Ladataan...
Bubblegum Sweetie Pie

 

Joskus pari viikkoa sitten tapahtui asia jota olen odottanut ikuisuuksia. Pääsin Tukholmaan. Ahhh oon vaan lueskellut kaikista ihanista vintagekaupoista ja nyt vihdoinkin pääsisin koluamaan ne kaikki! Olin tehnyt hienon kartan sitä varten. Aloitettiin buffetilla. Laivamatkan kohokohta!

Alkuruoat oli namnam, pääruoat ok, jälkiruokia santsasin eniten. En edes ehtinyt syödä kaikkea ennen kuin tarjoilija hätysteli meidät pois, mutta sain piilotettua muutama macaronsin käsilaukkuun.

Toinen laivamatkan kohokohta oli tietenkin pelikoneet! Kesti hetki ennen kun päästiin eroon tylsistä hedelmäpeleistä ja löydettiin vanha kunnon JokeriPokeri. Paljon pelattiin, paljon nostettiin panosta, mutta mitään ei loppujen lopuksi jäänyt käteen.

Hihiiii jännää!!

PAM päivä vaihtui ja päästiin vihdoinkin hirveistä aallokoista eroon ja turvalliselle maanperälle. Google maps kädessä, kuuden ja puolen tunnin shoppailu alkakoot!

Koska ei ehditty istua alas syömään aamupalaa ostin itselleni tällaisen myslimuffinssin. Hieman hankala syödä liikkeessä, kiireessä ja kamera kourassa.

Kaikki oli ihanan söpöä ja ihanan ruotsalaista. Fiilistelin tyyliin kaikkea.

Ja syksy oli tietenkin ihanan kaunis juuri tuona päivänä <3

Google mapsin avustuksella löydettiin vihdoinkin vanhojen vaatteiden pariin. Käväistiin ensin Stadsmissionenilla, eli ruotsin UFFissa, joka tietenkin on sata kertaa hienompi ja sata kertaa halvempi. Sen jälkeen Beyond Retroon.

Tuuli ei ollut ennen käynyt Beyond Retrolla, niin se meni ihan kreisiksi. Vaatteita kun löytyi jonkun verran.

Löysin ihania vaatteita. Liian isoja.

Mutta AHH kun löysin yövaateosaston. Oon joskus vahingossa alkanut kerätä aamutakkeja, niitähän ei ikinä voi olla liikaa. Mun ihana vaaleanpunainen unelma -yömekko on niin risanen, että tarvitsin sille sijaisen. Sovitin varmaan 10 erilaista, päädyin vaaleansiniseen yömekkoon, kermanväriseen yöpaitaan ja keltaiseen piiiitkään pitkään aamutakkiin. 

Päivän sydäntensärkijä oli tämä mekko. Liian iso mulle, täydellinen Tuulille muttei Tuulin tyyliä. Teki mieli ostaa se ihan muuten vaan ja antaa se jollekulle jolle se sopii, mutta maksoi turhan paljon. 50€.

Mulla on yleensä vaikeeta löytämään jotain Beyond Retrosta, siellä kun ei myydä niin vanhoja vaatteita. Mutta tämä!!! Ihan sama kuinka vanha se on, se oli vaan pakko saada. Oli hieman iso olkapäistä niin vein sen ompelijalle pienennykseen. Vielä voisin ehkä suurentaa kaula-aukkoa, aika kuristettava tällä hetkellä.

Siellä ne löydöt kurkistelee. Money bye bye.

Varmaan jonkun tunnin jälkeen jatkettiin matkaa. Menimme johonkin random kauppaan, jossa myytiin perulaisia koruja, huiveja, kenkiä ja laukkuja. Kaunis, mutta kallis.

Mutta ei siitä sen enempää, koska nyt päästään asiaan. OLD TOUCHIIN!!!! Tästä hetkestä on jo aikaa, mutta vieläkin mun sydäntä lämmittää kun pelkästään mietin tuota tuntia kun kolusimme kaupan aarteita. Oonko mä masentava jos sanon, että mun elämän kohokohta oli tunti Old Touchissa?

Ja siellähän löytyi vaikka mitä! Ja pelottavan halvalla. Olisin voinut ostaa oikeesti kaikkea, peilejä, laukkuja, huiveja, hiuskoristeita, lautasia, lakanoita.. Mutta oli pakko hengitellä muutaman kerran syvään. Ja olla vetämättä vintageöverit.

