Eroon erosta

Juuri saamamme tiedon mukaan sinut on jätetty tekstiviestillä

Niin siinä sitten kävi. Tuore ero vaikutti liikaa normaaliin arkeeni ja blogini sai jäädä odottamaan toipumisen päivääni. Parisuhde oli mikä oli ja syyt eroon olivat väistämättömät. En halua mennä niihin sen syvemmin. Muutos on vaatinut paljon käytännön järjestelyjä elämässä. Tämä onkin yleensä se kaikista raskain juttu erossa. Pitää kasata elämä uudestaan pikku palasista kokonaiseksi. Merkittävissä asioissa saattaa silloin tulla hätäisiä ratkaisuja ja järjestelyjä. Maailma tuntui kuitenkin olevan eroni puolella ja sain ratkaistua tarvittavat asiat aika vaivattomasti. Kivoja ja hyviä asioita on tapahtunut heti sen jälkeen, kun aloin elää vain omaa elämääni.

Tuntuu muutenkin aika kevyeltä juuri nyt. Typerää vertailla, mutta minulla oli todella inhottava ero monta vuotta sitten eli viimeksi, kun erosin. Uin silloin todella syvissä vesissä pitkään eron jälkeenkin. Oli todella vaikea rakentaa uutta ja mikään ei tuntunut onnistuvan elämässä. Tuolloin aloin tehdä todella paljon töitä itseni kanssa, että saan elää sellaista elämää minkä ansaitsen ja haluan. Matkustin tuolloin eromatkalle ja otin toden teolla etäisyyttä exääni. Itkin mm. random hostelleissa paljon ja kuljin läpi kaikki mahdolliset nykytaiteen museot. Onneksi se aika on nyt takana, vaikka museot olivatkin inspiroivia.

Siitä epämiellyttävästä jaksosta elämässäni opin todella paljon. Tässä vallitsevassa tilanteessa kaikki on jo hyvin. Tunteet ovat hyvä asia, vaikka ne olisivat surullisia tai vihaisia. Ainakin itse nautin siitä, että saan tuntea vahvasti jotain. Mielummin tunnen tuskaa, kuin en yhtään mitään. Kuulostaako järjettömältä tai taiteelliselta? Saan todellakin paljon inspiraatiota tunteista taiteeseen. Ja minusta taide on todella hyvä tapa tuotteistaa itselle oma ero. Jos taide tuntuu ihan todella urpolta asialta. Aloita helposta jutuista. Suosittelen maalaamaan omia tunteita. Käy tai käykää ystäviesi kanssa ostamassa värejä ja paperia, niitä saa todella edullisesti esim. Tigeristä. Muista ostaa paljon mustaa maalia!!

Miten pääset yli sydänsuruista?

Okei, ero on hirveää loskaa, vaikka tuntuisi kuinka helpottavalta. Siksi halusin koota itselleni muistukseksi ja teille vinkeiksi miten tästä olotilasta pääsee mahdollisimman helposti eteenpäin.

× Ei mitään yhteyttä exään. Lopeta exsäsi seuraaminen kaikissa somealustoissa eteenkin, jos hän on aktiivinen postaaja. Älä soittele hänen kanssaan. Jossain tapauksissa on pakko sopia jollain keinoin käytännönasioista, silloin viestit ovat paras vaihtoehto. Kun kaikki tarvittavat  asiat on viestitty, hävitä exsäsi numero. Anna se vaikka ystävällesi. Hän saa antaa numeron takisin 90 päivän päästä. Luultavasti et enää kysele numeron perään.

× Ryve tunteiden suossa aikasi. Anna vollotuksen tulla, syö purkkijäätelöä ja katso huonoja leffoja. Ryventäaikaa on vaikea määrittää. Mutta viikon voi olla ihan huoletta todella pahassa ryvetyksessä. Viikosta eteenpäin voi vielä rypeä, mutta aktiivisesti. Esimerkiksi niin, että asetat jokaiselle päivälle yhden tavoitteen. Käyt kaupassa tai menet leffaan kaverin kanssa jne.

× Anna ajan kulua. Älä tee mitään eroherkkyyden alla hätiköidysti. Tämä pätee erityisesti uusiin ihmisiin. Saat ladata Tinderin, mutta älä mene treffeille ennen, kuin olet valmis. Jos treffit tuntuvat epämiellyttäviltä voit koska vaan lopettaa ne kesken.

