Joulukukkia poimin vain sulle

Coco Sweet Dreams

 

Kaupallinen yhteistyö: Kauppapuutarhaliitto

Jouluaatto on ihan tuolla kulmilla ja kukat mielessä.

Ostan yleensä kerralla paljon kotimaisia tulppaaneita, pistaasinoksia, eukalyptuksen oksia ja rakennan niistä huolettoman kimpun. Pimeänkin nurkan saa muuten valaistua valkoisilla kukilla, varsinkin sipulikukat viihtyvät hyvin myös hämärässä.

Joulukukat ovat onneksi helppohoitoisia, lempijoulukukkani: hyasintti, ritarinkukka ja tulppaani pärjäävät varsin hyvin niukalla kastelulla; multa saa kuivahtaa kasteluiden välillä ja sehän sopii minulle!

Rennot rönsyilevät kukka-asetelmat ovat olleet jo tovin muodissa ja ennustankin, että niin tulee olemaan vielä pitkään. Tosin olen bongaillut viime viikkoina taas särmikkäitä kimppuja, yhtä tai maksimissaan kahta kukkaa samassa jämäkässä ryppäässä. Esimerkiksi Tukholmassa ihastuin roosanvärisiin ritarinkukkiin, näyttivät niin kauniilta. Ritarinkukka saattaa venähtää ruukussa jopa puolimetriseksi, joten siitä saa kauniin leikkoversion leikkaamalla kukan maljakkoon, muista solmia kuminauhalla varren alaosa, jotta se ei "levähdä". Liika kastelu ja lämpö venyttävät kukkien vartta. Sipulikasvit kannattaa siirtää yöksi viileään, jolloin ne kukoistavat pitempään. Hyasintin voi laittaa vaikka ulos pakkaseen, siitä tulee kaunis jäätyneenä.

Ritarinkukka on näyttävä yksinään tai yhdessä koossa, like this:

Itse suosin nykyään näyttäviä asetelmia pienten piiperrysten sijaan. Voit istuttaa isoon vatiin tai laakeaan maljakkoon hyasintteja ja ritarinkukkia. Multaa vain pohjalle ja kukat sinne. Voit viimeistellä asetelman laittamalla sammalta mullan päälle, tulee vähän siistimpi.

Joulutähti, hyasintti ja ritarinkukka lienevät niitä suosituimpia joulukukkia, mutta yhtä hyvin jouluista tunnelmaa tuovat atsaleat, jouluruusut, tulilatvat, hortensiat ja kielot.

Jouluhuumaa!

Kommentit

korhoanna
Kaunis arki

Kauniita kukkia ja asetelmia :) Joulufiilis sen kun kasvaa! 

Coco
Coco Sweet Dreams

Sama täällä! Kaikki ne tuoksut <3 <3

Pau
P.S C'est moi!

Ihana tuo eka asetelma! ja nuo eukalyptyksen oksat näyttävät makeilta tuolla seassa. Pitääpä itsekin käydä hakemassa joku kiva nippu, olin melkeinpä unohtanut ritarinkukat. Kiitos myös hyödyllisistä vinkeistä! :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiva kuulla! Eka asetelma oli helppo tehdä, pitkä oksia vaan sivuille ja jouluisia kukkia sinne tänne. :)

Kommentoi