Oh baby it's a wild world

Coco Sweet Dreams

Beautiful Body -haaste on levinnyt äiti-bloggaajien keskuudessa kulovalkean tavoin ja haluankin nostaa hattua näille rohkeille naisille. Minä en rohkene ladata kuvaa vartalostani nettiin, mutta ajattelin raapustaa jonkun sanan tästä ja vähän muustakin. Naisena ja äitinä olemisesta.

En oikeastaan paljoa mieti omaa vartaloani, hoidan sitä erilaisin voitein, olen kiinnostunut ruoan/juoman vaikutuksesta ihoon, syön ainakin arkena terveellisesti ja muutenkin hyötyliikun paljon. Joskus käyn salilla paljon, toisinaan en jaksa, vaan keskityn elämään syömistä varten.

Olen siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että paino on pysynyt aina samana. En omista edes puntaria, koska paino ei jostain syystä heilahda suuntaan tai toiseen. Olen vähän sitä mieltä, ettei omaa vartaloa kannata miettiä liikaa, mutta sitä tulee kohdella arvokkaasti ja vaalia sen hyvinvointia aina kuolemaan saakka. On itselleen armollinen. Hauskaa täytyy kuitenkin aina olla. Toki haaveilen toisinaan kapeammista nilkoista, täydellisestä ihosta, pienemmästä nenästä, mutta sitten taas tietyt ulkoiset piirteet tekevät meistä persoonallisen kauniin näköisiä - isosiskoni siitä aina jaksaa muistuttaa, kun heikkona hetkenä uhmaan meneväni kauneusleikkaukseen. Elämä on täynnä valintoja.

Molemmat raskaudet olivat todella armollisia vartalolleni ja sektiohaavastakin on tullut todella huomaamaton -sitä ei enää näy edes pienimmissä bikineissä. Toisen raskauden jälkeen sektiohaava näytti ekoina päivinä todella pahalta ja koko masu oli mustelmien runtelema. Silloin fiilis oli todella kahtialeikattu. Leikkauksen tuomasta masuturvotuksesta ja mustelmilta päästiin eroon noin viikon/parin päästä. Kaikki on mennyt siis vallan mainiosti ja molemmat raskaudet ovat kohdelleet minua lempeästi. Olisi toki ollut mielenkiintoista kokea synnytys, mutta sitä en tule koskaan kokemaan.

Tässä naisena olen miettinyt myös tytärtäni ja miten toimin erilaisissa tilanteissa. Että hän pystyy arvostamaan itseään, tuntee itsensä ja kunnioittaa vartaloaan sellaisenaan. Pienestä iästä huolimatta hän väistämättä imee koko ajan itseensä vaikutteita. Välillä hän katsoo ihmeissään mainoksia, toisinaan hän löytää kassistani puuterihuiskun ja huitelee se kädessä menemään poskiaan sutien. Hän kaivaa juuri ne punapohjaiset korkekenkäni kaapista ja yrittää horjua niillä päättäväisenä eteenpäin. Olen aina ollut sitä mieltä, että tytöstäni tulee määrätietoinen. Se katse, joka hänellä usein on. Hän seuraa minua tarkkaan ja on todellinen äitin tyttö. Hän osaa jo vaatia tietyt vaatteet kaapista - itseasiassa eilen tulikin vastaan tilanne, kun laitoin tytölle harmaat sukat ja hän heittäytyi selälleen ja vaati pojan vanhat Marimekon autosukat jalkaan.

Äitinä tärkeintä on olla vierellä. En koskaan arvostele itseäni hänen edessään ja olen tyytyväinen itseeni ja elämääni. Uskon, että tällä on suuri vaikutus.

Eniten toivon sinulle tyttöni vapautta. Vapautta tehdä päätökset ja totetuttaa unelmat kenestäkään riippumatta.