× Seksi. Älä harrasta sitä ennen, kun olet valmis kohtaaman uuden ihmisen. Kerro rehellisesti, että on eronnut. Toisen ihmisen on helpompi ymmärtää sinua tilanteiden edetessä. On törkeää käyttäytyä todella ikävästi toista kohtaan, koska itse on rikki. Siksi kannattaa jättä panematta, kuin panna ja käyttäytyä kökösti.

Jos aikaa alkaa kulua aivan liikaa, silloin on hyvä miettiä tilannetta uudestaan. Läheisyys on todella tärkeä asia ihmisen mielenterveydelle. Ei ole hyväksi olla loputtomiin yksin.

Erorituaali on keinoista hauskin

× Konkreettinen rituaali. Tämä on tapani selvitä mullistavista asioista. Tee jotain konkreettista ja sotkuista, jotain sellaista, jossa voit todella heittäytyä toiminnan vietäväksi. Voit tehdä tämän yksin tai ystäviesi kanssa. Tähän sopii erityisesti tunteiden maalaminen. Ruuan ystäville suosittelen jotain ruokarituaalia esim. kakkujen heittelyä johonkin pisteeseen joka tuntuu sinusta sopivalta ja helpolta siivota.  Jos sinulla on yhteinen kuva sinusta ja exästäsi, kuvan juhlallinen tuhoaminen voisi olla sinun juttusi. Rituaalin ei tarvitse kestää kauan tai siitä ei tarvitse tehdä Facebook eventtiä, mutta suosittelen edes pienmuotoista seremoniaa eron tapahtuessa.

Eräs ystäväni teki erorituaalin ulkomailla ollessaan ja kiipesi kaljat laukussaan vuoren päälle juomaan niitä. Matka oli vaativa ja hänen ystävänsä olivat lähellä kääntyä takaisin. Mutta loppu hyvin ja toivottavasti kaljat olivat vielä kylmiä vuoren huipulla. Toinen ystäväni poltti vanhat työsopimuksensa, kun irtisanoutui monta vuotta kestäneestä työsuhteestaan. Kaikki pitkään kestäneet tilanteet purkautuessaan ansaitsevat erorituaalin.

× Uusi harrastus tai jatka vanhoja harrastuksia. Harrastuksista suosittelen eniten  urheiluharrastusta. Sporttaaminen vapauttaa endorfiinä eli hyvänolontunteita. Koska elämäsi on muutenkin aivan myllerryksessä, niin mikset sekoittaisi pakkaa vielä oppimalla samalla jotain uutta tanssia tai ampumaan jousipysyllä. Uutta opetellessa täytyy olla valppaana koko ajan ja suljet ajatuksesi automaattisesti turhuuksilta.

× Haluat olla ystävä exäsi kanssa? Ette voi olla ystäviä ihan heti. Voi mennä monta vuotta ennen, kuin eroon liittyvät tunteet on täysin käsitelty ja olet valmis kohtaamaan hänet ystävänä. Ja jos välillänne on enemmäkseen ollut seksisuhde eikä teillä ole mitään ispiroivaa annettavaa toisillenne ystävinä? Niin miksi ihmeessä pitäisi elätellä toiveita ystävyydestä?

× Rakastuneena olet kuin huumeissa. Ja tarvitset taas uuden annoksen sitä hyvää? Tässä kohtaa sinun on säilytettävä oma arvokkuutesi. Et voi enää kinua sellaista, jota ei enää ole olemassa. Niele tunteesi ja käyttäydy, kuin täysipäinen ihminen ja toteuta yllämainittuja toimia.

Yläasteella paras ystäväni sai pakit ”unelmien” poikaystävältä. Kävimme stalkkaamassa hänen ikkunaa hyvän matkan etäisyydeltä. Hyväksyn tämän käytöksen, koska olimme ihmisinä niin kesken ja sietämättömän kokemattomia parisuhteissa. Mutta kaikki tähän hommaan viittavakaan käytös aikuisena on täysin nou nou. Älä tee mitään urpoa tai kyseenalaista vaan mene elämässä eteenpäin. Instagramin stalkkaaminen on jo todella todella törkeä teko sinulle itsellesi.

