Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Olen ihaillut kotkansiipiä pihallani jo alkukesästä saakka. Alussa ne työntyvät hassuna kiehkurana mullasta, nyt ne ylettyvät suurena rykelmänä ylös jo metrin pituuteen. Ihan loisto täytekasvi puutarhaan! Onko muita hyviä?

Viherkasveja näkee nyt paljon sisustussaiteilla, itse en osaa ostaa mitään viherkasvia meille, mutta leikkoversiona passaa mulle. Aika söpöjä.

I admired these woodsiaceaes in the yard ever since we moved here, love them!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Goodbye Turun tori, welcome lähitori. Tässä jokunen viikko sitten tajusin, että omalta kylältä löytyy astetta suloisempi tori, jossa myydään tietysti lähitilojen herkkuja. Käydään siellä tosi usein lasten kanssa, ihan vain fiilistelemässä tunnelmaa. Mitään ei yleensä tartu mukaan, koska minultahan löytyy satoa jo omasta takaa! Instagramista löytyykin muutamat lisäkuvat viljelylaatikoista. Salaatin istutin tosi tiheään, nyt sitä pitää jo korjata talteen, no mutta mikäs siinä.

Ei ole muuten etanoita näkynyt, vaan sato on todella hyvänäköistä ja tervettä. Ainakin näin maalikon silmään.

Muutamassa viljelylaatikossa on taustalla tuota raudoitusverkkoa, herneet kiipeävät sitä pitkin, tai näin ainakin toivon. Odotan, että raudoitusverkko ruostuu kauniisti, ruosteiset jutut puutarhassa on niin hienoja vehreyttä vasten.

Poika halusi mustikkapuun (?), vadelmia, mansikoita ja ehdottomasti päärynäpuun:

Laatikot näyttää jo aika kivoilta. Odotan, että kasvit kasvavat vielä lisää ja saadaan puutarha kokonaan valmiiksi. Nappaan sitten taas kuvia ja kerron lisää!

Onko teillä muuten jotain hyviä vinkkejä makoisista hyötykasveista?

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Ennen juhannusta saatiin vihdoin meidän naulakko seinään. Ostin tämän Nomess Copenhagenin So Hooked -naulakon jo jokirannan asuntoon reilu vuosi sitten, mutta se ei ikinä päässyt seinään asti. Nyt se majailee uuden kodin eteisessä ja ihan täydellisessä paikassa. Enää ei ole avaimet ja aurinkolasit hukassa.

Löysin tämän aikoinaan Room21:stä, mutta ovat nyt loppuneet sieltä. Stockalla näytti olevan valkoisena, tämä*. Tosi kaunis ihan valkoisenakin.

*linkki vie Stockmannin verkkokauppaan.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Me tässä vielä, minä ja Maj. Hänen seurassaan hymy on aina herkässä. Juhannusiltana nappasimme taustajoukon avustuksella muutamia kuvia asuistamme. Minulla oli päällä virkattu mekko, se on H&M:stä - aika uusi kaunokainen. Mietin, että olisiko virkattuja vaatteita helppo tehdä itse, tai nakittaa mummi tähän työhön. Ovat niin kauniita.

Täällä minä suurten peltojen keskellä asustelen, voisin katsella niitä loputtomasti.

Kiitos kuvista Magicpoks!

Midsummer outfit

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä Stassen*

Tässä kuvia juhannuksen tarjoiluista. Meitä oli liki parikymmentä henkeä juhlimassa ja vilinää riitti.

Ennen varsinaista grilliruokaa tarjolla oli rosmariinilla maustettua foccaciaa, salaatteja, ruisnappeja kalatäytteellä, kesäisiä hedelmiä ja marjoja.

Juomissa oltiin myös aitojen makujen äärellä, Belgialaisen perheyritys *Stassenin seljankukka-lime ja rosé siiderit olivat erilaisia ja jännittäviä uutuuksia aikuiseen makuun. Jos pidät seljankukka limonaadista, tulet rakastamaan myös seljankukka-lime sidukkaa, niin kuin minä. Ihanan kevyt ja raikas kesäjuoma aidoista marjoista suoraan Stassenin omilta hedelmätarhoilta. Helteisen lämmin kesäilta, auringontuoksu iholla ja aikuisten juomaa - täydellistä!

Vielä toivoisin, että juhannus olisi kestänyt ainakin viikon päivät, niin mukavaa meillä oli. Kuten Maj totesi: "Ois meillä paratiisi täällä näin, jos elettäisiin aina lähekkäin."

We had a lovely table settings and plenty of good food. I love summer and elderflower drinks.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Juhannuksesta on selvitty loistavasti. Saimme aurinkoista seuraa myös Tampereelta, kun Magicpoks -blogin Maj saapui perheineen meille, Juhannuksen luokse.


