Ladataan...
CleoPetra

 Yhden aikakauden loppuminen tarkoittaa aina toisen alkua. Koulun loppumisen jälkeen olen pohtinut paljon erilaisia vaihtoehtoja, joita minulla on. Matkailualassa hyvä puoli on se, että se tarjoaa runsaasti erilaisia työtehtäviä, jotka ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia. Tämä on ala, jossa ollaan väistämättä tekemisissä toisten ihmisten kanssa ja liikutaan paikasta toiseen. Monet työtehtävät vaativat hyvää kielitaitoa ja stressinsietokykyä. 

Halusin tänään tulla puhumaan rohkeudesta tarttua eteen tuleviin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Meillä jokaisella tulee aina joskus elämässä vastaan uusia asioita, jotka aluksi saattavat arveluttaa. Onko minusta siihen? Onko tämä minua varten? Mitä jos epäonnistun? Nuo ajatukset tarkoittavat mulle, että asiaan on ehdottomasti tartuttava kiinni, ja otettava mahtavasta tilaisuudesta kaikki ilo irti. Mistä kaikesta sitä voikaan jäädä paitsi, jos miettii vain, että mitä kaikkea kamalaa voi tapahtua?! Mun mielestä jokaisen pitäisi painottaa ajatukset siihen, mitä kaikkea ihanaa ja ikimuistoista on mahdollisuus päästä kokemaan. Monet elämässä eteen tulevat tilaisuudet ovat niitä  once in a lifetime -juttuja. Sama upea tilaisuus ei välttämättä tule eteen enää koskaan.

Valmistuttuani olen miettinyt sitä päivää, kun sain koululta hyväksyvän kirjeen, jossa minulle kerrottiin, että olen saanut opiskelupaikan. Samassa kirjeessä ilmoitettiin päivämäärä, johon mennessä minun tuli ottaa opiskelupaikka vastaan. Muistan, että soitin äidilleni kymmenen minuutin sisällä siitä, kun olin avannut kirjeen. Selitin hänelle tohkeissani, että olen saanut opiskelupaikan, mitä helvettiä minä nyt teen!? :DD Asuin tuolloin vielä Etelä-Pohjanmaalla, joten opiskelupaikan vastaanottaminen tarkoitti muuttoa lähes 400 kilometrin päähän siitä tutusta ja turvallisesta ympäristöstä, jossa olin viettänyt 20 vuotta. Olin aluksi hyvin epävarma ja mietin kaikki mahdolliset kamaluudet ja samaten ihanuudet läpi moneen kertaan. Perheeni rohkaisi minua ottamaan sen ison askeleen ja aloittamaan uuden luvun elämässä. Eikä mun sitten enää tarvinnutkaan arvuutella, että lähdenkö vai enkö lähde, vaan otin opiskelupaikan vastaan ja aloitin muuttovalmistelut. Myönnän, että ajoittain epäröin valintaani vielä Lahteen muuton jälkeenkin, mutta nyt, kun olen valmistunut ja oivaltanut kaikki ne mahdollisuudet, joita minulla on edessäni, en kadu päivääkään sitä päätöstä, että lähdin.

Eli pähkinänkuoressa: On täysin normaalia, että ison ja ratkaisevan askeleen ottaminen arveluttaa tai jopa pelottaa. On myös täysin normaalia ja sallittua alkaa katua jo tehtyä päätöstä ja muuttaa mieltään. Aina voi aloittaa alusta. Aina voi valita uudestaan, jos huomaa, että hei ei tää ollutkaan mua varten. Joitakin valintoja teemme juuri huomataksemme, ettei kyseinen asia ollut itseä varten. Se on elämää ja se on normaalia. Kaikille käy niin joskus. Kannattaa kuitenkin muistaa myös, että niistä "huonoistakin" valinnoista voi seurata myös jotain hyvää. Vaikka se hyvä ei olisikaan mitään mahtipontisen suurta.

Tärkeintä on tehdä itselleen selväksi mitä haluaa. Muiden mielipiteiden miettiminen on silkkaa ajanhukkaa. Tottakai sinua kadehtivat ihmiset ovat sitä mieltä, ettei sinun kannata tarttua eteesi tulleisiin mahtaviin tilaisuuksiin. Tätä elämää eletään kuitenkin ennen kaikkea itseä varten, ja juuri sen vuoksi on tärkeää haalia omaan elämään onnellisuutta lisääviä asioita. Aivan sama, onko se jonkun toisen mielestä kannattavaa vai ei, tärkeintä on, että se tuntuu sinusta itsestäsi oikealta. Joten ota se haaveidesi opiskelupaikka vastaan, varaa unelmiesi matka ja rakastu unelmiesi elämänkumppaniin! Tämä elämä eletään vain kerran, tartu kaikkiin ainutlaatuisiin tilaisuuksiin.

Toivon sun lauantaihin runsaasti kaikkea ihanaa ja sun elämään upeita mahdollisuuksia! <3

Petra

Ladataan...

Ladataan...
CleoPetra

Mistäköhän sitä taas aloittaisi? Viimeisestä postauksesta on (taas) kulunut jonkin aikaa, mutta tänään päätin, että on korkea aika päivittää kuulumisia blogiin ja ottaa kirjoittamiseen taas jonkinlainen rutiini.

Kaikkein suurin tapahtuma tänä kesänä/keväänä on ollut se, että sain viimein ammatin! Minusta tuli matkailupalveluiden tuottaja, ja sain töitäkin heti valmistumisen jälkeen, ja vielä omalta alalta! Fiilis on siis ollut aikas hyvä sen johdosta, vaikka sainkin töitä vain kesäksi.

Kuten aina, mun vapaa-aikaan on mahtunut paljon hengailua kavereiden kanssa, ja viime viikolla juhlimme kahden ihanan kämppikseni kanssa koulun loppumista, josta seuraavana päivänä äitini ja mummuni tulivat Lahteen mun valmistujaistilaisuutta varten. Lisäksi olen pari kertaa käynyt lounaalla kavereiden kanssa. Muu aika onkin sitten kulunut töissä, ja keväällä työharjoittelussa sekä viimeisten koulutehtävien kimpussa, jotka luojan kiitos ovat nyt tässä vaiheessa historiaa. Koulusta valmistuin kiitettävin arvosanoin, joten siitäkin on ollut tosi hyvä fiilis, että ylitin ne tavoitteet, jotka alunperin olin itselleni asettanut. Koulunkäynnin edetessä kunnianhimoni vain jotenkin kasvoi, ja tajusin, että musta on parempaankin, jos vain itse niin haluan ja teen töitä tavoitteeni eteen. Eihän mikään tavoite toteudu pelkällä haaveilulla. On oltava valmis uhraamaan omaa vapaa-aikaa siihen, että yltää juuri siihen, mitä tavoittelee.'

Harjoittelun jälkeen mulla oli pieni viikon mittainen loma, jonka aikana kävin myös perheen luona Etelä-Pohjanmaalla. Äiti oli käynyt Kreikassa ja tuonut ihania tuliaisia: MK:n lompakon, aitoa kreikkalaista hunajaa sekä oliiveja sekä ihanan hius&vartaloöljyn, jota kokeiltuani totesin, että tuote tulee olemaan kovassa käytössä! <3 Näistäkin löytyy kuva alempaa.

Jottei tämä postaus olisi pelkkää lätinää kuulumisista, niin laitetaan kehiin vielä muutamia kuvia, joita alkukesän aikana on tullut napsittua! :)

 

Petra

Ladataan...
CleoPetra

Hejsan kaikki, olen tässä viime aikoina pohtinut kehon kuuntelemiseen ja terveyteen liittyviä asioita hyvin paljon. Terveys on monille yksi tärkeimpiä arvoja elämässä, ja ymmärtäähän tuon. Kuka nyt sairas haluaisi olla? Mitä sitten on olla täysin terve tai voida kokonaisvaltaisesti hyvin? Onko se sitä, ettei ole murheita, kipuja tai särkyjä ja ettei ikinä väsytä ja ruokavaliokin on kohdillaan? Onko tuollaista tasapainoa edes mahdollista saavuttaa? Mun mielestä, siis vain mun mielestä, jokainen voi itse määritellä, millainen terveydentila on sellainen, johon on tyytyväinen. Jokainen kyllä tiedostaa, milloin itsellä on hyvä olla. Joillakin voi kuitenkin olla omassa terveydessä sellaisia tekijöitä, että hyvinvoinnin ylläpito vaatii enemmän aikaa. Esimerkiksi itse kärsin monista pölyallergioista ja migreenistä. Kevät ei siis ole mukavaa aikaa ja migreenin saattaa joskus laukaista ihan pienikin tekijä.

Opiskelen alalla, jolla vuorotyö on hyvin yleistä. On sekä varhaisia aamuja että myöhään jatkuvia iltoja ja öitä. Itse olen huomannut, että ihan oikeasti, vaikka kuinka tekisi mieli valvoa ja katsella netflixiä, niin jos oma keho viestii, että "hei, mä tarvitsen nyt unta!" niin aivan turha väkisin pitää itseään hereillä ja olla taas aamulla aivan poikki. Joskus, kun mulla on seuraavana päivänä aamuvuoro, saatan mennä nukkumaan jo klo 20:30 illalla. Aamulla keho kiittää, kun on saanut levätä tarpeeksi. Vuorotyössä on muutenkin tärkeää, että saa tarpeeksi unta ja ravintoa, sillä pitkällä tähtäimellä epäsäännöllinen vuorokausirytmi kostautuu, ellei pidä huolta terveydestä.

Yksi asia, missä mun on todella täytynyt opetella sitä oman kehon kuuntelua, on syöminen. Saatan joskus ihan yksinkertaisesti vain unohtaa syödä. On niin monta rautaa tulessa ja koko ajan olen menossa jossain, että sitten illalla sitä helposti havahtuu aivan kamalaan nälkään ja muistaa että on syönyt viimeksi aamiaisen. Yhtenä päivänä mua pyörrytti kamalasti, ja luulin, että olen tulossa kipeäksi, mutta sitten muistinkin, etten ollut syönyt mitään. Heti kun söin, pyörrytys katosi ja olo oli huomattavasti parempi. Siinä tulin ajatelleeksi, etteihän sitä välttämättä mitään isoja annoksia tarvitse syödä, riittää jos välillä ottaa jotain välipalaa, vaikka leivän tai hedelmän. Tai pyöräyttää vaikkapa smoothien. Olla syömättä, oli se sitten unohdus tai tietoinen teko, on kehon kiduttamista. 

Mulla on välillä ollut jopa vähän huono omatunto siitä, miten omaa kehoa on tullut kohdeltua. Joskus valvoin vaikka oikeasti ei olisi jaksanut, mutta nykyisin aikaiset nukkumaanmenoajat on ihan luksusta. Oon myös alkanut pitää enemmän silmällä sitä, että syön päivän aikana tarpeeksi. Aamiaisen lisäksi yhden lämpimän aterian ja sitten vaikkapa leipää tai jokin hedelmä välipalaksi. Niin ei kehokaan ala oikutella.

Ihanaa sunnuntaita kaikille <3

Petra

Ladataan...

Ladataan...
CleoPetra

Eilen illalla, kun istuessani junassa matkalla kotiin työpäivän jälkeen, päähäni iskeytyi tuo kummallinen innostava ja eteenpäin potkiva tunne, joka tunnetaan myös nimellä inspiraatio. Kyseessä on mielessäni herännyt kirjoitusidea. Heti kotiin päästyäni mun oli pakko kaivaa läppäri esille, vaikka kello oli jo puoli yksi yöllä. Inspiraatiolla kun ei ole tapana soitella ovikelloa tai ilmoittaa etukäteen saapumisestaan, on nuo ideat aina kirjoitettava ylös heti, kun ne tulevat. Aloin siis siinä sitten keskellä yötä tehdä kirjoitussuunnitelmaa ja luonnostella juonta sekä tietysti hahmotella ideaa. Kirjoitin yli tunnin, kun uni alkoi tulla silmiin, ja päätin, että tästä jatkan seuraavalla kerralla.

Inspiraatio on jokaiselle aina henkilökohtainen, ja sitä tunnetta voi olla hankala selittää. Ulkopuolinen ei välttämättä edes ymmärrä toisen saamaa ideaa, kun se taas inspiraation kokeneesta tuntuu niin uskomattomalta, että se on pakko toteuttaa.

Olen tosi luova ja rakastan kirjoittamista, joten mulle inspiraatio on aika tuttu tunne. Myös kevät ja pian saapuva kesä varmasti omalta osaltaan vaikuttavat. Tämä on sellaista aikaa vuodesta, että ihmiset kokevat inspiraation tunteita. Toiselle iskee valtava tarve sisustaa, toinen taas inspiroituu kevätmuodista ja toinen esimerkiksi valokuvaamisesta. Inspiraatio voi tulla ihan mistä vain, eikä se todellakaan kysy, että onko nyt hyvä hetki? Nuo hetket ja ideat ovat todella ainutlaatuisia, ja ellei niitä kirjoita heti ylös, niistä voi olla vaikea saada otetta enää myöhemmin.

Koen, että inspiraatio ja uudet ideat ovat ikään kuin eräänlaisia viestejä maailmankaikkeudelta. Ne potkivat eteenpäin ja saavat meidät kokeilemaan uusia asioita pelkoa tuntematta. Ne ovat eteenpäin ajava voima, jonka tarkoitus on auttaa meitä saavuttamaan se, mistä ikinä haaveilemme. Niiden tarkoitus on ohjata meitä kohti päämääriä ja menestystä.

Kukaan ei välttämättä tiedä tarkalleen mistä inspiraatio tulee, tai miten tietynlainen uusi idea löytää luokse aina juuri sellaisella hetkellä, kun sitä kaikkein vähiten osaa odottaa. Itselleni kaikki inspiroitumisen hetket ovat olleet niin yllätyksellisiä ja mykistäviä, etten ole tarkkaan osannut edes hahmottaa mistä ne tulivat. Se on kuin eräänlainen oivallus, jota on tiennyt odottavansa osittain jopa tiedostamattaan. Kun se sitten viimein iskee, niin tuntuu, että juuri tätä mun täytyy tehdä. Tässä on sitä jotain. Tää on ihan huippujuttu.

Jossain vaiheessa, kun asiaa on jo alkanut työstää, saattaa alkaa tuntua, että eihän tästä mitään tule. Aivan typerä juttu. Mitä minä oikein kuvittelin? Mutta juuri siinä on inspiraatioon kätkeytyvä mystinen salaisuus. Periksi ei saa antaa. Täytyy työstää, tutkia ja kokeilla. Etsiä tarkoitusta. Luovuttaa ei missään nimessä saa. Miksi ne kaikki mahtavat ideat tulisivat luoksemme, jos ne olisivat typeriä? Täytyy olla kärsivällinen ja antaa tulen kyteä rauhassa. Uusia ideoita voi kirjoittaa ylös. Voi piirtää ajatuskarttoja ja niiden avulla hahmottaa asiaa itselleen. Kyllä se oivallus sieltä jossain vaiheessa tulee. Täytyy luottaa intuitioon ja olla rohkea. Kaikella on tarkoitus, siksi ideat tulevat luoksemme, että me toteuttaisimme ne. Kun saavutamme sen, mitä kohti se inspiraation pilkahdus meitä joskus alkoi ajaa, olemme luoneet jotain uutta. Käsittämätöntä ja kaunista, eikös vain?

Inspiroivaa uutta viikkoa kaikille!

Petra

Ladataan...
CleoPetra

Leijona, tuo eläinradan ylväs kuninkaallinen, omaa vahvan itsetunnon ja useita ihailijoita. Hän on trenditietoinen, lahjakas, ja hyvä johtaja. Hän on herkkä kritiikille, mutta hänen itsetuntoaan on hankala naarmuttaa. Lue alta lisää tästä hurmaavasta seurapiiriperhosesta ja katso, täsmääkö se itseesi, tai johonkin tuntemaasi Leijonaan.

SYNTYNYT: 23.7.-22.8.

Luonteen avainsanat:

Itsevarmuus, johtajuus, valo, ylpeys, näyttävyys, teatraalisuus, sosiaalisuus

Luonne:

Leijonat syntyvät vuoden lämpimimpään aikaan. Aurinko polttaa taivaalla ja luonto saa nauttia sen suomasta lämmöstä ja valosta. Myös Leijonat nautiskelevat mielellään elämän pienistä ylellisyyksistä. He ovat avoimia, lämpimiä ja täynnä energiaa. He ovat ystäväpiirinsä valonsäteitä, iloisia juttukavereita, joilla on aina jokin uusi, jännittävä tarina kerrottavanaan. Leijonalla on hyvä maku, hän on trenditietoinen, ja tästä syystä oiva makutuomari shoppailureissulle. Leijonan tähtimerkki edustaa puhtautta, iloa ja luovuutta. Leijonat saattavatkin olla kiinnostuneita teatterista, musiikista tai jostain muusta taiteenalasta. Usein he harrastavat näitä myös itse, tai tekevät jopa työkseen. 

Leijonat ovat varsinaisia seurapiiri-ihmisiä. Heillä on paljon ystäviä, kavereita sekä tuttuja. Leijona onkin erittäin tarkka siitä, kenestä tulee sydänystävä ja kuka jää tuttavaksi. Heidän luottamuksensa ja ystävyytensä on hyvin kallisarvoista laatua. Leijonilla on todella hyvä huumorintaju, he saavat aina seurueensa nauramaan vedet silmissä. Leijona nauttii muiden viihdyttämisestä yhtä paljon kuin siitäkin, että joku viihdyttää häntä.

Leijona on syntynyt johtamaan, he siis saattavat toimia myös jonkin suuren yrityksen toimitusjohtajina tai olla jossain muussa tärkeässä ja vaikutusvaltaisessa asemassa työpaikallaan. Leijona kaipaa läheisiltään, ja oikeastaan kaikilta muiltakin, arvostusta. He kunnioittavat vain niitä, jotka siihen antavat syytä. Ystäviään Leijona kunnioittaa kyllä. Heitä kohtaan hän on antelias ja jalomielinen, aina valmis auttamaan ja kuuntelemaan. Viholliset saavatkin sitten olla varpaillaan, kun tämä viidakon kuningas karjaisee. Leijonalla on hyvin luja ja vahva temperamentti, he saattavat pillastua joskus pienistäkin asioista, mutta usein leppyvät aivan yhtä nopeasti. Leijonalla on kuitenkin taipumusta itsekkyyteen, joskus liiaksikin. He ovat pahimmillaan pikkumaisia ja arvostelevat muita. Pohjimmiltaan heillä on kuitenkin hyvin herkkä ja rakastava sydän, joka tahtoo vain olla hyväksytty. Hän rakastaa ja iloitsee täysillä ja parhaimmillaan säteilee kilpaa hallitsevan taivaankappaleensa auringon kanssa.

