Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Olen tainnut viime viikonloppuna tehosiivota taloani enemmän kuin koskaan. Talonrakennuttajat ja remontoijat voivat varmasti allekirjoittaa sen, että remonttipölyä saa siivota ikuisesti! Huh, sitä pienpölyä!

En muista koska viimeksi olisi ollut tälläinen energia mukana ja milloin olisin saanut näin paljon asioita aikaiseksi. Vaikka työpäivät venyisivät pitkiksi, ei ne tunnu yhtään niin raskailta, kuten vaikka marraskuussa saattaisi.

On myös ihanaa olla välillä tekemättä viikonloppuisin mitään. Ilman suuria ennakkosuunnitelmia saa pieniä tärkeitä askareita aikaan, ainakin minun kohdallani. 

Rakastan muuten kauniita siivousvälineitä ja hamstraan mielelläni vanhoja vateja mistä milloinkin, päihittää ulkonäöltään kaikki värikkäät muoviset. Miksi siivousvälineet ovat muuten usein niin räikeitä? Olisipa ihanaa suunnitella oma siivousvälinemallisto. 

Toivoisin, että osaisin ylläpitää järjestystä kotona, mutta olen melko leväperäinen asukas varsinkin arkisin. Yritän kuitenkin tehdä pieniä asioita päivittäin, jottei tälläiset suurisiivouspäivät olisi niin rankkoja. Minulle on tärkeintä, että kylpyhuoneet ja keittiö ovat suurin piirtein siisteinä joka päivä, muulla ei niin suurta väliä mutta näiden kahden tilan eli keittiön ja kylppärin epäsiisteys sen sijaan saa minut melkein raivon partaalle. 

Siivousruljanssin lopuksi tein itselleni pienen paikan iltapäivä aurinkoon, talon lämpimimpään kohtaan. Kuuntelin musiikkia ja mietiskelin, että kaikki on olosuhteisiin nähden niin hyvin kuin toivoa saattaa. Oma rakas kotikin pään päällä.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Miten ihanista ilmoista olemmekaan saaneet nauttia koko viikonlopun! Aamut ovat alkaneet rauhallisesti ja olen saanut kokkailla pikkuihmisilleni kaikenlaisia herkkuja, kuten tänään amerikkalaisia pannukakkuja. En olekaan aiemmin tehnyt niitä itse ja voi miten hyviä olivatkaan, tein tämän reseptin mukaan, laitoin nesteeksi piimää ja kauramaitoa - onnistuivat erinomaisesti ja näitä voisin tehdä vaikka joka sunnuntai! Kuten meillä on tapana syödä päivällinen perheen kesken melkein joka sunnuntai ja tänään tein vanhemmilleni Jennin uunifetapastaa. Oli kyllä kaiken sen hypetyksen arvoista ja helppoa kuin mikä!

"Iästään huolimatta se on vuosi vuodelta yhtä trendikäs klassikko.

Kotini on parhaimmillaan pilvettömällä säällä, kun aurinko kiertää läpi talon ja laskee olohuoneen ikkunoista pienen kumpareen taakse. Olen ihan fiiliksissä pian alkavasta keväästä ja puin sen kunniaksi jopa trenssitakin päälleni. En edes muista kuinka monta vuotta minulla on ollut tämä Dixi Coatin takki, jonka sain alunperin kuvauksista itselleni. Iästään huolimatta se on vuosi vuodelta yhtä trendikäs klassikko.

 

*Kuvassa näkyvät astiat saatu Iittalalta, joista juttua myöhemmin.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Lehtikaalisipsit in the making mutta se ei ole pääasia ja pardon my finglish. Sipsikulhon alla pilkottaa uusin projektini: ruokapöytä! 

Magiksen marmoripöytä on ihana, ei siinä mikään mutta jo tänne muuttaessani huomasin, että pöytä on valitettavasti liian pieni suhteessa tilaan. Suuri pöytä on perhe-elämän keskipiste ja sen ääressä vietän lapsieni sekä ystävieni kanssa paljon aikaa, joten haluan että kaikille on tilaa.

Pöytä on nyt yli kaksimetrinen mutta vielä kesken sillä minulla on pieniä tai oikeastaan aika suuriakin logistisia ongelmia tulevien osien kanssa. En kuitenkaan malttanut olla vilauttamatta vähän tätä projektia jo nyt! Kuten jo aiemmassa postauksessa totesin, niin sisustusprojektit innostavat pitämään kodin siistinä ja pitää mielen virkeänä! Tulevalla keväällä saattaa olla myös jotain tekemistä.

Ihanaa viikonloppua, toivottavasti teette itsellenne mieluisia asioita mahdollisimman paljon!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

En voi olla jo ihan varovasti fiilistelemättä sitä, että teen tässä keväällä pienen reissun itseni kanssa. Itseasiassa melko usein minulle tulee sellainen olo, että haluan vaan kadota hetkeksi jonnekin lämpimään lukemaan kirjaa, uimaan, lenkkeilemään ja katselemaan maisemia. Sisälläni asuu selkeästi sekä introvertti että extrovertti. Matkaseuralainen ei toki haittaisi, mutta on myös kiinnostavaa reissata yksin ja vähän kauempaa ymmärtää taas kaivata tärkeitä ihmisiä lähellä. 

"Vähän kauempaa ymmärtää taas kaivata tärkeitä ihmisiä lähellä"

Matkaan taas pelkillä käsimatkatavaroilla, inhoan kantamuksia! Mukaan lähtee vain pari suurta kauluspaitaa, mekko (ehkä kaksi) ja muutamat uikkarit. Tekisi mieli rullata vielä ylisuuri aamutakki matkaan, mutta jääkööt kotiin. 

 

Aloitan spiruliinatablettien syömisen jo hyvissä ajoin, kuntoilen entistä enemmän ja laitan kodin kuntoon, jotta sinne on hyvä palata. Rakastan matkustamista, mutta reissuilta on parhainta palata omaan kotiin, omaan sänkyyn ja omien ihmisten lähelle. Minulla on täällä kotona menossa uusi sisustusprojekti ja se on sellainen tee se itse - homma, josta toivottavasti kuulette pian lisää.

Minusta on kivaa, kun sisustusrintamalla on aina jotain menossa, se innostaa ainakin minua pitämään kodin siistinä ja mielen virkeänä. 

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Tiedätte ehkä tunteen, kun meinaa pakahtua. Vaikkapa omista lapsista, spesiaalihenkilöstä elämässäsi taikka lemmikkistä. Toivoo niin kovin, ettei mitään pahaa tapahdu ja että tämä toinen saa olla oma ihana itsensä, ilman että sitä ketään kyseenalaistaa, alistaa tai tukahduttaa. Tärkeintä on olla oma itsensä ja sitä yritän opettaa omille lapsilleni ja hakea heistä heidän omia vahvuuksiaan esille.

Sain monia ihastuneita viestejä instastoryn tanssikuvioistamme viikonloppuna, kiitos niistä! Tanssihetket ovat itseasiassa tuttuja jo lapsuudenkodistani, kun minä, isosiskoni ja äitini tanssittiin. Selkeästi tämä tanssinhuuma on siis siirtynyt tyttäreeni ja hän omaa älyttömän hyvät moovsit isoveljensä mukaan lukien. Tanssi on mitä mainioin tapa ilmaista itseään, harrastaa liikuntaa ja siitä tulee myös ihanan vapautunut olo. Kuntokin siinä kohenee ja terveys paranee. Olen sitä mieltä, että mitä oudommat liikkeet, sen parempi - kunhan vain tanssii ja kuuntelee musiikkia. 

Kaikenlainen liikunta tekee hyvää mutta kyllä tanssilla tuntuu olevat suuri merkitys. Se musiikin ja liikkeen liitto, ihan parasta!

