Harvinaisen sairauden kourissa ?

Oikeastaan se kun havahduin todella omaavani tämän poikkeavuuden, on vasta kulminoitunut nyt muutamina vuosina, tietysti diagnoosin jälkeen oli helpompaa suhtautua itseensä. Valottaakseni miksi ikäänkään hakeuduin sairaalaan ja miten tämä löydettiinkään, tavallaan on kyllä helpottavaa tietää, mistä kipuilukohtaukset johtuvat.

Se päivä.

14.12.2014

Oli normaali työpäivä kahvilassamme. Toinen puoli vartalostani, kasvoista varpaisiin tuntui halvaantuneen, puristusvoima oli kadoksissa, pää viiltää, kuin puukolla iskettäisiin takaraivoon ja päälaelle vuorotellen, yritin siinä lepuutella hetken, jos se helpottaisi. Ei helpottanut.

Kipu yltyi melko sietämättömäksi eikä halvaantuneisuus helpottanut.

Päivystykseen suuntasimme, oli sunnuntai.

Päivystyksessä tuntien odottelun jälkeen, pääsin lääkärille, joka oli sitä mieltä, että tätä oli tutkittava, siirryin seurantaan.

Seurannassa olin tunteja, kävin muutamissa kokeissa, mitään hälyyttävää ei löytynyt. Päivystyksen illan lääkäri päätti siirtää minut neurologian osastolle, jossa tutkimuksia jatketaan seuraavana päivänä.

Olin voimaton, minut kuljetettiin osastolle pyörätuolissa, omat jalat eivät kantaneet.

iStock_000012625418Small_0.jpg

Yritin saada unta, tuloksetta, olo oli huono, oksetti ja sattui päähän, kipu oli kestänyt koko päivän. Ihmeen kaupalla, nukahdin muutamaksi tunniksi ja heräsin kun osastolla otettiin aamuveriarvot 😀 Jotenkin se on aina yhtä hauskaa, vaikka en piikeistä välitäkään. Kai sitä myös ihminen karaistuu, kun tarpeeksi piikitellään ?

Muutaman tunnin sisään neurologi tuli tekemään katsausta, josta siirryinkin suoraan pään kuvauksiin, pään CT, päätettiin myös tehdä aivolaskimo TT-angio. Alaraaja oli selkeästi heikko.. Koska haluttiin vielä poissulkea jotakin, otettiin lisäksi kaularangan MRI.

Kaularangan MRI kuvista löytyikin sitten tämä löydös. Arnold Chiari malformation 1.

Toisaalta pelottavaa, toisaalta helpottavaa.

 

PS! Tänään, MOT tv1sellä näytti hyvin mielenkiintoisen ja kuvaavan ohjelman, dokumentin tyngän tästä sairaudesta (y) Linkki alla.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/19/kivulias-ja-huonosti-tunnettu-aivosairaus-yleistyy-suomessa

 

BiisitLondon Grammar-Rooting for youMich Gardner-ScarOlly Murs-Flaws

 

-A

suhteet oma-elama terveys mieli
Kommentit (1)
  1. Tsemppiä sairauden kanssa.

    Terv. Chiari-potilas (leikattu v-99)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *