Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Viikonloppu hurahti sen siliän tien. Siitä muistona vaikkapa nämä kuvat mökiltä. Laitoin ne mustavalkoisiksi ja kuvista juolahtaa mieleeni vanhat suomifilmit. Soudimme lähisaareen, söimme eväät ja melkein menimme uimaan.

Minun ollessa pieni tädin mies kertoi aina tarinoita saaristoelämästä. Kuten vaikka sen, miten aurinko lämmittää kalliot ja niitä vasten on hyvä lämmitellä. Kalaa ei tullut, sillä onki meni rikki. Vesi oli kylmää, sauna sopivan lämmin. Uudet perunat kypsyivät täydellisiksi ja niitä maisteltiin innolla avotulella grillatun lohen kera. Olutta, savuke ja auringonlasku... näihin tunnelmiin päättyi mökki-iltani saaristossa. 

Valkoiset ja mustat kokouikkarit ovat kesän muotijutut, sanovat. 

 

/Statue of liberty and nice weekend in the summer cottage

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Sain herkullisen kutsun Foodoran järkkäämälle Turku Good Food Tour:lle. Foodora on sellainen ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelu, jota en ole vielä itse kokeillut, mutta kiinnostuin oikopäätä. 

Kokoonnuimme porukalla Daily Bistroon, jossa saimme eteemme salaattitapaksia - ihana idis muuten juhlapöytään. Salaatinlehtien päälle laitetaan erilaisia täytteitä, jotka sitten kääritään ja sujautetaan suuhun. Seminäppärää sormiruokaa. Tapaksien kanssa herkuttelimme bataattiranskiksilla, näistä tämä ravintola kuulema tunnetaan, enkä yhtään ihmettele!

Daily Bistrosta kipitimme Pikku Torreen ja maistelimme erilaisia annoksia. Sieltä tiemme vei vielä Fonttiin, jossa saimme eteemme herkulliset hampparit - näitä suosittelen suuresti. Kaikki oli alusta loppuun saakka itse tehtyjä!

Oletteko te kokeilleet tuollaista ruoankuljetuspalvelua? On kuulema jo todella suuri trendi tuolla maailmalla! Mikäs sen rennompaa, kuin nauttia ravintolaruokaa omassa kodissa. Kuljetuspalvelu maksaa Turussa 3,90 - ei siis todellakaan mikään paha. 

Kiitos vielä Foodora todella mukavasta illasta, tulipahan syötyä! :)

/One night in Turku

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Kaupallinen yhteistyö: Aisti Erioil

Minä olen aikamoinen rasvojen kanssa lutraaja. Saan usein mainintaa siitä, että levittäydyn purkkieni kanssa joka puolelle. Oikeastaan taidan olla tavoiltani muutenkin sellainen, että jätän tavaroitani hujan hajan joka puolelle. Toisaalta tunnistan kyllä tyttökavereissani samoja puolia, ehkä se on meidän naisten juttu? Asioita vaan jää sinne tänne, käyhän teillä niin?

Pidän siitä, että minua hemmotellaan, mutta erityisesti pidän siitä, että saan hemmotella itseäni. Viihdyn todella hyvin omissa oloissani ja äitinä olen muutenkin sellainen, että tarvitsen usein omaa aikaa. Elämäni on aikamoista oravanpyörää ja mitä vanhemmaksi tulen, niin sitä enemmän vaan on kaikenlaista. Siinä missä siivoan kotona kaikki pöydän ja hyllyt tyhjiksi rauhoittamaan mieltäni vetäydyn myös usein omiin oloihini. En tarvitse muuta kuin hemmottelutuotteita ja hyvää musiikkia. Niillä pärjään pitkälle ja niistä saan voimaa arjen tohinoihin.

Yhteistyössä Erioilin kanssa käynnistän tässä samalla kisan jossa palkintona liput Flow festivaleille!

 "Missä sinä aistit elämän? Osallistu kilpailuun ja lähde ystäväsi kanssa Flow Festivaleille! Liitä kuviisi Instagramissa #aistielämä ja tägää festariseuraksi toivomasi ystävä mukaan. Kaikista kilpailun aikana osallistuneista kuvista AistiErioilin tiimi valitsee parhaimman ja aktiivisimman, joka pääsee @aistielama-lähettilääksi Flow Festivaleille. Lisäksi palkitsemme parhaimmat kuvat kilpailun aikana Aisti Erioil -tuotepaketeilla.  Kilpailu päättyy 31.5.2016."  

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Se on moro!

Päivätöissä on ollut nyt niin kiirettä, etten ole ehtinyt yhtään tänne teidän iloksi. 