Kauppa näytti siis tältä. Ihanan runsaalta ja sekaiselta. Ja sieltä löytyi oikeasti vanhoja asioita, eikä mitään parin vuoden takaisia Pauligin kahvipurkkeja, mitä Suomen vintagekaupat on täynnä.

Joo. Kaikki oli täydellistä.

Kaikki.

No, jossain vaiheessa oli pakko ryhdistäytyä. Aikakin oli loppumassa. Tuuli sai mut vihdoinkin revittyä ulos tuolta, ja lähdettiin pikapika takaisin laivalle päin. Hieno shoppailukartta oli mukana, mutta ups vähän venähti niin päästiinkin vain neljään kauppaan. Täällä näytin jo mun Old Touch -ostokset.

Kipikipi käveltiin ja oltiin takaisin laivalla. Ja pelikoneiden äärellä. Käytettiin viimeiset kruunut tylsiin hedelmäpeleihin, mitään ei voitettu, mutta mitään ei hävittykään.

Tax Free vielä, syömään ja nukkumaan. Voin kertoo, että hieman väsytti. Siinähän meidän Tukholmamatka meni, hujauksessa. Mutta ihanaa, ihanaa oli, eipä Eurooppa enää innosta kun Tukholma on tuossa vieressä.

Ladataan...
Bubblegum Sweetie Pie

Mikä päivä tänään on?
Tiistai, harmaa sellainen. Tuurailen teatterin teatterisihteeriä. Aika rauhallista ja hiljaista, pidän tässä taukoa käsikirjoituksen kolmasversion kirjoittamisesta.

Mitä aiot illalla tehdä?

Ooh haluaisin syödä jotain erityisen hyvää. Esim lohirullia, lohinigirejä, kaikkea missä on lohta!! Ennen iltaa menen ostamaan Lushista kasvovoidetta ja haen mekon pienennyksestä.

Kaksi hauskaa ilmaisua:

"Mit vit" ja "Bitches ain't shit". Jeren kanssa käytän molempia tyyliin aina.

 

Minkälainen olisi täydellinen päivä?
Heräisin takkuisilla, mutta täydellisesti lainehtivilla hiuksilla, mulla ja Jerellä olisi molemmilla vapaapäivä. Mentäis aamupalalle alakertaan yllättäen ilmestyneeseen kahvilaan, olisi ihanan lämmin ja istuttaisi terassilla unihiekkaisilla silmillä. Aamupalan jälkeen mentäis kävelylle merenrantaan ja siitä päiväleffaan. Illalla syötäisi kotona sushia, jota oltais ostettu jostain todella laadukkaasta ja halvasta paikasta, ruoan jälkeen Jereä yhtäkkiä teksii mieli pelata korttia ja sitä siinä pelattaisi. Korttipelin aikana joku soittaisi ja kutsuisi meidät mukaan jonnekin hauskaan puuhaan, keilaamaan tai katsomaan keikkaa. Ja sinne sitten mentäisi Jeren kanssa ja pidettäisi hauskaa keskiyöhön asti <3

Mitkä kohteliaisuudet ovat erityisen kivoja kuulla?
Kun opettaja sanoi, että oon onnistunut kehittämään oman genren elokuvalleni, jokin sekoitus jännäriä, film noiria, mustaahuumoria ja saippuaa. Olin vaan et jihuu!!

Juuri tämän hetken tunne?

Aikas rento. Mihinkään ei ole kiire, mitään ei ole pakko saada aikaiseksi.

Missä olet hyvä?

Tunnistamaan vanhoja vaatteita ja innostumaan niistä

Mitä haluaisit?
Haluaisin että tämä räkä häviäisi nenästäni. Että innostuisin enemmän ruoanlaitosta. Ja haluaisin leffaan, katsomaan The Grand Budapest Hotel ja Frances Ha!!

Mikä on sinusta hauskaa?

Nämä kaikki kissat.

 

Missä olet erityisen huono?

Saamaan aikaan niitä pieniä kivoja juttuja, joita suunnittelen. Kesällä en lennättänyt leijaa, mennyt Helsinki-seikkailulle, ostanut tehosekoitinta, järjestänyt peli-iltaa tai suurpiknikkiä. 

Miltä näytät juuri heränneenä?

Lättänähiuksiselta.

Mitä kirjoitit viimeksi Wordiin?


  • parkkihallissa aikaa hidastuu? Pm jää parkkihalliin mutta esim kääntää selän tai jotenkin pois tilanteesta

  • nino veks

  • mitä mikko tekee kun Pm funtsii?

Käsikirjoitusmietintöjä siis koulukaverin palautteesta.

 

Miltä näytät tällä hetkellä?

Mitä olet Spotifyn mukaan kuunnellut eniten?
Francoise Hardy, Lykke Li, Bob Dylan, Sandra, Love, Lana Del Rey. Ömm kuka on Sandra ja Love? Varmaan jostain soittolistasta tullut.

Mitä luet tällä hetkellä?
Bergala, sama vanha Murakamin 1Q84. En uskalla lukea sitä, kun huomasin että mun käsikirjoituksen päähenkilö on saanut vaikutuksia tuon kirjan sivuhenkilöstä. Niin pidän kirjan nyt kaukana, etten vahingossa tee 1Q84:n filmatisointia. Mutta haluaisin lukea sitä!! Ja uutta Lulaa myös. Pakko käydä ostamassa.

Ladataan...
Bubblegum Sweetie Pie

Terve! Syysloma käy kuumana, hengailtu on ja käsikirjoituksia ei ole kirjoitettu. Koska tiistaina lähdimme Tuulin kanssa Tukholmaan hullulle kreisishoppailureissulle. Kuusi ja puoli tuntia hulluutta ja vintagetäydellisyyttä. Ennen kun näytän teille tuon itse reissun, ajattelin näyttää muutamat aarteet, jotka tuolta kolmesta ylisuuresta muovipussistani kaivoin. Ensimmäinen pussi oli Old Touch -kaupasta. Siis saanko tähän väliin sanoa että HERRAN JUMALA MITEN OLIN ODOTTANUT TUOTA KAUPPAAAAAHHHH!!! Yks mun elämäni hienoimmista hetkistä oli tuo tunti kun olin siellä. Kuolen kun vaan mietin sitä. Mutta joo nyt asiaan. Eli tavaraan.

Ensimmäisenä meillä on iiihana aarre, jonka kauppias kääri hellävaraisesti paperiin, ettei se vahingossa vaurioituisi pussissa.

Kukkuu, siellä se jo pilkistää. Joo tiedän, musta. Mulla mustaa!? Oon jo iät ja ajat toljottanut miten en vaan osaa käyttää mustaa, näytän niin gootilta siinä värissä. Mutta siis... Tämä.

Nyt heitän hei ihan vaan omalla vintagetiedollani, mutta uskoisin 20-lukua. Herkkä juhlallinen ja pelkistetysti roikkuva, todella 20-lukumainen. Ei mikään perus arkimekko, vaan dramaattinen illallismekko, varsinkin takana se peittää tyyliin pelkästään pepun, muuten se on yhtä mustaa pitsiä. Mulla on itse asiassa vähän tämän tyylinen mekko, varmaan Topshopia tai jotain. Taidan laittaa sen myyntiin.

Ja siis tuo kangas... Niin ihanan vanha. Yllättävän hyväkuntoinen, eikä hauras niinkuin normaalisti.

Tämän alla käytän tietenkin alusmekkoa. 60€ maksoi tämä, mikä olisi paljon normivintagesta Ruotsissa, mutta Suomessa tuo olisi helposti ainakin 150€. Aaaaaahhhhh haluan dramaattiselle illalliselle!!!! Plus pitää ostaa pukupussi. En uskalla pitää näitä aarteita täällä pölyn ja auringon keskellä.

Seuraavaksi vielä vanhempaa kaveria. Taas kerran vedän omalla vintagetiedolla, anteeksi oikeasti tietävät. Tämä on musta todella vuosisadanvaihteinen, käytännöllinen mutta erittäin romanttinen ja kokopitkä, sanotaan että 1900-luvun alkua.

Niin ihanan epäkäytännöllinen tähän päivään, kuka nyt tuollaisissa nykyään kaupungilla vetelee. No watevs, aion vetää kuitenkin. Ihan hullun hyvässä kunnossa on tämä, ei haurautta näkyvissäkään.

Hyvin on säilynyt myös pitsikoristeet. Kangas on paksua puuvillaa, tiedättekö sellaista paksua kuin vanhat puuvillalakanatkin on. Tällä pitää kunnolla nostaa jalkaa jos haluaa päästä eteenpäin. Ihana!

Takana ei tietenkään ole vetoketjua, vaan koko matka neppareita ja hakasia. Kauneinta tällasissa 100 vuotta vanhoissa vaatteissa on miten niistä on pidetty huolta. Neppareiden molemmilla puolilla näkyy, että siinä on ollut reikä ja korjattu pienellä palalla. Tuo palakangas on voinut olla erivärinen, mutta tod.näk mekon kangas oli jo ehtinyt haalistua kun sitten reikä paikattiin ja siksi joiissakin paikoissa on vähän värieroja. Ei haittaa! 80€ oli tämä, tooodella vähän sen oikeasta arvosta. Yli satasen se olisi täällä, varmaan 150€ lähettyvillä, paikkaukset alentaa hintaa.

Sitten jätetään vaatteet ja huudetaan HURRAA että löysin vihdoinkin albumin, jota olen etsinyt jo pari vuotta. Eli valokuvilleni jotain ihanaa paikkaa paistatella. Vanhojen esineiden iästä en tiedä mitään, mutta jotain tästä saa irti. Ennen 50-lukua on pakko olla, kukaan pastellikotiäiti ei olisi tällaista koukeroista albumia ostanut. Kukka-asia tuossa vasemmalla on hyvin art decomainen, eli vuosisadan vaihde. Googlasin fontteja, ja tuo koukeromainen fontti on näköjään ollut pop 1910-luvulla. Eli sanotaanko 1910? Ja saksalainen.

Sisällä se on hieman kärsinyt, mutta sen korjaan teipillä. Olen etsinyt valokuva-albumia, johon en tavitsisi teipata valokuvia tai laittaa niitä hirveisiin muovitaskuihin. Katsotaan miten ne pysyy tässä.

Hieman se on kulunut reunoilta, mutta niin on elämäkin. Kympin maksoin.

Sitten lahja. Jollekulle. Ostin sen paniikissa kun oli kiire jatkaa matkaa, ja tämä oli pakko ostaa vaikken tienyt kuka sen itselleen haluaisi. Nyt Jerellä on se, mutta jos poika ei keksi tälle käyttöä on se vapaata riistaa (vink vink Pietari).

Tämä ehkä kuvassa näyttää peililtä tai näkymättömältä, mutta se onkin niin kiiltävän teräksinen (tai mitä lie) että se heijastaa sängynpäällisen värejä.

Tätä on siis käytetty parranajohöylän säilytyslaatikkona, kauniilla ruskealla samettiverhoilulla. Mahdollisesti astetta hienompi kuin nykyiset muovipalikat! Kolme kokonaista euroa tuohon meni. En jaksa näitä hintoja, niiiiiiiiiin halpaa Suomen hintoihin verrattuna!!

Viimeiseksi meillä on toinen toivottu lapsi, nimittäin saippuapidike. Sain keväällä lahjaksi ihanan yleelliseltä näyttävän palasaippuan, mutta en saanut sitä mihinkään esille. Enkä todellakaan halunut laittaa saippuaa johonkin lautaselle ja odotella kun lautanen muuttuu limaiseksi ja klähmäiseksi.

Olin ajatellut kotiin kunnon saippuakulhoa, kunnes tämä ihanuus astui esiin. Kunnon pidikkeet, nostoasiat, jotka pitävät saippuan pois klähmäämästä pidikkeen pohjaa ja reikä johon kaikki ylimääräinen vesi voi sitten häipyä. Täydellinen! Luin että tämä Henrik Gahns Ab alkoi valmistaa saippuaa 1884 ja että 1910 yrityksellä alkoi mennä erittäin jees. Googlailin taas ja 10- tai 20-luvulle laittaisin tuon, niin pyöreä on tuo fontti. Mutta siis mistähän minä tiedän. Kuusi euroa maksoi tämä. Sen tiedän.

 

Ainiin ja ihan viimeiseksi vielä mun bilepariskunta. Nämä kun otan esille pakkauksesta ja vedän auki niin mulla on jotain miljoona samanlaista pariskuntaa pitämässä toisiaan kädestä! Jee!! Kolme egee.

Siinä ne oli, nuo ihanimmat ja kauneimmat, tuolta järjettömän täydellisestä Old Touchista. Olisin voinut ostaa sieltä kymmen kertaa enemmän, mutta aikaa (ja raha) oli vähissä. Jos olette Tukholmassa, sammuttakaa tietokone ja menkää sinne samantien. 

Pages