Oletko sinä tehnyt erorituaaleja yksin tai ystäviesi kanssa? Mikä olisi sinun vinkkisi toipumiseen erosta? Auta kommentilla ♥

Kuvat: https://www.instagram.com/rgngl/

Kommentit (4)
 1. Tämä oli hyvä postaus aiheesta.
  Mulla ei ole ihmeempiä rituaaleja erossa, mutta sitäkin enemmän olen erojen jälkeen sekoillut vähemmän. Toisaalta heti kun kirjoitin tuon, mieleeni muistui miten pätkäisin tukkani, värjäsin sen tummaksi, otin tatuoinnin ja annoin lävistää itseni ja tyhjensin koko Facebookin päivityksistä kun totesin että nyt riittää elo hiirenä. Mutta ensimmäisen oikeasti aikuisen suhteen jälkeen todellakin lopetin sekoilemisen, mikä alkoi jo vuosia ennen eroa koska en millään saanut sanottua, että haluan erota. Olin silloin jatkuvasti jossain kaikki illat ja viikonloput. Eron tultua kuvittelin että meininki pahenee ja tulee suurin piirtein ruumiita, mutta vaikutus olikin täysin päinvastainen; rauhoituinkin kotiin, lopetin juomisen ja tupakoinnin ja jätin kaikki baarikaverini. Tsadam, kaikki olikin selkeää. Se makuuhuoneen tietokoneelta tavoitettavissa ollut selkä, jolle olin yrittänyt keskustella vuosikausia, olikin yhtäkkiä poissa ja samalla sen mukana jokin kivenjärkäleen kokoinen möykky poistui rinnasta, koska tajusin että voin viimein elää itseni näköistä elämää eikä koko ajan joku jarruta ihan varmuuden vuoksi.

  Silti eniten tartun tuohon ”erosimme ystävinä”- kohtaan, koska olen ihan sairaan kettuuntunut koko teemaan! Yksi tuttu oli eronnut miehestään ja mainosti miten olivat eronneet ystävinä, ja moni kehui miten hienoja ihmisiä he ovat että pystyvät elämään sovussa ja jatkamaan kuin ennenvanhaan, toki ilman sitä pariskunta- titteliä. Vaikka en hirveä ammattiloukkaantuja olekaan, niin tuo kuullosti niin hirveältä syyllistykseltä kaikkia niitä kohtaan, joiden ero on kaikkea muuta paitsi kaunis. Tiedän monia jotka ovat yrittäneet viimeiseen asti tulla toimeen sen ex-puolison kanssa, mutta laihoin tuloksin ja tiedän sen syyllistyksen määrän joita he kohtaavat. Oh yes, olen myös yksi, jonka joka ikinen ero on ollut vaikea eikä suinkaan siksi, että itselläni olisi ollut vaikeuksia päästä yli, vaan siksi, että miesosapuoli aloittaa järjestelmällisen kampituskampanjan, jonka pääasiallisena tarkoituksena tuntuu olevan kiusanteko, ihmisarvon riisto ja nöyryyttäminen. En ymmärrä miten asiallisesta ja peruskäytöstavat omaavasta herrashenkilöstä tulee eron hetkellä täydellinen idiootti, jonka käytös ei ole millään tavalla johdonmukaista. En osaa edes kuvailla sitä, mutta varsinkin ne miehet, jotka ovat itse jättäneet tai ilmoittaneet ettei kiinnosta, nostavat suurimman shown jos olemme samassa paikassa ja tekevät ihan itse itsestään tiettävän. Jos ei tarvitse mölytä, niin sitten teatraalinen ”en huomaa tuota ämmää enkä huomioi” on toinen vaihtoehto, mikä on sinänsä yhtä huvittava. En ole vieläkään ymmärtänyt sitä valtavaa tarvetta mölytä jos ei kerran kiinnosta, mutten ole jäänyt ratkomaan sitä. Liian kiire arvata mitä siellä päänsisällä tapahtuu,mutta tässä kohtaa miesaivoja valettaessa on varmasti tapahtunut jonkinlainen virhe. Jos näköpiirissä on naaras, jonka dumbbasit, niin miksi esität ristiriitaisia soidinmenorituaaleja joista 90% on silkkaa halveksuntaa.

  1. bodilybycloud
   4.7.2019, 23:16

   Kiitos pitkästä kommentista! <3
   Ero on kyllä kieltämättä aina ristiriitainen ja tunteita herättävä tapahtuma. Harvoin siitä ilman mitään jälkiä selviää. 3

 2. vilhelmiina
  11.6.2019, 21:02

  Erorituaalit! Sen taidan ottaa käyttöön tulevaisuudessa! Jotenkin hauskalla tavalla superhyvä idea, jota voi käyttää minkälaisessa erotilanteessa tahansa 🙂

  1. bodilybycloud
   4.7.2019, 23:17

   Kyllä, ehdottomasti! 🙂 Laita viestiä, jos keksit jotain hauskoja rituaaleja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *