Seksiä museossa

Milloin museoon jonnottamisesta tuli iso ja kova juttu? Kaksi sanaa: Amos Rex.

Postauksen visuaalisuus on syntynyt kiinnostavassa museossa

Pakko myöntää, että itsekkin olen odottanut innostuneesti Amos Rexin näyttelyitä. Rakastan museoita eritoten nykytaiteenmuseoita. Kuljen treenipaikkaani monta kertaa viikossa, jonka matkan varrella on seissyt pitkään remonttinen Kampin torin alue eli Amos Rex. Kun museo vihdoin avattiin yleisölle, en viitsinyt vaivautua sisään, koska sinne oli aina jonoa. Päätin, että menen sisään vasta sitten, kun minun ei tarvitse jonottaa. Tuo päivä ei koskaan saapunut ja taivuin Amos Rexin jonoon toiseksi viimeisenä näyttelypäivänä. Juuri nyt tapahtuvassa uusimmassa näyttelyssä en ole vielä käynyt.

Seksikirja vai seksiä kirjassa?

Kulutin aikaa kirjakaupassa vuonna 2017, kun käteeni osui kirja Seksiä museossa by Sarah Forbes. Lainasin sen seuraavana päivänä kirjastosta ja ahmaisin teoksen muutamassa päivässä. Kirjoittaja työskentelee intendenttinä New Yorkin seksimuseossa eli Museum of sex:ssä. En olisi voinut innostua enempää!! Kirja on kuin tieteellinen pientutkimus seksistä ja seksin historiasta, mutta ilman tylsää tieteellistä näkökulmaa. Tiesitkö esimerkiksi, että ”fetissin ja kinkyn kaltaisia käsitteitä käytetään usein kuin toistensa synonyymeina, mutta niillä on olennainen ero: fetissi on seksuaalisen kiihottumisen ja laukeamisen kannalta välttämätön asia, kun taas kink on vain lisä tai parannus. Se ei ole välttämätön – se vain voimistaa kokemusta” Olen aina puhunut fetissistä vaikka minun olisi pitänyt puhua kinkystä. Onneksi minulla on nyt tämä blogi jonka turvin voin oppia lisää. Kirjasta voi oppia paljon faktatietoa, mutta teos on eritoten Sarahin omaelämänkerta, jossa hän puhuu suhteistaan, joka tekee lukukokemuksesta extra herkullista. Lainasin kirjan taas ja tulin siihen tulokseen, että minun on luultavasti vain ostettava kirja, koska siinä on niin paljon kiinnostavaa nippelitietoa, että tekstiin on aina kiva palata ja kasvattaa omaa tietoaan tai inspiroitua tutkimaan jotain kirjassa käsiteltyä aihetta.

Eläinten oikeudet

Sain todistaa suurta tietämättömyyttäni, kun pääsin kirjassa osioon, jossa Sarah aloittaa tutkimuksen kohti tieteellistä Eläinten seksielämä -näyttelyä. Olin jostain kuullut, että vain delfiinit koko eläinkunnasta ovat ainoita, jotka nauttivat seksistä. En jostain syystä koskaan alkanut tutkia asiaa tai kyseenalaistanut tietoa. Pelkästään apinalajit ovat selvä esimerkki, että heidän on pakko nauttia seksistä. Harrastavathan he aivan jatkuvasti aktia mitä nerokkaimmissa asennoissa. Onneksi sain todisteen, jonka mukaan olin ollut pienen ajatukseni kanssa täysin väärässä.

Minulla on jo pitkään (koko elämäni) ollut New York matkakuume, mutta tämä oli piste iin päälle. Nyt olisi pakko päästä näkemään millainen on maailman kuuluisin seksimuseo?

Pääsin reissuun New Yorkkiin viime kuun lopussa. Nautin New Yorkin tunnelmasta 7 kokonaista päivää. Jäin kaupunkiin koukkuun, kuin Instagramiin eli erittäin väkevästi.

Mitä kokemuksia sinulla on NYC:istä?

Tai oletko käynyt jossain muualla maailmassa seksimuseossa? Minne minun kannattaa varata seuraava tutkimusmatkani?

Kuvat: @jeancoucu

Tykkäsitkö postauksesta? Saat jakaa, tykätä ja kommentoida tätä vapaasti. <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *