Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Syksy tuoksuu jo vahvasti ilmassa, vaikka puutarhajuhlistani on vain parisen viikkoa aikaa.

Stailasin terassin ja kiipesin vasta juhlista seuraavana päivänä katolle napsimaan kuvia, jotta saisin ikuistettua lainakalusteet ja lämmittimet mahdollisimman hyvin. Ystävieni firmasta Designvuokraamosta saatiin siis tuoleja ja lainapöytiä, ihanan helppo tie sisustaa tila juhlia varten, ei tarvitse hommata mitään erikseen. Erityisen iisi terassipöytä on muuten pukkijalat ja pöytälevy!

Kova kiire vähän vaikeutti kaikenlaisia viimeistelyjä ja yksityiskohtia, enkä esimerkiksi ehtinyt napsimaan mummin hopeapajusta oksia, kuten viime vuonna... ne näyttävät suurissa maljakoissa kovin kauniilta. Toisaalta ympäristö, valot ja varjot tulevat paremmin esille sisustushommien ollessa vähäeleisiä.

Pidemmittä puheitta, tässä kuvakokoelmaa terassilta:

/Our terrace when there was a huge garden party. :)

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Hyvää iltaa! 

Ihanan hidas lauantaipäivä. Olin eilen railakkaissa kesäjuhlissa ja tänään olen vain chillaillut lempivaatteissani lasten kanssa. Käytiin katsomassa paloautoja, oltiin poniajelulla ja syötiin lettuja yllin kyllin. 

Joskus on vaan ihana höllätä ja relata. Päättää jo aamusta, että tänään ei sitten tehdä mitään. On myös ehdotonta saada olla hetkiä yksin. Olla tekemättä mitään. Ehkä yksi elämän tärkeimmistä asioista on osata olla itsensä kanssa. Jotta pärjää muiden kanssa ja että oikeasti pystyy olemaan myös yksin.

Olen joskus aiemmin kirjoittanut bloggaajana siitä, että miten tärkeää on elää ja katsoa asioita ilman mitään kameraa siinä välissä. Tässä ajassa monet kauniit asiat saattavat unohtua tai jäädä kokematta, kun on tärkeämpää ojennella nättiä muotidrinkkiä kohti horisonttia kännykkä toisessa kädessä haparoiden kuvaten. Hassua. Entä oletko pitkään aikaan kuunnellut pelkkää hiljaisuutta? Se se vasta on ihanaa, tiedän. 

Niin sitä vaan, että nättejä drinkkejä ja yksinäisyyttä sopivassa suhteessa tuumii hän. 

Loistavaa yötä!

x

/dress from H&M, t-shirt from Calvin Klein, shoes from Isabel Marant, watch from Skagen.

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Aika hempeetä.

Epäröin vielä Ikean kassajonossa, että onko tämän tyynynpäällisen värissä mitään järkeä, mutta nyt näen murrettua roosaa joka puolella ja pidän sitä kovin nättinä. Erityisesti samettipinnassa sävy näyttää kauniilta ja on kaivattu väripilkku meidän melko värittömässä kodissa. Lämmittää ja piristää meidän sohvan ilmettä paljon! Mielestäni aina pitää löytyä kotoa jotain yllättävää, oli se sitten väri, maljakko, taulu... mikä vaan.

 

/a hint of pink :)

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Ruuaksi tarjoilimme salaattia. Sain isosiskoltani idean, että jokainen saa kasata oman salaattinsa, joten laitoimme salaattiainekset erikseen. Tosi iisi idis ja helpottaa yllättävän paljon. Keitin jo edellisenä iltana kaiken maailman linssit ja pavut valmiiksi, juhlapäivänä ne vain laitettiin esille. Kokkiystäväni Josekin kehui ruokapuolta ja se lämmitti kyllä sydäntäni.  Ensi vuonna haluan ehkä kuitenkin kokeilla tätä reseptiä, ihana! :) 

Juomapuoli ruoan kanssa haluttiin pitää mahdollisimman yksinkertaisena, ei missään nimessä liikaa vaihtoehtoja, vaan tarkkaan harkittuja ja testattuja juomia. Me valittiin todella kevyttä ja kesäjuhlaan sopivaa Llai Llai Pinot Noir punaviiniä, joka sopi parhaiten juuri salaattien kanssa. Punaviinejä ei yleensä viilennetä, mutta tällaiset kevyet viinit maistuvat yksinkertaisesti paremmilta hieman jäähdytettyinä - tämä ajatus sopi myös hyvin helteiseen kesäpäivään. Valkkariksi halusin jotakin luomua ja ihastuin suuresti tähän kokeilemaamme Gazzera Pinot Grigio Moscato valkoviiniin. Valkkaria saa luonnollisesti olla hyvinkin viilennettyä, voit laittaa vaikka lasit hetkeksi pakastimeen. Viinien lisäksi pystytettiin erikseen iltaa varten gini-piste, johon laitoimme eri ginejä ja Tonic-vettä sitruuna-ja limeviipaleiden lisäksi. Kyrön Napue Giniä me muuten onnistuttiin löytämään vielä laivalta.

Yksi illan kohokohdista oli ehdottomasti hodarikärry. Miten lämmin nakkisämpylä kaikilla täytteillä voikaan maistua niin hyvältä viilenevässä illassa. Nopean googlettelun jälkeen löysin retrohenkisen kärryn juhliville.fi -nimisestä paikasta ja vuokraus hoitui heidän kauttaan tosi näppärästi, voin suositella todella lämpimästi erityisesti tässä turun seudulla asuville! Hodarimyyjä sai aikamoiset naurut salamannopeasta asiakaspalvelusta. :)
Elokuun illat ovat jo todella viileät, me haluttiin kuitenkin viettää ilta ulkosalla. Saatiin ystävien kautta Italfalon italialaiset Falo-lämmittimet lainaksi. Nyt me puntaroidaan vakavasti, jos me ostettaisiin ainakin yksi ihan pysyvästi terassille. Lämmitin on niin kaunis, varsinkin kun siinä palaa tunnelmallinen liekki keskellä. Laitan juhlien sisustuspuolesta vielä erikseen kuvia myöhemmin - juhlakuvia löytyy ihan tuhottomasti!

 

Heti kun alkoi vähänkin hämärtämään kävin laittamassa pihan täyteen ulkotulia ja betonilyhtyjä, vielä yölläkin oli ihanan tunnelmallista.

Puutarhabailuihin suosittelen varaamaan riittävästi lämmikettä: viltit ja tossut menivät kuin kuumille kiville. Kannattaa myös laittaa riittävästi ruokaa ja juomaa, myös sitä alkoholitonta tarjolle. Kannu täytettynä vedellä, jäillä ja hedelmäpaloilla on sekä kaunis, että viisas valinta. Ja lopuksi: mahdollisimman rento mieli: kaikenlainen näpertely on ihan turhaa! Yksinkertaiset jutut toimivat aina parhaiten.

/Garden party!

 

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Tänään saattaa olla elokuun lämpimin päivä, Can't complain!

Rakastan aika paljon tämänkaltaisia sääennustuksia! Me vietetään ehkä kesän viimeisintä hellepäivää veden äärellä lasten kera. Minun täytyy saada usein jokin viita tai kaftaani ylleni, jos hengaan rannalla. Ujostelen ilman. Kokouimapuvut eivät ehkä ole se juttuni, mutta yksinkertaiset bandeu-tyyliset uikkarit menevät kyllä.

Kuvassa näkyy myös minun tämänhetkinen kotitoimisto. On/Off -työpöytäni on kannettu terassille ja näpyttelen tekstejäni ja käyn läpi kuvia mieluiten ulkona varjossa. 

Jos muuten ikinä epäröitte ostaa mandariinipuuta, niin se on turhaa. Puu on viihtynyt terassilla todella hyvin ja se on kukkii nyt jo toista kertaa. Tiesittekö, että mandariinipuun ja appelsiinipuun kukat tuoksuvat kuin taivaalliselta hajuvedeltä. Can't complain. About anything. 

Upeeta päivää teille!

/heading to the beach like this. :) 

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Lomamuija täällä hei vaan!

Mökkimme läheltä löytyy yhteinen ranta, jonne olen kulkenut jo monet vuodet. Muistaakseni sain tuolta paikalta joka vuosi yhden ison hauen ja saisin varmaan vieläkin, jos kalastaisin. Olen ollut jo pienestä pitäen innokas kalastaja. Vanhoina aikoina minulta löytyi jopa oma pakki ja kymmeniä erilaisia ja ennenkaikkea kauniita uistimia.

En ole päässyt kalaan pitkään aikaan, kiire se vaan vie mukaansa, mutta miten nostalgista tuolla rannalla on edelleen vierailla. Minulle tulee aika-ajoin ikävä omaa lapsuutta, varsinkin näin kesäaikaan. Ympäriltä löytyy niitä samoja kesän tuoksuja ja maisemia, mutta silti mikään ei ole niin kuin ennen. 

/Summerday by the beach

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Me saatiin onnistuneesti (pientä viimeistelyä vaille) valmiiksi terassin ja talon viereen liuskekivialue. Tätä me mietittiin tosi pitkään, alkuun alueelle piti tulla suuria kivimöhkäleitä, sitten olin jo melkein tilaamassa jättisuuria betonilaattoja, kunnes me muistettiin, että meiltähän löytyy iso kasa vanhoja liuskekiviä, jotka olivat pihassa jo silloin, kun me tämä talo ostettiin. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää jotain jo olemassa olevaa. Sama pätee kasveihin, en osta enää hullun kiilto silmässä uutta, vaan saatan siirtää kasveja paikasta toiseen ja luoda uutta katseltavaa sitä kautta.

Liuskekivialue valmistui nopeasti, vaikka homma oli raskas. Laitettiin alle pari kerrosta suodatinkangasta ja ladottiin kivet. Tämän jälkeen asennettiin Kekkilän rajausreuna paikoilleen (osa rajausreunasta saatu bloginäkyvyyttä vastaan). Toivottavasti suodatinkangas ja reunanauha pitävät rikkaruohot kurissa. Kivien väliin me laitettiin pieni kerros mustaa koristekiveä, joka on tosin kuivana on aika harmaa. Liuskekivialue näyttää aika hienolta sateen jälkeen, siitä tulee ihan musta

Pientä viimeistelyä vielä, mutta kaikenkaikkiaan niin ihanaa, kun ollaan saatu tänä kesänä paljon hommia eteenpäin. To Do-lista on nyt paljon pienempi.  Ja ONNEKSI minulla on tuo mies apuna, olen niin malttamaton, että mieluiten teen itse kaiken heti ja vähän hutiloiden. "Puuha Peteni" yleensä sitten fiksaa, tukee, toppuuttelee ja pitää järjen mukana. Stemmaa, mittaa ja puntaroi. 

/the last few weeks was all about slates, slates aaaand slates. :)

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Lykkäsin lainassa olleen Hay:n pöydän testiksi olohuoneeseen. Sen muoto, sekä keveys viehättävät. Toisaalta Tray-sohvapöytä on jo aika nähty, mutta mielestäni tuon malliset pöydät eivät mene koskaan pois muodista ja värinä musta tuo jollain tapaa kaivattua "dramatiikkaa" asuntoomme. Taidan olla aika tummien sävyjen ystävä, toki lähenevällä syksyllä saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa.

Ystävämme Tuomas ja Anna lahjoivat meidät upealla Bo:n Turku-julisteella, olen ihan haltijoissani! Turku on minulle tärkeä kaupunki, onhan meidän lapsemme syntyneet siellä ja kaupungissa on tullut asuttua melkein kymmenisen vuotta. Juliste lähtee kehyksiin ihan tuota pikaa... en malta odottaa, että saan meidän kodin tyhjille seinille tauluja. 

