Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Lunta on tupruttanut kymmeniä senttejä tänne Länsi-Suomeen ja kontrasti ulkona vallitsevaan säätilaan ja sisätilan lämpöiseen tunnelmaan on melkoinen.

Sain ystäväni viikonlopuksi Eestistä tänne Turkuun viettämään aikaa voi pojat miten kivaa se on. Sellainen kiireetön oleskelu ja kaikkien kuulumisten vaihto -  best!

Pinchojen seurana ollaan maisteltu luomuviinejä ja juteltu maailman menosta niitä näitä. Pian me lähdetään keskustaan katsastamaan Ravintola Bassin simpukkaviikot, jotka jatkuvat helmikuun alkuun asti.

Pinchoista täytyy mainita mozzarellan, mansikan, balsamicon, tuoreiden mintunlehtien ja serranokinkun lyömätön yhdistelmä.

Iltamme jatkuu vielä hetken täällä ja pian auto starttaa kohti keskustaa. Viettäkää tekin ihana ilta!

Meidän menoa voi seurata instastoriesin puolelta; @hennailo

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Mieleni on jo keväässä, sulassa maassa, vehreissä puissa ja nurmessa. Lumikinosten alla on nimittäin melkoinen savotta, erityisesti taloni vierustoilla.

Syksyllä pihalleni kaadettin muutama kuorma soraa ja pidän todella paljon sen tuomasta selkeydestä. Ideana onkin istuttaa muutamia heiniä, kuten tämän postauksen kollaasin pihoissa. Pidän kerroksellisuudesta ja vähäeleisyydestä mitä tulee pihaan, japanilainen puutarha on mieluisin mutta siihen nyt on vielä vähän matkaa. 

Terassi olisi tulevat kesän työlistalla, jos vaan saan siihen tekijät. Puun lisäksi tiililaatta olisi ihana pinta terasilla ja kuistilla, vaikkapa kalanruotaladonnalla tehtynä. Tuollainen mattamusta on nyt mietinnässä, siitä tulisi niin kaunis. 

Talvi on parasta aikaa suunnitella pihajuttuja sillä kevät ja kesä on täällä ihan huomaamatta.

 

Kuvat All Over Press

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Ihana ihminen tuo kaunis raumalainen neitonen Helsingissä, joka kuvassa hääräää minulle aamupalaa kauniissa kodissaan. Ollaan tavattu aikoinaan Pariisissa ja meidän elämäntilanteet kulkevat hassusti käsikädessä. Jännityksellä odotamme miten meidän elämät tämän viikonlopun jälkeen taas muuttavat muotoaan jos muuttavat.

Takana on siis mitä mainioin viikonloppu pääkaupunkiseudulla, perjantaina juhlittiin Idan synttäreitä ja muuten olen vaan nauttinut olostani Punavuoren hoodeilla.

Omaa kotia suunnitellessa minun piti alunperin teettää teräksenvärinen keittiö. Ehkä teen sen vielä, sillä Julian industriaalihenkinen keittiö oli täydellinen! Pidän tosi paljon sen rennosta ilmeestä ja käytännöllisyydestä. 

Jos on vaikeuksia keksiä aamupalaa niin tämä setti hoituu nopeasti ja on tarpeeksi täyttävä ja herkullinen! Munakasta, paahtoleipää, jugurttia ja hedelmiä. Pakastekuivatut vadelmat olivat maailman herkullisimpia ja ensi viikon tavoitteena on löytää näitä jostain Turusta.

Asunnon hauskin ja mielenkiintoisin juttu oli avoin kylpyhuone. Aivan ihana ja mikä väripilkku vaaleassa asunnossa. Vanhan asunnon henki oli saatu hienosti esille tässä remontoidussa kodissa.

Toisten kodeissa on mielenkiintoista vierailla. Nähdä uusia tapoja tehdä ruokaa - olla ja elää. Se antaa paljon inspiraatiota!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Oli aika kun minulla ei ollut televisiota aikoihin, mutta nyt talvisin olen löytänyt aikaa itselleni ja kaivannut ihan vain hetkiä sarjojen ja elokuvien parissa. Olen löytänyt muutamia koukuttavia ja jännittäviä sarjoja ja leffoja, jotka haluan jakaa kanssanne. Itseäni kiinnostaa eniten tositapahtumiin perustuvat leffat, sarjat ja dokkarit. 
 
Yksi jännittävimmistä on ollut murhamysteeri/dokumenttielokuva All Good Things. Katso ensin elokuva ja sitten dokkari The Jinx. Olin varmaan kuukauden ihan omg omg! Miten jännittävä, karmiva ja salaperäinen!
 
Taiteilijasielut - vähän erikoiset persoonat kiinnostavat minua. Henry Miller - mielihalujen mestari, Robin Williams: Come inside my mindGloria Vanderbilt & Anderson Cooper, Avicii, Hemingway & Gellhorn ja Kennedyn klaani.
 
Jos tarvitsen järjestelmällisyyttä välillä kaoottiselta tuntuvaan arkeeni, niin Marie Kondon Tidying up with Marie Kondo on symppis ja super innostava.
 

Viimeisenä kevyenä mutta loppuun asti koukuttava jännäri on Totuus Harry Quebertin tapauksesta.

Jos teillä on vinkata lisää hyviä elokuvia ja sarjoja, laittakaa omia suosikkeja kommenttiboxiin.

 

Ihanaa loppuviikkoa!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Lasten kanssa ei mielestäni tarvitse puuhailla jatkuvasti kaikenlaista. Kunhan olen läsnä, syödään hyvin ja ulkoillaan, se lienee tärkeintä ja riittävintä. Muistan itsekin lapsuudesta parhaimpina hetkinä ne, kun oleskeltiin yhdessä. Äiti oli tehnyt hyvää ruokaa ja pelattiin jotain lautapeliä - niistä hetkistä pidin eniten. Toki arvostan sitä, että olemme matkustelleet ja olen varmasti saanut paljon uusia näkökulmia elämään lukuisista ulkomaanmatkoista joita teimme. 

Toivon, että olen sellainen hullutteleva, helposti lähestyttävä mama, joka pitää tiukasti rajoista kiinni. Vapaapäivinä me nukutaan mahdollisimman pitkään, syödään herkullinen aamupala ja kuunnellaan paljon musiikkia. Me kaikki kolme rakastamme tanssimista ja voin ylpeänä äitinä katsoa, kun lapsillani on jo moovsit hyvin hallussa. 

Yritän välttää kiirettä, niin sanottuja ruuhkavuosia ja tehdä päivistä mahdollisimman mukavan meille kaikille. Yritän myös pitää oman mieleni kevyenä ja ratkaista painavat asiat pois alta, sillä huomaan sen vaikuttavan hyvin paljon kaikkeen.

Vapaapäivinä me vieraillaan säännöllisesti tuolla Turun Kasvitieteellisessä puutarhassa, syödään siellä lounas ja samalla ulkoillaan Ruissalossa.

 

Aurinkoisella säällä tässä tammikuussa on jo toivomus keväästä. Aurinko lämmittää paikoitellen mustaa talvitakkia ja aurinkolasit ovat jo käytössä.

Kaikenlainen raikkaus ja värikkyys kiinnostaa sisustamisessa. Ja noin muutenkin.

 

Armollista uutta viikkoa!

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Listasin muutamia unirutiineja. Hetket ennen unta on minulle tärkeää aikaa.

Suihku

​Käyn aina mieluiten iltasuihkussa, se puhdistaa kehon ja mielen ja valmistelee minut unille. 

Kookosrasva

Iltasuihkun jälkeen rasvaan aina vartaloni kookosrasvalla. En osaisi olla tekemättä sitä, vaan tämä on minulle jokailtainen traditio. Kookos tuoksuna on minulle mieluisin, mutta vaihtelen vartalovoiteita mieleni mukaan. Yleisesti suosikkini on tavallinen kookosrasva tai sitten tämä Baylis & Hardingin Lime&Kookos vartalovoi, joka tuoksuu ihanalta!

Ilmava, kepeä puuvillamekko

Rasvauksen jälkeen laitan suosikkimekkoni päälle, se on ilmava puuvillamekko zarasta. 


Laventeli

Sipaisen korvieni taaksi pienen tilkan laventeliöljyä. Pidän sen tuoksusta ja tästä on tullut minulle ikään kuin nukkumaanmenorutiini. 

 

Kynttilä

Yövalon sijaan yöpöydällä palaa hetken kynttilä, joka valollaan rauhoittaa.

Rentoutus. Käyn aika usein ylikierroksilla ja minun pitää toisinaan rauhoittaa ajatukseni toden teolla. Joskus tarvitsen siihen apukeinoja ja olen saanut todella rentoutuneen olon erilaisten rentoutusharjoitusten kautta. Latasin aikoinaan Simple Habit kännykkäsovelluksen. Periaatteessa rentoutusharjoitukseen ei tarvita mitään sovellusta/ääninauhaa, mutta minulle tämä (joku kertoo mitä pitää tehdä) tehoaa paremmin. 

Kännykkä

Aiempi sovellus saattaapi olla ristiriidassa sen faktan kanssa, että sosiaalinen media - digitalisaatio ylipäätänsä ohjaa herkkää mieltä tänä päivänä liikaakin. Virikkeistä on ylitarjontaa ja se helposti sekoittaa ajatuksen. Tärkeisiin ihmisiin pidetään yhteyttä erilaisten viestittimien kautta, eikä jengi enää soittele. Minä ainakin haluan aina mielummin puhua puhelimessa viestien sijaan minulle tärkeiden ihmisten kanssa.

Kirjoitin syksyllä siitä, miten huomasin, että oma sisustustyylinikin meinasi horjua, sillä aloin huomaamattani seuraamaan liikaa instagramia ja unohdin oman tyylini siinä sivussa. Sen mistä innostuin paljon nuorempana ja mikä toimii edelleen meinasi unohtua, kunnes otin taas vanhat sisustuskirjani esille ja sain pohjan taas kaikelle. 

Ilta on hyvä rauhoittaa kaikesta kuvien ja tietotulvan virrasta. Puhelimen voi jättää vaikka keittiöön latautumaan sen sijaan, että se tönöttäisi yöpöydällä, ellet sitten kuuntele rentoutusharjoitusta. ;)

 

Ilma

Pidän makuuhuoneeni lämpitilan vain 15 asteessa, joka saatta kuulostaa melkoisen vilpoiselta. Uni on selkeästi paljon parempaa tässä lämpötilassa. Pariovet eristävät olohuoneen lämpötilan makuuhuoneen ja olohuoneen välillä kumman hyvin ja nukkumistilani on ihana viileä. Valkoiset tai harmaat pellavalakanat ovat suosikkini kesät ja talvet, vuodevaatteet vaihdan viikottain. Nyt pakkasilla on hyvä viedä myös vuodevaatteet ulos raikastumaan ja vähintään puolen tunnin pakkasilma tappaa suurimman osan pölypunkeista.

 

Huoletonta, levollista ja hyvää unta!

 

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

En edes kykene jäsentämään vuotta 2018 mitenkään järkevästi kuviin taikka tekstiin, sillä se on ollut vähän liikaa minulle. Elämyksiä se tottavie on pitänyt sisällään ja otan vuoden 2019 hyvin rauhallisin mielin vastaan. 

 

Ehkä noin vuosi sitten tein päätöksen asua hetkellisesti tuttavien toimistohuoneistossa, jotta rakentamisen aika menisi mahdollisimman pienillä kuluilla. Uudet tuulet innostivat eikä hetkellinen epämukavuus asumisoloissa haitannut yhtään. Rakentamisessa suunnitteluaika on muutenkin kaikkein mieluisinta aikaa. Lasten kanssa asusteltiin sitten kolmistaan lapsuudenkodissani, toimistokoti oli vain minulle. Elin aika huoletonta kaupunkilaisnaisen elämää juuri tuolloin.

Suurin asia vuodelta 2018 on siis oma talo ja matka siihen. En käsitä, että vielä vuosi sitten tähän aikaan olin juuri laittanut rakennuslupahakemuksen menemään enkä todellakaan tiennyt mitä 2018 pitää sisällään. Vasta nyt ymmärrän miten hullua kaikki on ollut. Vasta nyt olen pysähtynyt ja katsellut taloani suurella ylpeydellä ja uskallan luottaa siihen että kaikki tulee menemään hyvin. 

Haluan jatkaa unelmieni toteuttamista tänä uutena vuotena 2019 ja siitä eteenpäin. Tehdä itse itseni mahdollisimman onnelliseksi. En vieläkään käsitä miten paljon tunteita on sisältynyt vuoteen 2018. Sen tiedän, että seison nyt vahvempana kuin koskaan ja tunnen itseni paljon paremmin. Tiedän omat rajani, tunnen tyylini, mieleni ja kehoni paljon paremmin. Uskallan sanoa rohkeammin jos koen vääryyttä ja pitää puoleni.

 

 

Kaikkein tärkeintä tässä elämässä on ihmiset ja siihen tosiasiaan haluan panostaa vuonna 2019. Kenenkään ei tulisi tuntea yksinäisyyttä ja jokaisen ihmisen tulisi tulla kuuluksi, nähdyksi ja rakastetuksi.

 

Life in social media might look super chic but there’s so many stories, so many deep emotions behind all the beautiful faces and spaces. I think everybody knows that very well but it is easily forgotten because there is so many beauty filters. We all have our own struggles. We are born to be real, not to be perfect. 

In year 2019 I want to focus on people around me. Stay close to them. That is the only promise I will make. 

Nobody should be lonely and people of all ages need connections that matter.The world moves on with me.Happy New Year angels!

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

'>

Pienen tauon jälkeen olen taas linjoilla. Joulunpyhät olivat meidän perheelle vähän raskaat sillä saimme surullisia uutisia joulupäivänä äitini pikkuveljestä. Alkuhämmennyksen ja shokin jälkeen on palattava arkeen vaikka suru on suuri.

Olen saanut makuuhuoneeni sellaiseen tilaan, että se on nyt mieluinen. Toki kodissani vaihtuu säännöllisesti järjestys, mutta tuntuu, että olen löytänyt sen oman tyylini tänne. Se on kovin lähellä japanilaista estetiikkaa, wabi-sabi filosofiaa. Sellainen pienesti keskeneräinen ja yksinkertainen tyyli on eniten minua.

Pyrin löytämään tänne mahdollisimman paljon kestäviä luonnonmateriaaleja tekstiileista ja huonekaluista alkaen. Sävyt ovat luonnosta ja harmoniassa keskenään.

Viimeksi kävin rautakaupassa aikeissa ostaa ovilistoja kotiini, kunnes törmäsin kirjaimellisesti tähän kauniiseen puupölkkyyn. Katsokaan kun jouduin luopumaan siitä aiemmasta pölkystäni, sillä se oli vain lainassa minulla isosiskoltani. Makuuhuoneessa oli siis yöpöydän mentävä aukko ja se on nyt täytetty.

Eli jos etsitte samantyylistä puupölkkyä, niin Bauhausista löytyy 69 euron hintaan. Puupölkky sisustuksessa ei niinkään ole mikään uusi idea mutta suhteellisen edullisia on ollut vaikea löytää. Mietin myös hetken, että alkaisin itse tekemään moista mutta siitä nyt ei olisi tullut yhtään mitään jos ihan loppuun saakka mietitään.

Loppuun vielä kuva hullunkurisesta asustani, joskus vähän hassut yhdistelmät kiinnostavat.

Mukavaa loppuvuotta, pitäkää toisistanne hyvää huolta!
 
*Matto osa Roots Living stailausyhteistyötä

Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Joulupyhät alkavat olla takana päin ja pyhäpäivät ovat menneet aikalailla kotosalla kaikenlaisia hyvinvointijuttuja tehden ja ollen. Täällä Turun suunnalla on ollut mitä parhaimmat kelit ulkoiluun. Olen ollut lasten kanssa joka päivä pulkkamäessä ja iltaisin istunut kasvonaamio päässä, hiusöljy hiuksissa, elokuvailtoja viettäen.

Tällä hetkellä minulla on testissä luonnonkosmettiikkaa ja olen vallan ihastunut tuohon Bybin Supercharge seerumiin. Ennen sitä kannattaa suihkia kasvosuihketta, jotta seerumi imeytyisi paremmin ihoon, Mega Mist on siihen hyvä.

Raskaiden jouluruokien jälkeen vähän kevyempi ruokavalio kiinnostaa. Kun tiedän syöneeni monipuolisesti, tunnen myös yleisesti oloni viehkeämmäksi.

Joulun jälkeen mieleni alkaa vaeltamaan jo varovaisesti keväässä, vaikka tiedän hyvin, että talvea on pitkälle vielä edessä. Haluaisin niin kovin jo taputella tämän vuoden, joka on ollut raskaanoloinen kaikin puolin. Pitämällä itsestä huolta henkisesti ja fyysisesti on sillä kantava vaikutus hyvään elämään ja siihen haluankin panostaa vuonna 2019. 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Joulukuuseni on epätäydellisen täydellinen. Vähän niinkuin ajatukseni joulusta. 

Lasten riemun ihastelun lisäksi joulu on minulle toisaalta vähän haikea juhla. Ei välttämättä haikea mutta tunteikas.

 

Vierellä on kaikki läheisimmät ja samalla muistellaan heitä, joita ei enää ole. Yritän muistuttaa lapsiani kuinka onnekkaita he ovat kaikesta mitä heillä on ja mitä he saavat. Jouluna muistetaan myös vähäosaisia.

Enää minulla ei ole suuria odotuksia joulusta, enkä jaksa hössöttää. Kaikki menee kuitenkin omalla painollaan.

Joulusuunnitelmissa on siis keskittyä vain lapsiin, rutistaa heitä vähän enemmän ja laskea pulkkamäkeä. Taidan jättää kännykän hyllylle ja olla vaan. Kulkea rennoissa vaatteissa, joogata ja syödä hyvin siinä sivussa. 

Joka joulu elämä on vähän muuttunut, se on ylitsepääsemätön tosiasia. Arvoituksellinen tulee olemaan joulu 2019, joten nautitaan tästä joulusta 2018 täysillä. Tehdään siitä täydellinen niille kaikkein tärkeimmille.

Hyvää Joulua armaat lukijat!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Kaupallinen yhteistyö:Roots Living

Loppukesällä, kun koti oli valmistumassa ja sisustusmietteet tapetilla olin päättänyt, että haluan kaksi luonnonväristä mattoa olohuoneeseen. Mahdollisimman maanläheiset hamppu-tai juuttimatot, jotka sitten kokoavat olohuoneen ja ruokailutilan omaksi alueeksi ja sopivat sirojen huonekalujeni seuraksi.

Meni viikkoja, enkä löytänyt mieleisiä ja asia sittemmin unohtui.

Tuli joulukuu ja sain oivan tilaisuuden stailata kotini suomalaisen Roots Livingin tuotteilla, joissa yhdistyy suomalainen design ja intialainen käsityö.
 
Heti, kun olin asetellut matot kotiini muistin että tämä mielikuva minulla oli kodistani ja sen sisustamisesta.
 
Olen myös todella otettu saadessani tehdä yhteistyötä näin hienon yrityksen kanssa, jolla on hyvät arvot, auttamisen halu ja todella kauniit laadukkaat tuotteet. Minun ja heidän yksinkertainen tyyli sopivat hyvin yhteen.
 

Näiden maanläheisten tuotteiden valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa ja työntekijöille taataan aina reilu ansiotaso ja työajat. Osa mattojen vientituotoista käytetään Mirtzapurin alueella paikallisen koulun tukemiseen. Tämän lisäksi en voi muuta kuin ihailla miten taidokkaasti matot on käsin valmistettu luonnonmateriaaleja käyttäen.
 


 

Kirjoitin aiemmin kuinka tärkeää on pysyä omassa tyylissä. Näitä kuvia kun katselen, olen vakuuttunut, että tämä on kotini oikea värimaailma. Tässä on hyvä pysyä ja tätä olen ajallut tähän kotiin jo aikojen alussa.
 
Neutraalit sävyt ovat hyvä pohja kaikelle elämälle. Minun kotini päävärit ovat beigen ja harmaan eri sävyt, ripaus mustaa, paljon valkoista ja vihreää kasvien myötä. Väriä tuon koristetyynyillä ja kaikenlaisella tavaralla mikä nyt kuuluu jokapäiväiseen elämään lasten kanssa.

 

 
Makuuhuone sai valkoisten vuodevaatteiden seuraksi Roots Livingin päiväpeiton. Päiväpeittojen valmistus on osa yksinhuoltajaäitien työllistämiseen tähtäävää projektia Intian Uttar Pradeshissa. Jokaisen Roots-päiväpeiton tikkaukset ovat käsityötä, jonka tuella taataan elanto yksinhuoltajaäideille, joilla on vaikeuksia saada työtä.
 
Makuuhuoneessani ei ole mitään ylimääräistä, minulle on levon kannalta tärkeää pitää makuuhuone mahdollisimman ilmavana ja yksinkertaisena. Sängyn alle laitoin hamppumaton, joka tekee tilasta valmiimman oloisen. On muutenkin mukava herätä niin, että jalkojen alla on mielummin matto, kuin paljas lattia. 
 

 

 

 

 


 

Ihailen suuresti värikkäitä koteja, mutta niin ikään värikäs ja nopeasti laukkaava mieleni tarvitsee rauhallisia sävyjä kotiin suurille pinnoille. 
 

Kuvissa näkyvät tuotteet: 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Tiistai ei ole lempipäiväni. Se onkin hyvä päivä keksiä kaikenlaista kivaa, mitä milloinkin. 

Tänään sain päähäni leikkauttaa hiukseni tämä kuva mielessäni. Voin taas todeta, että uudella hiustyylillä on suuri merkitys! Olo kevenee ja mahdolliset painolastit hartioilta vähintäänkin puolittuu. 

Tuoksut ympäröivät meitä päivittäin ja tuoksut tuovat sinulle melko nopeasti mielikuvia. Tieteen mukaan saatat jopa toimia jonkin tuoksun mukaan, ennen kuin itse edes tiedostat haistaneesi mitään.

Tuoksut saattavat sinut erilaisiin hetkiin, joita sinulla on menneisyydessä ollut ja se on minusta ihanaa. Huomaat ehkä yllättäen, kun ihmisvilinässä jollain on juuri se tuoksu, jota hän käytti.

Kookoksentuoksuinen vartalovoide vie minut takaisin Thaimaan hotellin terassille ja helteiseen iltapäivään. Appelsiininkukkien tuoksu muistuttaa ystävästäni. Tuoksut vievät parhaimmassa tapauksessa todella suuriin tunteisiin. 

 

Minä käytän usein melko maskuliinisia tuoksuja. Unisex-tuoksuni ovat yleensä aika tummia ja mystisiä, oli sitten päivä- tai iltameno. Taisin jäädä tähän tietyntyyppiseen tuoksuun aikoinaan koukkuun Pariisissa ja nykyään melkein kaikki tuoksuni ovat samaa tyyliä. Muutama raikas poikkeus toki on.

Nyt panostin tähän vegaaniseen niin ikään ranskalaiseen La Couventin Porto Bello tuoksuun, jossa yhdistyy puun, makean appelsiinin, mausteiden ja olibaanin tuoksu. Ihan täydellisesti omaan hajumieltymykseen sopiva.

Kannattaa käydä nuuhkimassa, jos tekin vaikka tykkäisitte.

Pages