Palasin tänään ystävääni ikävöiden tsekkaamaan lomakuvia helmikuulta. Jos nyt kuvailisin meidän Thaimaanmatkaa, niin sana epäuskoinen voisi kuvata sitä hyvin. Lähdimme pimeästä, loskaisesta ja kylmästä kotisuomesta kohti monen tunnin kestävää lentoa. Ilta vaihtui yöhön ja vielä aamuun. Hoipertelimme lentokoneesta trooppiseen ilmastoon yliväsyneinä mutta sitäkin hilpeämpinä. Maj minulle kuvaili jo etukäteen Thaimaan kuumuutta ja kosteutta, mutta se iski kirjaimellisesti kasvoihin heti ensi metreillä. 

Minulla on ollut tässä aika paljon kaikenlaista ja tämä loma Thaimaan rennossa ilmapiirissä osui juuri oikeaan hetkeen. Takataskussa on monta muistoa, erityisesti mieleeni jäi tuo aamupala, bileilta Changin baarissa, öinen rantakävely ja uskomaton viidakko, jonne kiipesimme ystäväni kanssa. Siellä tunsin itseni maailman pienimmäksi ihmiseksi. Thaimaassa kaikki tuntui vähän hassulta ja liian suurelta. Palmut olivat jättiläisiä, liskot venyneet pituutta, sammakot kovaäänisiä ja ihmiset liiankin mukavia.

Jos siis Thaimaa ja Krabi on mielessä, niin suosittelen suuntaamaan Phra Nang Lagooniin, josta löytyy tämä upea paikka jättiläispalmuineen ja laguuneineen. Rankka reissu, mutta ehdottomasti kapuamisen arvoinen. 

Sipsit ja vesikanisteri reppuun ja matkaan:

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Olen ihan hulluna hedelmiin!

Aloitankin aamuni usein hedelmälautasella. Arkipäivinä ehdin syömään vasta töissä sähköpostien ääressä, mutta joka viikonloppu pyrin rauhoittamaan aamut ja istumaan pitkään aamupalapöydässä sekä panostamaan aamiaiseen.

Näin kesän korvilla tai oikeastaan ihan koko vuoden pyrin syömään kaikenlaista sellaista, jotka antavat vähän väriä iholle. Porkkanoita kuluu viikossa monia ja nyt olen hurahtanut myös papaijaan, jonka tiedetään myös sisältävän beetakaroteenia. Suomen hedelmät eivät vedä vertoja Thaimaan tarjontaan, mutta muistuttavat edelleen meidän ihanasta lomasta tropiikissa. Aurinkoa palvovalle suosittelen myös spirulinaa, joka valmistelee ihosi aurinkoon aurinkokapselien tapaan. Oma tutkimukseni on osoittanut, etten spirulinan ansioista pala niin helposti ja rusketus tuntuu pysyvän paremmin. Tällä hetkellä vetelen Terranovan Multinutrient Complex -kapseleita, joita suosittelen suuresti. Sisältävän huiman määrän kaikenlaisia tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, myös sitä spirulinaa.

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Wohoo! Kesä on täällä sanoisin näin. Ajattelin kerätä tähän postaukseen puutarhajuttuja, joita toivoitte.

 

Liuskekivet ovat olennainen osa tämän talon pihaa ja puutarhaa. Minä pidän niin mustasta sorasta niiden ympärillä, kuin myös nurmikkosaumoista. Tosin jälkimmäinen vähän haasteellisempi nurmikonleikkuun kannalta. 

 

Pihan perältä löytyy minun silmäteräni, jota olen aika paljon nysvännyt. Jälkikäteen ajateltuna, en laittaisi noin paljon koristekiviä (kallista) vaan ehkä sora olisi riittänyt. Pohjatöiden tulee olla myös hyvin huolellista työtä, jotta rikkaruohot eivät valtaa. Laitoin suodatinkangasta kaksikerrosta kivien alle.

 

 

 

 

Jos jotain olen oppinut ison pihan omistajana niin jotain kasvien ja kukkien sijoittelusta ainakin. Suuret linjat näyttävät paremmalta kuin pieni piiperrys siellä täällä. Esimerkkinä, kun istutat tulppaaneja niin laita ne yhteen röykkiöön, ei sinne tänne. Kokonaisuudesta tulee vaikuttavampi ja selkeämpi - katso kuvan valkoisia tulppaaneja! Vastakohdat täydentävät toisiaan. Valkoiset kukat tulevat kauniisti esille mustasta katemurskeesta. Tai suurilehtiset kasvit sopivat hyvin heinien ja muiden suippolehtisten kanssa yhteen. Keväällä kukkapenkkeihin pudonneet lehdet kannattaa jättää sinne ja ripotella uutta multaa päälle - piha siistiytyy kertaheitolla!

Suuren pihan kanssa saattaa mennä helposti hermot ja järki kaiken sen työmäärän kanssa. Suunnittele muutoksia jo talvella ja keskity mielummin yhteen osaan pihassa, johon haluat muutosta tai panostaa. Aika monen rikkaruohon ja keskeneräisyyden kanssa pitää vaan oppia elämään - Suomen kesästä tulee nauttia, koska se on jäätävän lyhyt. 

Syö ulkona mahdollisimman usein!Tänä kesänä ajattelin myös tuoda eksoottisia huonekasveja enemmän ulos ja tuoda vähän etelän tuulahdusta ja tunnelmaa niiden avulla. Isosiskoni on onnistunut kasvattamaan banaanipuun, sellaisen jos löytäisin. 

Kesä tuo paljon muutoksia ja uusia juttuja, kerron niistä pian! Olen myös päässyt suunnittelemaan erään omakotitalon takapihan kokonaisuudessaan! Työt ovat nyt kovassa vauhdissa ja aika pian pääsen paikan päälle raportoimaan suunnitelmista teillekin. E n  m a l t a  o d o t t a a ! !

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Suosin mekkoja ja housupukuja. Tuntuu siltä, että olen nykyään mielikuvitukseton keksimään asuja ja viihdyn maailman eniten yksinkertaisissa kokonaisuuksissa. Nyt kiehtoo erikoiset materiaalit, minun housupukuni on kevyttä laskostettua kangasta. Olen käynyt tässä asussa iltabailuissa ja ihan arki-iltana kaupungissa pyörähtämässä. Sopii siis arkeen ja juhlaan, asusteet määräävät onko juhla vai arki. Toisaalta... "Dress like you are going somewhere better later!" 

On muutenkin tosi ok käyttää arkena juhlamekkoja, housuja, iltalaukkuja ja kenkiä. Kun ne kaapin kauneimmat kengät yhdistää arkisiin farkkuihin, tai sen juhlamekon päälle pukee rennon villapaidan niin kokonaisuus on täydellinen, etkä näytä siltä, että yrittäisit liikaa.  

/outfit: jumpsuit, cardigan and sunnies from Gina Tricot. Shoes from Zara 

Kuvat: Suvi Kesäläinen  

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Vastaus kysymykseen on: et mitenkään. Mutta!

Minulla on pari kikkaa joilla voit huijata itseäsi. Tärkeintä on keskittyä eteiseen. Sinne saapuu aina ensimmäisenä ja se määrittelee millä fiiliksillä saavut kotiin. Lisäksi eteiset ovat kompakteja tiloja, jotka on helppo siivota nopeasti. Kaiken a ja o on siis pitää eteinen aina fiininä. Eteisen jälkeen et todennäköisesti enää keskity ympärillä vallitsevaan sotkuun vaan rullaat vaan eteenpäin, koska se kiire.

  Jos mahdollista niin eteisen jälkeen yritän keskittyä kylpyhuoneeseen ja keittiöön. Mukavalta tuntuvassa kodissa ensiarvoisen tärkeää on myös tuoksut. Osta mahdollisuuksien mukaan luksustuoksukynttilöitä ja polta niitä usein, myös kesällä. Varsinkin ruoanvalmistuksen jälkeen on kiva puhdistaa huoneen tuoksua tuoksukynttilöillä. Tämän hetken suosikkini ovat Skandinavisk:in kynttilät, joiden tuoksut ovat aina onnistuneita! 

Kaikki muutkin näppärät siivousvinkit otetaan ilolla vastaan!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

" When my children remember their childhood, I want only for them to remember that their Mother gave it her all. She worried too much, she failed at times and she did not always get it right... but she tried her hardest to teach them about kindness, love, compassion and honesty. Even if she had to learn it from her own mistakes she loved them enough to keep going, even when things seemed hopeless, even when life knocked her down. I want them remember me as the Woman who always got back up. "

Näin äitienpäivän jälkimainingeissa pysähdyin alkuviikosta tähän tekstiin, se kosketti kovin. Seuraan muutenkin paljon tätä instatiliä, josta saan toisinaan paljonkin irti ja voimaa.

Suuret kiitokset muuten viime postauksen kommenteista, sain niistä tosi paljon ideoita ja hyvää mieltä! Huomasin, että teitä kiinnostaa paljon arkiset postaukset ja minun kuulumiset. Ajatuksissani on tehdä teille videopostaus arkipäivästäni, tietysti minun omalla tyylilläni. Olkaahan kuulolla!

Nyt toivotan teille kauniita unia, palaan linjoille mahdollisimman pian. 
x

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Nyt on tilaisuus esittää toivoita tulevista postauksista!

Mitä te toivoisitte, entä mitä voisi olla vähemmän? Haluisitko jostain tietytystä sisustusaiheesta juttuja, vai naposteleeko ruoka-aiheiset jutut enemmän? Kiinnostaako hyvinvointi ja vähän syvällisemmät postaukset? Asukuvat tai kotiesittelyt? Haluaisitteko kuulla enemmän elämästäni, työstä tai lapsista?

Kommenttiboxi on nyt teidän!

Arvon vastanneiden kesken pienen laatikollisen luonnonkosmetiikkaa ja herkkuja. Joten hit me!

/now it's your time to make some wishes! Let me know what you want to read or/and get inspired by me. Thanks!

Pages