20.

Coco Sweet Dreams

Tiedäkstee, minä otan juuri nyt huumaa joulusta ihan järisyttävän paljon. Käytiin tänään katsomassa kuusia - ei vielä ostettu, mutta päätin jo, että meille tulee sellainen pihtakuusi. Näyttää jykevältä kantamaan koristeita ja ehkä kestää pidempään mitä normaalit metsäkuuset? Haluaisin pitää kuusen vielä uudenvuoden juhlinnoissa ja toivon, että se myös kestää siihen asti hyvänä.

Olen muutenkin aika noviisi kuusijutuissa - kaikki vinkit ovat tervetulleita! Tuodaanko kuusi sisälle aatonaattona ja koristellaan perinteisesti sitten aattoaamuna, vai onko ihan yhtä perinteistä tuoda kuusi sisälle ja koristella jo nyt. Joulu menee niin nopeasti ohi, joten haluaisin nauttia oikeasta kuusesta pitkään.

Tai mitäs minä teiltä kyselen - kuusi sisään huomenna! :)

/candles, cheese and fig jam  - Ohmigod! :)

Kommentit

maikku67
Vihreitä unelmia

Kullakin lienee omat perinteensä kuusen suhteen, meillä tuodaan kellariin sulamaan ja imemään vettä ämpäristä aatonaattona ja kannetaan sisään aattoaamuna. Tyvestä pitää sahata pala pois ennen veteen laittoa (ja kannattaa ostaessa katsoa, että tyvi on suora eikä niin paksu, ettei mahdu jalkaan), että saa imettyä kunnolla vettä eikä vesi saa päästä loppumaan. Sitä menee alkuun paljon. Pelkään pahaa, että pihta ei ehkä tuoksu kuusen tapaan. Meillä pidetään kuusi aina loppiaiseen saakka, yleensä kestää ihan hyvin. Mukavaa joulunodotusta, eka joulu omassa talossa on ihan erityinen!

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos kallisarvoisista neuvoista. Mä sainkin kuusen meille mökiltä tuliaisena, se ei näytä ihan perinteiseltä metsäkuuselta - on jotain eri lajia, ehkä pihtakuusi? Ei tuoksu niin voimakkaasti, mutta sopivasti kuitenkin.

 

Toivotaan, että mun kuusi kestää pitkään. <3

kalis (Ei varmistettu)

Ennen joulua tietenkin ja juuri siksi, että siitä ehtii nauttia pidempään. Meillä kuusi ollut jo keskiviikosta asti ja nytkin syön aamupuuroa kuusenvaloissa yksin kun muu talo vielä nukkuu. Parhautta:) Hyvää joulua.
www.kalamuija.blogspot.com

Coco
Coco Sweet Dreams

Jes, just näin! Jotenkin se jouluaatto menee niin nopeasti ja muutenkin joulu on ohi yhdessä hujauksessa.

Hyvää joulua!

Saara L (Ei varmistettu)

Meillä on lapsuudenkodissa tapana ollut se, että kuusi koristellaan aattoaamuna. Oman perheeni kanssa olemme yleensä koristelleet aatonaattona. Tänä vuonna tehtiin poikkeus, koska ei olla joulua kotona. Koristeltiin jo alkuviikosta ja voi että, se toi viimeistään joulun taloon! &lt;3 Ja nyt kun mietin, niin ehkä parempikin koristella jatkossakin ajoissa, sillä joulussa se aika ennen joulua on kuitenkin niin ihanaa. Itse joulu on sitten äkkiä ohi ja ainakin itselläni tulee jo viimeistään uuden vuoden tienoilla ähky koko jouluhommasta ja tarve siistiä kodista kaikki jouluinen pois Eli mä suosittelisin et äkkiä vaan kuusi koreaksi ja kuvia meille! ;)

Coco
Coco Sweet Dreams

Mun lapsuudenkodissa on ollut sama perinne. Me koristeltiin lasten kanssa jo vähän eilen illalla - jatketaan tänään ja viimeistellään sit aattona. Saa nähä, miten esteettinen kuusi on sitten loppupeleissä.

