Ladataan...
Bubblegum Sweetie Pie

Tänä vuonna päätettiin Jeren kanssa viettää vanhan kunnon kaupunkijuhannusta. Tai no ei siinä nyt mitään vanhaa ole. Kunhan sanoin. Oltiin kuitenkin yhteisymmärryksessä että turha tässä nyt on muualle on lähteä, kun onhan juhannus olemassa täällä Helsingissäkin. Siispä torstaina töiden jälkeen mentiin kauppaan. Ja näköjään iski paniikki. Kun ostettiin kreisit viikonloppuruoat, ihan kun vähemmällä ei pärjäisi.No on sitä 70€ huonompiinkin asioihin kuluttanut.

Ja kun yksi lasti vadelmapiirakoita oli mennyt plörinäksi ja vaatekriisit kriiseilty ja hiukset mukakiharretut lähdimme matkaan kaksi reppua täynnä ruokaa, juomaa ja lämmintä vaatetta. Korkkasin mun hullunkauniin mekon. Se oli liian iso, mutta se ei haittaa kun jotain näin kaunista löytää. 65€ maksoi, veikkaisin 30-lukua. Ja siis toi kangas.... vielä kauniimpi luonnossa. Leikkikukkia tietenkin hiuksissa ja rahat kaverilta saadussa sydänminilaukussa.

Suuntana oli siis Merisatama. Siihen ruohikolle jäimme, aurinko porotti ja herkkusipsejä söimme. Ja tietenkin siiderit join lasipullosta, niinkuin kesällä kuuluu. Odoteltiin että porukka olisi kasassa..

.. ja sieltä ne jossain vaiheessa tuli. Vielä ennen lähtöä vedettiin vielä suurensuuret jätskipallot, kun oli niin täydellinen kesäsää. Tässä syön Jeren lakritsijätskiä samalla kun pidän taukoa omasta rommirusinasta. More is more.

Ja sitten DÄNG DÄNG DÄNG matkaan!! Pomppasimme samaan veneeseen kun muutama viikko sitten, määränpäänä jälleen Pihlajasaari. Ronjalla oli mukana omia kavereita, oltiin siellä sekasikiöporukassa. Vähän vaihtelua, ei aina samoja naamoja!

Pihlajasaaressa oli erittäin jees. Tässä odoteltiin muita kun ne oli pissalla. Siinä välissä on tietenkin loistava hetki napata kuva, kun kaikilla on sama ilme kun mun kännykkäkuorella. Ronjalla on muuten TÄYSIN samanlainen propellilippis kun mikä mulla oli 6-vuotiaana!! Olin ihan in lööv siihen. Silloin ja nyt.

Siellä sitten grillailtiin, syötiin ja kuunneltiin täysillä Pmmp:n uusinta levyä meren ihanassa läheisyydessä.

Jossain vaiheessa tuli yö ja kylmä. Kaikki vaatteet lensi päälle ja mentiin jonottelemaan venettä kotiin. Mentiin vielä kääntymään baarissa, mutta hei ei nyt oikeen lähteny käyntiin. Niin viiden minsan silmien pyörittelyn jälkeen lähdettiin Jeren kanssa kotia kohti, omaan ihanaan sänkyyn. Namnam mikä merellinen ja kotoisa juhannus!

Ladataan...
Bubblegum Sweetie Pie

Road trip

Oon kerran aikaisemmin ollut road tripillä, mutta en Jeren kanssa. Parasta olisi viikko vapaata ja ajelua sinne tänne ilman sen kummempaa suunnittelua. Mieluiten auringonpaistetta ja pieniä kyliä.

 

Telttailu

Telttailuretkillä on aina huono ilma. Tietenkin, ei se muuten telttailua olisi. Mutta olisi kuitenkin kivaa mennä jonnekin. Satakoot vaikka, niin voi fiilistellä telttailua pari päivää ja juosta nopeasti kotiin.

 

Leijan tekeminen ja lennättäminen

Näin eilen sattumalta telkkarista leijan ja olin vaan että AAAAH pakko lennättää leijaa!! En usko että olen ikinä lennättänyt leijaa. Haluan tehdä todella kotitekoisen leijan ja mennä tuolle viereiselle kalliolle lennättämään sitä Jeren kanssa. Ihanan kesäistä!

Naamiaiset

Nyt kun Jeren kanssa asutaan täällä ihmisten ilmoilla on vihdoinkin mahdollisuus pitää juhlia ja olla sosiaalinen. Tuparit meillä jo oli, seuraavaksi haluaisin naamiaiset. Joku ihana all the way -teema, eikä mitään uu laitoin rusetin päähän.

 

Superillallisen tekeminen

Ollaan maailman huonoimpia tekemään ruokaa. Kokkailu on ihan mukavaa, mutta haluan kunnon reseptin ja aikaa, ei mitään puolen tunnin säheltämistä. Siispä joskus haluisin viettää vaikka koko ilta kokkaillessa, alkuruoat, pääruoat ja jälkkärit.

 

Hoshito ja Magneetti

Meidän alakerrassa on kuulemma Helsingin kovin japanilainen ravintola, jossa ei olla vielä käyty. Sinne haluan, vaan kävellä tömps tömps pari metriä kotiovelta kunnon ravintolaillalliselle. Ja joku päivä kun kotona on tylsää voisi mennä vielä lähemmäs, ja mennä kahdestaan bisselle ja siiderille Magneettiin. Vielä jos sinne kehtaisi mennä pyjamahuosuissa niin aiai!

Kalastaminen

Pienenä rakastin kalastamista ja verkkojen laittoa, sitä puuhasteltiin aina vaarin kanssa mökillä. Nyt vanhempana en ole kalastanut varmaan... ööh muutamaan vuoteen. Siispä seuraavaksi kun mennään mökille haluan istua laiturilla ja kalastaa Jeren kanssa. Saaliiksi mieluiten ahvenia, jotka sitten grillattuina syödään käsin.

 

Korttien pelaaminen märillä hiuksilla

Mun ja Jeren varmaan suurin eroavaisuus on se, että mä rakastan pelata korttia mutta Jere ei. Itse haluan pelata pienessä porukassa, mieluiten kahdestaan tai kolmestaan, kun Jere taas on tottunut suurimpiin ryhmiin. Siispä kun meidän talossa pelataan korttia se yleensä on todella pitkän suostuttelun takana ja peli loppuu yleensä pariin erään. Siksi haluan seuraavalla mökkireissulla pelata korttia, saunan jälkeen kun hiukset on vielä ihan märät, mutta kuitenin harjatut. Taustamusiikiksi valitsen Radio Suomen.

 

Helsinki-seikkailu

Tässä samalla kun on muuttanut uuteen alueeseen, olen huomannut että olen paljon kiinnostuneempi mitä kaikkea ympäriltä löytyy. Siksi päätettiin Jeren kanssa käydä joskus pienellä seikkailulla Helsingin kadulla. Kävellä vaan jonnekin, eksyä, istahtaa mehulle ja mennä sinne minne ei normaalisti menisi.

 

Kuvat täältä.

Ladataan...

Ladataan...
Bubblegum Sweetie Pie

Eilen löysin näin herkullisen näköiset piirakat Pinterestistä, oli pakko saada nuo samantien naamaan. Alkuperäisessä reseptissä oli purjoa ja vuohenjuustoa, mutta päätin säätää siitä hieman ruokaisemman version. Tässä sen resepti tulee kahdelle syöjälle!

Piirakoihin tarvitaan siis valmiita voitaikinalevyjä, kinkkua, kirsikkatomaattia, kananmuna ja pinaattia, jotka olivat vielä tässä vaiheessa tulossa Jeren mukana kaupasta.

Uuni päälle 200 asteeseen ja kaksi voitaikinalevyä laitetaan sulamaan pellille (yksi voitaikinalevy per syöjä). Uunin lämmetessä voi hieman kinkkua leikellä. Vedin 9 kinkkusiivua silpuksi, enemmän ei kannata laittaa, ei muuten mahdu piirakalle.

Kun uuni on lämmin on aika kaulia taikinalevyjä hieman, voidella kananmunalla ja nostella reunoja. Ylijäämä kananmuna pistetään talteen.

Pelkät levyt uuniin 10 minuutiksi. Sen ajan voi leikata loput ainesosat. Päätin tässä vaiheessa lisätä mukaan juustoa, mutta sen voi jättää pois. Kun 10 min on mennyt on aika ottaa kohonnut taikina ulos uunista. Haarukalla reikiä erityisen kohonneisiin kohtiin naps naps. Ja sitten täytteet päälle. Laitoin ensin ylijäämä kananmunan ja sitten muut, juusto tietenkin viimeiseksi.

Uuniin 10-15 minuutiksi, kunnes kananmuna on hyytynyt ja koko kämppä tuoksuu taivaalliselta. NAMNAMNAM SYÖMÄÄN!!

Pages