Kirjasuositus burleskitaiteilijalle, taiteilijalle ja yrittäjälle.

Helpompaa ohjekirjaa ei ole

Tämä postaus on kaikille, jotka yrittävät kasvattaa omaa yleisöään omassa genressään. Burleskitaiteilijana omistan tämän postauksen muille burleskitaiteilijoille. ♥

Kirja on äärettömän helppo- ja nopealukuinen teos. Itse luin tämän samana iltana, kun lainan kirjastosta noudin. Kirjassa on paljon isokokoisia otsikoita yms. jotka tekevät kirjasta erittäin helpon omaksua. Koko kirjan idea on kirjoitettu ranskalaisillaviivoilla 1. – 10. auki kirjan takakannessa. Eli välttämättä kirjaa ei tarvitse edes lukea. 😀

Kirja ei varsinaisesti räjäytä mieltä, jos on jo jonkinlaista kokemusta taiteilijuutensa markkinoinnista, mutta toimii hyvänä muistutuksena. Ja sain ainakin itse yhden todella tärkeän vinkin, jonka jaan myöhemmin. Listaan teille 10 tärkeää kirjassa mainittua kohtaa sekä omat huomioni niistä. Toivottavsti voitte ammentaa niistä omaan toimintaanne.

Näillä vinkeillä pääset eroon ”nälkiintyvästä taiteilijasta”

 1. Sinun ei tarvitse olla nero. On ok olla aluksi amatööri, eihän kukaan ole syntyessään mestari. Aloita jostain, jotta voit olla jotain haluamaasi myöhemmin. Katso mallia mitä idolisi tekevät ja tee omalla tavallasi perässä.
 2.  Ajattele prosessia älä tuotetta.  Dokumentoi omalla tavallasi prosessia,jonka lopputuloksen näytät suurelle yleisölle.
 3. Jaa jotain pientä joka päivä.  Some aikakaudella tämä on naurettavan helppoa toteuttaa. Mieti millainen on sinun some ”käsiala”. Kehitä oma domain/ taiteilija nimi.
 4. Ole utelias. Keräilijän ja taiteilijan välillä ei ole suurta eroa. Yli kaksikymmentä vuotta sitten New Yorkkilainen Nelson alkoi kerätä roskia ja muuta roinaa, joita löysi kulkemiensa teiden varrelta. Nykyään tienvarsi saaliit ovat kunniapaikalla museossa ”Treasure in the trash by Nelson Molina”
 5. Kerro hyviä tarinoita. Taiteesi ei puhu puolestasi, eikä kukaan tiedä siitä, ellet kerro heille. Varsinkin meille suomalaisille on vaikea puhua itsestämme ja siitä mitä me teemme. Jos itsestäsi puhuminen ei tule luontevasti, hakeudu jonkun sosiaalisen”Cheekin” seuraan ja opi häneltä ja lopulta toista perässä.
 6. Opeta mitä tiedät. Kun opit jotain opeta se muille. Jaa lukulistasi,tee muutamia tutoriaaleja ja jaa ne nettiin jne. Opettaminen ei vie sinun arvoasi taiteilijana, vaan tekee sinusta mielenkiintoisemman siinä mitä teet. Ihmiset tuntevat olevansa lähempänä sinua, koska jaat jotain joka on sinua lähellä.
 7. Älä muutu spämmääjäksi.  Jos haluat, että sinua fanitetaan sinun pitää itse olla fani. Älä luule, että olet osa yhteisön kiinnostavimpia jäseniä, jos ainut antisi on omien juttujesi esiintuominen.
 8. Opi ottamaan iskut vastaan. Joku tulee aina kritisoimaan sitä mitä teet. Älä anna tällaisten henkilöiden vaikuttaa sinuun ja ota vastaan mitä tulee.
 9. Myy. Meidän pitää päästä yli nälkiintyvästä taiteilijasta. Jos sinulla ei ole vielä valmista tuotetta luo nettisivuille esim. ”lahjoita tästä” tai keksi joku muu juttu jolla voit muttaa seuraajasi lahjoittajiksi.
 10.  Stick around. Yksi reaktio ja asia johtaa toiseen, kunhan jatkat tekemistäsi.

”If you work on something a little bit every day, you end up with something that is massive.” -Kenneth Goldsmith

Pitäisikö sinun kuitenkin lukea tämä kirja?

Nyt, kun luen tuota listausta, tuli sellainen olo, että paljon jäi puuttumaan tärkeitä asioita. Itselläni on tällä hetkellä vahvimpana työnalla tuo kohta 5. eli kerro hyviä tarinoita. Ja kirjan konkreettisin vinkki joka mm. jäi käteen oli: tee sähköpostilista. Pystyisinköhän rakentamaan vaikka tähän blogiin mahdollisuuden liittyä sähköpostilistalle?  Voisin esim. kerran kuukaudessa tiedotta listan ihmisiä ”kuumimmista” jutuista, joita on meneillään.

Saitko vinkeistä mitään irti? Aijotko lukea tämän kirjan?

Kuvat: austinkleon.com

Kommentit (2)
 1. Kiitos kirjavinkistä! Vaikuttaa tosi hyvältä! Mä tykkään tosi paljon noista tollaisista kirjoista, joissa olennaiset asiat on kiteytetty tehokkaasti ja selkeästi. Mun viimeaikaisimpia suosikkeja on Erin Kesselsin Failed it, siinä hauskasti kerrotaan epäonnistumisen tärkeydestä 🙂

  1. bodilybycloud
   31.3.2019, 14:13

   Kiitos kommentista! Täytyykin tutustua tuohon kirjaan, jota suosittelet.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *