Pientä naposteltavaa juhliin

Coco Sweet Dreams

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Go Green

On taas kulunut kuukausi ja oli aika tehdä jotain hyvää Go Greenin tuotteista. Tällä kertaa halusin jotain suhteellisen perinteistä, helppoa ja sellaista jota voi soveltaa mielin määrin. Tein pieniä ja sieviä tapaksia joita meidän vieraat kehuivat maasta taivaaseen, jee! Näihin pieniin leipäsiin tuli jokaiseen hummusta, jonka pyöräytin Go Greenin luomukikherneistä. Ihan paras tuote, sillä näitä kikherneitä ei tarvitse etukäteen keittää tai liottaa. Riittää, kun ne huuhtelee vedellä.

Hummus:

1 prk Go Greenin luomukikherneitä

1 valkosipulin kynsi

1/2 sitruunaa puristettuna

3 rkl tahinia

1 rkl juustokuminaa

suolaa ja mustapippuria

n. 1 dl vettä

Lisää ainekset tehosekoittimeen ja surauta kunnolla.

Siivuta patonkia (itse käytin maalais- ja vehnäpatonkia). Sivele palaset oliiviöljyllä ja pyöräytä myllystä vähän suolaa pintaan (tulee rapeampaa). Paahda 230 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Sivele paahdettujen viipaleiden päälle hummusta. Laita päälle vaikka siivu viikunaa, korianteria, tummaa balsamicoa tai avokadoa. Tapakset sopivat hyvin nautittavaksi proseccon kanssa, lempparini on ehdottomasti tuo sinipulloinen.

Tässä aloin vielä miettimään sanaa tapas, sillä tiedän, että jotkut käyttävät tapaksista sanaa pincho. Pienen googlettelun jälkeen selvisi, että Pohjois-Espanjassa tapaksista käytetään nimeä pincho, pinchot ovat myös yleensä keihästetty coctailtikulla. Muuta eroa ei liene?

 

 

Kommentit

Marjamailla (Ei varmistettu) http://marjamailla1.blogspot.fi

Näyttää hyvältä. Blogissani olisi sinulle haaste http://marjamailla1.blogspot.fi/2014/09/haaste-pyorea-punainen-matto.html

Coco
Coco Sweet Dreams

Hei, kiitos haasteesta! Mä itseasiassa just tänään kuvasin mun lempipaikkaa...tä menee nyt just hyvin yksiin sen kanssa. :)

ps. Teillä on tosi kaunis koti! <3

annemi

Voi miten ihania tapaksia! otan vinkin talteen :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Jee! Kiva kuulla, nä oli tosi hyviä. Mun lemppari oli tapas, jonka päällä oli hummuksen lisäksi korianteria. <3

Nannianni (Ei varmistettu)

Hei!
Eli pincho on nimenomaan sellainen leipä.
Mutta tapas on tapas eikä pincho, mutta pincho on tapas. Vähän niinku urheilua on jalkapallo ja jääkiekko. Tapaksia on mm pinchot... :) toivottavasti yhtään ymmärsit :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Onko nää siis enempi pinchoja? #ihanpihalla ;)

Nannianni (Ei varmistettu)

Kyllä, juurikin niin :)

minnaliisa (Ei varmistettu)

Pincho=piikki tai varras

ainomathilda (Ei varmistettu)

Tarkemmin sanottuna pinchot ovat kyllä "piiki, varras"-nimensä mukaan keihästettyjä mutta Pinchoissa olennaista on että ne ovat tapaksia jotka koostuu leivästä, jossa on joku tapakselle tyypillinen topping päällä. Eli esim. paahdettu patonkipala jossa rapumoussea ja pari anjovista tai leipäpala jossa aurinkokuivattua tomaattia ja tuorejuustoa :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Eli tapakset ovat yleisnimitys näille kaikille.... pinchot yks tapaslaji. Ymmärsinkö oikein? :)

ainomathilda (Ei varmistettu)

Tuohon suuntaan juu! Tarkemmin vielä niin pinchot on erityisesti Baskimaassa suosittuja ja ne on heidän versionsa tapaksista! Tapaksethan on nimensä mukaan "suupalasia" ja samaa asiaa ajavat pinchot eli niitä voidaan pitää yhtenä tapastyyppinä :)

Annis (Ei varmistettu)

Oi mistä nuo aivan ihanat kengät :)?!

Coco
Coco Sweet Dreams

Ne on Alexander Wangin, ne on kyllä tosi kivat, mutta käytän niitä ihan liian harvoin. Senpä takia, olen ajatellut niiden myymistä... täytyy laittaa blogikirppis pystyyn mahdollisimman pian. :)

Kommentoi