulun vieressä kokoontui joukko maahanmuuttokriittisiä (lue: rasistisia) henkilöitä osoittamaan mieltään ‘islamisaatioa' vastaan. Mielenilmauksen masinoi Suomi ensin -liikkeeseen kuulunut Marco de Wit. Tapahtumaketju lähti käyntiin, kun YouTubeen oltiin ladattu pätkä koulun moninaisuutta reflektoineesta aamunavauksesta, jonka ohikulkija oli koulun pihan kaiuttimista taltioinut. Nauhalle päätynyt pätkä tulkittiin muslimien rukouskutsuksi, joskin kyse oli todellisuudessa ollut ramadaniin liittyvästä lauletusta koraanin kappaleesta.

 

Kerrataanpa. Vesalan koulussa on noin 900 iältään 7-15-vuotiasta oppilasta, joita vastaan joukko rasisteja päätyi poliisin turvaamana koulun viereen protestoimaan. Luonnollisesti herää kysymys, että mitä tässä nyt oli tarkoitus vastustaa? Lapsia? Esiteinejä? Suomalaista kouluinstituutioa, jossa parin päivän päästä lauletaan iloisesti kristilliseen perinteeseen tiiviisti liittyvä Suvivirsi, ja jossa banaali nationalismi elää ja voi hyvin oppilaiden syntyperästä riippumatta? Millainen ihminen haluaa ahdistella alaikäisiä perustuen omiin, harhaisiin kansallisideaaleihinsa?

 

Lisäksi alkuviikosta myös hallituspuolue perussuomalaisten puheenjohtajakisaa dominoiva Jussi Halla-aho kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidepalstalla “ostoskeskuksissa maleksivista irakilaisnuorukaisista”. Sävy oli halla-aholaisittain väheksyvä, halventava ja aggressiivinen. Näin teinien kanssa työskentelevänä voin kuitenkin todenperäisesti kertoa Jussille, että ostoskeskuksissa viettävät aikaa myös lukuisat suomalaissyntyiset nuoret muun muassa siksi, koska nuorisoon ja heidän tarpeisiinsa ei varsinaisesti olla panostettu. Ja siitä taas käy kiittäminen Halla-ahon omaa puoluetta, joka on hallituksessa päättänyt muun muassa ammatillisen koulutuksen leikkauksista sekä pienentänyt tuntuvasti opintotukia. Molemmat ovat päätöksiä, jotka heikentävät nuorten yhdenvertaisuutta tuntuvasti.

 

Jos siis katsoo nyky-Suomea tämän viikon otsikoiden perusteella, voi sen tiivistää esimerkiksi näin: Hallituspuolueen puheenjohtajaksi ollaan valitsemassa ihmistä, joka ratsastaa kärjistetyillä kulttuuristereotypioilla valtakunnan suurimman sanomalehden mielipidepalstalla kalastellen rasistien ääniä, ja samaan aikaan poliisit auttavat rasisteja järjestämään mielenosoitusta monikulttuurisen koulun oppilaita vastaan.

 

Blogin kommenttiboksi on suljettu. Bluestockingia voi seurata ja keskustelua voi jatkaa Facebookissa!

 

Ladataan...