Where to go...

Coco Sweet Dreams

Ajattelin, että jos haluaisitte hypätä muutamalle saarelle.

Alkuun voisin kertoa Podasta. Poda Island oli yksi suosikkimme, jonne matkasimme Ao Nangin rannalta. Tämä meidän kotiranta on ihan perus, siinä ei ole mitään ihmeellistä, ennen kaikkea se on turvallinen lähtösatama vielä vähän kauniimmille hiekkarannoille.

Podalle pääsi puolessa tunnissa rennosti pitkähäntäveneellä, jonka kyytiin ostimme liput Ao Nangin rannalta löytyvästä kioskista. Samaisesta kiskasta ostat kyydin muihinkin saariin. Esimerkiksi Podalle piti maksaa lisäksi muutaman euron luonnonpuistomaksu, kyyti edestakas oli noin 10 euroa.

Kuten kuvistakin näkee, niin Podalta löytyy kaunista vaaleaa hiekkaa ja hyvät lilluttelumahdollisuudet. Tuona päivänä tuuli hirmuisesti ja venematka oli superjännittävä, onneksi samassa veneessä oli hilpeä matkaseurue, joista saimmekin kavereita. Itse olen useimmiten hirmuisen kiinnostunut ihmisistä ja alan heti vähän jutustelemaan niitä näitä. Kokenut pitkähäntäveneen kuljettaja ajoi aalloista läpimärän seurueen kuitenkin turvallisesti saareen ja pääsimme nauttimaan maisemista. 

 

Tuulen vuoksi aallot löivät rantaan suurina, joten minä jäin rannalle katselemaan, kun ystäväni hyppi hurjapäänä aaltoihin, voi sitä hymyä! Minä olen jäänyt joskus lapsena aallon alle ja pyörinyt veden alla pitkin pohjakallioita iho naarmuilla... sen takia jännitän arvaamatonta merta. Surffihommat tosin kiinnostaa.

Podan saarelta löytyy ilmainen wc ja rannalta voit ostaa myös pientä syötävää, kuten hedelmiä ja kookosvettä. Mainio tapa viettää päivä!

 

Huono puoli Podassa ja näillä saarilla muutenkin oli roskien määrä. Yritimme kerätä muidenkin roskia vimmatusti ja etsimme tuloksetta roskiksia, harmi! Toisinaan tuntui, että nämä paratiisisaaret eivät ole valmiit kaikelle sille turismille. 

/place to go from Ao Nang beach: take a long-tail boat to Poda Island. 

 

Kommentit

Kiti

Ihanat kuvat! Mua vaivaa kivulias matkakuume...

leya
leyalife

Niinpä, varsinkin näitä kuvia katellessa! 

Coco
Coco Sweet Dreams

Minua vaivaa jo uusi matkakuume. :D

Elma2 (Ei varmistettu)

Juu, se Ao Nangin ranta on kaukana paratiisirannasta. Vesikin on tosi sameaa ja ne pitkähäntäveneet taitaa hiukkasen päästellä jotain päästöjä veteen.
Jo noin kymmenen vuotta sitten oltiin Ao Nangissa ja kaikki Podat, Hongit ja Chickenit tuli käytyä ja jo silloin hirvitti se kaikki roska ja ryjä, jota siellä upealla hiekalla lojui ja vedessä lillui. Oli lasia ja vaippaa ja ihan kaikkea. Kurjaa, että turistit ja paikallisetkin jaksaa kuskata saarille evästä, mutta pois ei. Ja taitaa jätteiden lajittelu ja jälkikäsittely olla vielä Thaimaassa aika lapsen kengissä. Harmi!

PS. Taisitte asustaa samassa hotellissa kuin me muinoin. Bungalovit näyttivät kovin tutuilta, samoin karstivuori taustalla.

- Elma -

Kommentoi