Mulla on vähän sama juttu, kevätsisustus mielessä heti joulun jälkeen. Veikkaan, että jätän kuusen kuitenkin koristeeksi uudenvuoden juhlia varten, muut joulujutut ehkäpä sitten korjaan pois.

VIIRU.P (Ei varmistettu)

Moikkis. Vanhan kansan vinkki on laittaa veden sekaan sokeria se kuulemma auttaa kuusta pysymään paremmin kunnossa samaa voi käyttää esim ruusuille se jotenkin virkistää kuulin tämän just itse en ole koskaan kokeillut tai kuullut tätä ennen. Meillä on on risukassa jo koko viikon minusta joulua pitää nauttia koko joulukuu sillä minusta uusivuosi on jo eri juhla mutta kaikilla on oma tyyli kaverit koristelee esim vasta aattona. Olisi kiva nähdä kokonais kuvaa teidän joulu kodista! Ja mitä olet toivonut lahjaksi? :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitti Viiru! Tän sokerijutun muistankin, mun iskä tekee niin. Meillä on hyvin vähän koristeita... hyasintti on mulle se tärkein - se tuoksu on vaan niin paras muistutus joulusta. Sieltä täältä löytyy lasten tekemiä joulujuttuja - ovat ylpeitä, kun teokset ovat laitetty esille.

ei mulla ole mitään erityistä lahjatoivetta - sellaisia käytännöllisiä vaan. Uuden puhelimen sain jo ja kastelukannua toivoin vanhemmiltani. ;)

iiii (Ei varmistettu)

Meillä lapsuuden kodissa oli aina tapana tuoda kuusi aatonaattona sisään ja sitten yhdessä aattoaamuna koristeltiin. Mutta nyt omaan kotiin kuusi tulee joulusiivon jälkeen ja koristelut heti perään:) On se vaan niin ihana! Hyvää Joulua Coco:)

Coco
Coco Sweet Dreams

Meillä meni justiinsa samoin, eilen tuotiin kuusi sisään ja koristeltiin jo alustavasti - lapsuudenkodissa taas aattona. 

Hyvää Joulua!!!

Taina L.

Meillä ei ole koskaan ollut kuusta lapsuuden kodissa, joku pieni muovinen vaan. Omaan asuntoon muuttaessa hommasin isonvalkoisen muovikuusen, syystä että aloitan joulukoristelun ja jouluhommat heti isänpäivän jälkeen =) Sitten heti joulun jälkeen olenkin jo niin kyllästynyt, että korjaan kaikki pois ennen uuttavuotta. Parasta mulle on se se itse joulun odotus. Mutta ihailen aina kyläpaikoissa aitoa kuusta kun sellaisen näen. Ehkä joskus sitten. 

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä jotenkin muistelin, että teillä ois ollut. Ehkä tunnelma oli vaan muuten niin ihanan jouluinen, että se fiilis tuli siitä.

joo kuusi sisään (Ei varmistettu)

Kuusi tuotiin tänään sisälle, ihan omasta pihasta latvakuusi, kunnolla käpyjä siinä olla pitää. Ja ihan suomalainen kuusi (jos on pakko ostaa) Tuodaan yleensä 0-2 päivää ennen aattoa vähän riippuen pyhistä ja loppiaiseen meillä on aina kuusi kestänyt. Juurin sillä että tuodaan ajoissa sulamaan (tänä vuonna ei tartte) mutta kuitenkin huoneen lämpöön sahataan uusi imupinta ja välittömästi kuusi ämpäriin imemään (meillä siis ensin aina kylppärissä) sitten jalkaa ja lopulliseen paikkaan. Muutama sokeripala kasteluveteen - se on siinä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo, sama homma. Me tuotiin kans eilen illalla. Käpyjä ei valitettavasti meidän kuusesta löytynyt, mutta kuusi löytyikin mökiltä, vanhempani toivat sen sieltä tuliaisena.

Kiitti vinkeistä! <3

Kommentoi