Richard McCormick vaikuttaa sekä hyvältä tyypiltä, että loistavalta kokilta. Olen lueskellut Mikolta saamaani Pariisi-kirjaa joka ilta. Kirja sisältää kauniita tunnelmia ja kuvia Pariisista.

Vaikka ulkona helteet hellivät, niin mieli on jo ihan syksyssä. Tämä vuodenaika on taas minulle sitä uuden vuoden, sekä aikakauden juhlaa ja sisustusjutut kuumottavat kovasti. Toivottavasti me maltetaan laittaa myös sisätiloja kuntoon näin lomalaisina.

Mitäs mieltä te olette Tray-sohvapöydästä, eikö näytäkin aika kivalta? 

/Our living room at the moment. New poster from here

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Ei minulla oikeastaan ollut mitään sen kummempaa asiaa, sillä tämän hetken iltaruokani on niin simppeli, ettei se tarvitse edes ohjetta. Mutta sitä niin kauniisti Instagramin puolella pyydettiin, joten here we go:

Pasta kahdelle:

  • Äyriäissekoitus
  • Pastaa (käytä vaikka tagliatelle tai pappartelle -lajia)
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • Pecorino- ja parmesanjuustoa raastettuna valmiin annoksen päälle. 

Murskaa valkosipulit ja kuulota ne pannulla. Keitä pasta suolavedessä. Heitä valutetut äyriäiset pannulle, lämmitä pikaisesti ja kumoa setti pastan sekaan. Tarjoile heti ja raasta reilulla kädellä juustoa päälle. Voit valuttaa annoksen päälle hyvä oliiviöljyä ja sormisuolaa. Nauti pitkään ja hartaasti, mieluiten ihan yksin kaikessa rauhassa, vähän niinku mä. Viiniksi suosittelen raikkaan kevyttä luomuviiniä: Gazzera Pinot Grigio Moscato.

Lomasäät jatkuvat ja minä nautin olostani. Poju aloitti tänään ekaluokan ja hänen kanssaan nyt harjoitellaan uudenlaista arkea. En voi käsittää tätä ajankulua, enkä sitä, että puhelimestani löytyy nyt pojan numero. 

/Seafood pasta 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Oikein ihanaa iltaa! 

Bailut ovat onnellisesti takana ja me saatiin juuri lainakalusteet ja lämmittimet palautettua sekä siivoukset suoritettua. Tämä päivä on mennyt lokoisasti oloasussa, mutta eilen laitoin päälleni valkoista ja vedin lempikenkäni jalkaani. Vastaanotin mitä ihanampia vieraitani pitkin päivää, tosin alussa oli aika paljon häslinkiä minun osaltani, mutta viimeistään kun sain safkat pöytään pystyin relamaan ja nauttimaan. Ilma oli viimeisen päälle täydellinen! 

Taustalla näkyy sitä liuskekivialuetta, jonka tein iha ite mieheni avustamana. Tästä on luvassa tarkempi postaus myöhemmin, siitä tuli niin kiva.

Miten voikaan olla fiilis nyt niin raukea!?! Enää meillä ei ole mitään projektia, bailua, ohjelmaa tai menoa... me otetaan niin chillisti loppuloma. 

/We had a blast and I was wearing jumpsuit from Topshop and shoes from Isabel Marant

Kuvat/pics: Mona Nieminen/Mona's Daily Style

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Wohoo!

Juhlat ovat ovella ja kerrankin minulla on kaikki aika hyvin hallussa, huomenna ei pitäisi olla mitään hoppua (eipä). Aika moni suunnitelma diskopalloista alkaen jäi toteuttamatta, mutta hyvät puutarhabailut me saadaan anyways. 

Toivottavasti teitä kiinnostaa juhlaidikset ja tarjoilut, sillä niitä on luvassa. Tunnelmia kannattaa tsiikailla Instagramin puolelta, nyt minä menen kunnon yöunille valmiina huomiseen!

/getting ready for tomorrow!

Pages