Minun ja meidän tanssibiisit löytyvät täältä, joten tanssimisiin!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Tällä hetkellä viehättää vaaleat sävyt ja patsaat! En ole vuosiin ehtinyt tekemään omia keramiikkatöitä, joten kiikutin vanhempieni luota yhden kylpyhuonetta koristamaan. Roudasin myös 2nd hand tarjoiluvaunun tilaan, sillä kylppäri on hyvin tilava. Kylpyhuoneeseen mahtuisi itseasiassa pöytäkin, jonka ääressä voisi kaunistautua tai mitä milloinkin. 

Yhtenä iltana porasin nuo mustat koukut seinään. Jotain pientä mustaa pitää aina olla,  tuo kontrastia ja ryhtiä tilaan. Nämä koukut ovat Granitista. Säilytän muuten kenkäpusseissa pieniä tarpeellisia tavaroita, tuossa valkoisessa on hiustenkuivaaja ja sähköhammasharjan laturi. Asioita, joita tarvitsen liki päivittäin ja ovat näin heti käden ulottuvilla.

Tämä toinen kylpyhuoneistani on tosiaan makuuhuoneeni yhteydessä, jonne laitoin vaihteeksi itämäisen mattoni. Pidän siitä, että sängyn alla on puolittain aina jokin matto. 

Kuvassa vielä lempihajuveteni Le Couvent Porto Bello, josta olen saanut paljon kehuja. Tämä(kin) tuoksu on unisex ja sellaiset miellyttää minua aina eniten. Tummat, vähän maskuliiniset tuoksut ovat vaan niin ihania.

 

Ja ihanaa alkavaa viikkoa!

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Olen ollut vähän reissussa ja viilettänyt ympäriinsä pää kolmenta jalkana. Ensin Kainuussa ja sitten ystävieni luona koirienvahtina, josta ylin kuva on otettu. Ehkä tunnistattekin tämän kauniin kodin.

Minulla on aika ajoin mahdoton koirakuume ja onneksi koirakavereita löytyy sieltä täältä ja saan höpötellä näille karvapalleroille juttujani ja lenkittää mielin määrin. Minusta on ihanaa, kun on hyvä syy lähteä ulos aikaisin aamulla ja haukata happea ennen töihin lähtöä. 

Nyt olen saapunut kotiin ja viikonloppu on jo bookattu täyteen kuvauksia ja lasten kanssa oleskelua. Olohuoneessa on vaihtunut taas vähän järjestys. 
 
Olohuoneen valaisimen kanssa on käynyt pieni onnettomuus ja nyt mietinkin mitä sen kanssa tekisin. Näitä valaisimia, kun ei saa enää oikein mistään.  
Olohuoneen ikkunoista avautuu niin kauniit maisemat, joten olen valinnut olohuoneeseen tarkoituksella mahdollisimman siroja ja matalia huonekaluja, jotta ne eivät peitä näkymiä. En malta odottaa, että saisin pian terassin koko matkalle ikkunoiden alle. Olkkari jatkuisi terassille, kuten aikaisemmassa talossani ja nyt vielä selkeämmin.
 

Sanottakoot vielä, että alkuvuosi on ollut erittäin raskas, mutta onneksi kevät tekee tuloaan. Kaupat ovat täyttyneet tulppaanikimpuista, aurinko lämmittää jo ja töistä kotiin tultua on vielä valoisaa. Onni on hetkissä ja aurinkoloman odotuksessa, jonka juuri itselleni varasin.

Ihanaa viikonloppua!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

  • Katjan kirjoituksesta. Hänen kirjoituksensa jälkeen uskallan entistä vahvemmin luottaa tulevaan hyvään sillä olen itsekin kokenut kaikenlaisia epämääräisiä virityksiä parisuhderintamalla. Toisaalta olen kaikesta kiitollinen ja pidän ajatuksesta, että jokainen ihminen opettaa jotain ja eniten minusta itsestäni. Jokaisen tapaamani ihmisen myötä tiedän ja tunnen paremmin itseni ja omat rajani. Osaan jo paremmin lähteä kuin jäädä johonkin epämääräiseen juttuun.

 

  • Liikkumisen tuomaan hyvään oloon. Olen taas käynyt kuntouimassa (harrastan sitä aina talvisin) ja voi että miten pidän siitä kuinka kehoni kehittyy ja vahvistuu! Kävin uintitekniikkakurssinkin ja tavoitteena on oppia entistä paremmaksi uimariksi. Itsensä kehittäminen, hyvä olo ja omat uudet kuviot kiinnostavat. 

 

  • Kevät ja tulppaanit. Miten iloiseksi tulenkaan isosta tulppaanikimpusta ja yhä enemmän lämmittävästä kevätauringosta. Aurinkolaseista ja trenssitakeista, joista toistaiseksi saa vain haaveilla. Odotan ihan hirmuisesti kevättä, vesilammikoita, lumen alta pilkottavaa nurmikkoa ja kadunlakaisukoneita. 

 

  • Isosti ajattelemisesta ja sen lohdullisuudesta. Hyvä ystäväni aina neuvoo ajattelemaan isoa kuvaa ja pidän todella paljon tästä ajatusmallista. Helposti sitä jumittuu tiettyyn olotilaan eikä näe yhtään kauemmas.

 

  • Omasta kodista, jonka uskalsin toteuttaa ja uusista unelmista.

 

Kevättä ja valoa kohden, ihanaa viikkoa!

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Perjantaina saavuin isosiskoni kanssa tänne Kainuun takamaille, mummulaan serkkujeni isän kyydissä. Mitä lähemmäs tulimme sitä tutummaksi kävivät kaikki kukkulat, mutkat ja torpat. Tämä paikka on minulle ja suvulleni yhtä tärkeä kuin kotipaikkani Etelä-Suomessa. Juuret ja luonne tulevat vahvasti myös täältä. Myös puhekieleni; se ei ole turun murretta, kuten ei myöskään kainuun murretta, jotain siltä väliltä.

 

Minä koitin vielä selata instagramia mutta puhelinyhteydet eivät kertakaikkiaan täällä toimi. Jos toimivan verkon haluaa on mentävä tiettyyn kohtaan taloa seisomaan.

 

 

Aika tuntuu täällä aina pysähtyneen ja varsinkin nyt kun sisko, serkkuni ja vanhempani ovat mukana tuntuu kuin olisin vielä pieni lapsi. Elo tuntuu etelään verrattuna ihanan yksinkertaiselta. Aamupalapöydässä joku täkäläisistä saattaa ihmetellä onko tuo oksalla istuva lintunen todella varis (tällä korkeudella ne ovat muuttolintuja). Luonto on täällä keskeisessä asemassa.

 

 

Kun serkkujeni isän upouuden mersun (mersumies halusi tämän erityismaininnan) tehokkaat erikoisajovalot valaisivat mummolan mahasta kouraisi pahasti. Meidän mummolan sielusta puuttuu nyt sellainen tietty energia, joka meitä oli lähes aina vastassa. Enoni on poissa ja matkamme syy oli hänen hautajaisensa. Enoni asuu tässä mummulan lähellä ja on pidetty mies kaikkien keskuudessa, poromies henkeen ja vereen. Luonnekas, kimurantti, lempeä, rempseä ja lapsirakas ihana ihminen.

 

Näin ensikertaa hautajaiset maalla ja miten ihmisen poismeno jotenkin vahvasti konkretisoitui kun pakkasessa lapioitiin hauta kokonaan umpeen. Välillä eläköitynyt kanttori iski rautakankea maakasaan, jotta homma olisi vähän helpompaa. Ilma oli raaka ja karu iso suru vielä läsnä, mutta hommasta selvittiin ja porokeitto lämmitti muistotilaisuudessa.

 

 

 

Illalla nukkumaan jo mentyämme pirtin puolella yksi enoistani soitti vielä huuliharppua, muu väki höpisi rauhallisesti ja muisteli menneitä pitkälle yöhön.

Elämä jatkuu mutta vähän erilaisena.