You know I've seen a lot of what the world can do
And it's breaking my heart in two
'Cos I never want to see you sad girl, don't be a bad girl
But if you want to leave take good care
Hope you make a lot of nice friends out there
But just remember there's a lot of bad and beware

Oh, baby, baby it's a wild world
It's hard to get by just upon a smile
Oh, baby, baby it's a wild world
I'll always remember you like a child, girl

Cat Stevens- Wild World

Cat Stevens on minun lemppari.

Hyvää alkavaa viikkoa!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hieno kirjoitus sekä upeat kuvat! Mistä tuo kiva paituli on?

Coco
Coco Sweet Dreams

Voi kiitos. Mua jännitti ihan kauheesti julkaista tämä, harvoin skriivaan mitään kovin syvällistä blogiin ja vastaanotto aina jänskättää. Paituli on vanha ja se on tilattu aikoinaan outnet.com sta. Se on T by Alexander Wangin, suosittelen merkkiä, ihanaa matskua aina. Tosin toi mun versio on ihan lörppö ja on kotiasuna vallan.

AnnS (Ei varmistettu)

Kaunis juttu ja hienoa, että osallistuit haasteeseen omalla tavallasi. Ajattelen itse liikaa sitä asiaa, mitä muut ihmiset ajattelevat minusta. Haluaisin sen asian pois. Välillä tuntuu, että on oikein tyytyväinen itsestään ja välillä saatan olla todella itsekriittinen. Elämä on täynnä valintoja. Kiitos tästä jutusta!

Coco
Coco Sweet Dreams

Sama juttu, toisinaan ajattelen liikaa mitä muut ajattelevat, mutta sitten taas me ollaan kaikki ainutlaatuisia ja erikoisia omalla tavallamme - samaa ilmaa me kuitenkin hengitämme. Täytyy vaan koittaa muistaa, että se mitä toiset ajattelevat/puhuvat sinusta kertoo enemmän heistä...

Kiitos! <3

Anskuli (Ei varmistettu)

Tosi hyvä kirjoitus, kiitos! Ja erinomaista että otit juttuun näkökulmaa tyttäresi kautta. Mulla on samanlaiset ajatukset asiasta. En ole tyytyväinen mittoihini tällä hetkellä mutta asiaa lähestyn nimenomaan terveellisemmän ruuan ja elämäntavan kautta. Mulla on 3 tytärtä (10, 9 ja 3v) enkä halua heidän tarkkailevan painoaan tai syömisiään. Koulussa tytöt puhuvat noista jo paljon; kuka on liian lihava ja laiha. Haluan että kotona on hyvä roolimalli, eikä omaan ulkonäköönsä jatkuvasti tyytymätön äiti.

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos kannatuksesta. Kotona opittu terveellinen elämäntapa on kaiken a ja o, rennolla ja elämänmakuisella otteella. Kaikkea hyvää sulle ja tytöille!

a-m.y
Kotia tekemässä

<3 Olet varmasti todella hyvä esimerkki tyttärellesi. Monet eivät edes ajattele tekevän hallaa lapsen itsetunnon kehittymiseen omilla ulkonäköpaineillaan.

Coco
Coco Sweet Dreams

Niinpä, pienet tyttöset ovat niin vastaanottavaisia kaikelle. <3 Kiitos kauniista sanoista!

sella (Ei varmistettu)

Oii, niin kauniisti kirjoitettu! &lt;3

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos kaunis! :)

Vau mikä vauva!

"Äitinä tärkeintä on olla vierellä. En koskaan arvostele itseäni hänen edessään ja olen tyytyväinen itseeni ja elämääni."

Nousi ihan kyyneleet silmiin tästä! Voi kun näin tekis kaikki. Mua inhottaa se, miten mahamakkaroiden puristelu, omalle naamalle irvistely ja paksuista reisistä valittaminen on olevinaan sellasta hihhih-touhua, "tällasia me naiset ollaan". En halua tyttölasten oppivan, että naisen elämään kuuluu itsensä haukkuminen ja mollaus. (Tokikaan en halua poikalapsillekaan välittää ihanteiden tavottelun pakollisuutta ja muiden vartaloiden huonoutta.)

