Kattaus by Fresita

Coco Sweet Dreams

 

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Fresita

Kuten olette ehkä jo huomanneet, niin syyskuussa Fresita on mukana blogini kuvioissa. Fresita on kulkenut kaveripiirissäni jo monta vuotta mukana, muistan vielä hyvin sen kun Fresita saapui kauppoihin. Siinä oli jotain ennennäkemätöntä luksusta. Tällä on skoolattu monet juhlat. Meidän kaveriporukassa Fresitaa juodaan yleensä aina alkumaljana. Kauniista kattauksesta puheenollen, Fresitan uudistunut ilme istuu kauniisti kattaukseen.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tykkään tosi simppeleistä kattauksista. Vähän sama kuin kotonakin; kodin pidän minimalistisena ja siivoilen turhat tavarat piiloon, koti täyttyy kuitenkin rakkaista ihmisistä ja lasten leikeistä, sen suurempaa somistetta en kaipaa. Sama pätee kattaukseen. Valkoinen pöytäliina, kauniit puhdaslinjaiset juomalasit ja lautaset. Pöytä täyttyy runsaasta ruasta ja juomasta, ihmisistä puhumattakaan. Isot kukkakimput ja kaikenmoinen tilpehööri on ihan turhaa, ehkä jopa häiritsevää.

Mitä tulee pöytäliinoihin, niin ryppyiset pellavaliinat ovat paljon mielenkiintoisempia kuin siliät. Pellavakankaiset servetit tuovat juhlan tai luksusta arkeen, ne ovat myös maailman helpoimmat kerätä ja heittää pyykkikoneeseen kuuteenkymppiin. Visuaalisestikin kankaiset ovat kauniimpia myös ruokailun jälkeen pöydällä rennosti lojuen.

Pikku hiljaa olen oppinut paljon rennommaksi juhlaemännäksi. Entinen Henna olisi korjannut koko ajan astioita, tiskannut ja hääräillyt keittiössä - ollut vähän poissa. Nykyinen Hemppis juhlii muiden mukana ja herää aamulla siistimään keittiön, siivous ennen ja jälkeen vähän niinkuin kuuluvat juhliin, ovat osa sitä.

Millainen juhlaemäntä/isäntä sinä olet? Osaatko rentoutua vai hääräätkö keittiössä?

 

Kommentit

Poletti (Ei varmistettu)

Olen juhlien järjestäjänä välillä keittiössä, välillä mukana. Enimmäkseen pyrin olemaan mukana ja vain piipahdan keittiössä. En halua olla poissa omista juhlista. :)

Mutta nuo pellavaiset pöytäliinat. Ryppyiset pellavalakanat vuoteessa ovat kutsuvat, houkuttelevat, pehmoiset... Ryppyinen pellavapöytäliina? Se on vain epäsiisti eikä tee kunniaa kattaukselle. Ryppyinen lautasliina taiteltuna kivasti? Se on taas cool. Tämä on puhtaasti makuasia eikä niistä voi kiistellä, mutta en vain pääse yli tuosta ryppyisestä pöytäliinasta! ;)

Coco
Coco Sweet Dreams

Hehee, ymmärrän mitä tarkoitat, mä vaan näen siinä jotain kaunista... :) 

EmiliaMaria

Sama juttu minulla! Kerran yritin sitkeästi laittaa ryppyistä pellavaliinaa pöytään, ei siitä mitään tullut, ahdisti vaan kovasti ja oli pakko alkaa viime sekunneilla silittämään :D 

Olen aika huoleton juhlaemäntä sitten kun juhlat ovat alkaneet, ennen juhlia taas... noh, sanotaanko että stressiä tulee asioista joita muut eivät edes huomaisi.

Fresita on kyllä ihana juhlajuoma ystävien kanssa nautittuna ja mukavaa, kun nykyään alkoissa on usein valmiiksi kylmässä sekä pieniä että isoja pulloja. Viime talvena oltiin tyttöjen reissulla Tampereelle erästä keikkaa katsomaan, tuli vastaan ongelma: aikaa oli vähän eikä kuohuva pullo olisi mitenkään ehtinyt jäähtyä hotellihuoneessa. Kätevät emännät ratkaisivat asian muovipussilla, lumella ja takakontista löytyvällä laatikolla...Juoma kylmeni ajomatkan aikana :D 

Kommentoi