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Vaikkakin kotini on monilta pieniltä osin vielä kesken sisustuksesta puhumattakaan on se mielestäni kovin sievä ja kodikas näin asukkaankin näkökulmasta. Tällä hetkellä mietinnässä on paljon asioita ja esimerkiksi keittiön suhteen olen vielä kovin mietteliäs, siksi siitä ei ole paljoakaan juttua riittänyt. Ruokapöytäkin menee ehkäpä vaihtoon. 

Lahjakas kuvataiteilija Julius Töyrylä oli viime viikonloppuna kuvaamassa kotiani, ihan huippu tyyppi ja niin taitava nuorimies, josta varmasti tullaan kuulemaan. Kannattaa tutustua häneen ihaniin valokuviin täällä ja täällä

Keittiön suhteen mietinnässä on vielä (teräksiset?) avohyllyt ja teetetty liesituuletin/kotelointi. Minulla on tähän idea jo päässä, en vain tiedä vielä miten se teknisesti tulisi toteuttaa. Tästä kuitenkin toivottavasti tullaan kuulemaan mahdollisimman pian jotain.

Kodissani vallitsee todella karsittu tunnelma, sitä korostaa vitivalkoinen talvimaisema. Lunta tulee jatkuvasti lisää ja olen varma siitä, että omistan talven loputtua jättimäiset käsilihakset kaikkien näiden lumitöiden jälkeen. 

 

Mikäli teille tulee hyviä ideoita keittiön suhteen, ajatuksia saa heittää.

 

Lempeän lumista loppuviikkoa!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Sunnuntait eivät ole varsinaisesti suosikkejani, varsinkin näin eron jälkeen ja jos satun olemaan yksin ilman lapsia. Ne ovat vähän kaihoisia ja sen takia yritänkin keksiä kaikenlaista tekemistä. Yleensä valmistelen kotia kuntoon uutta viikkoa varten, sillä viikko lasten kanssa on todella kiireistä aikaa, eikä kotihommille aina riitä aikaa.

Sunnuntait ovat ihania päiviä juurikin kotitöille. Viikonloppuaamut alkavat aina musiikkia kuunnellen ja kahvia monta monta kuppia juoden. Selaan yleensä aamupalapöydässä jotain sisustuslehteä, unelmoin ja suunnittelen tulevaa.

Oloni on kotoisa, kun pyykinpesukone ja tiskikone hurisevat taustalla. Taittelen pienet sukat laatikoihin, viikkaan ja laitan omia kauluspaitoja hengarille odottamaan arkipäiviä. Koti tuoksuu miedosti pesuaineelta - puhtaudelta ja tänään aurinko vieläpä siivilöityi ikkunoista antaen lämmintä valoa. Tämän kodin paras puoli on ehdottomasti valo ja kuinka lempeästi se kantaa läpi talon aamusta iltaan. Ja vaihtuva maisema olohuoneen ikkunoista - kesällä vallan vihreää, nyt talvella niin valkoista ettei melkein kestä katsoa.

 

Ihanaa sunnuntai-iltaa!

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Hei ihanat!

Miten teillä elämä pyyhkii? Toivottavasti kaikki on hyvin! Minun päiväni ovat kuluneet vallan töissä, treeneissä, nukkuessa ja kaikki tämä uudestaan.

Ja pukeutuessa! Kokovalkoinen asu toimii talvella, eikä likaantuminen ole vaarana näillä pakkasilla. Talvisin ainakin minä pukeudun helposti mustiin ja harmaan sävyihin. Muhkean talvitakin alta pilkottava kokovalkoinen asu raikastaa mukavasti kokonaisuutta. Pipo on ihan pakollinen ja ihana lisä eikä tarvitse stressata kampausta. Oman pehmeän mohair piponi sain juuri postissa pr-lahjana Asennesurf:in jengiltä, suuri kiitos ja suositus. Talvipukeutuminen on siinä mielessä kivaa, kun saa kerrospukeutua mielinmäärin ja mielenkiintoisesti(kin).

Hyvää loppuviikkoa! Seurailkaa instagramin juttujani, storyjen puolella on luvassa ainakin lauantaina jotain vähän erilaista.

Pages