Näillä vinkeillä rakastat kehoasi enemmän

Ennen häpesin olla alasti uimahallissa

Olen aina ollut todella avoin, enkä ole hävennyt kehoani. Mutta tietyt julkiset paikat ovat aiheuttaneet kainoutta, kuten uimahallit. Tuntuu, että kaikki muut rasvaavat rempseästi tai sheivailevat karvojaan jalat haarallaan suihkussa. Itse hakeuduin nurkkaan pukemaan pikaisesti päälleni.

Olen aina tykännyt pukeutua seksikkäästi, mutta jossain vaiheessa tämä kuitenkin rajoittui vain bileisiin ja muihin juhlatilaisuuksiin. Kun aloin löytää nykyistä tyyliäni paremmin häpesin aluksi,sitä kuinka näyttävästi pukeuduin. Jännitin etten enää ole vakavasti otettava nainen, jos laitan normi baari-iltojen ulkopuolellakin jotain seksikästä tai näyttävää päälleni.

173 cm pitkänä naisena nolostelin joskus laittaa korkokenkiä. Oen 12 cm koroilla mukavat 185 cm pitkä. Minusta tuntuu, että  kun olen esim. jossain tapahtumassa niin 99 % paikalla olijoista jää minun pituuteni jalkoihin. Parasta korkkarit jalassa on hengailla kaksi metristen pikkuveljieni kanssa. 😀 Pahinta mitä tapahtuu on, etten välttämäti kuule täydessä mitassani kaikkia montakymmentä senttiä matalempia ihmisiä, mikä aiheuttaa muutaman toistamispyynnön jälkeen kumartelua.

Nykyään rakastan tanssia ja työskentelen lähes päivittäin peilin eli peilikuvani kanssa. Kun aloitin tanssin uudestaan aikuisena, en kehdannut katsoa peiliin. Kesti pitkään ennen, kun uskalsin olla ylpeä liikkuvasta kehostani. Joten anna aikaa itsesi hyväksyntään. Yleensä ensimmäiset tanssitunnit voivat olla aika piinallisia.

Miten päästä eroon häpeästä?

♠ Suosittelen kaikkia kokeilemaan edes kerran elämässä burleskia. Kyllä, myös miehet ja kaikki muutkin sukupuolet voivat tanssia burleskia. 🙂 Mitä enemmän burleskia teen sen vähemmän häpeän yhtään mitään. Itsetuntoni on kehittynyt todella paljon vuosien varrella burleskin ansiosta.

Helsingissä on muutama hyvä paikka, jossa voi kokeilla burleskia. Studio Shangrila Lauttasaaressa ja Kampissa Himo Club. Muilla paikkakunnilla kannattaa seurata kansalaisopiston kursseja, pyytää jonnekkin tanssistudiolle workshoppia tai lähteä Helsinkiin viikonloppuretkelle.

♥ HUOM! Asutko Rovaniemellä tai lähistöllä? Olen tulossa pitämään burleski workshoppia 4.-5.5. Neittikaupasta voit ostaa kurssin ja löydät lisätiedot.

♠ Harrasta mitä tahansa tanssia. Tanssi on laji joka vie keskittymisen kehoon toisella tavalla, kuin mikään muu liikunta. Tanssi saa kehoosi uudenlaista liikkumistapaa, joka pakottaa sinut näyttämään ja käyttämään kehoasi ryhdikkäällä tavalla. Luovuus lisääntyy ja tanssi antaa aivoille tapoja löytää uusia ajattelutapoja, tanssin avulla voit kommunikoida kaikkien ihmisten kanssa, vaikka et osaisi samaa kieltä.Tanssi vapauttaa dopamiinia ja serotoniinia ja muita kemikaaleja jotka lisäävät onnentunnetta.

♠ Tutustu kehopositiivisuuteen. Suosittelen seuraamaan Tytti Shemeikan touhuja. Hän tietää miten aihetta voi käsitellä rempseästi ja innostavasti.

♠  Kulje aina pää pystyssä. Älä selaa puhelintasi, kun kävelet. Anna ohikulkevien nähdä sinut koko kokonaisuudessasi. Ota postauksen turistikuvista inspiraatiota, kävele, kuin kaikki olisi uutta.

Miten koet oman kehosi?

Oliko vinkeistäni hyötyä? Haluatko jakaa jonkin oman vinkin aiheeseen?

Kuvat: @jeancoucu

Kommentit (2)
  1. Kyllä. Tanssi on hyvä! Baletin kautta sain itselleni ryhdin, streetin kautta asennetta ja nykärin kautta löysin itseni. Mutta ei se helppo tie ole ollut. Burleski vielä kokeilematta mutta twerkkausta olen testannut. Siinäpä vasta melkoinen asennelaji.

    1. bodilybycloud
      28.3.2019, 16:03

      Kiitos kommentista! Vau, miten kivoja tansseja olet harrastanut. Jep, pitää olla valmis poistumaan omalta mukavuusalueelta ja ottamaan riskejä itsensä kanssa, kun harrastaa mitä tahansa tanssia. Jep, twerkkaus on tosi ihanaa!! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *