Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Vihdoin banaanipuita löytyy kaupasta, olen niitä jo pitkän tovin katsellut sillä silmällä. Minun puuni on viihtynyt hyvin kattoikkunan alla lämmössä, uusia lehtiäkin pukkaa jatkuvasti. 

Suuret banaanipuun lehdet ovat vaikuttavat ja kovin trendikkäät tällä hetkellä. Minimalistiseen tyyliini sopivat viherkasvit täydentämään kokonaisuutta ja tuomaan vähän raikkautta sekä tunnelmaa. Vaaleasta kodista tulee niin helposti kylmän oloinen, jos sitä ei täytä harkitusti esimerkiksi viherkasveilla, tauluilla, leikkokukilla, koristetyynyillä, kynttilöillä ja niin edelleen.

Tästä päästäänkin heti seuraavaan tärkeään (sisustukselliseen) aiheeseen, nimittäin tuoksuihin. Tuoksut ovat kodin yksi tärkeimmistä sisustuselementeistä, jos näin voi sanoa. Tuuleta kotia mahdollisimman usein, läpiveto kannattaa. Vie roskat heti roskiin ja vaihda lakanat kerran viikossa. Satsaa tuoksukynttilöihin ja valitse tuoksu joka vie sinut hyviin tunnelmiin, itse suosin Skandinaviskin kynttilöitä, Ro ja Hygge ovat suosikkini tältä merkiltä. Kirjoittelin tuoksuista vielä enemmän tässä postauksessa, check it out!

Nighty Night ja ihanaa alkavaa viikonloppua!

x

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Libanonissa oli muuten erityisen mukavia ihmisiä joiden kanssa oli helppo ystävystyä. Kaikilla näytti olevan laaja ystäväpiiri ja kavereita kuulema löytyy melkein jokaisesta Libanonin kaupungista.

Eräskin päivä olin uimarannalla ja tutustuin toisen kaverin kautta nuoreen naiseen, joka suorittaa tällä hetkellä tohtoriopintojaan. Siinä hetki vitsailtiin ja naurettiin, pian minut oli kutsuttu hänen perheensä loma-asuntoon joka sijaitsi ihan rannan vieressä. Minulle tarjottiin vesimelonia, manteleita ja vettä.  Pienen välipalan jälkeen jatkoimme auringonottoa. Minulle opetettiin että rantatuolissa makoilun sijaan paremmin ruskettuu kun kävelee rantaviivaa edes takas ja niin me tytöt paineltiin pitkin hiekkarantaa. Paikallisilla tytöillä oli hienot rantahatut ja todella bling bling -aurikolasit silmillä... todellisia posh leidejä! Iholle siveltiin baby oilia tooooodella runsaasti.  Libanon on muuten verrattain kallis maa. Kaikki käytännössä maksaa. Useimmiten uimarannoille on sisäänpääsymaksu, noin 10-20 dollaria. Autot parkkeerataan maksua vastaan. Coctail kustantaa noin 18 euroa ja vodkapullo (joka on tapana tilata yökerhossa suoraan pöytään) maksaa noin 120-200 euroa.  Jengi nautti silmin nähden jokaisesta päivästä kuin se olisi viimeinen, Libanonissa ihmiset osasivat pitää hauskaa ja elettiin näyttävästi.  /dress from H&M Studio

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Ennen Lähi-Idän reissuani ehdin piipahtamaan Ruotsin puolella laivaristeilyn muodossa. Olin lasten kanssa reissussa tutustumassa tanksalaisen Bobbles-merkin tuotteisiin ja tapaamassa tietysti bloggaavia äitikollegoita. Lasten nauttivat silmin nähden toistensa seurasta, onkin kiva seurata sivusta miten taaperot ystävystyvät niin vaivattomasti toisiinsa tosta noin vaan.

Tanskalainen BObles suunnittelee kauniita ja käytännöllisiä huonekaluja joiden muotoilu edistää lapsen motorisia taitoja. Näillä palikoilla voi hyppiä, istua, makoilla ja niiden päällä voi vaikka pomppia. Ne sopivat niin ulos kuin sisälleja ja niitä on ilo katsella. Minä näkisin näitä ehkä mieluiten pihalla ja kylpyhuoneen puolella. Jos meillä olisi iso leikkihuone, näyttäisi se varmasti tältä:

Ennen riemukasta BObles-tutustumista suuntasimme laivan aamiaiselle. Loooove it! Meitä moikkasi tietysti Ville Viking ja iltapäivä sujui leppoisasti laivan kannella livemusiikkia kuunnellen. 

Laivalla on kyllä aina se oma spesiaali tunnelmansa. Pidän eniten hetkistä, kun istutaan pitkään ruokapöydässä. Lapset santsaavat jälkiruokaa, meri lipuu vieressä ja lasissa on ehkä tilkka kuohuvaa.

Oli kyllä virkistävä reissu, pienten riemua on vaan niin ilo seurata. Näin myös pitkästä aikaa taas Majn koko perhettä, oli tosi iso ikävä. Lisää tästä päivästä ja sitä edeltävästä voitte lukea ystäväiseni blogista. Pian me taas näemme, sillä puolikas maraton kolkuttelee jo ovella ja se olisi tarkoitus juosta yhdessä.

Treenailemisiin!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

No mitäpä tässä.

 Aamu valkeni kävelemällä ystäväni takapihalle. Betoniset pienet rappuset johdattivat gimmayz-puun alle josta napsin viikunanmakuisia hedelmiä suoraan puusta. Takapihalta löytyy monen monta muutakin hedelmäpuuta. Niin siistiä nähdä miten vaikka avokadot kasvavat, tai mikä tuoksu on kun appelsiinipuut kukkivat.  Samaisena aamuna ystäväni äiti teki turkkilaista kahvia ja joimme aamukahvit varjossa äidin kaupan edustalla. Siitäpä suuntasimme uimarannalle, välimeri on muuten kristallin kirkas ja lämmin.  On kyllä ollut uskomaton miniloma tähän mennessä, onneksi päätin lähteä! Lennot maksoivat muuten vain 350 euroa, eli jos Libanon houkuttelee, niin mene!  Nyt matkalaukku on pakattu ja se on täynnä tuliaisia lapsille.

Vielä pieni kierros takapihalla ja sitten sanon hyvästit Libanonille. 

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Niin kuin Thaimaassa myös täällä Libanonissa olen tirauttanut pari kyyneltä, sillä molemmat mestat ovat olleet niin uskomattomia.

Lähdin tosiaan aika extempore pienelle minilomalle viettämään juhannusta. Osa lukijoistakin varmasti muistaakin hyvän ystäväni Josen; hän on monesti pyytänyt vierailemaan kotimaassaan. Nyt minulla oli sopivasti vapaata ja löysin edulliset lennot Libanoniin. Yks kaks istuin jo lentokoneessa nokka kohti Beirutin lentokenttää.

Libanon on suhteellisen lähellä, lentotunteja kertyi yhteensä vain noin viisi.

Ennakkoluulot maasta olivat melkoiset mutta tämähän on ihan huikea maa, rento ennen kaikkea! Naiset ovat superkauniita ja kaikki miehet näyttävät Joselta. Libanon tai tarkemmin Beirut on Lähi-idän paratiisi, jonne tulee juhlimaan lähinnä jengi arabimaista rennon ilmapiirin takia. Pieni kylä Batroun jossa olen on turvallinen mesta lomailla, no worries mama! 

Olen niin kiitollinen ja onnekas kaikesta, kuten vaikka näistä auringonlaskuista, rannoista, uusista ystävistä, juhlista, shishasta, Josen perheen takapihan puutarhasta. Kaupungin valoista, jännittävästä liikenteestä, kirkkaasta merestä ja niin.

Menkää ja matkustakaa! Terveisiä Suomeen, viettäkää ihana Juhannus!

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Aika monella varmasti kesälomat tai ainakin juhannuslomat starttaavat näillä hetkillä, niin myös minulla. Minä vietän juhannuksen tuttuun tapaan merellisissä maisemissa, tänä vuonna tosin vähän kauempaa kotoa.

Muutama dollari takataskussa ja nämä kuteet pääosin iholla:

 

Leppoisaa valmistautumista juhannuksen viettoon ja valoisaa keskikesää. 

/Follow me on Snapchat: dreamscoco

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Eilen tanssittiin häitä ja tänään melkoisen aamuisen kooman jälkeen olen saanut jostain rutkasti energiaa ja olen siivonnut pienen kaupunkikodin lattiasta kattoon.

Nappasin samaan hengenvetoon kuvia uudesta ruokapöydästä, joka olikin ensimmäinen ostokseni tähän kotiin. Pöytä on italialaisen Magis -merkin Officina Fratino pöytä ja painaa kuin synti. Pöytälevy on carrara marmoria, jonka kanssa muuten saa olla tarkkana, pinta on vähän herkkä erilaisille tahroille ja marmorin pinta näyttää imaisevan kaiken itseensä, täytyykin tsiikailla onko marmorille jotain hoitoainetta. Pöydän jalkaosa on jykevää takorautaa, joten tämä pöytää kestää vaikka mitä!

Nyt etsinnässä on valaisin pöydän yläpuolelle, muutama minulla on jo mielessä, mutta kuulisin mielelläni mitä ehdotuksia teillä olisi valaisimen suhteen.

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Kivaa iltaa!

Tässä kuvaa paikan päältä takapihasta, jonka suunnittelussa olen ollut mukana. Tuntuu uskomattomalta nähdä piirtämäni suunnitelma luonnossa. Sain aikalailla vapaat kädet ja halusin toteuttaa muutaman omankin haaveen, kuten tuon liuskekivialueen, jossa nuotiopaikka. Kunnes nurmikko on vähän kasvanut kurvaan paikan päälle kuvamaan kokonaisuutta.

/behind the scenes. What I've up to.

x

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Tässä pieni tuulahdus yläkerrasta. Siirsin sängyn olohuoneen puolelle, sillä olkkari on melkoisen suuri pituussuunnassa ja tilaan mahtuu vaikka mitä. Lapsukaiset majailevat teltassa ja nukkuvat viereisessä huoneessa, joka on sekin mukavan kokoinen.

Sisustus on vielä täysin kesken, mutta toisaalta nautin tästä avaruudesta ja valkoisista pinnoista. Petasin myös sänkyyn valkoiset lakanat ja uutukainen Linumin päiväpeitto pääsi käyttöön. Tuollainen rento puolittainen petaus on eniten mieleeni. 

Olen muuten todella ihastunut tähän puutaloelämään, en ole koskaan ennen edes ajatellut sen kummemmin pitäväni, mutta näissä on kyllä ihan oma tunnelmansa. Huoneilma tuntuu todella hyvältä ja raikkaalta, lautalattiat narisee kuin mummulassa aikoinaan ja pieni piha on todella symppis. 

Huomenna kutsuu Ruotsi ja kotihommat saavat jäädä hetkeksi. 

Voikaa hyvin! 

x

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Ensimmäisiä uusia juttuja, jotka ostin kaupunkikotiin olivat keittiönpöytä ja marmorialuset. Tässä jälkimmäiset.

Olin silmäillyt jo pitkään Granitissa näitä ja erityisesti tumma marmori viehätti eniten. Tämä tummempi versio ei ole niin nähty ja istuu vaaleaan keittiöön täydellisesti, valkoinen marmori olisi ollut vähän pliisu. Minusta on kiva sisustaa tämä koti hyvin pelkistetysti ja tuoda vähän keski-eurooppalaista fiilistä perinteisen skandinaavisen sisustustyylin sijasta, jota tämä koti muuten henkii. Saa nähdä miten onnistun tässä.

Iltamme on mennyt vallan yläkerran kimpussa alakerran ollessa jo valmis. Olen tunnettu siitä, että pidän vaihtelusta, joten olen jo ehtinyt vaihtamaan yläkerran huonekalujen järjestystä - nyt siellä näyttää kovin lupaavalta. Snapchatista näkee vähän lisää, blogi päivittyy hitaasti mutta varmasti myös tämän yläkerroksen osalta. Adjö amigos!

Reipasta viikkoa ja paljon aurinkoa toivoo hän.

x

ps. Aesopin Shine hiusöljy on i h a n a ! Menkää ja kokeilkaa.

 

 

 

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Moikka moi,

Olen jännittänyt blogin avaamista ja kirjoittamista viime aikoina, siirtänyt sitä aina vain myöhemmäksi. Enkä oikein tiedä vieläkään mistä aloittaisin. Noh ainakin siitä, että me ollaan muutettu takaisin kaupunkiin! Tuli oiva tilaisuus ja kiva koti, joka on vilahtanut täällä ennenkin. Kesä kaupungissa houkutteli enemmän kuin mikään pitkiin aikoihin.

Eteeni on tullut paljon uusia kulmia, joita olen ihastellut iltaisella. Kävelymatkan päässä on urheilupuisto, joka on täynnä elämää iltaisin - Turun Central park. Pidän (tämänkin pienen) kaupungin energiasta ja maalla asumiseen verrattuna tuntuu siltä, että olen vähän enemmän osa suurempaa kokonaisuutta?

Tässä vähän sneak peek-kuvia meidän uusista kulmista. Henna from the block.

Olen myös aloittanut uusia työkuvioita ja työpäiväni ovat venyneet myöhäiseen. Läheisimmät kaverit ovat käyneet kylässä ja auttaneet muutossa - olen muuten äärimäisen huono pyytämään apua, mutta onneksi sitä ei ole edes tarvinnut oikeastaan pyytää. Aikaani olen kulunut myös puolimaratonin harjoitteluun ja käytännönasioiden hoitamiseen. Tekevä luonteeni on ollut vähän liian bookattu viime aikoina ja nyt onkin ihana tunne, kun kalenterista löytyy välillä tyhjääkin. Tälläkin hetkellä istun keittönpöydän äärellä ja kuuntelen liikenteen rauhoittavaa melua, eikä illaksi ole sovittu mitään.

Kakkoskoti on edelleen maalla, mutta minun vastuualue on tämä kaupunkikoti. Yli 2000 neliön piha on vaihtunut muutaman neliön puutalon patioon... olen sisustanut sen jo vimosen päälle, haravoinut vähän muidenkin pihoja, siistinyt sora-alueita, hiekkalaatikkoa, leluja, ostanut uusia kasveja, koristekiviä ja kalusteita. Naapurissa asuu lapsia ja toinen naapurini on maailman suloisin ja hentoisin vanha lady, yli 80-vuotias teräsmummu. Ehkä me vielä joku ilta juodaan konjakkia yhdessä. 

Uusia sisustusjuttuja ja pohdintoja tullaan näkemään runsaasti varsinkin nyt, kun minulla on vihdoin sellainen draivi päällä! Ensi viikolla muuten vietetään hääviikkoa, rakas ystäväni menee naimisiin ja minä toimin kaasona. Olen ihan innoissani tästä tärkeästä tehtävästä.

 

Juhlallisiin tunnelmiin päätän tämän postauksen ja lupaan palata pian taas linjoille. Hang in there! Hyvin jo menee mutta menköön! 

 

 

 

 

Pages