Viikon IN

Coco Sweet Dreams

Kaktus on kuulkaas nyt se juttu patinoituneiden ruukkujen ohella. Oikeastaan näitä on näkynyt jo aika tovin sisustuskuvissa somisteina. Minä pidän tästä trendistä todella paljon, tulee ihan oma lapsuus mieleen, isosiskollani oli ikkunalauta täynnä mitä ihmeellisimpiä kaktuslajeja, joskus ne jopa kukki! Siskollani oli sellaisia ihan minejä, nyt kannattaa satsata vähän suurempaan kaktuskasviin. Minä löysin tuon piikikkään kaverini Plantagenista ruukkuineen päivineen. Tässä innoissani aloin googlettamaan eri kaktuslajeja, löytyi niin ihmeellisiä yksilöitä ja kuvahaun joukosta myös aika outoja kuvia.

No mutta kerrankin kukka, jota ei ole kovin helppo tainnuttaa. Toki olen minä siinäkin joskus onnistunut, kaktusta ei esimerkiksi kannata kastella liikaa.

Nyt taas järkkäilemään tavaroita muuton jäljiltä, aika hidas prosessi, ainakin meillä. Tsemppiä muuttopuuhiin lukijalleni Hillalle! :)

Kommentit

Juuri kävin aamusella ostamassa pari pikkuista kaktusta. Olen viisi vuotta sitten ostanut myös samanlaiset minikaktukset. Nykyään ne ovat yli 20 cm ja kyllä ne kukkii.

Anna/Kotikolmio (Ei varmistettu) http://www.kotikolmio.blogspot.fi

Ai, miten ihana. Just heivasin viikolla omat viherkasvini ja uudet on hankintalistalla. Pari kaktusta meiltä löytyy, mut toi on kyllä upea. Mitä tuolla ihanuudella on hintaa?

Coco
Coco Sweet Dreams

BellaQ, vau! Mä oon ollut vähän pihalla kaktuksista, mahtaakaan toi mun yksilö kukkia, ei ne varmaan kaikki kuki? 

Anna, kokonaishinta oli muistaakseni siinä kolmenkympin tienoilla, ruukku siis mukaan laskettuna. Mulla ois viel etsinnänalla jokin näyttävä huonekasvi, sellainen jokin eksoottinen, vähän niinku palmu tms... :)

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Ihana kaktus, valitettavasti minä saan jopa nämä kuolemaan. :D Viherpeukalo vailla vertaa ilmoittautuu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Juu, kaktukset voivat olla joskus hassun näköisiä... Ostin joskus sellaisen pienen, jossa oli kapeampi yläosa. Kaktus alkoi kasvaa pituutta ja sen yläosaan jäi se pieni pötkylä, ja joku risti sen "kortsu-kaktukseksi", kun se näytti... no, siltä. Vuosien varrella se kasvatti alaosaansa ensin toisen pienen kaktuksen ja sitten vielä toisen, jolloin se näytti vielä enemmän "siltä" :D Kunnon fallos-symboli ikkunalaudalla... Lopulta se oli niin pitkä, että murtui yläosasta ja heitin sen roskiin.

Jatta (Ei varmistettu)

Upea kaktus ja betoniruukku kuin . i päällä :)

VIIRU (Ei varmistettu)

Oi ihana betoni ruukku ja ihanan iso kaktus, pakko saada isompi betoni ruukku omalle
oliivipuulle kesäksi, en vain tiedä kuinka kauan tuo puu kestää sillä olen
tappanut myös kaktuksen tai oikeastaan kaikki kukat,
en ole viherpeukalo ja toisinaan en omista sitä jauhopeukaloakaan : )
siinäpä perheellinen : ) unelma vaimo! : ) Coco sullahan oli
oliivipuu mahtaisitko tietää mistä saa hyviä vinkkejä sen hoitoon
tai mistä saisi tietoa?

Emmi L. (Ei varmistettu)

Mäkin ostin juuri kaktuksen :) Joskus lukioaikoina omistin yhden, mutta nyt päätin taas kokeilla sen kasvattamista!

Emmi L
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Nina_ (Ei varmistettu)

Koska saamme ihailla keittiötänne, olisi ihana nähdä se kokonaisuudessaan? :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Jonna.H, hehe, joo, sama juttu on käynyt joskus mulla. Kastelin kaktuksta liikaa ja se oikeastaan vähän niinku homehtui. ;) 

Vierailija, hehe! Sun pitää selkeesti hommata uusi kaktus ja katsoo mikä ruumiinosa siitä tulee. :))

Jatta, mä tykkään kans tosi paljon! :)

Viiru, joo meillä oli oliivipuu, mutta se ei viihtynyt yhtään meidän silloisella helteisellä parvekkeella. Nyt tekis mieli ostaa uusi... Ajattelin istuttaa sen sellaiseen valkoiseen Bacsac -säkkiin jos löydän ja laitan oven viereen...

Emmi, lykka til! :)

Nina, ehkä ensi viikolla. Keittiöstä puuttuu vielä mm. Hana ja yksi ovi on sellaista erikoissaranaa vailla. Remonttimiehillä on nyt vähän kiire toisen remontin kanssa...

 

Kommentoi