Horoskooppi: Tähtimerkkisi Tarot-valtti

CleoPetra

 

Horoskoopit ja Tarot-ennustaminen ovat kiehtova aihe. Siinä missä horoskooppimerkki auttaa ymmärtämään omaa ja toisen käytöstä, Tarotista voi hakea vastauksia itseä askarruttaviin kysymyksiin.

Tarotilla ja horoskoopeilla on paljon yhteistä. Esimerkiksi se, että kummankin avulla voi selittää ihmisluonnetta ja kummaltakin voi kysyä neuvoa kinkkisissä tilanteissa. Horoskooppien kohdalla neuvoa vain kysytään tähtikartalta, kun Tarotissa sitä kysytään korteilta.

Tämä on ensimmäinen horoskooppipostaukseni, jossa Tarot-kortit ovat konkreettisesti läsnä. Jos tämä postaus saa suosiota, voin jatkossa kirjoittaa Tarotista enemmän. :)

Jokaisella tähtimerkillä on oma Tarotpakassa oma valttikortti. Kaikki valttikortit ovat suurten salaisuuksien pakasta, joka tunnetaan myös nimellä Suuri Arkana. Lue alhaalta, mikä on sinun tähtimerkkisi valttikortti, ja mitä se kertoo tähtimerkkisi vahvuuksista.

 

OINAS - HALLITSIJA (The Emperor)

Oinaan valttikortti Tarot-pakassa on Hallitsija, joka on kaikkea sitä, mitä johtajaluonteinen Oinas edustaa. Hallitsijan avainsanoja ovat voima, itseluottamus ja valta. Se edustaa myös kypsyyttä ja auktoriteettia ja kuvastaa yleensä korkeassa asemassa olevaa mieshenkilöä. Naisen tulkinnassa Hallitsija voi merkitä myös isää tai aviomiestä. Hallitsija on mies, joka on ratkaisevassa asemassa jonkin asian suhteen. Se on päättäjien ja korkeassa virassa olevien ihmisten kortti.

Hallitsija kuvaa myös erinomaisesti Oinaan sinnikkyyttä. Oinaan tavoin myöskään Hallitsija ei luovuta ikinä, vaan syöksyy läpi vaikka kivisestä muurista, jos päämäärän saavuttaminen sitä vaatii.

HÄRKÄ - YLIPAPPI (The Hierophant)

Tarot-pakassa Härkää edustaa Ylipappi. Ylipappi taas edustaa traditioita ja perinteitä. Se on Härän tavoin suorapuheinen ja rehellinen. Ylipappi merkitsee myös uskomuksia. Se voi edustaa myös korkeasti koulutettua henkilöä tai viisasta neuvonantajaa, jonka sana tulee ottaa vakavasti. Ylipappiin liittyy myös elämän koulu, maalaisjärki ja elämän suuret mysteerit. Ylipappi edustaa myös vanhaa ja kokenutta henkilöä, jonka neuvoja on hyvä kuunnella. Se on oppimisen ja ihmisen sisäisen viisauden kortti, joka kertoo mitä tehdä pulmallisessa tilanteessa.

Ylipappi ei voisi kuvata paremmin Härkää, perinteinen, viisas, kokenut ja totuudenmukainen. Nämä kaikki piirteet omaa myös ystävällinen ja maanläheinen Härkä.

KAKSOSET - RAKASTAVAISET (The Lovers)

Mitä muuta rakastavaisten kortti voisi merkitä kuin rakkautta. Siinä vastakohdat yhdistyvät. Siinä on kyse omistautumisesta ja luottamuksesta. Syvistä tunteista ja yhteenkuuluvuudesta. Rakastavaisten kortti on yhtä spontaani kuin Kaksonen itsekin. Se edustaa parisuhdetta, rehellisyyttä ja hyväksyntää. Se tiedostaa pahojen asioiden olemassa olon, mutta uskoo, että hyvä voittaa. Se on altis houkutuksille, mutta on vahvatahtoinen ja kykenee kaikesta huolimatta tekemään sen mikä on oikein. Rakastavaisten kortti kehottaa uskomaan siihen, mikä Kaksosenkin mielestä on elämässä kaikkein tärkeintä: Rakkauteen.

Rakastavaisten kortin piirteet ovat juuri kuin Kaksosen luonne: kaksijakoinen (hyvä ja paha, oikea ja väärä), rakastava, rehellinen ja hyväksyväinen.

RAPU - VAUNUT (The Chariot)

Vaunut merkitsevät voittoa, muutosta parempaan päin, järjen ja tunteiden tasapainoa sekä vahvaa itsetuntoa. Vaunut, ihan kuten Rapukin kätkee tunteensa, on ylpeä ja peloton tavoitellessaan haluamaansa. Vaunut edustavat Ravun luonteessa sitä, miten hän piilottaa haavoittuvuutensa haarniskan alle, jotta vastustaja ei voisi käyttää hänen heikkouksiaan hyväkseen. Vaunut merkitsevät merkittäviä saavutuksia, joihin kuka tahansa ei pysty. Kortti kuvaa osuvasti Ravun sinnikkyyttä ja rohkeutta.  Vaunut edustavat myös äärimmäistä rohkeutta ja lujuutta, näiden piirteiden avulla Rapu menestyy, kunhan osaa pitää järjen ja tunteet erillään toisistaan.

LEIJONA - VOIMA (Strength)

Tarot-pakassa Leijonaa edustaa Voima-kortti. Se edustaa mielen lujuutta, rohkeutta ja itseluottamusta, jotka ovat yksiä Leijonan vahvimmista piirteistä. Voima kertoo ihmisen vahvaksi kasvamisesta ja omien heikkouksien tiedostamisesta ja voittamisesta. Voima on selviytyjien kortti, niiden joita elämä on kohdellut kaltoin, mutta jotka silti nousevat aina jaloilleen yhtä ylpeänä itsestään kuin ennenkin. Leijonassa onkin ihailtavinta se, miten avoimesti ylpeä hän on itsestään, vaikka tiedostaakin heikkoutensa. Juuri se onkin Leijonan selviytymisen ja Voiman salaisuus. Voima-kortti on myös vahva merkki sairaudesta paranemisesta. Se edustaa järkkymätöntä tahtoa taistella oikean puolesta.

NEITSYT - ERAKKO (Hermit)

Erakon kortti edustaa tietoa ja harkintaa. Se kertoo ihmisestä, jolla on hyvä arvostelukyky, eli Neityestä. Nimensä mukaisesti Erakko-kortti merkitsee myös ihmisen tarvetta olla yksin ja vetäytyä syrjään hälinästä. Se pohtii ihmisyyden ja elämän äärimmäisiä kysymyksiä. Neitsyt on luonteeltaan erittäin tiedonhaluinen ja myös Erakon kortti kertoo ihmisen tarpeesta tietää syvempi totuus. Erakko-kortti edustaa myös itsetutkiskelua ja katseen kääntämistä omaan sisimpään. Se etsii omaa rauhaa jotta voisi taas olla kokonainen. Erakko on opettajien ja gurujen kortti. Erakko, kuten myös Neitsyt seuraa järkeä mieluummin kuin sydäntä.

Kaikki Erakko-kortin piirteet ovat kuin suoraan Neitsyen luonne: pohdiskeleva, harkitsevainen ja järkevä.

VAAKA - OIKEUS (Justice)

Vaa'an valttikortti Oikeus edustaa oikeudenmukaisuutta ja objektiivista toimintaa. Se kertoo mielen tyyneydestä ja tasapainosta. Oikeus, kuten Vaakakin pyrkii kaikessa toiminnassaan harmoniaan. Se etsii syy- ja seuraussuhteita ja tekee päätelmiä niiden pohjalta. Se merkitsee vastuun kantamista omista teoista. Se kertoo myös tarpeesta aloittaa kokonaan puhtaalta pöydältä ja jättää menneet taakse. Oikeus merkitsee myös päätösten ja tärkeiden valintojen tekemistä. 

Oikeus kortti ei voisi paremmin sopia Vaa'alle. Hän pyrkii kaikessa toiminnassaan olemaan mahdollisimman oikeudenmukainen.

SKORPIONI - KUOLEMA (Death)

Kuoleman kortti edustaa vanhan tuhoamista ja uuden luomista. Se kertoo syvällisestä muutoksesta ihmisen sisällä. Kuoleman kortti tulkitaan usein väistämättä fyysiseksi kuolemaksi, vaikka siinä oikeastaan on kyse enemmänkin henkisyydestä: vanhan minän kuolema ja uuden minän syntymä. Kuolema-kortti edustaa vanhasta irtautumista ja uutta alkua ihan kaikelle. Se merkitsee isoja muutoksia, jotka ovat oman kehityksen kannalta väistämättömiä. Kuoleman kortti on yhtä mystinen kuin Skorpionikin. Se on synkästä nimestään huolimatta hyvinkin syvällinen ja positiivinen kortti, kun osaa tulkita oikein.

JOUSIMIES - KOHTUUS (Temperance)

Kohtuus-kortti edustaa itsekuria, maltillisuutta ja sopusointua. Se merkitsee tasapainoa vastakohtien välillä. Kohtuus-kortin avainsana on Kultainen keskitie, hyvinvointi ja toiveiden toteutuminen. Kohtuus-kortissa ilmentyy Jousimiehen optimistisuus: hän jaksaa aina uskoa parempaan huomiseen, oli takana miten myrskyisät ajat tahansa. Maltillisuus ei aina ole Jousimiehen vahvimpia piirteitä, vaikka se onkin yksi hänen valttikorttinsa avainsanoista. Kortti onkin enemmänkin kehotus olemaan kärsivällinen - se muistuttaa siitä, että kaikelle on aikansa. Kohtuus kertoo myös, että mielikuvituksen voima on niin väkevä, että mahdottomienkin toiveiden on mahdollista toteutua.

KAURIS - PAHOLAINEN (Devil)

Paholai-kortin avainsanoja ovat kaaos, riippuvuus, hulluus ja huonot vaikutteet. Eivät kovin imartelevia sanoja kuvaamaan eläinradan työn raskaan raatajaa, mutta ne kuitenkin kuvailevat Kaurista jossain määrin. Paholainen liitetään aina materiaan ja riippuvuuteen. Se on myös taiteilijoiden kortti sillä se edustaa luovaa hulluutta. Paholais-kortti on myös enne avioliitosta, sillä se merkitsee katkeamattomia kahleita. Paholainen on myös yhtä kapinallinen kuin Kauriskin. Kauris on materian ja omaisuuden perään, ja tämä on myös yksi Paholaisen piirteistä, se tahtoo omistaa kaiken. Paholais-kortti voi myös kertoa, että jokin kauan sitten haudattu asia kummittelee yhä mielessä.

VESIMIES - TÄHTI (Star)

Tähti on uusien mahdollisuuksien kortti. Se on inspiroitunut ja toiveikas, kuten Vesimieskin. Tähti kehottaa pitämään kiinni toivosta hädän hetkellä. Kaikki on mahdollista, kun jaksaa uskoa. Tähti kuvastaa elämän ylimaallista ulottuvuutta ja ihmisen mahdollisuutta saada toivomansa. Tähti on hyvin tulevaisuuteen keskittynyt kortti, ja yksi sen viesteistä onkin, että "paremmat ajat ovat vielä edessä päin". Tähti myös edustaa sydämen ja mielen avoimuutta maailmalle. Tähti-kortti ei voisi kuvata paremmin Vesimiehen sielunmaisemaa. Se on yhtä innokas ja optimistinen ja uskoo aina kaiken kääntyvän parhain päin, ja muistuttaa että mahdottomaltakin tuntuvia haaveita on syytä vaalia. Koskaan ei voi tietää, milloin kohtalo päättää toteuttaa ne.

KALAT - KUU (Moon)

Kuu on varoituksen kortti. Se kertoo mielen oikuista ja petollisuudesta. Kaloilla on tapana rakennella pilvilinnoja ja myös Kuu edustaa epärealistista kuvaa todellisuudesta. Kuu on kuitenkin paras kortti kuvaamaan ihmisen alitajuntaa ja sen voimaa. Alitajunta on kuitenkin tie tietoiseen ajatteluun. Kuu on hyvin mystinen kortti, juuri siksi se sopii Kaloille. Kuu-kortti kertoo Kalojen tavasta seurata sydäntään. Kuu myös khottaa kuuntelemaan vaistoja ja toimimaan niiden mukaan. Myös Kuu on hyvin maaginen kortti ja se edustaakin Kalojen kykyä nähdä mahdollisuus asioissa, joita muut pitävät mahdottomina tai jopa typerinä.

Kuva: Google

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.