Coco
Coco Sweet Dreams

Jep, jäin illalla vielä miettimään, että en maininnut pojastani mitään, mutta poika voisi olla hyvin sanan -tyttö paikalla. Tuntuu, että pojilla on nykyään ihan samat kauneus/komeuspaineet kuin tytöillä.

Kiitti!

Jeba
Tuuliajolla

Todella kaunis kirjoitus! Voin aika lailla samaistua tiettyihin juttuihin joista tekstissä kirjoitit. Myös itse otin osaa tuohon haasteeseen vilauttamalla pienesti mahaani ja kertomalla linea negrasta, jonka sain kun odotin omaa poikaani. Itse en myöskään uskaltanut ottaa puolialastomia kuvia ja jakaa niitä nettiin, mutta halusin silti ottaa osaa haasteeseen ja kertoa omia ajatuksia ja kokemuksia. Raskauteni oli ensimmäinen ja koen myöskin, että se kohteli minua aika hellästi. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Ihana kirjoitus sinulla, minullakin oli muuten pojasta tio linea negra, mutta se hävisi kokonaan pois - meniköhän siinä joku vuosi? Siinä taitaa olla jotain perää, että poikavauvoista tulee yli navan pituinen viiva (ei kaikille, mutta osalle).

Jossuma (Ei varmistettu) http://ainutlatuinen.blogspot.fi

Ihana kirjoitus. Minulla myös on kohta 5v tyttö ja ei tulisi mieleenkään, että arvostelisin negatiivisesti itseäni hänen kuullen tai nähden. Aloitan aamun katsomalla peiliin "J.... olet ihana ja minä rakastan sinua. Tästä tulee hyvä päivä" Neiti tekee monesti perässä ja jos en tee niin tulee kommentti, äiti mitä unohtui. Se on sellaista ihanaa, ei pakottamista. Isoin asia, että äiti pitää huolta itsestä ja HYVÄKSYY itsensä. On se malli. Toinen tärkeä on mieheni malli, kuinka hän kehuu ja rakastaa minua ja tyttöäni. Voikuinka neitikäinen rakastaa sitä ja minä.

Ihanaa syksyä sinulle!

Coco
Coco Sweet Dreams

Moni ei ehkä ymmärrä sitä, miten paljon hallaa arvostelu voi tehdä pienelle ihmiselle. Teillä kuulostaa olevan asiat tosi mallillaan, ihanaa syksyä myös teille!:)

aurapursi (Ei varmistettu) http://auranseikkailut.blogspot.com

Moikka! En tiedä löydätkö näitä kommentteja vanhoista postauksista, mutta kokeillaan.

Nyyhkis, oli niin kaunis tuo osuus tyttärestäsi että alkoi melkein itkettää liikutuksesta :)

TOINEN ASIA: bongasinko joskus sun blogissa aivan täydellisen seinäkalenterin? Nyt en löydä sitä enää mistään! Silloin sain linkin, mutta nyt kun kalenterihankinta on lähempänä, en tietenkään löydä sitä mistään. Kalenteri oli musta-valkoinen (-mahdollisesti joku korosteväri?) isoilla kirjaimilla ja teksteillä. Satutko tietämään?

Valoa joulunodotukseen &lt;3

-Aura

Coco
Coco Sweet Dreams

Moikka Aura, onneksi tää Lily ilmoittaa uusista kommenteista, niin ei mene hukkaan. Mutta siis apuva, en muista mitään seinäkalenteria ollenkaan.... oliko se mun blogissa? Mulla tosin on ollut jo pitkään pienoinen "äiti-dementia", en muista kuukautta pidemmälle yhtikäs mitään. ;)

Mä voin koittaa selata, jos löydän.

Kiitos Aura, valoa myös sinne! <3

AN79 (Ei varmistettu) http://atroniiniluoto.blogspot.fi

Hieno kipale. Muistan siitä pari muutakin versiota: Mr. Bigin ja Maxi Priestin.

Kommentoi