with my Saana ♥

Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä Helkama

Viime vuonna tein yhteistyötä Helkaman kanssa ja nyt minut voi bongata heidän mainoksistaan. Ajattelin nyt vähän kertoa arjestani, johon kuuluu olennaisesti Helkaman Saana-pyörä.  

Miten te kuljette töihin? Meillä ei toistaiseksi ole kahta autoa, vaan kuljen työmatkani keväästä myöhäiseen syksyyn pyörällä. Edes pieni pakkanen ei haittaa, niin pitkään kun tiet pysyvät kuivina.

Minun arki alkaa yleensä klo 06 kun valmistaudun lähtemään töihin. Muu perheeni jatkaa vielä sikeästi uniaan, kun minä kliksautan kypärän päähäni ja hyppään pyöräni selkään. Aikaiset ja raikkaan kirpeät aamut ovat parhautta, samalla aurinko nousee ja kaupunki herää.

Työmatkani on ehkä tavallista pidempi, mutta otan nämä melkein jokapäiväiset reippailut puhtaasti kuntoilun ja hyvä fiiliksen vuoksi. Pyöräily tuo myös tietynlaista vapautta ja riippumattomuutta.

Työpaikallani on mahdollisuus käydä suihkussa ja muutenkin hyvät tilat vaihtaa vaatteet.

Hyvällä varustuksella polkee pitkälle. Lämpimiä ilmoja varten minulla on pienet shortsit takastulomatkaa varten ja laadukkaat pyöräilyhousut menomatkaa varten (kuvan mopokypärä ei muuten liity pyöräilyyni).  

Kypärän tärkeyttä en voisi enempää korostaa. Se vaan on oltava. Matkallani olen törmännyt mitä ihmeellisimpiin juttuihin ja joka viikko valehtelematta olisin voinut jäädä auton alle. Homma nimi nyt vaan on niin, että autot käyttävät usein sitä suuremman valtaa ja kiilaavat eteen mitä selkeimmissä risteyksissä. Pyörällä jää näissä tapauksissa aina kakkoseksi. Tarkkana siellä liikenteessä!

Aikainen lähtö töihin tarkoittaa myös sitä, että pystyn lähtemään ajoissa kotiin. Nautin suunnattoman paljon auringosta ja ulkoilmasta toimistolla vietetyn päivän jälkeen. Olemme sopineet, että mieheni vie lapset aamulla päiväkotiin vähän myöhemmin ja minä vuorostani haen heidät.

Töistä poljen päiväkotiin ja loppumatka taittuu pyörää taluttaen lasten kanssa kotiin kävellen. Meidän arki rullaa tosi kivasti tällä järjestelyllä, tosin joskus kovalla vastatuulella se tuntuu hippasen rankalta. ;)

Haluaisin kuulla teidän tavasta kulkea töihin/kouluun/minne vaan?

Olisiko teidän mahdollista pienillä järjestelyillä polkea töihin? Turussa pyöräilykulttuuri on vielä suhteellisen pientä, ainakin minun reitilläni...miten mahtaa olla muissa kaupungeissa? Ainakin Helsingissä yhä useampi kulkee pyörällä töihin ja pyöräilypalveluita kehitetään jatkuvasti. Erityisesti turvallisuutta ja kunnollisia pyöräteitä kaipaa meitsi.

 

ps. Hassu juttu täytyy vielä kertoa loppuun pyöräkellon käyttämisestä. Miksi minulla on aina suuri kynnys pirisyttää sitä? Yritän välttää sen käyttöä viimeiseen saakka. Ajattelen oudosti, että edessä oleva tyyppi luulee minun olevan jotenkin tosi vihainen?

/rollin´ with my Saana -bike

Kommentit

Tutu (Ei varmistettu)

Pyöräilen lähes joka paikkaan vuoden ympäri: talvella yliopistolle, kesällä töihin ja milloin minnekin. Täällä Oulussa on hyvät pyörätiet ja talvellakin on helppo kulkea, ainakin suurimman osan ajasta. Onpa Oulu julistautunut maailman talvipyöräilykaupungiksikin, heh :) Ihmettelen vähän joka kevät etelässä asuvien kavereideni "jee, asfaltti on sula, nyt voi taas pyöräillä"-tokaisuja. Eihän sille pyöräilylle talvellakaan ole mitään estettä, kun hankkii oikeat varusteet. Toki en ole talvipyöräilyä esim. Helsingissä tai Turussa koskaan harrastanut, niin en sitten osaa mennä siitä sanomaan.

adel Heid (Ei varmistettu) http://adelheiddesign.blogspot.fi

Polkisin niin mielelläni keskustaan... Mutta matkan varrelta löytyy yksi pieni kadunpätkä, jolla ei ole pyörätietä ja mua HIRVITTÄÄ edes sen pienen 100 metrin matkan mennä autojen sekaan. Tulen siis keskustan suuntaan Satakunnantietä pitkin ja pyörätie päättyy heti Linja-autoaseman jälkeen Tuureporinkadun kulmaan ja tämä pieni pätkä Brahenkadulle, josta taas löytyy pyörätie, on ylitsepääsemätön! Suoraan kauppatorille menevää pyörätietä ei ole ollenkaan... Keskustassa on edelleen todella huonosti pyöräteitä, vaikka onkin parantunut siihen kun kaupunkiin muutin viime vuosituhannen puolella.

Anonyymi (Ei varmistettu)

Eikö tätä pätkää voi mitenkään kiertää? Koukata muutaman korttelin ylimääräistä välttääkseen em pätkää?

Heba (Ei varmistettu)

Siittä linkka-aseman jälkeen kun ylittää suojatien niin kääntyy oikealle tuureporinkadulle pyörätie joka jatkuu kätsysti siihen brahenkadulle. Oisko viime vai edelliskesänä tullut siihen sellainen levennys pyörätielle :)

Vierailija (Ei varmistettu) http://jattasdiary.blogspot.com/

Voi kulkisin mieluusti nykyiseen työhöni pyörällä, mutta kun matkaa on yhteen siivuun 35km niin se ei millään konstilla onnistu. Toivottavasti tulevaisuudessa olisi asiat toisin, sillä mikään ei ole mukavampaa kuin luonnossa liikkuminen. Oli sitten kyseessä vaikka vain työmatka. Hauska kun sinulla on työmatka sen mittainen, että sen voi pyöräillä. Helkama pyörä on ollut myöskin minulla. Aina. Nyt tosin on sen uuden hankinnan aika :)) -Jatta
http://jattasdiary.blogspot.com/

loistoluoto (Ei varmistettu) http://loistoluoto.com/

Heippa, minustakin pyöräily antaa parhaan alun päivälle :) Tällä hetkellä meillä on täällä niin pienet välimatkat joka paikkaan, etten pyöräile samalla tavalla säännöllisesti, mutta Turussa asuessani olen aina polkenut koulu- ja työmatkat. Opittuani talvipyöräilyn niksit (tai lähinnä hommattuani varusteet ja opeteltuani olemaan pelkäämättä), olen tykännyt siitä ihan kaikista eniten!Siinä vasta vapauden ja riippumattomuuden huumaa onkin, kun voi ottaa paukkupakkaset ja loskakelit vastaan iloisesti hymyillen, kun vaihtoehtona on auton ikuinen lämmittäminen ja tuulilasien raapiminen kiroillen ;) Talvipyöräilykin on koko ajan lisääntymässä, mutta vielä muutama vuosi sitten, kun poljin Turusta yhteen lähikuntaan töihin 12 km/ suunta, tapasin joka aamu reitilläni tasan kaksi muuta talvipyöräilijää. Aina moikkasimme, kuin liittolaisina siellä pilkkopimeässä pakkasessa, ripset huurussa :)

Kellon käytöstä: Yksi pyöräilijä sai sydämeni sulamaan toissa talvena, kun siirryin kävelijänä syrjään hänen kilauttaessaan kelloa, ja sitten hän katsoi iloisesti silmiin ja huikkasi reippaalla äänellä "Kiitos!" Olen kopioinut tämän tavan, ja se jos jokin laskee kynnystä kilauttaa :)

Ihania keväisiä aamuhetkiä pyörän selässä sinulle! Ja niitä iltapäiviäkin tietysti, mutta kyllähän niissä aamuissa jotain erityistä taikaa on...:)
L

Lauranhaave (Ei varmistettu) http://lauranhaavekaappi.blogspot.fi

Pyöräily on ihan mielettömän ihanaa. varmasti paras urheilumuoto, ja tietenkin samalla myös paikasta toiseen liikkumismuoto, jonka tiedän. Minä itse kuljen pyörällä lähes kaikkialle, mutta nyt olen joutunut työmatkat tekemään bussilla. Kesällä on ihanaa, kun voi vaan huoletta hypätä pyörän selkään ja polkea, minne ikinä haluaa. Minulla on myös erillinen pyörä kuntoiluajoa varten. Turussa on ihan hyvät pyöräreitit, mutta enemmänkin voisi olla. Keskustan alueella olen monesti joutunut vaaratilanteeseen, kun autot ajavat ihan miten sattuu! Se ärsyttää. Kypärän tärkeys on minulle valjennut vasta nyt, ja vähän jopa hävettää, kun en ole aiemmin kypärästä välittänyt.

Ps. Minulla on sama fiilis pyöräkellon käytöstä, mutta olen yleensä aina vain huikannut perään, että kiitos kiitos :)

Aurinkoisia ajopäiviä!
T. Laura

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä mahtaa tarkottaa "mitä selkein risteys"? Pyöräilijänhän kuuluu väistää autoo käytännössä aina, paitsi kun auto kääntyy tai tulee kolmion takaa. Pyöräilijät kyllä usein kuvittelee olevansa jalankulkijoita ja ilman merkkejä olevissa risteyksissä on kovin ihmeissään, kun auto ei automaattisesti väistäkään. Ajoradallakin ajaessa tuntuu (molemmiltakin osapuolilta) unohtuvan ihan tavalliset oikealta tulevan väistämiset.

maikku67
Vihreitä unelmia

Pyörällä kuljen minäkin työmatkoja niin paljon kuin jaksan, matka on  14 km suuntaansa ja aamulla on enemmän myötämäkeä ja -tuulta kuin illalla. Meillä on töissä hyvät pyöräsuojat, pukkarit ja suihkut kuivauskaappeineen, aiemmin oli jopa aamusauna. Matka kestää n. 40 minuuttia, ostin vuosi sitten ohutrenkaisen fittness-pyörän ja pyöräilyhousut ja tänä kesänä aion hankkia lukkopolkimet ja pyöräilykengät, jotka toivottavasti nopeuttavat matkaa vielä hieman. Aiemmin olen lähtenyt liikkeelle klo 7 banaanin, maitolasillisen ja d-vitamiinipillerin voimin, mutta tänä keväänä olen ollut tosi väsynyt ja lähdöt ovat venyneet puoli kahdeksaan. Meillä on töissä tamperelainen joukkue kilometrikisassa ja aikeissa on voittaa turkulaiset :) Kypärä on ihan must, pari vuotta sitten auto ajoi pakkasaamuna ikkunat huurussa pihasta suoraan päälleni ja ilman kypärää olisi käynyt köpelösti. Minulla on oma auto, joten tärkein motiivini pyöräilylle on luonnonsuojelu ja hyvänä kakkosena kuntoilu ja kolmosena säästäminen.

Helinä-keiju (Ei varmistettu)

Tutulta kuulostaa. Pyöräilen töihin kesät talvet, enkä vaihtaisi autoon! Meillä toimii sama järjestely, mies vie lapset ja minä haen hoidosta. Pyöräkärryllä sekin sujuu näppärästi. Ihan parhaita ovat nämä keväiset aamut, aurinko paistaa linnut laulaa, luonto alkaa vihertää...

Karla / ALL I EVER WANTED IS HERE-blogi (Ei varmistettu) http://kaikkimitahalusin.indiedays.com

Liityn kehumaan Oulua työmatkapyöräilijän kaupunkina!
Nyt asumme kauempana keskustasta ja työpaikoista, eikä minulla ole suihkumahdollisuutta töissä. Kuljen siis autolla, vaikka tosiasiassa haluaisin yhä pyöräillä töihin niin kuin tein edellisestä kodista. Sain tästä kuitenkin kimmokkeen miettiä vielä tuota uudemman kerran; jos pyöräilisi rauhallisemmin, suihkua ei tarvitsisi? Ensisijaisesti pyöräilisin kuntoilu- ja ulkoilusyistä.

Tosi nätti tuo pyöräsi Coco, erityisesti satula ja kori!

Coco
Coco Sweet Dreams

Mun on pakko tunnustaa, että harvemmin käyn suihkussa. Poljen aika rahallisesti, töissä pesen kasvot ja kainalot, vaihdan vaatteet. Siltikin ihan freesi olo. :) 

oululla on siis pyöräilyhommat hyvin pulkassa, se on tosi hieno juttu!

terkkui! :)

I May Say (Ei varmistettu)

Pääsen taas aloittamaan työmatkapyöräilyn, kun mies paikkasi takakumin. Sen jälkeen olinkin lomalla ja sitten satoi ja olin työmatkalla yms. Ensi viikolla taas pyöränselkään. Ja se on mukavaa liikuntaa sekä kiva startti päivälle. Meilläkin on kivasti järjestetty suihkuasia ja tavaroiden säilytys työpaikalla. Mun matkani on alle 10 km suuntaansa (oisko 8 km), joten välillä vain kainaloiden pesu ja meikkaus on riittänyt.
Mä haaveilen tuosta samasta pyörästä tai Crescent beigestä vastaanvanlaisesta, mutta toistaiseksi pitää tyytyä ehjää ja toimivaan nykyiseen 7-vaihteiseen, kun kilometrejä ei ole kerennyt kertyä tarpeeksi :-) Ehkä syksyn aleista?