Heikkoudet:

Leijonan suurin heikkous on se, ettei hän osaa myöntää omaavansa sellaisia. Hän on itsekäs ja hänellä saattaa olla taipumusta jopa narsistisuuteen. Leijonat arvostelevat muita hyvin herkästi, ja näinä hetkinä he eivät välttämättä ymmärrä katsoa peiliin itse. Leijonat nähdään usein pöyhkeilevinä mahtailijoina, joiden ylitsepursuava ego ei mahdu ovesta sisään. 

Leijonilla on tapana tehdä kaikesta suuri numero. He kaipaavat ympärilleen draamaa, ja jos sitä ei ole tarjolla, he järjestävät sitä itse mitä turhimmistakin asioista. Mikäli Leijona on epävarma hän on altis pönkittämään itseään muiden kustannuksella. Puoliso ja muu perhe saavat olla varpaillaan Leijonan ollessa huonolla tuulella, sillä jos Hänellä sattuu olemaan huono päivä, ei kukaan muukaan saa olla hyvällä tuulella. Ja kun hänellä taas on hyvä päivä, kukaan ei saa olla huonolla tuulella, ettei hänen päivänsä vain menisi pilalle.

Rakkauselämä:

Ihmiskehossa Leijona hallitsee sydäntä, eli hänellä on kaikki edellytyksen rakkauteen. Siltikään Leijonaa ei voi sanoa tunteelliseksi ihmiseksi, ellei kyse ole naispuolisesta Leijonasta. Leijona tahtoo aina olla kaikessa paras, joten olisi hyvä, jos kumppani olisi joissakin asioissa häntä parempi. Koska Leijonalla on hyvin tulinen sielu, rakkaus leimahtaa hänessä salamannopeasti, ja mikäli kumppani ei olekaan mieleinen, leikki myös loppuu hyvin lyhyeen. Aika ajoin sekä mies että -naispuoliselle Leijonalle iskee voimakas huvitteluvietti, jolloin he juhlivat ja flirttailevat mennen tullen. 

Parisuhteeseensa tyytymätön Leijona on altis pettämään, mutta mikäli kaikki suhteessa toimii, ei Leijona säikähdä pieniä vastoinkäymisiä. Leijonaa parempaa rakastajaa saa hakea, sillä hän osaa miellyttää ja rakastaa lahjojen antamista. Leijona kuitenkin tahtoo tulla miellytetyksi myös itse. Leijona vaatii kumppaniltaan paljon. Mikäli kyseessä on naispuolinen Leijona, kumppanilla on syytä olla iso rahapussi. Miespuolinen Leijona taas tahtoo arvokkaan ja kurvikkaan naisen, jolla on päässään muutakin kuin hiuksia.

Oli Leijonan parisuhde sitten miten hyvälaatuinen tahansa, se on harvoin tasaväkinen. Leijona kun tahtoo itse johtaa ja päättää kaikesta. Kumppanilla tulisi olla luja ja vahva tahto, mikäli aikoo kesyttää Leijonan kaltaisen viidakon kuninkaan.

Yhteensopivat tähtimerkit:

Oinas, Kaksoset, Leijona, Vaaka, Jousimies, Vesimies

Kuuluisia Leijonia:

Ben Affleck, Neil Armstrong, Antonio Banderas, Kate Beckinsale, Halle Berry, Sandra Bullock, Coco Chanel, Alfred, Hitchcock, Jacqueline Kennedy, Jennifer Lopez, Madonna, Robert De Niro, Hayden Panettiere, Sean Penn, Jari Sillanpää

Muuta:

Hallitseva planeetta: Aurinko

Hallitsee kehossa: Selkää, sydäntä ja verenkiertoa

Onnenpäivä: Sunnuntai

Onnenvärit: Kulta, liekinpunainen, keltainen, oranssi

Onnennumero/t: 1, 99

Onnenkivet: Rubiini, timantti, aurinkokivi, topaasi, hunajakalsiitti, zirkoni

Elementti: Tuli

Laatu: positiivinen, maskuliininen

 

Petra

Pages