Tässä muutama fiiliskuva, erityismaininnan saa tuo valkoinen teltta, joka toimi loistavana ruokailupaikkana. Se on Honkkarista (99€) ja juuri sopiva pihajuhliin. Viritimme Clas Ohlsonin juhlavalot ja iloiset viirit  - vielä muutamat kukat ja juhlatunnelma oli taattu. Ruokailupöytä (buffetpöydän lisäksi) me kehitettiin Ikean pukkijaloista ja keittiöremontin ylijäämälevyistä. Vierastuoleiksi ostettiin valkoisia klaffituoleja ja paljon vilttejä iltaa varten. Kaiken kaikkiaan selvittiin aika edullisillä järjestelyillä ja kaikelle uudelle on käyttöä myöhemminkin.


P1012297.JPG


P1012094.JPG


P1012367.JPG


P1012140.JPG


P1012122.JPG


P1012206.JPG


P1012123.JPG


P1012343.JPG


Laitan lisää kuvia taas huomenissa, erityisesti herkullisista tarjoiluista. Ihanaa ja lämmintä kesäiltaa!


Midsummer celebrations. We had sunny weather and white party tent. <3

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Juhannus on ollut yhtä juhlaa ja tässä instagram-kollaasissa muutama hetki. Ilta on vielä nuori ja pian me mennään vielä juhlatelttaan istumaan iltaa. Lapset nukkuvat ja täällä on kaikki super hyvin. Niin hauskaa on ollut! Aurinko on osunut suotuisasti juuri tänne ja pop-up allas on ollut kovassa käytössä. Onnea on upeat ihmiset!

Hyvää juhannusta!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Meille saapui vihdoin suuri ruokapöytä jollaisesta olen uneksinut jo iät. Sellainen johon mahtuu kaikki kaverit syömään ja aamuisen sanomalehden levitettyä pitkin pituutta. Meille saapui toissa päivänä puunvärinen pöytä, yllätyin itsekin valintaani. Tässä on hinta-laatusuhde tosi kohdillaan, pöytä on massiivikoivua ihan kauttaaltaan, jotenkin ihan eri maata, mitä yleensä Ikean lastulevytuotteet.

Pöydän kaveriksi sopii hyvin modernit tuolit ja kokoelma HAY:n About A Chair -tuoleja olisi nyt pohdinnan alla.  Ainakin toi samainen tuolini näyttää pirun hyvältä pöydän kanssa, eikö vaan?

Nyt meinaa silmät jo nuukahtaa kiinni, juhannusjuhlia on valmisteltu ihan vimosen päälle, vieläkin olisi hommaa.

Oikein ihanaa, lämmintä ja leppoisaa juhannusta teille!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Juhannuksen juhlajärjestelyt on täällä kovassa vauhdissa. Me vähän innostuttiin laittamaan kaikenlaista kivaa, ei ole tosiaan ollut tekemisen puutetta lainkaan. Projektityttöjä, projektityttöjä...

Kaunis ja edullinen buffetpöytä me saatiin aikaan liittämällä Ikean kahdeksan euron pukkijalat ylimääräiseen levyyn, joka jäi yli keittiöremontista. Juhannukseksi on luvattu aurinkoa, mutta ajateltiin, että syöminen on mukavampaa, kun pääsee vähän sisätiloihin + plus illat, niin tuossa pöydän alla paketissa lepää suuri valkoinen juhlateltta. Odotan jo innolla sen pystyttämistä, sisätilan koristelusta puhumattakaan. Kuvia tietty luvassa sitten. Olenko kertonut, että meillä on monta syytä juhlaan - me ollaan oltu mieheni kanssa jo kymmenen vuotta yhdessä - se on paljon se!

Oranssit kukat taas kiehtovat, tämäkin yksilö on meidän puutarhasta. Niin kivaa, kun koko ajan tulee uusia kukkayllätyksiä omasta maasta.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä Kekkilä

Tässä ollaan jo voiton puolella! Hikeä, kolhuja, epätoivoa, mustelmia, likaisia käsiä ja kovaa työtä - hyötypuutarha on melkein valmis! Puutarhan toinen pää on jo kunnossa, laatikot ovat kasveja/yrttejä täys ja kaikki näyttää todella kivalta. Tässä pieni teaser minun kasvimaastani. Lisää kuvia luvassa, kunhan saadaan tämä projekti päätökseen. En osannut aavistaa miten suuri homma tässä onkaan. Olen tehnyt todella paljon ihan itse ja lapset ovat leikkineet vierellä. Tytön lempipuuhia on nyppiä kasvien alkuja mullasta, maistaa multaa ja nuoleskella mukavan pyöreitä kiviä. Aika kovaa hommaa kaiken kaikkiaan, mutta miten ihanaa on sitten saada ruokaa ihan omasta maasta pitkin kesää ja säilöä osa talven varalle.

Palataan tähän taas myöhemmin. Erinomaista viikkoa, pian onkin juhannus ja me järjestetään pihajuhlat täällä meillä. Että ei tässä kotihommista ole pulaa, juu ei.

Pages