Beada (Ei varmistettu) http://eisanotaelamalleei-bea.blogspot.fi/

En tiedä mitään parempaa, kuin työmatkapyöräily! Ennen pystyin kulkemaan työmatkan pyörällä, mutta nykyään työmatka on n. 50km suuntaansa, se ei ihan enää houkuta. Juuri se vapaus.. ja fiilis raikkaina kesäaamuina.. Ja se, että iltaisin voi nukahtaa tietäen että on päivän aikana liikkunut jo ihan kivasti, lähes huomaamatta! .. ja mitä tuohon kelloon tulee! Ainakin Jyväskylässä polkiessani jos sitä en käyttänyt, takana huudeltiin kusipäätä, ja sen kerran kun sitä sitten käytin, meinas mummo hypätä ojaan koska säikähti ja kaks typykkää pyörillään ajaa yhteen koska ei tiennyt mihin olisivat väistäneet. Tiedä sitten kannattaisko käyttää vai olla käyttämättä! hah.

ingridxxxxxxxx (Ei varmistettu)

I so feel you :) Pyöräilen töihin kesät, talvet, tänä talvena kun pakkasta ja lunta oli niin vähän, huomasin jopa nauttivani pyöräilystä kuuden asteen aurinkoisessa pakkassäässä. Pitkille matkoille minulla on erikseen hybridi, mutta päivittäiset matkat vetelen vaihteettomalla. Pyöräsi näyttää tosi tyylikkäälle! Ja arvostan kovasti, että monessa Helkamassa on valmistusmaa Suomi, samoin kuin Solifer on aloittanut pyörienvalmistuksen taas Suomessa :)

kesäheinä (Ei varmistettu)

Tämä oli kivaa luettavaa! On kiinnostavaa lukea, miten työssäkäyvät saavat lapsiperheen arjen rullaamaan. Olen itse (toistaiseksi lapseton) konsultti ja usein perheellisten blogeja lukiessani mietin, miten itse saisin arjen toimimaan, jos lapsia tulisi. Sinä sait sen kuulostamaan sekä mahdolliselta että kivalta. Aikaiset arkiaamut ja oma aika pyörän selässä kuulostavat hyvältä vaihtokaupalta iltapäivähetkiin lasten kanssa. Iloista viikkoa! :)

PlaceforDreamsElina (Ei varmistettu) http://placefordreams.casablogit.fi

Minä rakastan pyöräilyä ja töihin matkaan super lyhyen matkani myös pyörällä :) Tuo pyöräsi on todella kaunis, vastaavaa mummotyylistä pyörää olen himoinnut!

pula (Ei varmistettu)

Ihana pyörä Sinulla. Itse asustelen nykyään Keski-Euroopassa omalla tavallaan "pyöräilyalueella" ja vetelen lyhyet työmatkani sekä myös kauppareissut vaihteettomalla Jopolla. Täällä on kaikilla isommilla teillä erikseen merkityt pyöräkaistat (siis autojen oikealla puolella), erikseen keskustan läpi kulkevat pyöräilykadut, joilla autot ajavat korkeintaan 30 km/h. Paikalliset autoilijat oikeasti huolehtivat kevyemmän liikenteen turvallisuudesta. Silti en ajelisi itse enää ilman kypärää: pyöräilijä on joka onnettumuudessa se heikompi osapuoli! Mäkisemmille reiteille minulla on mountainbike, kevyt ja kiva sporttikapistus. Yläasteaikoina tuli pyöräiltyä koulusta (Turku) kotiin semmoinen 18km matka: aamuisin menin isin kyydissä autolla ja pyörälleni oli takana kuljetusteline. Kätevä homma teinillekin tuo koulumatkapyöräily - koulupäivän jälkeen oli hetki aikaa tuulettaa ajatuksia ennen muita illan aktiviteetteja tai tenttiin lukemista. Kööpenhamina on muuten tunnetusti Euroopan paras pyöräilykaupunki, jossa autoilu vähenee vuosi vuodelta. Mites tuo kehitys saataisiin Suomessa samalle tasolle? Turussakaan ei ollut tietääkseni tänä vuonna kovin paljon lunta. Hyvää pyöräilykesää sinne!

Kommentoi