Punaa huuliin ja teatteriin

Olen käynyt Kapsäkissä kerran aikaisemmin. Silloin kyseessä oli erittäin eteerinen bändi-ilta. Tunnelma oli aikuinen ja kypsä. Taisipa joku jopa nostaa sormen huulillensa ja päästää sieltä -shhh! Paikkana Kapsäkki on tunnelmallinen ja kaunis.

BODY POSITIVE! on Emma Salokoski Voicesin toinen Musiikkiteatteri Kapsäkille tuottama näyttämöteos. Henkilökohtaisesti tuntuu, että #bodypositive on todella vaikea aihe.

Olen saanut hyvät geenit. Lapsuudenkodissani vartaloani ei koskaan kommentoitu negatiivisesti. Kaapissa oli aina ruokaa, eikä syömistäni ikänä kommentoitu negatiivisesti, ainoastaan tarjottiin lisää syötävää.

On kuitenkin paljon ihmisiä jotka ovat saaneet lapsuudesta asti kuulla lihavuudestaan tai vääränlaisuudestaan. En edes pysty kuvittelemaan kuinka haavoittavaa sellainen voi olla. Onneksi vallankumoukselliset naiset Tytti ja Jenni ovat nostaneet aiheesta meteliä uudesta kulmasta. Vatsamielenosoitus! Heille omistettiin yksi kokonainen kohtaus esityksessä. Näyttelijät söivät kakkua ja laukoivat mielipiteitä kuinka hävytöntä ja upeaa on syödä kakkua telkkarissa. Kevyt kohtaus kakkukesteillä. Toisaalta viihdettähän tämän musiikkiteatterin kohtauksen on tarkoitus olla.

Uskon, että ihan jokaisella naisella on ollut paineita ulkonäöstään, oli hänelle suotu hyvät geenit tai ei. Body positiven pointti on, että omasta kropasta ollaan hyvillä fiiliksillä juuri vallitsevalla hetkellä. Hyväksytään ja rakastetaan vartaloa sellaisena kuin se on. Esityksessä alleviivattiin urheilun ja syömisen sääntöjä, joita noudattamalla saavuttaa ihannenaisen mitat ja muodot. En voi ihan täysin allekirjoittaa tätä. Mielestäni on vanhanaikaista ajatella, että ihannevartaloita olisi jokaiselle vain yksi. Tuntuu, että teini-ikäiset ovat aikasempia sukupolvia paljon fiksumpia. Heillä on viisaus nähdä kauneus jokaisessa uniikissa yksilössä, koska ainut oikea tapa on olla omaitsensä. Nuorilla on netin ansiosta mahdollisuus tutustua omiin mielenkiinnonkohteisiinsa, eikä tarvitse alistua pelkästään median luomiin ihanteisiin.

Esitys on nähtävissä vielä tänään klo 19. Lippuja saat täältä. 

Onko ohjelmistossa jotain muuta kutkuttavaa?

ON! Linnea von Kattendam on maamme tunnetuin drag-artisti. Ihailen hänen taitelija uraansa. Linnea on onnistunut kaupallistamaan shownsa tyylikkäällä tavalla. Onkohan hän aikoinaan lukenut kirjan jota suosittelin viimeisimmässä postauksessani?

Näin vuosia sitten Linnean esiintymässä tapahtumassa, jossa olin töissä. Hän oli jo silloin ÄLYTÖN. En ollut uskoa silmiäni, kun peruukit ja hahmot vaihtoivat muotoaan. Ja show on tänä päivänä  vaatimattomasti ”Kaupungin paras kabaree 10-vuotta”. Uskon, että esitys täyttää lupauksen. 😉 Show on Kapsäkissä 30.4 ja toistaiseksi lippuja on jäljellä.

Pitääkö sinusta body positive aihetta käsitellä vielä entistä enemmän vai vähemmän?

Kuvat: kapsäkki.fi &  villekekalainen.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *