Ladataan...
Bubblegum Sweetie Pie

Mua on jo jonkin aikaa kiehtonut artistit jotka puskevat vahvoja naisia näkyviin, jotka kommentoivat tästä hullusta miesvaltaisesta maailmastamme, Paula Vesalat, Spaissarit, Jessi J, Lily Allenit ja nämä. Edellispäivänä bongasin dokumentin Beyoncésta, jonka hän irtse on ohjannut ja tuottanut ja näin. Eli ei mikään hiverä E Entertainment -dokkari, jossa juorutoimittajat kertovat miten isän kuolema ja keskenmeno vaikuttivat artistiin. Olen ennenkin fiilistellyt Beyoncéta artistina, vaikka en ole sen kummemmin sen musiikkia kuunnellut. Eilen tämän dokkarin katsoin ja uuuh jaah osui ja upposi. Katsokaa se jos löydätte 89 vapaata minuuttia viikonlopustanne. Dokumentin nimi on Life is But a Dream ja itse katsoin sen täältä.

 

Ladataan...
Bubblegum Sweetie Pie

 

Huomenna yliaikaisin aamulla matkustan kavereiden kanssa ylösylös toiselle puolelle Suomea, yhdeksän tuntia istutaan paikallamme ja katsellaan kauniin tulipunaisia metsiä ja hyytävän kylmiä järviä. Rovaniemelle matka vie, sinne kaveria moikkaamaan, sinne Karri Koiran keikalle pomppimaan ja kylmyyteen jäätymään. Mulla on niin suuri syysfiilistely menossa, oon niin onnellinen että asun maassa jossa syksy on niin hullun kaunis ja nyt pääsen vielä näkemään Lapin syksyn! Uuh aah ihanaa!! Alan nyt tästä hieman pohtimaan pakkaamisia, luen luokkalaisen ensimmäisen käsisversion, kirjoitan siitä dramaturgisen palautteen ja iiks jo tunnin päästä pitäisi olla luokkalaisen luona antamassa ja vastaanottamassa palautetta. Noooh kyllähän tässä hyyyyvin ehtii. Joo nyt räjähdän tästä toimintaan. Huomenna annan teille vähän viikonloppuviihdykettä, sitä odotellessa!

 

Kuvat täältä.

Ladataan...
Bubblegum Sweetie Pie

 

 

Tervepä terve. Tein tänään vahingossa erityisen hyvää leipää. Pull apart breadiä, mikälie onkaan suomeksi. Ja kun löytää jotain erinomaista on se pakko jakaa, siispä tässä teille tulee hyvä vaihtoehto ensi sunnuntain aamupalalle. Reseptin on peräsin A Beautiful Mess -blogista ja muutin sitä hieman omaan jääkaappiin sopivaksi. Pull apart breadiin tarvitset seuraavia ainesosia:

 • 0,5 dl lämmintä vettä
 • 2,25 tlk kuivaa hiivaa
 • 7 dl vehnäjauhoa
 • 0,5 dl sokeria
 • 0,5 tlk suolaa
 • 0,5 dl pellavansiemeniä
 • 4 rkl voita
 • 0,70 dl maitoa
 • 2 kananmunaa

Täytteeksi:

 • 3 rkl voita
 • Puolikas banaani

Dodi! Koska ehdin leipoa niin ripeään tahtiin, en saanut mitään kuvia tästä alkuprosessista, mutta tämä kuva saa symbolisoida koko leipomisprosessia. Aloitetaan sillä että liotetaan 1 tlk sokerista lämpimään veteen. Mukaan kaadetaan hiiva ja annetaan kuplia ja paksuuntua 5 min. Toiseen kulhoon kaadetaan jauho, loput sokerista, suola ja pellavasiemenet. Saa siis käyttää ihan mitä tahansa siemeniä kotoota löytyy. Voi ja maito lämmitetään varovasti, vaikka mikrossa, kunnes voi on juuri ja juuri sulannut. Kipataan hiivaseos jauhoseokseen, sekoitetaan. Voiseos mukaan myös, sekoitetaan. Lopuksi kananmunat, sekoitetaan. Tehdään taikinasta käsin pallo, kipataan ulos, rasvataan kulho ja asetetaan taikinapallo takaisin kulhoon. Siinä saa nousta tunnin.

Taikinan noustessa tehdään leivän täyte. Oikeassa reseptissä käytettiin sitruunankuorta, mutta sellaista ei kotoa löytynyt, niin käytin banaania. Puolikkaan murskasin mössöksi ja riitti jurri täydelliseksi. Tämän lisäksi sulatetaan voi.

Tunti on pitkä aika, voi esim ottaa kuvan itsestään aamutakissa ja mummin essussa.

Uuh tunnin jälkeen taikina näyttää tältä.

Kipataan jauhotetulle alustalle ja kaulitaan puolen sentin paksuiseksi neliöksi.

Tämän lätyn päälle sivelöidään voisula ja levitetään banaanimurska. Koska leipä on menossa vuokaan kannattaa hieman mitata kuinka leveitä ja korkeita taikinapaloja sinne mahtuu. Ja leikata sen mukaan.

Mulla oli melko leveä ja matala vuoka, niin palat oli aika pitkulaisia. Pinotaan palat jonoon, vähän erikokoista ja näköistä saa olla, näyttää paljon söpömmältä.

170c astetta (huomaako että on jenkkiresepti :D) puoleksi tunniksi uuniin. Siinä puolen tunnin hujakoilla kannattaa kyttäillä uunia ja vaikka laskea hieman lämpötilaa ja jättää kauemmaksi aikaa kypsymään. Omani oli lähellä palaa, mutta jäi kuitenkin raa'aksi keskeltä. Mutta NAM OLI HYVÄÄ!! Namnam nomnom slurps!

Pages